Patricia, Tankar & känslor

Det händer väldigt ofta att barnkanalen står på när man kommer ut i vardagsrummet igen efter att ha nattat Freja. Det är också väldigt ofta som det bara fortsätter rulla olika tecknade barnprogram utan att man ens reagerar eller inte byter kanal för del delen.

Idag var det annorlunda på det sättet att jag fastnade i programmet och kunde inte sluta titta. Det var ett program som heter "Brottsligt" där dom bland annat pratade om mobbning.

Jag har själv varit där. Jag har själv varit den som varit utsatt för dessa kränkande kommentarer, varit den som aldrig fick vara med och leka och den som alltid blev vald sist.

Jag får så extremt ont i min mage och tårarna sprutar när jag hör denna lilla flicka berätta om hur dessa barn behandlat henne, vad hon har fått stå ut med. Jag blir dels ledsen för att det är igenkänningsfaktor för mig men mest för att det lika gärna kan hända Freja i framtiden. Det får mig att må illa!

Tänk Om liksom...

Jag hoppas och tror att det Aldrig kommer hända henne men skulle det av någon anledning göra det ändå, kommer jag vara precis lika observant och förstående som mina egna föräldrar var mot mig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Patricia, Vardag

Undra om Freja har gått in i en ny utvecklingsfas. Hon är sjukt trotsig i alla fall och omöjlig att natta på kvällen. Hon småler när man säger "nej" och gör det gång på gång igen ändå, bara för att jäklas.

Simon får Freja att somna med en gång, 5 minuter max, medan jag kämpar på i 45 minuter. Hon vill inte somna i famnen och håller bara på att busa och dryga med mig när man lägger ner henne i sängen. Ikväll skrek hon och grät så mycket att hon tillslut kräktes..

Så himla jobbigt när det inte finns något sätt att trösta, men det blir nog bättre snart, så det är väl bara att försöka trösta och kämpa på så blir det nog som vanligt snart igen.

Måste berätta att jag fick hem det senaste provsvaret förra veckan på vävnadsundersökningen av livmodertappen som jag gjorde och tyvärr visar de svåra förändringar...

Antar att de snabbt måste åtgärdas eftersom jag redan fått tid för operation som kommer äga rum den 25 september. Vad jag vet om operationen är att dom tar bort en bit av livmodertappen.

Min största rädsla i detta är att inte kunna få mer barn! Jag hoppas att det räcker att göra denna operationen, då jag har vänner omkring mig som gjort denna operationen där dom sagt att det ej påverkar chanserna att kunna få barn. Man vill ju att det ska vara ett beslut man tar själv, inte något sådant här tråkigt.

Jag ska inte ta ut något i förskott, jag kände ju mig så lugn i allt detta och det gör jag faktiskt nu också. Så länge jag inte tänker längre än vad som är NU och vad som är bestämt att jag ska genomgå. Det är när jag börjar tänka på saker längre fram, som kanske aldrig kommer hända ändå. Men det är just det där "OM" som får mig något ut balans ibland.

Samma dag jag fick beskedet tappade jag det lite, flippade ur, blev rädd och grät i mängder. Efter de är jag lugn igen och kommer vara det fram tills någon dag före operation och kommer redan nu börja förbereda mig på att detta kommer innebära sprutor, vilket jag tycker är så fruktansvärt jobbigt och obehagligt..

Likes

Comments

Vardag, Freja 1-2 år

Vilken dag det var igår!

Freja vägrade somna igår när hon skulle vila middag och jag tappade tålamodet helt och tillslut när min syster kom hit gav jag upp och lät henne vara vaken istället.

Istället däckade hon i bilen och somnade gott. När hon väl vaknade hann hon inte vara vaket speciellt länge innan något hemskt hände.

Det där man fasar över ska hända och som får en att tappa andan och att det sticker till i hela kroppen för att man blir så rädd.

Hon snubblade på mattan och slog munnen i bordskanten i vardagsrummet.

Man jobbar med människor varje dag annars och kan hantera stressade och pressade akuta situationer, men inte när det gäller Freja!

Mitt hjärta stannade verkligen till och jag fattar inte, jag blir nästan helt handlingsförlamad när det händer Freja något.

Det bara forsade blod och jag springer runt med henne i famnen som en ut hörna och letar efter något att stoppa blodet med. Hittar tillslut en handduk och kyler ner den men kallt vatten för att dämpa svullnaden. När jag ska be min syster hämta is och hennes napp kan jag inte förklara vart det ligger och vad det är jag vill ha. Allt tar så himla lång tid.

I och med att jag inte såg hur stor skadan var blev jag otroligt stressad. Jag kom inte åt att få se hur se såg ut i munnen med en gång.

Det slutade blöda ganska snabbt men Freja hade jätteont, var jätteledsen och en liten, liten skinnflärp irriterade henne jättemycket.

Jag kände mig lugnare nu, för nu blödde de inte och jag hade fått titta i munnen och såg att det inte var någon större fara. Jag ringde ändå 1177 för att rådfråga och dubbelkolla så att vi inte behövde åka till tandläkaren/läkaren. Där blev vi ombedda att åka till vårdcentral eller närakut, då man alltid ska uppsöka tandläkare/läkare om man slagit i tänderna för eventuella besvär i framtiden. Även kontakta sitt försäkringsbolag.

