Header
View tracker

Igårkväll tvättade jag bäddsetet som vi köpte på Babyworld som ska vara i vagnen. Sen bäddade jag till det lite mysigt i vagnen så att det ska vara färdigt när lillen kommer. Under lakanet som jag bäddade ner finns ett skydd som absorberar fukt, jättebra om han skulle kissa på sig eller svettas på sommaren. Skyddet visade jag i shoppinginlägget från Babyworld. Känns bara så skönt när mer och mer grejer blir gjorda nu så att jag ska slippa stressa där på slutet, för man vet ju faktiskt inte när lillprinsen tänker kika ut. Gosedjuret på bilden tänkte vi ha som hans "första" gosedjur, d.v.s gosedjuret som vi tar med till förlossningen. Vad tycker ni om bäddsetet vi köpt? Älskar att det är elefanter på det och att färgen går i en mysig grå! :)

Likes

Comments

1. Vilken vecka är du i nu?

Vecka 30, 29+2 för att vara exakt.

2. När är du beräknad?

3 april 2017.

3. När fick du reda på att du var gravid?

Dagen efter min födelsedag, den 26 juli 2016.

4. När och hur berättade du för din partner att du var gravid?

Eftersom jag tog tester nästan varje dag den månaden och de visade negativt så trodde nog vi båda två att det skulle vara ännu ett negativt test. Men när jag väl såg 2 otydliga streck på testet så hamnade jag i chock och ropade och grät efter Micke inifrån toan, så då kom han in direkt och kunde inte tro det haha.

5. Hur gamla var du och din partner och hur länge hade ni varit tillsammans?

Micke var 19 och jag hade precis fyllt 20 när vi fick reda på det. Vi har varit tillsammans i 4 år i sommar.

6. Mådde du mycket illa i början?

Jag mådde riktigt illa i 18 veckor, kräktes och ibland kunde jag inte dricka något utan att börja må illa och vilja spy upp det.

7. Är du känslig?

Haha ja det skulle man nog kunna säga, ni har väl läst inlägget om falukorven... Liknande händelser återupplevs lite då och då fast med något annat utbytt mot falukorven. Tillexempel när Micke dricker upp någon god dryck som jag sparat till senare utan att fråga...! :):)

8. När kände du bebisens första sparkar?

Oj, kanske i vecka 20? Då kände jag nog sprattel första gången, sen mot vecka 23 kom nog sparkarna om jag inte minns fel. Nu lever han rövare där inne haha, vildast är han på kvällen/natten.

9. Är du orolig inför förlossningen?

Vissa dagar ja, och vissa dagar nej. De dagar jag är orolig så oroar jag mig inte för själva smärtan utan för allt runtomkring. Tillexempel resan dit, att Micke inte är hemma när vattnet går eller att det ska bli några komplikationer under förlossningen. De dagar jag inte är orolig känner jag mig otroligt taggad inför förlossningen och kan verkligen sitta och längta efter att få åka in och börja krysta haha.

10. Har du fått bristningar?

Ingenting på magen men på benen ja, väldigt mycket dessutom. Min vikt har inte lagt sig på överkroppen utan alla extra kilon jag gått upp har lagt sig på låren och på vaderna. Förhoppningsvis försvinner alla märken på benen allt eftersom, för det är tyvärr inget jag är bekväm med.

11. Hur många ultraljud har du gjort?

2 stycken. Egentligen skulle vi bara fått gjort ett ultraljud men eftersom vi har en så underbar barnmorska så fick lyssna en extra gång under ett rutinbesök hos henne. Hon är verkligen hur gullig som helst.

12. Vet du vad det blir för kön?

Ja det är en liten gosse vi väntar. :)

13. Hur vill du att förlossningen ska se ut?

Oj jadu haha, se ut och se ut. Jag skulle väl önska att när jag väl kommit in på förlossningen att jag inte blir hemskickad pågrund av för några centimeter öppen eller något sådant, eller att värkarna inte är tillräckligt intensiva. Jag kommer att vilja föda vaginalt om det inte sker något med mig eller barnet som gör att det inte är möjligt. Jag skulle gärna vilja ha en relativt snabb förlossning utan massa komplikationer. Haha man kan ju drömma iallafall. ;)

14. Vilka är dina favoritkläder?

Att gå runt i nattlinne hemma. Sedan gravidleggings och en bekväm tröja som framhäver bebismagen.

15. Vad äter du mest/minst sugen på att äta?

En graviditetscraving jag har är krossad is, att sitta och tugga på det är verkligen rogivande för mig och otroligt gott haha. En annan craving är att dricka kallt, d.v.s. iskallt vatten eller iskall äpplejuice. Jag kan må illa när jag känner vissa matlukter.

