Okej, det kommer komma ett vansinnigt långt inlägg nu. Tur de mesta är i bilder. Ska försöka göra det så informativt som möjligt då jag vet att många frågat efter dopet. :)

Fredagen den 20 oktober
Här började dopförberedelserna kicka in på riktigt. Allt fika skulle göras i ordning. Hämta nycklarna till församlingsgården (där vi skulle vara efter dopet). Allt skulle packas ner. Alla dekorationer skulle utformas. Tävlingen skulle vara gjord.

Jag hade gjort ett digitalt QUIZ och frågor om Zoe. Ni kan gärna göra det HÄR om ni vill se frågorna. Ange rumsnummer ZOE1682.

- - - - - - - -

Lördagen den 21 oktober

Så var dagen kommen. Jag var faktiskt inte alls så stressad som jag trodde att jag skulle vara. Det var väl för att förberedelserna klaffade så bra. Gick upp 07:30 och sminkade mig, ammade, bytte blöja, åt frukost och sedan började vi packa in allt i bilen. Klockan 10:00 skulle vi hämta upp tårtorna hos min kusin. Vi lejde bort allt som vi själv inte hade behärskat 100 % och däribland tårtan, musiker och fotograf. Det kändes väldigt bra. Även om jag önskat att R hade uppträtt ;).

Här kommer en kavalkad på bilder på vårt fika.

Hade gjort i ordning majskrokspåsar till "småttingarna" och hängt upp så de själva kunde "gå" och ta de om de ville. Hur sött?

Hade tryckt upp egna personliga dopservetter. Vissa tyckte de var så fina så de inte tordes använda servetterna och tog med dem hem istället.

Själva lokalen var väl inte jätterolig så vi fick göra det bästa med att pimpa med lite dekorationer. Har beställt allt från Myperfectday.se.

Små godispåsar

Morotskaka, muffisar (tack svärmor för hjälpen!), cupcakes och cake pops.

Ahlegrensbilar pannacottan gjorde jag dagen innan. Den vart succé!

Ena tårtan. Vi gjorde en tårta laktosfri för allergiker. Det uppskattades mycket hörde jag.

Huvudtårtan som var gjord av chokladmousse, hallon, vaniljcreme och grädde samt sockerpasta. Allt gick och äta utom sidenbanden. Vårt tema gick i silver, rosa och vitt som sagt var.

Sista tårtan med en liten björn på.

Själva ceremonin ville vi ha kort, avslappnad och vacker. Vi hade valt ut två psalmer 248 och 249 som var tryggare kan ingen vara och psalmen blått en dag.

Vi hade även två musiker som sjöng två låtar. Den ena var en klassisk låt och det var "Kärleksvisan" där tjejen sjöng och Erik spelade piano. Den andra ville vi ha lite modernare och mer som en symbolik på hur vi hoppas Zoe får det i framtiden så vi valde Ed Sheeran - Perfect. Det kommer upp en video på när han sjöng denna och spelade gitarr. Det var SÅ vackert!

Syster (som är frisör) hade gjort mitt hår dagen till ära.

Vår präst var jättebra! Måste berätta en rolig sak. Innan vi gick ut till alla så pratade vi lite med prästen och förberedde hur vi skulle stå osv. Då frågar hon "hur har ni haft det på morgonen?" Robbin svarar: "det har varit JÄÄÄÄVLIGT lugnt". Jag kollar argt på honom som inte bara svär i kyrkan, utan även för prästen. Mördarblick deluxe haha!

Zoe skötte sig exemplariskt hela dopet. Hon både var glad, blev lite ledsen när hon fick vatten på huvudet och somnade. Allt under 20 minuter. Haha! jag tror knepet är att vara lugn. Skulle vi stressat upp oss hade hon nog också blivit stressad. Hela sista två timmarna sov hon och ca 40 min innan ceremonin väckte vi henne och bytte blöja och så fick hon ammas samt att ta på sig dopklänningen. Är ju inte lätt att veta vilket humör en 3 månadersbebis bestämmer att vara på. Men hon är ju glad 90 % av tiden så vi tänkte att vi kör på som vanligt.

Jag fick läsa en liten rad ur psalmboken under ceremonin. Det gick kanon såklart!

Erik in action. Video kommer senare.

Oscar tänder Zoes dopljus medan jag och Robbin ser lyckligt på varandra. :) Åh pirr i kroppen.