Här blir jag orolig igen när vi måste åka in. Börjar fundera på om tänderna tagit stryk, kommer hon få svarta tänder nu eller till och med behöva dra tänderna? Jag var tvungen att titta i hennes mun ytterligare en gång innan vi åkte in och kunde nu se att tandköttet blivit blått.

F..n tänkte jag bara... Det är inte sant!

Vi får komma in med en gång till läkaren och han var inne i undersökningsrummet i max 1,5 minut och öppnade munnen på henne och sa med en gång att det inte var någon som helst fara med det och att det kommer läka inom ett par dagar. Tänderna kommer heller inte ta någon som helst stryk.

Puuuuh... sådan lättnad!

Likes

Comments

Vardag, Tankar & känslor, Freja 1-2 år

Jag tycker det är så mysigt att vi verkligen tar vara på dagen fullt ut, även när Simon kommit hem från jobbet.

Idag har det varit riktigt tråkigt väder men det hindrade inte oss från att vara ute. Efter att hela familjen stått och lagat mat tillsammans drog vi på oss varsitt regnställ och gick ut och plaskade i alla Kungsbackas vattenpölar. Så mysigt!

Nu är de också officiellt!! Freja har fått förskoleplats!!!

Det är så otroligt mycket känslor gällande detta.. dels att det är så himla roligt att hon kom in och på just den förskolan vi sökt, den som ligger precis intill oss dessutom.

Vi hade faktiskt bara ett val för att vara helt hundra på att hon skulle komma in på just den. Den ligger ca 100 meter härifrån, vilket jag antar kommer underlätta en hel del när det gäller hämtningar och lämningar.

Men som sagt mycket känslor är det..

Min första spontana reaktion var att hoppa av glädje och låta glädjetårarna flöda. När det väl lagt sig började jag gråta av tanken på att min lilla älskling blivit så stor, att hon ska vara utan mig på dagarna, eller rättare sagt att JAG ska vara utan henne. Hur ska jag klara mig?!

Något som jag är helt övertygad om är att Freja kommer trivas som handen i handsken på förskola. Hon är så himla oblyg när det gäller mötet med andra människor, så hon kommer trivas jättebra!

Tankarna går och det svänger otroligt mycket nu kan jag säga, både positivt och negativt, upp och ner.. Men jag antar att det liksom hör till, att man ska tycka det är jobbigt! Det vore snarare konstigt om man med lättnad lämnade ifrån sig sitt barn till "främmande" människor..

Men vi är superglada och lyckliga för detta och nu får vi njuta extra mycket av sista tiden hemma jag och Freja. Det är ju trots allt inskolning 2/1-18, så vi har i alla fall lite tid kvar tillsammans, hon och jag.

Likes

Comments

Vardag, Patricia, Freja 1-2 år, Bilder

Jag vet att jag sagt det innan men jag älskar verkligen hur vi bor. Dels att vi har världens bästa, att vi bor på landet men ändå mitt i smeten och att alla som ville har fått möjligheten att ha varsin odlingslåda att plantera i.

Det är så himla lyxigt att kunna vara ute och leka med Freja på gården och hon springer förbi odlingslådan och börjar äta lite sallad. Eller som idag när jag gjorde lunch till mig och Freja och gick ner och hämtade några morötter och nu till hemmalagade pizzan, lite timjan och oregano.

Så himla kul när det växer! Jag har inte riktigt haft något ansvar för denna låda, då jag lyckas döda alla växtligheten i vårt hem tyvärr. Det är till och med så illa att Simon kallar mig blommördarn.. 🙄Jag har till och med lyckats ta död på en kaktus, haha!

Likes

Comments

Vilken besvikelse!

Freja fick ett presentkort på Polarn o pyret i födelsedagspresent, som skulle gå till en vinteroverall.

Idag såg jag på hemsidan att dom släppts och oj vad besviken jag blev. Det fanns endast två färger att välja på och det var antingen lila eller blå.

Det kostar ändå en del, rättare sagt 1399 :-, vilket gjorde att vi tänkte att vi skulle köpa en väldigt könsneutral overall, typ grå, så om Freja eventuellt skulle få ett syskon inom snar framtid kan man spara denna overall till hen i sådana fall.

Men nej. Ska kolla lite på deras polarn outlet som finns här för att se hur förra årets overaller såg ut och i sådana fall kanske köpa en av tidigare kollektioner.

Jag ska ändå säga att jag tyckte att både den blå och den lila är superfina, så finns det ingen annan blir det nog en lila i alla fall.

Bilder lånade från Polarn o pyret.

Likes

Comments

Vardag, Freja 1-2 år, Bilder, Kläder, Inspo

Nu är det slut på sjukstugan här hemma. Freja lyckades åka på halsfluss, igen! Stackars lilla hjärtegrynet att behöva ha de för andra gången!

Penicillinkuren är i full gång och i förrgår lyckades även jag dra på mig sjukdom med lite härlig magsjuka. Dock är jag mycket bättre och Simon är tillbaka på jobbet.

