Header

Jag har verkligen ingen motivation alls till att plugga..

Vi har prov på måndag i universum, vilket jag tycker är ganska stort. Jag har ingen ork alls till att plugga och det känns extremt jobbigt. Har även plugg i Engelska, Franska och Svenska som behövs göras. Har så mycket ångest.. Jag hoppas denna ångest går över snart..

/patti

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan bloggen!

Äntligen är hösten påväg, min favoritårstid. Under en period så har jag mått ganska dåligt pga. bråk och olika saker som har påverkat mig negativt. När jag hade en riktigt dålig dag för någon vecka sedan kände jag att hopp inte fanns överhuvud taget, jag var på botten psykiskt. Då förstod jag äntligen att vägen till ett lyckligt liv fanns i Guds händer.

Det har gått år då jag har har mått riktigt dåligt, har varit i depressioner och nedstämdhet som har lett mig till helt fel vägar. Det har påverkat min skolgång, hur jag har behandlat folk och framförallt mig själv. Har haft självskadebeteende, gjort andra saker som har skadat mig på många olika sätt och lite mer saker som är lite för personliga för att skriva. Som tur finns alltid en väg tillbaka. Jag insåg att Jesus kunde ge mig lycka i mitt liv. Så efter tiden som har gått har jag äntligen funnit den rätta vägen i mitt liv som gör mig till en bättre människa och som gör mitt liv bättre.

Livet kan ta en till många olika jobbiga saker, det gäller bara att ha rätt inställning och gå rätt väg.
Många hittar sin lycka på andra sätt, men jag är glad att jag äntligen funnit lyckan i mitt liv som gör mig starkare.

Puss och kram!
/Patti

Likes

Comments

Hej igen!

Under sommarlovet har jag inte skrivit så mycket då jag vill hitta på en del saker. Men tänkte uppdatera lite idag. I början av sommarlovet var jag mycket med Elias, vi badade i hans pool en del, träffade annat folk samtidigt, krökade, och umgicks allmänt bara. Vi paddlade kanot en dag och på midsommar kom Elias, Emil, Emma och Nail hem till mig på midsommarfest.

Lite längre mot slutet av juni så åkte jag, Elias, Felix, Erik och Klintö till Bråvalla. Det var riktigt kul! Synd dock att de inte ska ha Bråvalla Festivalen nästa år pga. våldtäkter osv. Men som tur blev inte jag utsatt för något! Det var en minnesvärd resa i vilket fall som helst.

Efter Bråvalla sommarjobbade jag på Svalan i Mjällby som då är ett äldreboende i tre veckor. Jag fick lära mig nya saker och fick träffa nya ansikten, vilket kändes bra. Jag tycker om rutiner så det var härligt att jobba. På mitt feriearbete träffade jag en bekant kompis som jag för många år sedan gick i samma klass som, Mathilda Zander.

När jag jobbat klart mina tre veckor åkte jag till Östersjö med Eddie, och måndagen efter Östersjö träffade jag Mathilda. Det var väldigt trevligt!

Efter det så har jag för det mesta bara varit med familjen, träffat kompisar och bara haft det bra. Det känns verkligen som om detta har varit det bästa sommarlovet jag någonsin önskat. Det har hänt så mycket bra och jag har lärt mig riktigt mycket. Jag är riktigt glad över att det sista sommarlovet jag har är det bästa jag haft.

Imorgon ska jag även till Göteborg som mina underbara föräldrar hjälpt mig att betala. Det kommer förmodligen vara riktigt nyttigt för mig och kul. Jag ser fram emot det!

Har varit så mycket som hänt detta lovet så kommer inte orka lägga upp alla bilder. Kanske lägger upp det senare.
Godnatt /patti


Likes

Comments

Hej!

Nu när det är slutet av tvåan så kommer det ena och andra. Nationella, inlämningar, prov och massa stress. Har försökt ta det lugnt samtidigt men det är mycket att tänka på. Kan tänka mig hur stressigt det kommer bli i trean!

Behöver slappna av lite då & då så kommer skriva när jag känner att det är dags. Alla har det nog ganska jobbigt med skolan atm.

Hoppas ni har en underbar dag, puss och kram!
/patty

Likes

Comments

Hej!

Jag har inte skrivit på någon dag för personliga anledningar.
I tisdags var jag på bio med Elias, vi såg filmen "The Circle". Personligen tycker jag att den inte var jättebra, men den var okej ändå. Ingen film jag hade velat se igen dock. Så om jag ska ratea, så skulle jag säga 2 1/2 av 5.

Igår var jag väldigt deppig så jag gick inte till skolan. Träffade Eric några timmar dock.
Resten av dagen låg jag bara i sängen och deppade, men sedan sprang jag en runda och mådde lite bättre.

Idag är jag inte heller i skolan för att jag fortfarande inte mår så bra psykiskt, men ska dit imorgon igen. Jag såg ett sjukt bra Ted-Talk nu i morse som jag tänkte dela här under. Tycker det är så värt att se!

Puss och kram!
/patti


Likes

Comments

Hej!

Idag hade vi friluftlivshalvdag, det var sjukt kul, speciellt för mig då jag är naturälskare. Vi undervisade vissa aspekter som vi skrivit gruppvis muntligt, åt soppa, åt deg på pinne (som jag aldrig ätit innan men det var gott), gick en del, kollade på en fin utsikt och skrattade tillsammans.

Här är några bilder från förmiddagen.
Puss och kram!
/patty


Likes

Comments

Det handlar inte om att man behöver sex, för man kan leva utan det. Som på sättet att man vill äta sin favoritkaka som inte är hälsosam för fem öre. Man väljer om man ska äta den eller inte, för sin egen skull. Nu säger jag inte att sex är jätteohälsosamt, det jag säger är att jag tycker att det utnyttjas allt för mycket nuförtiden.