Tack till Jesper Westlund som fotat bilder under Zoes dag. Tack till alla som kom! Jag och R var helt upprymd av kärlek efter denna dag. Tack för alla presenter (som jag har öppnat varenda en. Jag ÄLSKAR att öppna saker, så R fick tyvärr bara se på) haha!!! Jag känner bara sådan glädje och tacksamhet över Zoe, över vänner, över familj, över livet.


Fick världens roligaste kommentar av en vän. "det är rätt orättvist att du som fött barn, redan är i bra form. Medan jag som inte fött barn inte är det."

Helt failad bild som jag ej var med på. MEN vi ser ju väldigt glada ut :)

Fyra generationer på Robbins sida. :) Så vackra.

Fyra generationer på min sida. <3

Tänk så många fina människor ZOE har i sitt liv. Jag känner mig trygg med framtiden. Den är underbar och hon kommer få det hon förtjänar, det allra bästa!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Personligt

Oj jag vet inte riktigt var jag ska börja. Jag är bara så fylld med kärlek från Zoes dop i lördags. Men jag är också fylld med sorg över att mamma och pappa har flyttat idag söndag. Så blandade känslor att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera allt.

I natt vaknade jag 03.40 och bara kollade rätt upp i taket i flera timmar. Det var såklart svart för det var så mörkt. Så började jag fundera att alla har någon gång mörker under ett dygn och alla går igenom olika saker där i mörkret. Det var första gången som jag kände att jag inte ville att det skulle bli morgon. För blev det morgon blev det också officiellt flyttdagen. Kunde tiden inte bara ha fått stanna där och då så mina föräldrar hade fortfarande bott i samma stad som oss. Bara ett litet tag till...

Min kärnfamilj är verkligen allt. Jag är så fruktansvärt glad och stolt över att tillhöra min familj. Jag fick verkligen a l l t. En mamma, en pappa, en lillebror och en lillasyster. Själv är jag mittemellan alla. Ser mig själv som familjens mittpunkt ;). Skämt och sido. Alla i familjen är mina bästa vänner på riktigt. Därför är jag så fruktansvärt ledsen för min egen skull att mamma och pappa flyttat ner till Laholm. Vi vill ju ha möjligheten att träffa dem varje dag. Nu finns inte det. Zoe saknar dem, Robbin saknar dem. Jag kände bara för att skriva av mig, för idag har verkligen känslorna exploderat. Vi saknar er så sjukt mycket!!! Men är glada för er skull och hoppas allt blir bra där nere. Jag önskar att någon gång bor vi alla i samma stad igen. Någon gång så...

PS. Imorgon ska jag gå igenom bilderna sedan dopet, så det kommer upp ett fullsmockat inlägg om det sedan. DS.

Likes

Comments

Contains affiliate links Zoe

Jag och Zoe matchar idag. Vi båda har rosa velourdress på oss. Så himla mysigt att få matcha så här. Tänk sedan då vi kan ha liknande skor, mössor, solglasögon med mera. Kommer bli så roligt. Här hittar ni i alla fall min nya favorit-mjukisdress! Jag bor i denna nu kan jag säga.

Byxa/77thFLEA
Tröja/77thFLEA

- - - - -

Nu blir det full fart och fokus på Zoes DOP som är imorgon! Har en del att förbereda och packa idag om man säger så. Ska försöka att inte stressa allt för mycket och vara i nuet imorgon. Är svårt att vara perfektionist och samtidigt släppa på kontrollen. Man vill ju att det ska bli bra (bäst!), men samtidigt är det bara jag som förlorar på det om jag stressar igenom en sådan viktig dag. Jag vill njuta till fullo när hon får sitt namn.


Likes

Comments

Personligt, Zoe

Okej, denna fråga finns det så stort svar på. Till en början har jag aldrig haft barn förut så jag vet inte hur man "ska" göra. Jag gör såklart det jag tror är bäst för både mig och mitt barn. Jag säger inte att något är rätt eller fel, bara hur vi gör och det som fungerar bra för oss.

