Freja 6-9 månader, Bilder, Idag har jag..

Vi struntade i att tråkstäda och alla måsten och åkte istället och hälsade på min mamma och min syster på jobbet, gick och handlade lite vårgrönt till hemmet och sen hem och testade denna nya manicken som Freja fick igår. Det är som en liten napp med massa småhål i. Man lägger i till exempel en bit frukt och så kan hon sitta och tugga på nappen, utan att få i sig bitar, men lär sig testa nya smaker. Hur bra som helst om ni frågar mig!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Freja 6-9 månader

Kan de vara så att det är nu de händer? Vågar inte säga för mycket MEN...

Hon har inte vaknat mycket alls inatt, rättare sagt 2 gånger.. 🙏🏻Ena gånger hon vaknade gick Simon upp och gjorde mat till henne, men annars har de räckt att bara ta henne till mig, krama och pussa lite på henne, sen har hon slocknat med en gång. Är de nu de vänder för oss? Hoppas verkligen de, för detta kan jag vänja mig vid!

Jag känner mig utvilad, pigg och som världens bästa mamma idag. Längesedan jag hade så mycket energi och var så pigg en morgon. Synd att de är för tråkigt väder ute, annars hade vi nog varit ute mestadels av dagen, men en långpromenad ska vi nog komma ut på ändå.

Jag har monterar ner hennes säng för tänkte sänka den idag, har dock inte fått ihop det riktigt men dagen har ju bara börjat, jag har gott om tid på mig att fixa det. Nu sover hon gott i våran säng istället, så nu ska ja passa på att för en gång skull dricka upp mitt kaffe medan de är varmt.

Likes

Comments

Tänk om man visste hur länge dom små älsklingarna skulle vila middag. Nu har hon sovit ute i vagnen i snart 2 timmar..

Tänk vad mycket jag kunde sovit under den tiden..

Istället för att sova har jag vilat från att vara mamma i 2 timmar. De kan också vara lite skönt ibland, att sitta i soffan och glo utan att lyfta ett finger, när de egentligen finns tusen saker ja borde göra istället.

NU är vilan slut, nu ska vi gosa och laga lite mat! ❤

Likes

Comments

Freja 6-9 månader, Bilder

Hon har gjort de!

Igår när Simon kom hem från jobbet satt vi alla tre på golvet, omringade av tusen leksaker, när hon plötsligt börjar krypa!

Där satt både jag och Simon med tårar i ögonen och gåshud, som två stolta tuppar.

Innan har hon stått på alla fyra, som i någon yogaställning, men vägrat flytta händerna. Tills nu!

Bjuder på en bild på en snorig men krypande Freja också 😄

Likes

Comments

Tankar & känslor, Idag har jag.., Freja 6-9 månader

Tack snälla mamma & pappa/mormor & morfar för dom fina kläderna till Freja!

Man får ju inte nog av alla fina Newbie-grejer aså! Hon fick också två pyjamaser och en urgullig badblöja inför helgens kommande premiär i simhallen. De ska bli så spännande att se om hon tycker om simhallen eller inte, för hon älskar verkligen att bada så de hade varit så himla roligt om hon tyckte lika mycket om simhallen också!

Vi var på BVC idag också och vågen visade 7800g och hon är 67,5 cm lång. Hon ligger hela tiden lite under kurvan och har alltid gjort de. Vet att detta är något som för många är ganska jobbigt, den ständiga oron om dom följer kurvan eller inte, men detta oroar inte mig de minsta. De kan ju såklart ändras, men hittills är de inget jag tänkt på alls faktiskt.

Vi pratade också en del om sömnen, såklart..

Vet egentligen inte vad vi kom fram till mer än att vi inte tror att hon har någon mjölkallergi (vi har haft en testperiod på 4 veckor med mjölkfri kost) och att till helgen ska ja sova hos mina föräldrar medan Simon tar Freja hela natten.

Jag är på gränsen till att bryta ihop av sömnbrist. Kan inte förklara den tröttheten jag känner, men något måste göras och det ganska omgående.

Anledningen till att jag ska sova borta är helt enkelt för att jag ska sova ostört en natt för att ta igen lite sömn.

Likes

Comments

Tankar & känslor, Freja 6-9 månader

Hela natten har Freja levt loppan och det är inte de att hon varit ledsen, hungrig, otröstlig eller haft ett närhetsbehov, som vanligtvis är orsaker till att hon vaknar och inte somnar om. Istället har hon rullat runt som en galning, legat på diagonalen och tagit upp hela sängen, sparkat och/eller klöst i mitt ansikte, legat och rivit på väggen vid kuddarna, precis intill mitt öra och legat och tjattrat hela natten.

