MAKE YOURSELF                               PROUD
HEJ PÅ ER

Dagarna flyger förbi fort, det är redan april månad och snart är halva året förbi oss. Året 2017 bygger väldigt mycket på min personliga utveckling & förverkligande av gemensamma utrymmen. I februari blev jag antagen till projektet angående utlandspraktik i Italien. Min önskan om att få praktisera med foto & bildredigering gick i uppfyllelse. Jag känner mig enormt tacksam för denna möjlighet.

Ett mycket tillmötesgående år rent allmänt. Jag har bokat in Rhodos till hösten, åker den 1:a oktober. Förhoppningsvis även en resa med min flickvän under hennes semesterledighet i sommar. Håller igång med regelbunden träning för andra året i rad, mycket på grund av att jag tycker det är kul. Jag har sökt till högskola och letar aktivt efter boende till hösten. Många frågetecken, spännande upplevelser och mycket ansvarstagande väntar runt hörnet. Det är många okända faktorer i den här ekvationen, men hittills ser det lovande ut.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

HEJ VÄNNER

Vad är det som hindrar oss från att leva livet till fullo? Kan det vara våra tankar? Det som händer i våran sinne påverkar våra beslut och levnadssätt. Vi glömmer människan inom oss och låter våra tankar och rädslor styra över våra beslut. En tanke bygger på minnen och minnen bygger på det förflutna. Tar du fler av dina beslut baserade på negativa erfarenheter från förr snarare än att utvärdera den nuvarande situationen? Tillåt dig inte att leta och plötsligt så fyller du livet med nya perspektiv och glädjeämnen.

Det är inte fel att tänka och analysera en viss situation, tyvärr är det ofta utfört felaktigt och orsakar en inre oreda/ångest. Livets rot är lika med nuet. I själva verket anser egot att vi bör reagera på nuet som om det vore det förflutna. Vi kan ägna nästan all vår energi åt att antingen ångra eller återuppleva det förflutna, eller åt att oroa oss för framtiden. Om vi bara kan släppa taget om detta och bara vara i nuet, så får vi massor av chanser att möta oss själva. Befria dig från dina livsmönster. Håll sinnena öppna för nya perspektiv!

Likes

Comments

HEJ VÄNNER

Italien närmar sig, vi åker den 20:e April. Igår fick jag beskedet från våran projektledare. Min önskan gick i uppfyllelse. Jag ska praktisera i en fotostudio i Italien. Jag hade självklart längtat till den dagen och var jätteglad men samtidigt nervös, jag var övertygad om att jag skulle få jobba i en butik. Vem kunde tro att det skulle bli såhär, att jag skulle få praktisera med foto- & bildmanipulering, ett av mina största intressen. Jag är tacksam för att jag har fått möjlighet att delta i detta mycket berikande projekt (MobileYou) som finansieras av Europeiska Socialfonden.

Det är bara två veckor kvar tills avfärd. Nu börjar det kännas lite mer verkligt och pirrigt! Jag måste fortsätta öva på min Italienska. Jag har inte haft jättemycket tid till repetition utanför projektet, grammatiken börjar falla på sin plats men vad hjälper det utan ett brett ordförråd. Jag måste planera allt väldigt noga inför resan. Det är viktigt för mig att skapa en bra strategi som levererar bra innehåll & magiska bilder som står ut från mängden. Jag måste packa ner all elektronik + tillbehör (dator, GoPro, systemkamera + objektiv, externa hårddiskar) men även kläder, matlagningsprodukter och hygienartiklar. Det är ett mysterium hur allt ska få plats i en resväska på max 20 kg, men jag löser det nog. Är mycket positivt inställd till det som väntar.

Likes

Comments

HEJ VÄNNER

Befinner mig just nu i Lodz som ligger i centrala Polen. Tillsammans med min fader körde jag för att äta middag på ett av mina favoritställen. Jag åt en mäktig portion caesarsallad med extra brödkrutonger, smakade över förväntan. Det har varit 20+ grader & sol hela dagen. Även morgondagen kommer att vara varm. Önskar att jag var här av andra skäl. Hela denna situationen känns obekväm. Begravningar är aldrig roliga. Jag har följt flera släktingar till sista vilan på senare tid. Det är så hemskt, alla går bort nu.

Jag saknar dig älskling! Önskar att jag kunde ha dig vid min sida, stödjande och stärkande. Tänker på dig varje sekund som går. Alla dessa plötsliga händelser får mig att känna oro för morgondagen. Våra öden, våra liv och våra val bestämmer vi över dem? Eller är hela livet en slump bara? Kanske vi kan drömma, men vi människor glömmer att leva i nuet, att vara med som människa. Vi väljer att blicka framåt hela tiden när det finns så mycket bara här och nu att fokusera på.

Likes

Comments

HEJ FOLKET

Ändrade planer! Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Imorgon flyger jag till Warszawa med familjen. Det är tyvärr av sorgliga skäl, det är nämligen så att jag har mist en omtyckt släkting och nära vän. Det är mycket tråkigt, han led av allvarligare sjukdomar (cancer med mera), dessa plågade honom mycket på senare tid. Han höll mycket inom sig och försökte visa sin starka sida utåt. Det blir en tuff helg för oss alla.