Vad hände med killarna som bjöd ut en tjej, frågade om man ville äta middag för att lära känna varandra och kanske påbörja något? Nu menar jag inget mot just killar, men så brukade det vara. Ibland känns det som att det var bättre förr. Men så säger man väl oftast för att man tittar tillbaka på det positiva förr, inte det negativa. Det finns mer eller mindre positivt och negativt med alla tider, och allt i allmänhet.

Jag hoppas att om jag blir tillsammans med någon, är han en kille som tänker lika om detta. Att han bjuder ut mig, eller jag honom, att han bara har ögonen på mig och sådant som bara händer i bra och overkliga filmer. Gud, vad jag drömmer för mycket.

När man var yngre, inte bara ett barn utan när man började typ sjuan (eller, iallafall jag) så hade jag tankar om hur enkelt och skönt det hade varit att ha en pojkvän. Tankar om att dom kollade på andra tjejer, porr, flirtade med andra, tände på andra och sådana saker i en relation fanns inte i mitt huvud. Heller inte hur viktigt sex var för många.

Nu, flera år senare, ser jag äntligen den sorgliga verkligheten, av min erfarenhet.
Hur träffar man folk idag? Genom internet, fester m.m.
Hur dejtar man folk idag? Genom "Netflix and Chill"
Hur lär man känna varandra mer idag? Genom sex

På något sätt har jag tappat hoppet om att hitta en kille som faktiskt bryr sig om mig, min insida, som vill lära känna just MIG för att jag verkar intressant. Såklart utstrålar utsidan en sida, men jag är trött på hur ytliga människor är idag. Jag säger inte att hoppet är över om att hitta en bra kille. Jag säger bara att utsidan och sex verkar vara så mycket viktigare idag än att faktiskt älska varandras insidor.

Jag brukade älska att få killars uppmärksamhet, men nu äcklas jag av det. Den enda uppmärksamheten jag behöver är min egen. Antingen har jag bara tappat hoppet om killar (Pga mina erfarenheter) eller så är världen större än vad jag tror. Jag vet inte.

Här får ni en mumsig bild på vad jag åt idag,
Puss och kram!
/Patty :*


Likes

Comments

Hej!

Igår hade jag fullt upp, skulle göra i ordning till mitt krök som jag skulle ha. Tycker personligen att det blev ett bra krök och hoppas att alla som kom också tyckte det! Vi tog det lugnt, spelade kort, snackade, rökte vattenpipa och badade jacuzzi.

Idag har jag varit med Elias hela dagen. Vi har städat, lagat mat, ätit, tagit det lugnt, gått på stiby och nu ska vi se en film. Vi ska se "We're the millers".

Det har varit en härlig dag, speciellt när det varit så varmt.
Puss och kram!
/patti

Likes

Comments

Små bröst är fina. Medelstora bröst är fina. Stora bröst är fina. Alla former och storlekar är fina.

Jag har under hela mitt liv känt mig okvinnlig och oattraherande pga. min kropp och kroppsform. Jag har under flera år tänkt obeskrivligt många gånger på att göra bröstförstorning när jag blivit myndig. Samhället, killar, tjejer, media m.m fick mig att känna mig ful pga. att min kropp inte var kurvig och så som väldigt många tyckte att en kvinnokropp skulle vara (främst killar och idealet). Jag själv är väldigt platt av mig men idag kan jag stolt säga att jag inte tycker det är ett enda fel på min kropp. För vissa är kanske inte detta en stor sak. Men tro mig, när man är i ett samhälle som bygger upp ett ideal på hur "snygga" tjejer ska se ut så kan det vara svårt att inte låta bli att må dåligt över sin kropp. I gymnasiet började jag acceptera min kropp mer och mer, jag började inse att det inte spelar någon roll om vad folk säger eller tycker sålänge jag accepterar mig själv och tycker om mig själv.

Jag har under mitt liv gått igenom saker som gjort mig starkare. Jag har slutat bry mig om vad andra tycker mer och mer. Jag har lärt mig att älska mig själv.

Låt inte samhället, media, människor, reklam osv göra så att du ser ner på dig själv. Du är jättevacker precis som du är, vilken kroppsform du än har, hur stora/små bröst eller stor/liten rumpa du än har! Älska dig själv istället för att försöka ändra på dig själv eller bry dig om vad andra säger och tycker.

Killar som säger att det är snyggare med stor rumpa eller stora bröst (eller tvärtom), låt det inte påverka dig! Det spelar ingen roll vad andra tycker, det kommer alltid finnas någon som älskar just din kropp!

Pusshej!
/patti

Likes

Comments

Hej!

Tänkte göra en kort sammanfattning om resan enligt mig.


Denna resan har varit sjukt mysig. Har fått se många fina ställen, skrattat en del, lärt mig lite mer franska, upplevt deras kollektivtrafik, fått flera olika personliga tankesätt om olika saker med mer. Det har varit både positiva och negativa saker med resan men jag ångrar inte precis någonting.

Det positiva med resan har varit att få uppleva deras kultur, sevärdheter, många stunder av bra väder, klimatet, underbara små stunder och konstiga, roliga och sjuka stunder. Det är säkert något jag har missat. Det som varit negativt har varit lite bråk, missförstånd, dåligt väder ibland, väldigt mycket stress, ingen internet på hotellet, inte mycket tid till att ta det lugnt m.m.

Men det har som sagt varit en sjukt fin resa annars, ska göra ett skolarbete om min resa till Paris som jag ska lägga upp på youtube när jag är klar. Hoppas att ni kommer gilla den!

Puss och kram!
/patti

Likes

Comments