16. Vad vill du att ditt barn ska heta?

Vi har väl något namn vi fastnat för men det är tyvärr hemligt!

17. Var graviditeten önskad?

Ja det var planerat. :)

18. Har du alltid velat ha barn?

Jag har länge känt att jag vill bli mamma och har alltid dragits till barn. Men förra året var då både jag och Micke kände att vi var redo och verkligen ville ha barn tillsammans.

19. Vad var dina första symtom?

Illamående, utebliven mens och ömma bröst.

20. Vem var den första du berättade för om graviditeten?

Efter Micke då som jag ropade på från badrummet haha så ringde jag min bästa vän Jossan.

Likes

Comments

Efter jobbet idag åkte jag och Micke raka vägen till Uppsala för att besöka Babyworld. Den bästa barnbutiken vi besökt, det var även i den butiken vi köpte vår barnvagn och alla tillbehör till den. Butiken är riktigt stor och personalen är den trevligaste och mest hjälpsamma vi mött. Tänkte visa shoppingen som blev av därifrån idag! Ber om ursäkt för de kassa bilderna men är så himla trött och orkar inte anstränga mig så mycket haha, men ville lägga upp detta inlägg direkt så det får duga!

Babybjörn Bärsele, 899 kr

Amningskudde, 499 kr

Stokke ihopfällbart badkar, 389 kr
Babystöd till badkar, 169 kr

Täcke till vagnen, 169 kr
Kudde till vagnen, 179 kr

Påslakanset till vagnen, 299 kr
Underlakan till vagnen, 99 kr
Madrasskydd till vagnen, 149 kr

Badcape, 189 kr
Snuttefilt, 139 kr

Mugghållare till vagnen, 199 kr
Amningsinlägg, 89 kr
Babyborste, 49 kr

Fick även en liten mamma-goodiebag med lite smått å gott i.

Likes

Comments

Tänkte visa lite bilder ifrån när jag och Micke var i Thailand tillsammans med min familj, detta var även vår första utomlandsresa tillsammans. Ett jättefint minne som vi kommer bära med oss resten av livet.

Som ni ser så bodde vi på 3 olika ställen under vår vistelse där, bl.a. en bungalow som låg på vattnet och sedan 2 olika hotell. Detta pågrund av att vi åkte till lite olika platser i landet, bl.a. Hua Hin och Bangkok. Vi var i Thailand i ungefär 2 veckor. Och alltså ser ni hur bruun jag var innan vi skulle åka hem haha... Längesen man fick en sån fin bränna, nu har man istället stor respekt för solen. Men som sagt, denna resa var verkligen underbar. Verkligen hur mysigt som helst! Kommer nog bli en resa dit snarast med lillen, kanske man ska slå mitt första besökrekord? Jag var ju bara några månader gammal när vi åkte dit första gången. Min mamma är ifrån Thailand, så det är därför Thailand ligger mig så varmt om hjärtat.

Likes

Comments

Tänkte berätta vad som hände förra veckan när jag fick åka in till akuten.

Ungefär kl. 19.00 börjar jag känna mig trött och andfådd trots att jag endast legat ner och vilat i soffan, men jag tänkte inte mer på det. Ungefär en halvtimme därefter planerade vi att åka iväg och panta, men när jag väl står och väntar på hissen får jag stå och hålla i mig i hissdörren för att jag känner mig så otroligt slut i kroppen. Jag förklarar för Micke att det känns som att jag gått i massa trappor, han säger då att vi måste gå hem igen och vila.

Jag känner att hela kroppen dunkar och att andfåddheten inte går över, Micke tar min puls och den ligger på 120 slag/minut. Jag börjar känna mig ovanligt trött i överarmarna och vi bestämmer oss för att ringa 1177. Sköterskan på andra sidan luren säger till mig: nu är det såhär att du ska åka in till akuten, ring 112 om det händer något på vägen. Jag som är hypokondriker börjar gråta när jag lagt på samtalet, går in till Micke och vi åker direkt.

På akuten får jag komma in direkt till ett rum där en sköterska sätter i kanyl i handen, då hon inte hittat någon bra blodådra i armen. Börjar vänja mig vid alla dessa stick nu, förr grät jag alltid när någon skulle sticka en nål i mig. Flera läkare och sköterskor kollade till mig med jämna mellanrum. De kollade bl.a. min puls, blodtryck, EKG och blodprov. Jag är verkligen oerhört tacksam för att jag fick så otroligt omhändertagande personal, de behandlade mig verkligen så himla bra. Men sen kom beskedet, de trodde jag hade en blodpropp i lungan. Något vi alla inte förstod var varför min puls låg på 130 trots att jag bara låg ner på britsen, pulsen gick mellan 110-130 under alla timmarna vi var på akuten. Vi fick gå på en promenad i sjukhusets korridorer med en sköterska för att se hur min puls påverkades. Ingen förstod varför den var så hög.