För det första så vill jag varken begränsa mig eller min bebis. Jag tror det är jätteviktigt för oss båda att hitta på saker och komma utanför vårt hus. Jag har dock som maxtak att MAX två aktiviteter per dag. Då kan jag räkna en aktivitet som en långpromenad ner till ICA, gå på gym eller ett litet "större" projekt där vi måste packa in oss i bilen för lunch på stan eller liknande. Jag ser begränsningar i att skydda Zoe genom att bara vara hemma. Snarare tvärtom. För mig är det viktigt att hon kommer ut i det sociala samhället på en gång. Att hon lär sig de sociala spelet på en gång. Varje gång någon hälsar på (om den inte är sjuk eller inte vill) så låter jag dem hålla i Zoe. Jag vill inte att hon bara ska bli van vid mig och Robbin. Utan även känna trygghet med andra. Om vi haft en dag med två aktivitet så tar vi nästa dag och bara är hemma i lugn och ro för att hon ska få vila och utvecklas. Hon blir ju mycket lugnare då hon är hemma, men som sagt var det är viktigt att hon kommer ut också. Annars skulle vi aldrig kunna åka någonstans utan att vara rädd att hon skriker eller liknande och vi skulle aldrig kunna göra något som en familj som att gå på restaurang, åka på Ikea eller nått om vi bara ville ha henne hemma. Är ju otroligt viktigt att vi alla kan umgås samtidigt och inte bara att en åker iväg och fixar och en stannar hemma varje gång.

Jag får rätt mycket "egentid" vissa dagar. Med betoning på vissa. Sedan en månad tillbaka sover hon hela nätterna med två måltider per natt. Men då jag bytt blöja + ammat henne så somnar hon om inom 5 minuter och det är SÅ skönt. För jag känner mig typ som vanligt. Under graviditeten gick jag ju upp och kissade cirka 3 gånger per natt så detta är ingen skillnad jämfört med det. Min egentid är otroligt viktigt. Vi har från start låtit Zoe sova i sin egen säng under nattid. Detta för att vi vill att hon ska skapat en egen grundtrygghet. Nu leker och jollrar hon själv medan jag te.x lagar mat, tar ett bad, bloggar eller något annat. Tiden däremellan är jag med henne så mycket jag bara kan. Vill hon ha närhet så är det självklart att hon får det. Hon är med mig i famnen flera timmar om dagen, men däremellan är det skönt att hon kan leka så pass bra själv också. Hon är väldigt duktig på att säga till (skrika till) om hon te.x tappar nappen, är hungrig, vill byta blöja, det är varmt/kallt. Så där blir hon tyvärr väldigt curlad just nu. Men det ska vi jobba på :).

Jag skulle bli galen om hon inte kunde vara ifrån min famn 24/7. Jag behöver få göra mitt medan hon behöver få göra sitt. Sedan är vi med varandra resten av tiden. En glad mamma = en glad bebis. Och jag blir glad då jag kan komma iväg på vissa saker och jag har gladeligen henne med mig. Jag älskar att visa upp Zoe och tänker inte begränsa varken mig eller henne. Då tror jag faktiskt att jag skulle bli deprimerad. Jag är så stolt över henne. <3

Jag har läst mycket när jag gick igenom mig själv att så mycket sitter i sedan barndomen/första året som påverkar oss i det vuxna livet. Det hade jag ingen aning om. Därför tror jag att begränsar vi henne nu, kan det påverka henne i framtiden. Likadant som jag redan NU faktiskt jobbar på hennes självkänsla. Berömmer henne varje dag för den hon är och inte bara det hon gör (prestation). Kanske ännu viktigare när hon börjar förstå och prata själv. Jag tycker i alla fall att vi hittat bra rutiner tillsammans och det verkar hon tycka med. Vi har en glad bebis 90% av tiden och hon är lika glad med andra som med oss föräldrar. Självklart tyr hon sig lite mer åt mitt håll (men det är ju för att jag är med henne mest. Farlig bekräftelse btw!) men hon har inga problem att vara i andras närhet. Hur resonerar ni andra?

* Har skrivit mycket JAG men självklart har jag och Robbin samma syn på hur vi vill uppfostra vårt barn. Det blir mycket jag nu eftersom det är jag som är med henne om dagarna. Robbin kommer också vara föräldraledig sedan, vilket är otroligt viktigt tycker jag. Och då får han hitta sina sätt, sina rutiner och det han känner sig trygg i med henne. Vi är ju ett team.