Blir inte riktigt som jag hade tänkt mig med bloggen de kommande dagarna. Jag ska försöka publicera något smått för att hålla denna igång, men det blir inget avancerat. Kanske lite känslor och tankar kring livet eller bara lite allmänt om dagen. Detta snabba besöket ger mig även en möjlighet att få träffa min fader. Han är fast bosatt i Polen och vi träffas så sällan som 3-4 gånger om året, brukar oftast vara korta perioder (över julen & helger) som inte alltid räcker till. Det har lättat en del, det var jobbigare när jag var yngre. Livet kommer helt enkelt i vägen. Nej, det blir inte alltid som man har tänkt sig, i mitt fall är det såklart dåligt, men det finns inget som säger att det inte kan bli lite bra ändå. Ta hand om er och glöm inte att livet händer nu.

Likes

Comments

HEJ FOLKET

Igår fick jag i uppgift att sätta några mål att uppnå under min utlandspraktik i Italien. Jag kom upp med följande mål;

  • Utveckla mina språkkunskaper
  • Bygga upp ett nätverk på min arbetsplats och bland övriga praktikanter
  • Vidga mina personliga egenskaper
  • Träna upp min Serviceförmåga
  • Kommunicera och ta plats i företaget, slänga fram förslag och engagera mig i mer än bara mina arbetsuppgifter.

Men insåg snabbt hur trångsynt jag var i mina mål. Jag hade aldrig riktigt helhjärtat gått in för att ta reda på vad det verkligen krävdes av mig för att nå ett mål. Jag tror inte mitt problem är särskilt ovanligt. Varje dag får man lära sig något nytt och gårdagens undervisning fick mig att tänka i nya banor. Det krävs någonting extra för att uppnå ett mål och det är att tänka i flera steg enligt den så kallade SMART-modellen. Denna ger struktur och vägledning i dina mål. Istället för att göra allt som ett mål bygger på ska vi nu dela upp målet för att gå i kontrollerbara banor, med tydliga milstolpar och en statistik bedömning.

Resterande text innehåller utdrag ur; http://www.forsaljningschefen.se/satt-mal-med-smart/

Modellen bygger på fem följande steg att nå SMARTa mål:

  • Anteckna specifika moment.

Använd aktiva ord som innebär en riktning exempelvis öka, minska, utveckla. Använd inte otydliga och generella ord som värna om, ta tillvara, tillgodose.

  • Ifrågasätt om målet går att mäta.

Det som går att mäta blir genomfört. Lägg tid på att komma överens om mått för just era smarta mål, i passande enheter till exempel pengar, tid eller procent. Mätbara mål helt enkelt.

  • Finns acceptans för målet?

Mål måste vara accepterade. Mål tenderar att bli bäst om de sätts tillsammans med de som skall uppfylla dem. Smarta mål är accepterade av alla involverade.

  • Går målet att nå – är det realistiskt?

Målet måste vara nåbart, realistiskt. Samtidigt kan man lägga ribban olika högt. I målsammanhang använder man ofta trygghetsmål, realistiska mål och barriärbrytande mål.

  • När skall målet vara nått? Sätt en tid!

Att sätta tiden är lika viktigt som målet självt, en för kort tid gör även ett realistiskt mål omöjligt och vice versa. Även här tenderar det att bli bäst om de som skall uppfylla målet får vara med och sätta tidpunkten. Smarta mål behöver en tydlig deadline.

Likes

Comments

TODAY I AM THANKFUL
HEJ VÄNNER

Ett kort inlägg från mig idag. Först vill jag tacka er som läser min blogg dagligen, uppskattar verkligen er vänlighet. Tacksam för all förståelse och empati från alla Sveriges hörn. Jag väcker säkert många varierande åsikter, tankar och känslor med mina inlägg. Om ni har egna erfarenheter, håller med eller tycker helt tvärt om från vad jag tycker, vill jag att ni delar med er av dessa i kommentarfältet nedan. Känn inget tvång, alla åsikter är välkomna! Bara vetenskapen kan skilja mellan rätt och fel. Jag är ingen expert, utan en helt vanlig person som vill dela med sig av sin kunskap och livserfarenhet.

Jag har lite planerat för de kommande dagarna, kommer att publicera mycket personligt, allmänt och generellt. Håll utkik! Det var allt från mig idag, jag är tillbaka imorgon. Ta hand om er, hej så länge.

Likes

Comments

Contains affiliate links
HEJ VÄNNER

Ett av mina största intresse i livet är bildmanipulering och fotografering. Jag älskar att frigöra min kreativitet, det är verkligen kul och kravlöst att redigera loss utan tankar. Ibland blir resultatet helt annorlunda från vad man tänkt sig, men det är väl det som gör det hela mer spännande. Ett perfekt sätt att koppla av sig från verkligheten ett tag.

