Postad i: KREATIVA FOTON, PLÅTNINGS FOTON

1. Ta foton kan man göra men att ta foton och bli nöjd är inte alltid lika lätt. För mig handlar det ofta om att kreativiteten inte är på topp och därför får man heller inga bra idéer till vilka typer av bilder det är man ska ta. Man sitter och vrider och vänder på tankarna för hur man ska fota något men man kommer ändå aldrig på något dugligt. I dessa fall kan det vara bra att hämta inspiration från andra källor. Får en annan eller ny synvinkel på bilderna. Jag brukar även hämta inspiration när jag egentligen har idéer till bilderna men också för att hitta nya sett att fota och inte hamna i liknande typer av bilder varenda gång. Sen har man ändå en viss typ av stil på bilderna som man tar och så kommer det att vara sålönge man vill att det ska vara så. Men man kanske borde göra en liten ändring emellanåt,för mig så är det ju det som är det roliga med fotandet,att utveckla det och hitta nya sätt.

2. När jag hamnar i dessa situationer att ideflödet stoppas eller man hakar upp sig lite brukar jag använda mig av andra bilder som grund till en ny fotoidé för att sen sen göra om det till mitt egna. Bilderna som jag använder mig av då är vanligtvis från Tumblr,mestadels,men inte alltid. Ibland använder jag mig av inspiration från andras fotande som andra foto bloggar men jag kan även använda mig av tex. Instagram.

3. Men Tumblr tar ändå priset! De har oändligt mycket med bilder i alla möjliga typer av stilar. Hittar alltid något som fallet mig i smaken och får mig att vilja ta mer bilder. Eftersom man har sin egna blogg på Tumblr så blir det nästan som ett inspirations-kollage med massa olika bilder där man delar den typen av bilder som passar till sin blogg. Blir enkelt att bara gå in på sin egna blogg då och hitta inspirationen eftersom man redan har filtrerat stilen på bilderna. Jag har fått så mycket av mina idéer till bilderna från Tumblr.

Ibland är det enda man behöver bara att bestämma en plats som man ska ta bilderna på och sen gå dit med en vän eller någon annan i sällskap och sen bara låta idéerna komma på plats. Vissa stunder är det samma som med träningen,det jobbiga är inte att träna,det är att ta sig till träningen som är det jobbiga oftast. Samma är det med fotandet i dessa situationer man behöver bara få en knuff för att sen bara fortsätta.

kramar

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: PORTRÄTTFOTON

Jag och min syster passade på att fotografera. Mysigt att göra något ihop bara hon och jag.

För övrigt har dagen gått till att träffa pappa,fikat med cicily och kompani,pluggat lite smått och bara varit med familjen. Har gått om mamma rätt mycket nu det senaste med allt resande och sen har hon åkt bort mycket med så det är inte förens nu som man faktiskt kan prata ordentligt igen när hon har kommit hem. Imorgon ska vi åka till mormor efter långdagen på högskolan. Har tenta om två vecka så nu gäller det att ligga i med plugget ordentligt,det är bara att kötta nu. Ska iaf bli väldigt kul att träffa mormor imorgon med,hon reser ju snart till L.A till min morbror och jag har knappt hunnit träffa henne heller nu det senaste med allt resande som vart och allt annat som skett under de senaste två månaderna. Mycket runt omkring det mesta känns det som faktiskt. Skönt att alla är på hemma plan nu igen ,då är allt som bäst!!

Likes

Comments

Postad i: NATURFOTON, RESEFOTON

Ser helt overkligt fint ut. Kan inte förstå att detta endast var tre veckor sedan.. Kännas säkert mycket länge bara för att man började på plugget nästan direkt när man kom hem och sen så har det varit grejer konstant sen dess men egentligen var det inte alls så länge sedan. Hade lätt åkt tillbaka igen. Men det sjuka är att det är jul om tre månader så om tre månader är det alltså minusgrader och snö (förhoppningsvis så det inte blir slaskvinter igen) här igen.

För övrigt är det en lugn lördag måste jag säga,gick upp klockan 07:00 imorse,vaknade av att William skulle till jobbet. Så jag steg upp och började tvätta som jag hade tänkt,har tvättat i 7h nu. Börjar bli aningen tröttsamt. Hade så mycket tvätt verkligen. Är iaf snart klar med tvätten,har lagat mat,städat,rensat min garderob och omsorterat den. Lite sånt där smått som också behovs göras har jag fått gjort idag. Skönt,är redo för en ny vecka nu.