Likes

Comments

Personligt

2003
Det var en lördag en höstkväll likt som höstkvällarna är nu. Fast den enda skillnaden var att vi var fjorton år. Det var tydligen första gången vi sågs. Jag skrev tydligen för att jag inte kommer ihåg detta. Det var "polarlördag" på Sporthallen i centrala Sundsvall. Alla gick dit. Det var som ett jättestort disco där alla skolor i Sundsvall (och Söråker då tydligen ;-) samlades. Det var den första kvällen vi sågs. Du sa "hej". Jag gick förbi. I efterhand har jag fått höra att du hade samlat mod för att äntligen våga säga det där "hej". Du kommer till och med ihåg vad jag hade för kläder på mig. Det är helt sjukt hur du kunde göra det. Jag small av när du förra året beskrev mina kläder som jag hade på mig när jag var fjorton år den där höstdagen år 2003. Om jag vetat då, vad jag vet nu. Då hade livet sett bra annorlunda ut.

2014
Vi sågs inte på flera år. Vi gjorde saker på varsitt håll. Såg. Upplev. Samlade erfarenheter. Testade på livet helt enkelt. Vi sågs inte förrän sommaren 2014. Först via instagram där du kommenterade en bild på mig och min hund Nowa när vi stod i havet tillsammans. Du kommenterade "När får jag följa med och bada?". Jag svarade: "det är bara att komma hit det". Självklart blev det inte så, men däremot någon vecka senare sågs vi på krogen. Åter igen så såg du mig och sa "hej". (Dum i huvudet som jag var) Svarade jag "Hej, vem fan är du?" (för att tillägga är jag jättedålig på att känna igen folk). Sekunden efteråt kom jag ju på att DET ÄR JU HAN FRÅN INSTAGRAM. När jag skulle leta upp dig för att be om ursäkt var du inte kvar...

2015
Detta år blomstrade det till. Vi skrev ofta till varandra på sociala medier. Inget flirtigt. Inget ragg. Utan bara pratade. Jag tyckte om det. Vi skulle ses flera gånger men jag var lite feg så jag avbokade allt hela tiden. Säkert 3-4 gånger. (Hur stod du ut med alla mina "dissningar" älskling? Haha!)

Tillslut fick jag sommarlov från mitt jobb, då skulle jag åka hem till Sundsvall innan jag skulle ut på alla mina resor hela sommaren. Du skulle till Rhodos. Det var liksom sista chansen att ses, så nu äntligen vågade jag träffa dig. Jag tänkte att det var nu eller aldrig. Jag satt hemma hos syster och du ringde i telefonen för att höra vart du skulle komma och plocka upp mig. Jag tordes inte svara så syster fick svara i telefon! "Ni" bestämde plats och så begav jag mig dit. Jag tänkte att "jaha, hur ska jag göra nu?" 1. Ska jag skaka hand och presentera mig? 2. Säga "tjaaa" lite coolt? 3. Ge honom en kram? Jag tror jag gjorde alla alternativen samtidigt och höll dessutom på att tappa solglasögonen som satt på huvudet. Men där och då såg jag bara ditt bländande leende. Wow så du sken upp. Äntligen så sågs vi på riktigt.

Samtalet i bilen flöt på. Vi babblade om allt mellan himmel och jord. Jag visste egentligen inte vart du åkte för jag var så fokuserad på vår konversation. Helt plötsligt stannade du bilen och klev ur. Jag tänkte att vart sjutton är vi någonstans? Det visade sig att vi var hos din mormor och morfar där HELA släkten var med. Säkert 20-30 personer satt vid ett bord och där kom vi in. Han som jag pratat med 20 minuter i bilen med. Japp, det var allt jag visste om dig. Jag visste inte vad jag skulle göra, men jag är ju van att träffa mycket folk så jag tänkte att jag gick in i min lärarroll och så gick jag fram och hälsade på allihopa. Kommer inte ihåg ett endaste namn för det enda jag funderade på vad det var som hände. Haha! Alla var supertrevliga. Du presenterade mig som din "tjejkompis". :) På kvällen skjutsade du hem mig och dagen efter var det midsommar. Den spenderade vi såklart tillsammans. Nyktra. Det var även då vi hade vår första kyss. Herregud. Jag var helt skakis i hela benen. Den finaste människan på både insidan och utsidan. Efter midsommar sågs vi flera dagar i rad tills det var dags för oss att ge oss ut på våra resor. På separata håll. Dessa dagar innan resorna var helt fantastiska. Vi pratade flera timmar med varandra. När vi inte pratade smsade vi. Här är en smskonversation precis innan du skulle fara till Rhodos.