Bildmanipulering är tidskrävande, det fodrar stor noggrannhet och verktygskunnighet för att få fram en snygg slutprodukt. Jag har fortfarande en lång väg att gå i min utveckling. Det finns "oändligt" antal verktygskombinationer för att skapa vackra och spännande bilder. Jag förbättrar mina kunskaper vid varje skapandeprocess. Mina "illustrationer" är baserade på 3-5 fotografier (tagna av mig + modell porträtt) sammansatta till en magisk illustration. Kommentera gärna vad ni tycker!

Om ni är intresserade av att prova något mindre avancerat kan ni kolla på Spoon Graphics handledarvideo; https://www.youtube.com/watch?v=Mbf-QXCCXgM

Se mer av mig på Instagram; https://www.instagram.com/exposureartwork/

Tack till alla er som läser min blogg dagligen!

Likes

Comments

HEJ VÄNNER

Väckarklockan ringer, jag spärrar upp ögonen och springer upp för att spy. Det är som värst nu, jag har ingen lust att åka dit, inte idag och inte heller imorgon. Om jag försvann skulle ingen bry sig, det är ju ändå ingen som ser mig. Men jag tänker inte göra det enkelt för dem, jag tänker inte visa mig svag. Det är ju det de vill.

Skolan är viktig för mig, den ger mig all kunskap jag behöver för att vara lika smart som mina föräldrar. Mamma säger alltid att det är viktigt med studier för att få en bra framtid. Men det är inte roligt att studera med ett icke fungerande socialt umgänge. Jag är ett enkelt mål i skolan. Mina klasskamrater njuter av att se mig må dåligt, gör jag inte som dom säger blir jag slagen/kränkt. Lärarna ser vad som händer, varför gör de ingenting åt det? De säger att jag inte kan koncentrera mig, att jag inte deltar, men hur ska jag kunna delta om ingen lyssnar på mig? Allting jag säger är meningslöst. Killen bakom mig säger att jag ska vara tyst, att min existens stör honom. Helt plötsligt lyfter jag upp min bok och kastar den på honom. Läraren blir rasande och ber mig att lämna klassrummet. Jag är rädd, vad har jag gjort?! Hela klassen kommer att hata mig. Här ute finns ingen som ser och ingen som kan hjälpa mig om det händer någonting, jag är inte lika trygg längre. Jag viskar för mig själv att han förtjänade det, för allt illa han gjort mot mig på rasterna och i klassrummet.

Jag pratade aldrig med någon i skolan om mina problem. Varje gång jag sa ifrån/sökte hjälp så tog ingen mig på allvar. Detta var en hemsk ständig känsla som jag fick leva med under årskurs 4–7 i grundskolan. Detta är tyvärr ett vanligt förekommande problem för barn i skolan, som få vill prata om. Jag och många andra har fått uppleva detta som i sin tur utvecklades till ett självskadebeteende, för att man kände sig otillräcklig. Med detta vill jag uppmuntra alla er som lider av någon form av psykisk ohälsa att det är okej att vara annorlunda. Det är okej att vara ledsen och det är så otroligt viktigt att se sina goda och bättre sidor före de sämre. Våga prata med personer som står dig nära. För det viktigaste av allt är att inte vara ensam. Våga vara er själva, vi föds som original, dö inte som kopior.

Likes

Comments

  I found a new home
HEJ VÄNNER

Förra året besökte jag Mallorca för första gången i mitt liv. När jag åkte dit hade jag inga större förväntningar. Jag tänkte njuta av solen, äta god mat och det var det. Jag var inte alls inställd på att utforska ön. Vi hyrde en lägenhet i Santa Ponca (ligger ca 20 km väst om Palma de Mallorca) och en hyrbil.

I samma sekund som jag klev av planet och såg det vackra landskapet som varierade något så otroligt i form och storlek, blev jag genast nyfiken. Det kändes som att ön talade till mig. Jag fick en obeskrivlig hemkänsla. Jag visste att resan inte längre skulle vara som jag hade planerat den. Tidigt nästa morgon smög jag ut på balkongen för att skåda ut över viken och bergen i bakgrunden. Det dröjde inte länge förrän jag hade bestämt mig att bege mig dit ut, se allt som ön har att erbjuda. Jag satte mig i bilen (tillsammans med min syster) och körde dit de olika vägarna tog oss. Jag stannade upp i några byar för att fotografera, Valldemossa är min personliga favorit, berikad med vacker natur och gamla byggnader, placerad mitt bland bergen. Det fanns så många fina platser på ön. Det jag tyckte väldigt mycket om var hur landskapet varierade.

Denna upplevelse gav mig en helt ny syn på livet och varje kväll kände jag mig upprymd och inspirerad. Mallorca är en fantastisk ö. Vissa platser är som gjorda för en och jag tror att jag har hittat mitt lilla paradis på jorden. Vill tillbaka för att utforska mera, jag hoppas att få den möjligheten snart, kanske efter min praktik i Italien. Om ni någon gång reser dit är hyra bil ett måste. Lägg två dagar på att utforska ön, stanna en stund i varje by och gå runt. Det är en spektakulär upplevelse och ett minne för livet.

Likes

Comments