Här framgår de ju också ganska tydligt att hon alltså inte sover i sin egna säng.. Oh no tänker ni! Oh yes säger jag!

Vissa tycker verkligen att de är jobbigt när man säger att hon sover med oss och tänk vad många åsiktsmaskiner man har omkring sig, som tycker att de är helt normalt att lägga sig i hur man sköter sitt föräldraskap och vilka beslut man tar. "Men oj sover hon med er på nätterna? Se till att ändra på de medan ni kan, innan det är försent" och "Barnet mår bäst av att sova i egen säng".

Det kanske är sant! Men det är mitt och Simons beslut hur Vi väljer att göra med våran dotter. Det är Vi som vet vad som är de bästa för henne. Ingen annan!

Den största anledningen till att hon faktiskt sover hos oss är egentligen bara att hon vaknar så sjukt många gånger på nätterna och har alltid gjort det. När man då lägger över henne till oss somnar hon på direkten. I detta läget prioriterar jag att få sova, istället för att ägna den tiden till att få henne att somna om i sin egna säng.

Vi nattar henne alltid i sin säng på kvällen och så länge vi är vakna så nattar vi om henne på nytt i sin säng tills de att vi går och lägger oss. När jag vaknar nästa gång därpå lägger jag oftast över henne mellan oss, men det beror helt på hur trött jag är, ibland nattar vi om henne i sin säng även på natten.

Sen vad gör de egentligen att hon sover med oss? Visst märker man att det är tre som ligger i sägen, man får slåss om man vill ha plats och man vaknar av varandras rörelser.. MEN..

Hur mysigt är de inte då?

Jag och Simon vill inte att hon alltid ska sova med oss och är fast beslutna om att detta inte är för evigt. Vi är väldigt noga med fasta rutiner, så den dagen vi bestämmer att hon ska sova hela nätter i sin säng, så kommer hon göra det. Vi tror också att den dagen kommer i samband med att hon sover med en mer sammanhängande sömn.

Anledningen till att jag skriver om detta är för att detta är något som jag tyckt varit jättejobbigt! Jag tänkte och kände att alla som får sina barn att somna i sin egna säng är bra och duktiga föräldrar och om man inte lyckades med det, som jag aldrig gjorde, såg jag varje gång som ett misslyckande som förälder när ja la över henne till oss. Att jag gav upp helt enkelt!

Nu har jag släppt allt de där, vad alla andra säger och tycker och bara tänker på vad jag och Simon vill, om Vi upplever som något jobbigt eller inte och vad Vi anser är de bästa.

Likes

Comments

Idag har jag.., Freja 6-9 månader

Jag Ä L S K A R frukost! Skulle kunna skippa all annan mat och äta frukost jämt, jämt, jämt! Min älskade, älskade syster kom hit på besök idag och myste med oss och självklart bjöd jag henne på frulle! Är så fruktansvärt glad att jag och min syster har den relationen vi har. Hon är liksom som min bästa vän som jag har skitkul med och pratar med varandra om ALLT! Det har alltid varit så, under hela våran uppväxt, även fast det skiljer 4 år mellan oss. Hon är den bästa helt enkelt!

Freja är fortfarande ganska kass med feber och supertäppt näsa, så på eftermiddagen har vi inte hittat på allt för mycket mer än att njutit av att Simon är hemma igen och försökt kurera oss så laddar vi för att hon är piggare imorgon.

Likes

Comments

Bilder, Freja 6-9 månader, Idag har jag..

Vågar man hoppas på att våren är här? Idag kändes de verkligen så i alla fall och jag har till och med suttit ute på framsidan med kopp kaffe och bara njutit!

Jag hämtade ut bilderna på Freja från fotograferingen som vi gjorde på hennes 6-månadersdag idag. Oj oj oj va fina dom blev! Det är Sandra på Studio Ck som tagit dessa fina bilder! Min fina granne @emeliewigert följde med ner och då passade vi på att luncha på en nyöppnad frukost - och lunchrestaurang här i "stan". Supergott!

Likes

Comments

Här är de jag köpte till Freja igår. En onesie eller en pyjamas eller vad de nu är. Hon har haft på sig den hela dagen idag så pyjamas är inte vårat användningsområde i alla fall.

Köpte även en nappburk så att man kanske lyckas hålla någorlunda koll på dom hädanefter.

Likes

Comments