Efter den sommaren vart det VI på riktigt. Och på den vägen är det. Så TACK till dig älskling för att du aldrig gav upp trots att jag varit så dum flera gånger. Tack för att du är du. Tack för att du är en fantastisk pappa till vår dotter. Tack för all kärlek du ger mig. Det gör mig trygg att du är så säker på att det är vi hela livet ut. Grattis på din födelsedag. Ikväll får du din favoriträtt hamburgare som du beställt. Jag älskar dig mer än allt. Tänk att det var du hela tiden, sedan 2003 utan att jag visste om det.

Vår första bild tillsammans.

Likes

Comments

Snapshots

Helgen har verkligen gått superfort. Men jag antar att det är för att jag haft det så himla roligt. Vi tar allt från början. Hade sådan sjuk fredagspepp som kickstartade allt. Började ju med att släppa mitt samarbete med BookBeat. Ni har väl registrerat er för en gratismånad? :)

Började med att förbereda inför Zoes dop som är nu på lördag!! Herregud så fort tiden går. Gjort egna godispåsar. Dessa har jag gjort via Calligraphen.

Efter det lurade R mig rejält. Han och Max hade kommit överens om att ha fredagsmys hemma hos oss. Så vi fick umgås med hela familjen Crona/Östlund. Så trevligt. De hade köpt räkor, massa olika mackor, gjort hemmagjord aioli, rökt regnbåge, ost, kex, chips, godis och köpt alkoholfri bubbel. Sedan såg vi på idol. Vilka killar vi har. ❤️ så tacksam.

Dagen efter fångade jag detta vackra leende på bild. Man smälter rejält. Hon är så rolig nu. Kan nya saker varje dag.

Sedan hade Hugo namngivelse. Var otroligt fint och vackert ute på Alnön. Vi gav han en nattlampa med en Uggla och ingraverad text där det stod Hugo som man kunde ha i olika färger och ljus. Kändes så sjukt att skriva på kortet ”till Hugo från Patricia, Robbin och Zoe”. Liksom att Zoe står med på korten nu. Åh!

På kvällen var en dejtnight med mammor-döttrar. Min mamma har mått dåligt senaste tiden så var skönt att se att hon orkade med en kväll. Dessutom flyttar hon och pappa på söndag. Jag kommer gråta ihjäl mig.

Här är Karro på bilden. Min allra äldsta vän som jag känt hela mitt liv. Hennes mamma och min mamma har varit goda vänner sedan de små och likadant med jag och Karro. :) så värdefullt med sådana relationer.

Fick en så fin tavla av dem. Ska visa sedan. Tusen tack.

Jag tog en RÅBIFF till förrätt! Som jag längtat efter hela graviditeten. Och en aperol spritz till fördrink. Hade pumpat ur hela dagen så Zoe kunde få mjölk några måltider framöver Och sedan pumpat ur och kastat mjölken 12 efter. Det var min första alkohol på över 1 år! Var så noggrann med att se till att hon inte fick nån alkoholmängd i sig alls. :) tur jag har massvis med mjölk i tuttarna.

Idag har jag planerat hela kommande veckan och så har vi målat om i korridoren som ska bli nya tvättstugan. Wieho! Denna fick jag massor av frågor om på instadirect. Den kommer från personligalmanacka.se

R fyller år idag. Kommer ett inlägg om det senare 💕

Det var min helg det. Denna vecka ska jag umgås med mina föräldrar så mycket jag kan. För sedan flyttat de söderut.

Likes

Comments

Personligt

Det här inlägget är ett samarbete mellan mig och BookBeat.com.

Nu när jag är föräldraledig går jag en hel del promenader med Zoe. Faktum är att vi försöker komma ut varje dag. Medan jag går där med barnvagnen i alla möjliga väderlekar (vad sjutton har hänt med vädret? Regn varje dag ju) så lyssnar jag otroligt mycket på poddar. Känns ju som pod verkligen slagit igenom med sitt andra genombrott nu? Hur som helst så tar ju dessa slut ganska snabbt. Jag sitter och väntar på att det ska bli måndag, torsdag, söndag och alla andra dagar då poddar släpps på för att få det nyaste avsnittet. Jag har därför testat BookBeat som är Bonniers ny digitala satsning för ljud- och e-böcker. Självklart tar böckerna också slut, men de är i alla fall flera timmar långa. Jag kan bara säga att jag är helt frälst. Just nu lyssnar jag på boken ”monster” av Joakim Lundell. Otroligt gripande historia. Den måste typ bara höras NU-PÅ-DIREKTEN!

