Han tittade på mig med lusiga vargögon, djupt in i min själ. Alternativ rock i bakgrunden, sittandes i min säng utan ord sagda som om vi inte kände varandra. Hans bruna stora ögon var som höstens kalla mörker i oktober blandat med mörk choklad i ljuset från de tända stearinen på nattbordet. Dock var ögonen ljusskinande som en brun glänsande diamant på dagen i solen. Många historier doldes bakom dem, de fantastiskt vackra ögonen. Det gick inte att släppa blicken ifrån varandra i den tysta, intima och värdefulla stunden. Han satt framför mig i sängen som en skräddare, höll mina händer som om de vore en bunte tusenlappar.

Klockan var sen. Plugget som vi skulle göra för länge sen blev nerknuffat på golvet bland alla kläder och istället tillägnat av tomhet, tystnad och harmlöshet. Jag började känna en våg av snurrighet i huvudet, ögonen började värka som om de led av salt och minnesförlusten började smyga fram som om jag gick bakåt i tiden. Bilden av hans ansikte började sakta men säkert försvinna och jag förstod inte riktigt varför ljusen brann bredvid oss. De vackra ögonen som jag förut såg blev främmande. Mitt hjärta började höras och okända tankar verkade ha en konversation med mig i mitt huvud.

”Är du okej?” frågade han lite oroligt men ändå med ett snällt hundansikte som bara ville väl. Jag öppnade munnen men fick inte fram ord, mina tankar hade en debatt på ett språk jag inte förstod. Mina frågande ögon förstod inte vem han med de bruna ögonen var, varför hans stora, torra och varma händer höll mina som om jag vore hans ägodel. Jag började se mig omkring i det stökiga rummet och kunde inte förstå varför jag var här när jag egentligen behövde finna mig på en plats där jag tillhörde. ”Det är okej, detta är tillfälligt” säger han med de bruna ögonen medan han stryker sin hand mot min hand och ler som om han kunde förutspå vem som skulle bli nästa president. Jag drog undan min hand och flyttade försiktigt bakåt som en rädd kanin. Han tittade på mig konstigt, jag kunde känna sorg i hans ögon.

Jag kände en bubblande, hettande och pulserande känsla som var oförklarlig, som om jag var gjord av massor med frågetecken. Verklighetsuppfattningen blev dimmig och jag började filosofera som Aristoteles. Han började fråga mig frågor som lät simpla men när jag skulle öppna mina torra läppar och svara så blev tankarna en trafikolycka. Mina fingertoppar nuddade försiktigt kudden och jag frågade ”hur ska vi kunna lita på våra sinnen? Varför ska vi tro att det vi känner, ser och luktar är verklighet?”. Han var tyst som en mus. Jag önskade att han kunde se mig, förstå mitt tankesätt, leva i min värld, känna som jag gör. En klump i magen växte, händerna började darra som vinterkylan i december och andetagen var som en joggingrunda runt kvarteret. För varje gång han bad mig att lugna ner mig så blev jag mer panikslagen och trodde att döden höll på att dra mig ner i helvetet. Med tårarna i halsen gick tankarna som en fram-spolad film, jag kände mig yr och vilsen, som om jag var i en skog utan att veta vägen ut.

Han greppade tag om mig hårt, hårt som sten, och sa att det var okej. Han klappade mig på mina rosenröda kinder och kysste mig på min svettiga panna. Hans lugna kärlek omfamnade mig som de långa bruna armarna omfamnade min tunna kropp. Tiden stannade i hans armar, trots min främmande känsla kring honom kändes han som en nallebjörn med vingar som lyfte upp mig från den mörka grottan. Från att se honom som en djävul till att han var som Guds ängel, tack och lov, han är här för att skydda mig och inte döda mig.

Efter en stund av nedvarvning i nallebjörnens mjuka famn började jag gråta och krama honom ännu hårdare. ”Förlåt” sa jag som en liten barnunge med darrande röst. ”Det är okej hjärtat, du hade bara ett anfall i någon timme”. Det kändes som en minut, men det spelade ingen roll för hans mörka hesa röst gav mig fjärilar i magen. Jag såg på honom, i hans glimtande gyllenbruna kastanjeögon, och insåg att när jag såg på honom fanns det ingen annan plats jag kunde vara mer än mig själv på.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!

Jag kommer med sena uppdateringar från Göteborg! Jag har inte rört min kamera på ett tag och nu när jag väl kom på det så tänkte jag att det skulle bli kul att lägga upp på en liten del från Göteborg.