Freja ligger och sover middag och har sovit i 1 1/2 timme redan så hon borde vakna snart. Planerna för dagen är inga speciella egentligen, då man inte vill umgås med folk än för att vara på den säkra sidan att inte smitta någon.

Beställde lite kläder från Zara till Freja. Freja fick nämligen superfina kläder därifrån av våra grannar och jag var tvungen att gå in och kika lite till, då hennes armar helt plötsligt blivit för långa för hennes tröjor. Åh nej, jag måste shoppa.. vilken otur!

Jag beställde 3 par tröjor/blusar och ett par byxor. Detta var en av blusarna jag köpte. Ni hittar den HÄR

Likes

Comments

Tankar & känslor, Patricia, Vardag

Det här med försäkringskassan är en enda djungel alltså! Man blir helt förvirrad och jag fattar nästan mindre när man är i kontakt med dom än innan..

Från den dagen att barnet fyllt 1 måste man ta ut föräldraledigt alternativt jobba 5 dagar i veckan för att få behålla samma sgi (sjukpenninggrundande inkomst) som innan.

Sen ringde jag dit häromdagen och frågade lite om kombinerat jobb och föräldrardagar. Då får jag reda på att jag som jobbar 100 % måste i sådana fall jobba 7 h och 24 min för att jag ska kunna ersätta en dag med föräldraledigt. Vissa pass är ju liksom på 5 h, vilket då inte räknas som en hel dag..

Nu håller jag i alla fall på att räkna på hur jag ska få det att räcka med dagar fram tills att Freja ska börja på förskolan. Tanken är ju att hon ska börja i januari och det är verkligen tidigast som vi vill att hon ska börja.

Jag blir så arg och ledsen över att man sätter stopp för att föräldrarna vill vara hemma med sina barn. På förskolan får man ju höra "stackars barn som får gå så mycket på förskolan", "ska hon börja så tidigt?" m.m.

Jag får en känsla av att försäkringskassan gör allt dom kan för att man ska vara hemma så lite som möjligt med sina barn. Vi har ändå kunnat "spara" dagar innan Freja blev 1, så vi har bara tagit ut 3 dagar i veckan vilket antagligen blir våran räddning.

Blir bara så trött.. denna eviga stress kring detta.. Vet också att jag inte är ensam om att känna såhär. Tror till och med att mer eller mindre alla föräldrar känner denna stress över försäkringskassans alla skrymslen och vrår där dom gömmer massa viktig information som alls föräldrar borde bli väl informerade och påminda om, men istället smäller dom upp de i ansiktet på en när man gör något fel.

Likes

Comments

Patricia, Tankar & känslor, Vardag

Freja sover,jag har precis duschat och Simon har åkt iväg på träning.

Att Simon börjat träna igen har bara gått bra än så länge! Det är lite bättre tider (19-21) vilket "bara" påverkar min och Simons tid tillsammans, men man måste kunna göra saker var för sig och detta är dessutom bara två gånger i veckan!

Imorgon ska jag till sjukgymnasten med min hand för att se så att svullnaden gått ner. Har dessvärre glömt av vilken tid det är jag ska vara där och att fixa barnvakt till Freja. Men men, jag får ringa och kolla tiden imorgon bitti och Freja får helt enkelt följa med.

När jag ändå är inne på det där med sjukhusbiten så har jag varit tillbaka till gyn och gjort nya prover. Hon kunde redan där och då säga att det var förändringar men om dom är lätta eller svåra skulle jag få reda på inom 1 månad.

OM det nu skulle vara svåra förändringar så kommer det bli operation och då behöver man ta en bit av livmoderhalstappen och gå på lite tätare kontroller. Om det istället visar sig vara lättare förändringar behöver jag bara gå på tätare kontroller.

Jag känner mig inte alls rädd längre, känner mig inte det minsta nervös och mycket för att vänner omkring mig pratar mycket om att dom varit med om samma sak, det är faktiskt vanligt! Jag känner ändå att magkänslan säger att det är svåra förändringar och att jag kommer behöva gå den "svåra vägen" i detta, men det är inte heller något som skrämmer mig, inte det minsta faktiskt!

Jag har landat i tanken om vad som kan behöva göras och så tar jag det då, inte nu!

Likes

Comments

Vardag

Fullt ös idag när tre av mina vänner och deras underbara barn kom på besök hemma hos oss. Freja har varit så otroligt olik sig själv idag och gråtit för minsta lilla, varit supermammig och blivit sur när någon tar något från henne. Man minde knappt nudda henne utan att hon började gråta och när hon grät så grät hon verkligen helt hysteriskt!

Idag ringde våran BVC-sköterska och bokade in en tid för 1 årskontroll och vaccin + vaccin eftersom vi ska till Thailand snart. Eller om 2 månader, men det är tillräckligt snart för att börja med vaccinationer för det i alla fall.

Imorgon ska ja in mot Göteborg och se om de finns någon heliumballong att få tag i. Hoppas det för på lördag är det kalas på schemat och skulle så gärna vilja ha en sådan ballong, med en etta såklart!

Likes

Comments