Jag har nu blivit vän med BookBeat-appen och därför tänkte jag spalta upp dess fördelar som är:
- Enkel app som man laddar ner.
- Lättnavigerad meny.
- Man kan spara sina favoritböcker i ett galleri samt hämta hem i offline-läge.
- Ljudböckerna pausas om jag slutar lyssna och sparas då automatiskt.
- Nya moderna böcker.
- Lätt app att förstå i alla åldrar. Några enkla fingertryck bara.
- Kan lyssnas på i bilen, på promenaden, semestern, i badkaret osv.

Det enda som jag hade önskat mig mer av är fler böcker att välja på. För snart kommer böckerna också ta slut likt poddarna. Som tur är fylls dess också på allt eftersom. J På varje bok finns det antingen en, två eller tre symboler, en med ett par glasögon som symboliserar att boken finns som e-bok, en symbol med ett par hörlurar som symboliserar att boken finns som ljudbok och en pappershög som symboliserar att boken är en del av en serie.

Jag har fått den förmånen att dela ut en länk till er som gör att ni kan lyssna på BookBeat fritt i en hel månad! Detta är ett perfekt tillfälle för er att bli lika bra vän med appen som jag blivit. Därefter är det den ultimata (tycker jag) presenten i kanske fars dagspresent eller varför inte som julklapp? Känns väldigt modernt att ge ut en prenumeration på ljudböcker i present. Klicka på denna länk som finns HÄR för att börja lyssna du också. :) Är otroligt stolt över detta fina samarbete.

Likes

Comments

Zoe

Nu är det dags för en sådan där månadsuppdatering igen.

FÖDELSE
Vikt: 1825 gram
Längd: 41 cm

NUVARANDE
Vikt: 4245 gram (den 4 okt)
Längd: 53.5 cm (den 4 okt)

Detta har alltså hänt den senaste månaden:

- Har vänd sig från mage till rygg tre gånger!
- Ger tydliga svarsleenden.
- Skrattar lite smått.
- Gråter med riktiga tårar.
- Fäster och följer med blicken.
- Sitter upp när hon är lutad/har stöd.
- Behöver inte hålla i huvudet längre. Är fortfarande lite vingligt men vi tränar på det.
- Vill inte längre ligga ner utan mest sitta i knät och "vara med".
- Sover 4-5 timmar i sträck på natten.
- Har numera storlek 56.

- fått ljusare hår

I övrigt är hon mycket mera aktiv och nyfiken. Men säger också till när något är fel. Hon har en jäkla pipa ibland alltså. Hallå falsett! Fortfarande världens snällaste bebis som både fått gjort premiär på hotell, åkt tåg och tunnelbana och varit på sin första resa. Hon ger så mycket glädje och energi. Hon sitter rätt mycket i bärselen nu också. Men hennes björndress är fortfarande favoriten. Sådan favorit att vi fick åka och köpa den i flera större storlekar också. Så nu vet vi att hon kommer sova gott om nätterna. ;)


Likes

Comments

Har haft det lite tungt sista tiden men förhoppningsvis kommer det ordna upp sig nu. Varför är det så att allt sker på samma gång? Jag förstår inte det. Eller egentligen förstår jag precis. Nu hoppas jag bara att allt ska bli bra igen. Alla får vara friska osv. Det är ju ändå det allra viktigaste. Hälsan. Välmåendet. Man får liksom omvärdera livet ibland och nu fick jag ett rejält wakeup call. Tänk bara positiva tankar nu Patricia. Jag ser ändå ljust på framtiden. Zoe ingår ju i allt såklart. Så förutom det och välmående hos alla jag känner så kommer här min femårsplan. Lite mer konkret. Väldigt personlig (har två punkter jag ej skriver med). Here we go. Ps. De med markering har jag redan uppfyllt. Ds.