Ska snart dra mig mot jobbet och avklara ett kvällspass.

Ha det fint !

Likes

Comments

En höstdag med Nadina i Göteborg var som pricken över i:et. Det va ju galet länge sedan jag såg henne nu med allt däremellan som skett. Kändes super att få vara med henne en heldag i Götet det har varit så efterlängtat. Vi kollade i butiker (blev dock inte ett enda plagg köpt),pratade om allt som har missats att prata om under 4 månader. Vi åt lunch på ett mysigt ställe vid Linne som hette kafferosten,åt en super god paj och sen blev det fika på det med. Imorgon kommer mamma hem igen och det blir jobb för min del på kvällen,ska fixa lite annat smått på dagen också.

Nu ska vi iaf sova här,godnatt från Rörbecksgatan.

Finaste Nadina.

Likes

Comments

Postad i: RESEFOTON

Hejsan allesammans!

Lång dag idag,har fått mängder med saker gjort. Har bland annat köpt en ny vinterjacka och nya vinter/höstskor under shopping-timmarna med Elin. Åkte till Halmstad för att handla in ett och annat och umgås med min fina klasskamrat. Känns skönt att jag redan hittat ytterkläderna för vintern. Ska nog även köpa ett par högre boots till vintern för jag köpte bara låga idag. Tänkte att jag skulle visa er här någon dag i veckan vad det var jag köpte.

Sen kan man inte säga annat än att det är en väldans mycket plugg nu..

Fullt ös medvetslös eller vad säger man? Det hela känns dock väldigt rätt även om det är otroligt mycket nytt att ta in så känns det som att jag valt rätt. Skönt. Har tidigare varit väldigt säker på att det är detta jag vill göra men någonstans så ifrågasätter man åndå förr eller senare om det är rätt för än men det har visat sig passa mig lika bra som jag tänk från första stunden jag insåg att det var marknadsföring jag ville syssla med.

Jag ska avsluta de sista timmarna innan läggdags med en film. Morgondagen kommer inte bestå av mycket mer än plugg och eventuellt lite tvättande för deg behövs göras.

Dessa bilderna får mig att sakna solen och stranden så himla mycket!! Alltså vem vill inte ha sol nu? Och vem vill inte gå på stränder som dessa?

Vädret är det värsta här hemma nu.. Jag menar kan det ens finnas så mycket regn i molnen?? Det är verkligen tio dagar regn varav en sol utan att överdriva. Har någon mer än jag kollat väderprognosen det senaste och varit bestört? Galet. Kanske att man ska ta sig en funderare över att åka utomlands till hösten/vintern trots allt.

Kram

Likes

Comments

Postad i: RESEFOTON

Denna bilden vill jag på riktigt göra en stor tavla av och hänga upp på en av väggarna där hemma.

Det hade blivit så coolt!!

Zadar var vårt sista ställe vi besökte innan vi skulle flyga hem igen. Zadar är en stad med mycket av allt. Man kan väl säga att det mesta fanns (bra shopping,fin strandpromenad,bra festställen,barer,restauranger m.m) där förutom stränderna,ville man komma till bättre stränder så får man åka en bit utanför Zadar,det var därför vi åkte till Zakarun beach som ligger på en mindre ö utanför som var helt magisk,ni har ju sett bilderna som jag lagt upp där ifrån. Jag och William funderar eventuellt på att åka tillbaka hit nästa år,vi hann ju inte med att se allt som vi ville se.

För övrigt här hemma i Falkenberg så har jag vinkat av mamma som åkte till Malaga och 30 grader idag,varit på en PW vilket faktiskt var jätte skönt. Har ju inte tränat ordentligt sen innan jag åkte iväg och det är en aning trögt för mig att komma igång igen,men så är det ju nästan alltid med träningen just. MEN kom iaf ut idag och fick rört på mig,sitter ju ner hela dagarna nu istället för att röra på mig. Planen var att komma iväg idag men så blev det inte,Rosanna och Kjell har kommit hem från Kroatien så det blir mat och mys med dem här ikväll och kanske eventuellt att dra ut med Elin senare ikväll!

Likes

Comments