ALLMÄNT, KIAN 0-6 MÅNADER

Att försöka ta selfies me sin fyra månaders bebisss går ju kanske inte alltid jättebra.

Idag kom Kians gudmor förbi på morgonen, vi åt lite tårta och testade klänningar inför dopet på lördag. Vet fortfarande inte vilken klänning jag ska ha, känns ju inte helt kul för min stressade själ.. Efter att hon gick så deckade K och jag passade på att diska undan från mini-kalaset igår och började göra i ordning lite på balkongen, sen kom Kians mormor & vi åkte till IKEA.
Nu ligger jag och K i sängen och väntar på att Sveriges modigaste ska börja, pappan är på derby. Får se vilket humör han kommer hem på.


nu började det

Likes

Comments

Hur sjukt e inte det här da?
Jag förstod nog inte riktigt hur slitet och trött mitt hår faktiskt var förrän jag fick se och känna hur bra det kunde vara. Jag är mer än nöjd, jag kom in som en sliten småbarnsmorsa och gick ut som en jävla superstar. Synd ba att hon inte kunde göra något åt påsarna under ögon'a, hehe.

Ni hittar frisören på instagram under namnet hairbysaam

Likes

Comments

Hej!
Det har hänt så mycket i livet senaste tiden, vilket kanske inte är så konstigt.
Jag har varit frustrerad över att inte få blogga, faktiskt. Men tidigare använde jag mig utav min jobbdator & nu när jag är mammaledig så orkar jag inte ens snegla åt dens håll.
Och Alexanders dator har varit alldeles för stor, avancerad & opersonlig för att jag ska få någon som helst lust till att skriva på den. Men igår var det ingen mindre än min födelsedag och vad fick jag då om inte en ny dator. En dator som passar mig perfekt.

Likes

Comments

Jag överraskades med en babyshower lördagen den 28e januari, fick så fina presenter av dom mest fantastiska tjejerna! Så tacksam för er.
Alex kom och mötte mig hemma hos Cristina där babyshowern hade hållit hus, vi bar med oss lite presenter hem och tänkte att vi skulle hämta resten dagen efter när jag skulle dit för att göra fransar (vilket var det jag trodde jag skulle göra på lördagen), vi gick förbi Hemköp och köpte lite gott och sen promenerade vi hem för lördagsmys.

Väl hemma gick mitt vatten ganska fort, det tog ett tag innan vi förstod att det var vattnet som gått, vi båda hade en bild av att det skulle forsa, inte bara droppa vilket det gjorde i början, så vi antog att jag kissade på mig, sånt som inte är så konstigt när man är gravid, allt blir liksom ganska accepterat och normalt under en graviditet. Men efter ett tag forsade det, och tog aldrig slut, så overkligt.
Vi ringde förlossningen som bad oss komma in på kontroll, så jag ringer mamma och ber henne hämta oss inom en timme, måste bara packa BB-väskan, i panik. Jag sprang runt i ALLA rum här hemma medan Alex fick springa efter med moppen för att torka upp mitt vatten som aldrig slutade komma. Det var verkligen som att det hälldes en hink upp och ner emellanåt.


I bilen börjar vad jag trodde var värkar, och jag kände att det var hanterbart och att det kanske inte skulle vara så farligt som jag föreställt mig även fast det gjorde ont.. Visade sig sen att det inte var "riktiga" värkar, hepp.

Väl inne på förlossningen fick jag till svar att bebisen inte skulle stanna inne till 16/2 som beräknat, utan att om det inte satt igång av sig själv inom 48 timmar så skulle vi tillbaka för att bli igångsatt. Kände där och då att ehh jag har ju värkar? Och mitt vatten har gått, hur kan ni skicka hem mig??
Men samtidigt var jag exalterad över att vi inom 48 timmar skulle ha en bebis, så "värkarna" försvann och vi åkte hem igen.

Nu måste bebis äta, fortsätter imorgon!