Enda sättet för att ta reda på om det faktiskt handlade om en blodpropp var att genomföra en röntgen. Läkaren berättade vilka nackdelar det hade. Det som oroade mig mest var om det skulle skada mitt barn och om det skulle påverka mig i framtiden. Enligt forskning skulle inte denna röntgen påverka barnet i magen, men risken för cancer skulle höjas hos mig. Men eftersom enda sättet för att ta reda på om det var en blodpropp var genom att göra denna röntgen så gick jag med på det.

Läkaren bokade in en snabbt och efter någon halvtimme kom en sköterska in och bytte kanyl i handen, ännu ett stick. Jag fick ligga på sjukhusbritsen medans sköterskan rullade iväg mig till röntgen. Sa hejdå till Micke och kände mig faktiskt otroligt rädd och nervös.

Inne på röntgen förklarade en läkare för mig hur allt skulle gå till, att jag bl.a. skulle få något som hette kontrast i blodet innan de fotade mina lungor. Hon berättade att kontrasten kunde göra så att det kändes som att man hade kissat på sig, men att man inte gör det på riktigt. Man skulle känna en värme uppe från ansiktet, ner i ryggen och i rumpan. Blev ännu mer nervös. Fick lägga mig på britsen som skulle åka genom röntgen och ha armarna ovanför huvudet.

Hon hade rätt, om den där kontrasten alltså, fy sjutton vad obehagligt. Den där värmen, och jag kände verkligen att jag kissade på mig, fick intala mig själv när jag låg där att det inte var någon fara. Men allt var över snabbt. Fick lägga mig på min brits igen och sköterskan körde ut mig till Micke. Jag var lättad, men samtidigt rädd för att få cancer i framtiden. Men jag tänkte också, Passara du kanske har en propp i lungan, oroa dig för en sak i taget.

Det var så skönt att vi hela kvällen hade ett eget rum på akuten, vi var där från 20.00-02.30. Det var en hemsk väntan på läkaren, jag ville bara veta vad röntgen visade. Men tillslut kom han in. Och det var bra. Det såg bra ut. Fyfan vad underbart. Jag hade ingen propp i lungan. Vi fick åka hem.

Men varför var min puls så hög? Utan att jag knappt rört ett finger? Efter den kvällen så kan min puls bli hög trots att jag ligger och vilar. Har tagit blodprover på hälsocentralen för att se om det är något med min sköldkörtel, inte fått något svar än. Annars kanske det bara handlar om stress, men vem vet, kanske aldrig får något svar på varför. Är iallafall otroligt glad för att lillen i magen inte påverkats något av detta.

Likes

Comments

Hej hörrni. Ligger just nu å lite småoroad. Jag har börjat tänka mer djupt och seriöst om förlossningen, har även läst lite i en bok vi har. Det beräknade förlossningsdatumet smyger sig bara närmre och närmre inpå och både jag och Micke börjar förstå att det snart är dags. Det kan ju faktiskt hända om bara några veckor, man har ingen aning.

Jag har så många funderingar i huvudet just nu. Ska vi ha BB-väskan redo i bilen från och med nu? För vi kanske är på stan när vattnet går och ska vi då behöva åka hem å hämta väskan innan vi åker till förlossningen? Om det inte finns någon parkering vid förlossningen, ska jag då gå in själv och Micke komma efter? Om Micke jobbar när mina värkar sätts igång, ska jag be honom komma hem direkt eller hur länge ska man vänta?

Jag antar att jag kan få svar på många av dessa frågor om man bara frågar någon som har erfarenhet. Men just i detta nuet när jag varken vet ut eller in så blir jag faktiskt en aning nervös. Och jag antar att det är helt normalt att känna såhär, det hör nog till att vara nervös.

Likes

Comments

Idag fick jag ett enormt begär efter att börja packa BB-väskan. Tyvärr har vi inte inhandlat det som behövs för att kunna packa den men nu i veckan ska vi troligtvis iväg till Ica Maxi och handla på oss det vi behöver. Och nej vi ska inte ha väskan på bilden som BB-väska haha, en aning för liten skulle jag säga. Troligtvis blir det en Stadium-väska, ni vet en sån där trunk eller vad man ska kalla det, den rymmer nog hyfsat mycket. Eller ska jag kanske ta med skötväskan på bilden också? Hm, får se. Man vill ju inte ha för mycket att bära på heller.