Inte för att det är så mycket men ändå, haha!

Pussåkram
/patti


Likes

Comments

Jag har verkligen ingen motivation alls till att plugga..

Vi har prov på måndag i universum, vilket jag tycker är ganska stort. Jag har ingen ork alls till att plugga och det känns extremt jobbigt. Har även plugg i Engelska, Franska och Svenska som behövs göras. Har så mycket ångest.. Jag hoppas denna ångest går över snart..

/patti

Likes

Comments

Hejsan bloggen!

Äntligen är hösten påväg, min favoritårstid. Under en period så har jag mått ganska dåligt pga. bråk och olika saker som har påverkat mig negativt. När jag hade en riktigt dålig dag för någon vecka sedan kände jag att hopp inte fanns överhuvud taget, jag var på botten psykiskt. Då förstod jag äntligen att vägen till ett lyckligt liv fanns i Guds händer.

Det har gått år då jag har har mått riktigt dåligt, har varit i depressioner och nedstämdhet som har lett mig till helt fel vägar. Det har påverkat min skolgång, hur jag har behandlat folk och framförallt mig själv. Har haft självskadebeteende, gjort andra saker som har skadat mig på många olika sätt och lite mer saker som är lite för personliga för att skriva. Som tur finns alltid en väg tillbaka. Jag insåg att Jesus kunde ge mig lycka i mitt liv. Så efter tiden som har gått har jag äntligen funnit den rätta vägen i mitt liv som gör mig till en bättre människa och som gör mitt liv bättre.

Livet kan ta en till många olika jobbiga saker, det gäller bara att ha rätt inställning och gå rätt väg.
Många hittar sin lycka på andra sätt, men jag är glad att jag äntligen funnit lyckan i mitt liv som gör mig starkare.

Puss och kram!
/Patti

Likes

Comments

Hej igen!

Under sommarlovet har jag inte skrivit så mycket då jag vill hitta på en del saker. Men tänkte uppdatera lite idag. I början av sommarlovet var jag mycket med Elias, vi badade i hans pool en del, träffade annat folk samtidigt, krökade, och umgicks allmänt bara. Vi paddlade kanot en dag och på midsommar kom Elias, Emil, Emma och Nail hem till mig på midsommarfest.

Lite längre mot slutet av juni så åkte jag, Elias, Felix, Erik och Klintö till Bråvalla. Det var riktigt kul! Synd dock att de inte ska ha Bråvalla Festivalen nästa år pga. våldtäkter osv. Men som tur blev inte jag utsatt för något! Det var en minnesvärd resa i vilket fall som helst.

Efter Bråvalla sommarjobbade jag på Svalan i Mjällby som då är ett äldreboende i tre veckor. Jag fick lära mig nya saker och fick träffa nya ansikten, vilket kändes bra. Jag tycker om rutiner så det var härligt att jobba. På mitt feriearbete träffade jag en bekant kompis som jag för många år sedan gick i samma klass som, Mathilda Zander.

När jag jobbat klart mina tre veckor åkte jag till Östersjö med Eddie, och måndagen efter Östersjö träffade jag Mathilda. Det var väldigt trevligt!

Efter det så har jag för det mesta bara varit med familjen, träffat kompisar och bara haft det bra. Det känns verkligen som om detta har varit det bästa sommarlovet jag någonsin önskat. Det har hänt så mycket bra och jag har lärt mig riktigt mycket. Jag är riktigt glad över att det sista sommarlovet jag har är det bästa jag haft.

Imorgon ska jag även till Göteborg som mina underbara föräldrar hjälpt mig att betala. Det kommer förmodligen vara riktigt nyttigt för mig och kul. Jag ser fram emot det!

Har varit så mycket som hänt detta lovet så kommer inte orka lägga upp alla bilder. Kanske lägger upp det senare.
Godnatt /patti


Likes

Comments

Hej!

Nu när det är slutet av tvåan så kommer det ena och andra. Nationella, inlämningar, prov och massa stress. Har försökt ta det lugnt samtidigt men det är mycket att tänka på. Kan tänka mig hur stressigt det kommer bli i trean!

Behöver slappna av lite då & då så kommer skriva när jag känner att det är dags. Alla har det nog ganska jobbigt med skolan atm.

Hoppas ni har en underbar dag, puss och kram!
/patty

Likes

Comments

Hej!

