Blir man sugen på chips utan att ha några hemma så kan man göra egna. Det är lätt och blir mycket gott!

Det man gör är att skiva potatis tunt med hjälp av en osthyvel. Det kan vara bra att tvätta av potatisen innan man skivar den. Torka den i så fall ordentligt så att det inte kommer med extra fukt. Potatisskivorna lägger man sedan på en tallrik med en bit bakplåtspapper som penslas med lite olja. Strö över lite salt och kör i micron. Jag körde mina på 5 minuter plus 1 - 2 minuter extra om det behövdes.
Hur länge man behöver köra potatisskivorna i micron varierar beroende på hur många skivor man kör samtidigt och på effekten på micron.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Istället för att plugga kan man laga mat. Idag blev det svamprisotto.

Gott blev det och det är inte speciellt svårt att göra. Det finns gott om recept på nätet så det är bara att googla. Det brukar också finnas ett basrecept på risottorisets förpackning.

Jag använde mig av det här receptet fast med lite godtyckliga mängder.

Likes

Comments

Igår var jag och hälsade på det senaste tillskottet i släkten, närmare bestämt min systerson Odd. Han är jättesöt!

Självklart var jag ju tvungen att göra något fint till honom. Eftersom hans mamma uttryckt att virkade bläckfiskar är fina så bestämde jag mig för att göra en sådan. Sen när jag väl höll på så blev det en mössa också.

Mönstret till bläckfisken hittade jag här. Bläckfiskens hatt och ögon improviserade jag, flugan/rosetten hittade jag mönster på här.

Mössan hittade jag mönstret på här.

Likes

Comments