Tänkte skriva ner lite saker jag planerar att packa i väskan, självklart har jag nog glömt något och något är säkert totalt onödigt. Men kom gärna med tips! Anledningen till varför jag väljer att packa BB-väskan en aning tidigt är för att man vet faktiskt inte när lillen väljer att kika ut, så jag vill vara förberedd så jag slipper stress framöver. Och jag ska vara ärlig, packa BB-väskan är något jag sett fram emot läänge... ;)

- Bekväma inneskor/tofflor
- Kläder till mig
- Kläder till lillen
- Något extra ombyte till Micke
- Hygienartiklar som bl.a. tandborste, tandkräm, hårborste, hårsnodd, deo, läppbalsam, ansiktskräm, schampoo, balsam, tvål
- Vårt älskade lambi toapapper
- Förlossningsbindor
- Amningsinlägg
- Mobilladdare, kamera och mobilhörlurar
- Förlossningsbrev
- Första gosedjuret/snuttefilten
- Tilltugg och dryck till Micke (och lite snacks till mig...)
- Bebisfilt
- Filt till mig/lång varm kofta
- Varma sockor
- Ett par egna blöjor till lillen ifall det skulle behövas
- Våtservetter
- Babyskyddet
- Babynestet? 

Detta har jag kommit på hittills som jag tänkte packa ner i vår BB-väska. Allt blir så mycket mer verkligt när man planerar stora saker som detta! Det här är såå spännande!

Likes

Comments

Alltså wow, imorgon går vi in i vecka 28. Imorgon är det 90 dagar kvar till beräknad BF. När jag väl ligger ner och tänker på de antal dagarna, då blir jag lite nervös. Jag börjar inse att det är faktiskt jag själv som ska föda fram den lilla pojken som sparkar för fullt i magen. Man kan nog säga att jag levt lite utanför graviditetsbubblan förens nu. Jag har fokuserat på det mesta runt omkring mig och mycket mindre på att jag faktiskt ska bli mamma. Jag ska försöka sätta mig ner oftare och faktiskt ta vara på den korta tiden som är kvar och verkligen njuta, för jag har ju verkligen en dunderbra graviditet! Förutom en händelse som inträffade förra veckan då jag fick besöka akuten, kan berätta om det framöver.

Men i det stora hela har jag inte haft några problem alls under min graviditet, förutom att jag börjar få svårt att hitta en skön sovställning på natten. Jag kan inte ligga länge på vänster sida innan det börjar göra ont under vänster bröst, vid revbenen. Kanske någon av er gravida som känner igen er? Men än så länge så somnar jag om kvällarna, och det är jag tacksam för! Men funderar på att införskaffa mig en sån där härlig gravidkudde...

Likes

Comments

baby

Inlägget innehåller adlinks.

Lite grejer vi planerar att införskaffa oss framöver till lillpojken. Det är inte långt kvar nu!

1. En blöjhink som dödar 99% av alla illaluktande bakterier. Vi har redan varit och kikat på den på Lekia här i Gävle och den verkar såå bra! Ni hittar den här.

2. En anti-colic nappflaska från MAM. Tycker dem verkar riktigt bra då så himla många använder dem. Jag är medveten om att en nappflaska kanske inte kommer att behövas alls, men skulle ändå vara tryggt att ha en hemma till hands. Ni hittar en liknande här .

3. En tripp-trapp stol tills när han blir lite äldre. En sådan hade både jag och Micke när vi var små och det som är så bra med dem bl.a. är att de kan ha dem i flera år då den går att höja och sänka. Ni hittar en från Stokke här.

4. Flera filtar! Filtar kan man inte få nog av och vi har än så länge endast köpt en filt, EN filt!? Vi måste införskaffa oss fler snarast, för tänk om han väljer att titta ut lite tidigare? Här hittar ni en fin filt.

5. En bärsele. Oj vad jag vill ha en. Har hört massa bra om bärselarna från Babybjörn. Skulle även vilja prova på bärsjal. Men selen från Babybjörn hittar ni här.

6. Ett ihopfällbart badkar. Denna är ifrån Stokke och är även den enda ihopfällbara vi faktiskt sett och känt på i verkligheten. Verkar såå smidigt för oss som har ett litet badrum, lätt att ta fram och lätt att förvara när det inte används. Sen behövs ju även en ligginsats i själva badkaret som barnet kan ligga på så man slipper hålla i lillen när han ska bada. Denna hittar ni här.

Likes

Comments

Titta vad jag fyndade inne på Hemtex idag! Jag och Micke har haft exakt likadana filtar förut och vi var tokkära i dem. De är de skönaste filtarna jag känt på! Det var halva priset på filtarna så jag fyndade 3 stycken på en gång! Suupernöjd!

Likes

Comments