 • Två utlandsresor 👌
 • Föda barn 👌
 • Göra högskoleprovet igen
 • Balans i min nya mammaroll 👌
 • Renovera i huset 👌
 • Utveckla mina relationer och vänskaper
 • Använda högklackat en gång i vecka (vill lära mig gå i det)
 • Tandblekning 👌
 • Införa en träningsform som en naturlig del av mitt liv
 • Läsa tre böcker om personlig utveckling
 • Minst en utlandsresa per år
 • Gifta mig med R
 • Investera i en lägenhet i Spanien (Marbella)
 • Nybyggnation av ett hus vid havet med min familj
 • Påbörja utbildning till studie- och yrkesvägledare
 • Åka på en yogaresa utomlands
 • Skrivit klart min bok

Det läskiga är att jag har gjort dessa listor varje år och varje år så har det slagit in till 95%!! Helt sjukt hur det fungerar. :)

Så ... Hur ser er plan ut?

Likes

Comments

Reseguide

I torsdags åkte jag, mamma och Zoe ner till Stockholm. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var nervös. Zoes första tågresa. Tänk om hon helt plötsligt får för sig att börja skrika? Men det gick ju såklart utmärkt. Hon låg och sov hela resa förutom ett blöjbyte och en amning.

Det var en liten ny utmaning med att gå med barnvagn och resväska på alla tunnelbanor, leta hissar överallt och bussar. Visste ni att har man barnvagn åker man gratis på bussarna i Stockholm? Det var en nyhet för mig i alla fall. En bra sådan :-).

Här kommer mycket bilder sedan vår långweekend.

Första stoppet blev ett hotell på Södermalm. Det var litet och charmigt. Mamma mådde inte så bra så vi beställde roomservice upp till rummet denna dag.

På fredagen hade jag frisörtid hos min syster! Så vi begav oss ut till Sundbyberg. Vi åt först lite lunch på olearys.

Hade en förfärlig utväxt på ca 7 cm. Men nu försvann den och vi gjorde en färg så nära min egen som möjligt. Var sugen på att klippa av allt! Men eftersom jag är föräldraledig 1 år så kommer jag inte orka hålla på att fixa frisyren varje dag så vi väntade med att klippa kort tills nästa år istället. Visst blev färgen fin och naturlig? Tack bästa sis ❤️.

Efteråt begav vi oss till hotellet i Solna. Så fantastiskt vackert! Det första vi gjorde var att möta Luxemburgs landslag som hade checkat in på samma hotell.
Här åt vi även en riktigt god rätt. Chèvrebakad sötpotatis. Tog även ett glas alkoholfri bubbel.

Sedan kom grabbarna. Mina absoluta favvokillar, R, bror och pappa. Är så glad att R går så bra ihop med min familj. Zoe hade på sig en klänning som hon fått av sin mormor och morfar. Hur söt? :). Vi begav oss till mall of Scandinavia i alla fall. Jag fick shoppa på Newbie store och kolla in min favoritbutik Jackie!!! Grabbarna köpte nya skor allihopa.

Vi tog lite vätskepauser. Var sjukt mycket folk på mallet. Säkert för att matchen var där? Vi hade bokat bord på Egon. Vilket jag är sinnesjukt glad över för det var liksom 1.5 h kötid till alla restauranger annars. Tack mig själv för min planerande egenskap! Haha.

Jag hade gett grabbarna i present att se VM-kvalmatchen mellan Sverige - Luxemburg på Friends. Hur bra är inte jag? ;). Klart jag var lite avundsjuk på att inte följa med. Men jag hade mystid med mamma och syster på hotellet och såg matchen från tvn istället. Vi köpte massa godis. Bland annat Lindt choklad, 15 st godisar för 82:-.... Dessutom behövde ju matbanken (jag) vara där men Zoe. Ville inte ta med en 2.5 månads bebis in på matchen direkt. Det får vänta lite till. :)

Fick lite bilder av R under matchen och stämningen var ju på topp. Speciellt eftersom Sverige vann med hela 8-0! Woho! Hoppas ni hade det bra mina killar :).

Nu ska vi snart äta vår sista hotellfrukost och sedan packa oss in i bilen och fara hem till svallet. Det är SÅ värdefullt för mig att få umgås med båda mina familjer på det här viset. De alla är mina bästa vänner. Kvalitetstid deluxe. Tack livet för denna helg. Tack.

Likes

Comments