Som ni sett så har jag aldrig bilder av familjen så att man ser dem framifrån. Lovade dem det när jag började blogga att de skulle inte förevisas här men i kväll blir det ett undantag eftersom de ändå själv Instagramar sig på kors och tvärs dagen till ära.

Här är de mina fina barn. Äldste sonen, sonnummertvå, yngste sonen och dottern, hon som är Bakodysse'n.
En blir  40 år och det måste ju firas.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Odlar ju alltid en massa och har i början koll på vad det är men allt eftersom tiden går så har jag ingen koll alls = jag i ett nötskal.
Fina stora chiliplantor blev det. Några i alla fall och massor av chillisar. De är så in i bomben starka! Har gett bort många och de sista har nu nog frusit bort där ner i Paradiset och skönt är ju det.

Här ligger de och här hänger de nu på tork! Är det nån som vill ha så skickar jag?

Idag när jag gjorde tomatröra på Zetatomater som jag Buzzador så kom ca 1 cm av en chili till nytta. Se på Instagram om min buzzning .

Likes

Comments

Tur jag plockade årets sista hallon igår!
Tömde frysen på de som fanns där och kokte 10 burkar hallonsylt.

Likes

Comments

Köp Saffran sa hon! Vi säljer ju för laget.
Titta så mycket jag har sedan tidigare köp sa jag.
Jag kommer på söndag så använder vi upp det sa hon.

Hon kom. Go och gla' , den bästa prinsessan och vi bakade Saffransskorpor och kokte fisksoppa och använde några paket saffran. Så härligt att ha henne här. Länge sen det var Prinsessmiddag senast.

Jo så klart köpte jag mer saffran!

Likes

Comments

Härligt med alla boxar med innehåll man aldrig provat förr. Jag som  aldrig köpt kondenserad mjölk hade nu helt plötsligt ett par burkar i skafferilådan. Har hört om faran att de kan explodera när man kokar dem så jag googlade lite och kom fram till att det var nog mest skrämselpropaganda så ner med en burk i grytan och så kokte den ca 3 timmar.
Detta var i fredags och då när det var 1000 saker som skulle göras till gåsamiddag och då jag på fm först var på sminkkurs så hamnade den där burken i kylen tills nu.

Kladdkaka med Dulce de leche, ja så heter tydligen kolasåsen. Lite pinjenötter på topp.

Nu skall vi streama handbollsmatch. Finaste F spelar med sitt lag och äldste sonen och kära svärdottern är de fantastiska tränarna som för dem framåt.
Lycka till!

Likes

Comments

Tomater från Zeta och Santa Maria Street food  har jag fått via Buzzador och Pucko från Smartson. Så nu blir det att buzza efter det att morgondagens gåsamiddag är avklarad.
Härligt när det ringer på dörren och där står en postman med en låda tomater.

Likes

Comments

Jag trevade mig fram och viste inte riktigt hur det skulle bli. Läste igår de första månadernas inlägg och är så nöjd med att det finns på pränt vad jag gjorde då. Vilken kul dagbok det är.

Så såg det ut det första inlägget och jag skulle blogga om vardag och helg, ute och inne, om lättja och kreativitet och om nya "hobbyn"!
Ja och så har det ju blivit!
De enda gratisbloggare jag då kände till var Gratisprinsessan, som jag hittade först och sen Stonetag. Tack för alla tips ni gett mig!
Survivan dök ju upp på sikt och hon är den goaste fläkten från landet man kan få! Allt hade varit tristare utan dina inlägg!😘
Sen dök det ju upp fler och fler och ni är så goa alla. Ingen nämnd och ingen glömd.
Så nu fortsätter jag väl ett tag till för det är ju så kul och lönande.

Avslutar dagens inlägg med en bild av dotterns alias Bakodysséns
Hösthallonkaka som blodig hjärna på Halloween!

Likes

Comments

Äppelskörden är hos småodlarna liksom hos storodlarna minimerad i år och nu låg de flesta på marken. De får bli mos och must i morgon  och några blev en äppelkaka i kväll.
De som satt kvar på trädet och plockades ner ligger nu under filtar i kolonians stuga. Där håller de sig fina i flera månader för framtida behov.

Likes

Comments

I Lund finns denna fantastiska butik och idag cyklade vi dit med två kassar lite av varje som vi hade använt klart men som går att använda mer av någon annan. Kunde inte låta bli att titta runt lite och hittade dessa två små burkar som fick följa med hem.

Likes

Comments