Likes

Comments

ALLMÄNT, PRE-BABY, TANKAR

Vet egentligen inte varför jag inte skrivit tidigare. Kanske för att jag varit så tjurig och inte haft något kul att skriva. Eller för att jag varit så trött och inte orkat.
Men önskar att jag kunde gå tillbaka i tiden och faktiskt skriva ner allt jag känt och upplevt.
Nu har det gått 230 dagar av den här graviditeten och har varit ledsen och allmänt gravid-sjuk kanske 200 av dom dagarna. Hatat allt och alla.
Alltså på riktigt, jag känner att folk förskönat det här preggo-livet, jag hade föreställt mig att jag skulle sväva runt på moln och bli världens mysigaste människa. Men nej, istället har jag ont i kroppen hela tiden, ständigt trött, blöder näsblod typ varje dag. Och som sagt, hatat allt och alla. Jag kanske inte skulle påstå mig älskat allt och alla tidigare, men detta har varit något utöver de vanliga. Och jag trodde liksom att sammandragningar och foglossning var jämförbart med typ huvudvärk, förstod inte att man vill ta livet av sig och det känns som att kroppen går sönder. Folk som säger att man blir kärleksfull av att bära på ett barn ljuger. Eller alltså, vissa kanske blir det, men absolut inte alla. Och dom som påstår sig veta hur en graviditet är behöver en fucking käftsmäll. ALLA ÄR OLIKA!
Och juste det, SLUTA KALLA MIG TJOCKIS................ Jag trodde innan jag blev gravid att jag inte skulle bry mig om sådana kommentarer, men så fel jag hade.

Släng in ett gäng extra hormoner i en tjejs kropp och man har ingen aning om hur hon reagerar på saker och ting. Inte alls som hon hade tänkt sig innan iallafall.


Likes

Comments

PRE-BABY

Jag beställde spjälsäng till Liten igår.. Ba sådär, ganska impulsivt. Men har kikat runt lite och känner att den här har det jag är ute efter, så varför inte passa på när Jollyroom har sin rea, visst? Jag fick den för 1299;- istället för 1999;- vilket känns bra. 
​Nu ska man bara hitta bäddset (och en miljon saker till) som faller en i smaken.

Bilder som kommer upp när jag googlar JLY Spjälsäng Dropside Dream Lux (direktlänk)

Likes

Comments

ALLMÄNT

Såhär spenderades min tisdagskväll..

Igår på förmiddagen var jag på kontoret för att delta i en workshop, åkte sedan hem då vi hade besiktning av lägenheterna, våran blev godkänd. Och den vi ska flytta till fick lite anmärkningar, vilket innebär att nuvarande hyresgäst får betala lite så fixar hyresvärden det. Inte jobbigare än så.
Sen är det mycket som godkändes men som vi kommer vilja ändra iallafall, så kommer att bli en hel del fix & trix innan vi känner oss nöjda.
Vi vet fortfarande inte när flytten kommer bli av, vilket känns sådär.
Både vi och han vi ska byta med ville flytta den 1/11, men eftersom allt dragits ut på tiden och den första november är runt hörnet får vi se hur det blir med det. Inväntar kallelse till kontraktsskrivning nu iallafall, så får vi se vad som händer, kanske flyttar om 10 dagar (hej inre-stress-panik-ångest-attack)

Nu ska jag jobba vidare, adiåz!

Likes

Comments

PRE-BABY

Okej alltså jag trodde på riktigt att jag skulle börja skriva heeeela tiden så fort jag gått ut med att jag har Liten i magen, men tydligen inte huuh.
Trodde att jag skulle skriva varje dag i min 5-års-dagbok också,  som när jag kände första sparken eller när jag berättade för vem osv, men näe så blev de ju inte heller...
Men faktiskt, även fast jag är dödstrött mest hela tiden och har haft ganska ont till och från så pluggar jag en kurs vid sidan av jobb, Juridisk översiktskurs 15 hp, så en stor applåd till mig själv känner jag! 

Över till annat, jag lovade Alexander att inte köpa så mycket till Liten innan vi fick veta om det var en pojke eller flicka.. Någon dag (läs: sekund) efter att mitt köpförbud gick ut beställde jag dessa:

Dom minsta är alltså lika långa som mitt lill-finger, så overkligt att mitt barn ska ha sina fötter i dom..

Likes

Comments

PRE-BABY
Jag längtar ihjäl mig efter att få träffa den lille buse som ligger och gosar där inne. Livets liv. 

Likes

Comments

Jag har tagit en "liten" paus härifrån, men jättesnart kommer jag tillbaka och då ska det uppdateras mer än någonsin, lovar. Det har hänt så himla mycket i livet senaste tiden. Jag mår betydligt mycket bättre än vad jag gjorde i vintras/våras och har jobbat på sedan juli. Det var tänkt att jag skulle genomgå två operationer nu i höst men pga vissa omständigheter så har dessa blivit uppskjutna, inget mig emot. Jag mår bra och känner mig lycklig, på riktigt.
Vi skrev tidigare i veckan på papper för ett lägenhetsbyte också, men mer om det så småningom..

Likes

Comments