Jag har inte skrivit på någon dag för personliga anledningar.
I tisdags var jag på bio med Elias, vi såg filmen "The Circle". Personligen tycker jag att den inte var jättebra, men den var okej ändå. Ingen film jag hade velat se igen dock. Så om jag ska ratea, så skulle jag säga 2 1/2 av 5.

Igår var jag väldigt deppig så jag gick inte till skolan. Träffade Eric några timmar dock.
Resten av dagen låg jag bara i sängen och deppade, men sedan sprang jag en runda och mådde lite bättre.

Idag är jag inte heller i skolan för att jag fortfarande inte mår så bra psykiskt, men ska dit imorgon igen. Jag såg ett sjukt bra Ted-Talk nu i morse som jag tänkte dela här under. Tycker det är så värt att se!

Puss och kram!
/patti


Likes

Comments

Hej!

Idag hade vi friluftlivshalvdag, det var sjukt kul, speciellt för mig då jag är naturälskare. Vi undervisade vissa aspekter som vi skrivit gruppvis muntligt, åt soppa, åt deg på pinne (som jag aldrig ätit innan men det var gott), gick en del, kollade på en fin utsikt och skrattade tillsammans.

Här är några bilder från förmiddagen.
Puss och kram!
/patty


Likes

Comments

Det handlar inte om att man behöver sex, för man kan leva utan det. Som på sättet att man vill äta sin favoritkaka som inte är hälsosam för fem öre. Man väljer om man ska äta den eller inte, för sin egen skull. Nu säger jag inte att sex är jätteohälsosamt, det jag säger är att jag tycker att det utnyttjas allt för mycket nuförtiden.

Vad hände med killarna som bjöd ut en tjej, frågade om man ville äta middag för att lära känna varandra och kanske påbörja något? Nu menar jag inget mot just killar, men så brukade det vara. Ibland känns det som att det var bättre förr. Men så säger man väl oftast för att man tittar tillbaka på det positiva förr, inte det negativa. Det finns mer eller mindre positivt och negativt med alla tider, och allt i allmänhet.

Jag hoppas att om jag blir tillsammans med någon, är han en kille som tänker lika om detta. Att han bjuder ut mig, eller jag honom, att han bara har ögonen på mig och sådant som bara händer i bra och overkliga filmer. Gud, vad jag drömmer för mycket.

När man var yngre, inte bara ett barn utan när man började typ sjuan (eller, iallafall jag) så hade jag tankar om hur enkelt och skönt det hade varit att ha en pojkvän. Tankar om att dom kollade på andra tjejer, porr, flirtade med andra, tände på andra och sådana saker i en relation fanns inte i mitt huvud. Heller inte hur viktigt sex var för många.

Nu, flera år senare, ser jag äntligen den sorgliga verkligheten, av min erfarenhet.
Hur träffar man folk idag? Genom internet, fester m.m.
Hur dejtar man folk idag? Genom "Netflix and Chill"
Hur lär man känna varandra mer idag? Genom sex

På något sätt har jag tappat hoppet om att hitta en kille som faktiskt bryr sig om mig, min insida, som vill lära känna just MIG för att jag verkar intressant. Såklart utstrålar utsidan en sida, men jag är trött på hur ytliga människor är idag. Jag säger inte att hoppet är över om att hitta en bra kille. Jag säger bara att utsidan och sex verkar vara så mycket viktigare idag än att faktiskt älska varandras insidor.

Jag brukade älska att få killars uppmärksamhet, men nu äcklas jag av det. Den enda uppmärksamheten jag behöver är min egen. Antingen har jag bara tappat hoppet om killar (Pga mina erfarenheter) eller så är världen större än vad jag tror. Jag vet inte.

Här får ni en mumsig bild på vad jag åt idag,
Puss och kram!
/Patty :*


Likes

Comments

Hej!

Igår hade jag fullt upp, skulle göra i ordning till mitt krök som jag skulle ha. Tycker personligen att det blev ett bra krök och hoppas att alla som kom också tyckte det! Vi tog det lugnt, spelade kort, snackade, rökte vattenpipa och badade jacuzzi.

Idag har jag varit med Elias hela dagen. Vi har städat, lagat mat, ätit, tagit det lugnt, gått på stiby och nu ska vi se en film. Vi ska se "We're the millers".

Det har varit en härlig dag, speciellt när det varit så varmt.
Puss och kram!
/patti

Likes

Comments