Nu är även jag igång igen med bloggandet! Ni hittar mig HÄR och Cornelia HÄR. Hoppas ni vill fortsätta följa mig och Cornelia på våra nya bloggar!


/Ebba

Likes

Comments

Efter en bloggpaus har vi nya planer och idéer. Vi båda vill prova lite nya saker och har därför kommit fram till att gå vidare på varsin blogg. Vi kommer fortfarande samarbeta genom att ta bilder ihop och ha tävlingar för er läsare.
Passage kommer ligga kvar med alla bilder och inlägg.

Cornelia har redan börjat blogga på sin nya blogg. Den hittar ni på nouw.com/cornelianyberg

Ebba har valt att vänta lite till innan hon börjar blogga igen. Men så fort hon är igång kommer vi att skriva det här igen. Cornelia kommer även nämna det på hennes blogg då!

Vi vill tacka så mycket för denna tiden på Passage och hoppas ni fortsätter följa oss på våra nya bloggar!

Likes

Comments

Nu har vi bestämt oss. Det blir en bloggpaus för vår del.
Som ni antagligen har märkt har vi inte alls bloggat, eller väldigt lite, på ett tag nu. Vi båda känner att varken tiden eller lusten finns, vilket gör att inläggen inte heller kommer bli bra. Då vi alltid vill prestera toppeninlägg till er väljer vi att pausa då vi inte kan göra det just nu.

Men bloggen kommer vara kvar, alla inlägg och alla bilder. Vi vet inte hur lång pausen är, men tror vi kommer sakna bloggen båda två. Så vi hoppas vi kommer tillbaka snart.

Tack för alla dessa månader!
Om ni vill fortsätta följa oss så kan ni följa våra Instagram.
@cornelianyberg
@nouwpassage (kanske fortsätter uppdatera en del på den)
@ebbannilssson

//Cornelia och Ebba

Likes

Comments

Vet inte riktigt vad som händer. Har riktigt bra inlägg att skriva. Men har inte lusten att göra det just nu. Det händer ganska mycket saker i mitt liv, i alla områden. Både bra och dåliga saker.

Men jag sitter på ett par förhoppningsvis bra inlägg. Behöver nog bara formulera mina ord lite mer.

Det ligger uppe en video från träningen i tisdags på passages instagram. @nouwpassage
Riktigt nöjd med hur det går nu. Han har blivit mer stadig och kommunikationen är säkrare.
//Cornelia

  • Vardag

Likes

Comments

Tack för alla tips med låtar! Har satt ihop en spellista med 40 låtar och en till prisutdelningen med. Då måste det vara lite extra maffigt ;)
Kommer fylla på spellistan när jag hittar fler låtar, så kom gärna med fler tips om ni har.

Finns på Spotify och heter "Dressyrtävling", tror man ska kunna hitta den om man söker på namnet.

För övrigt så har jag haft feber hela helgen. Först idag som jag har orkat röra mig en del. Så tyvärr har H fått vila alldeles för mycket, men ska rida honom senare i em. Måste öva till lördag och han måste få röra på sig! Förväntar mig en pigg Highlight haha.
Ska be mamma filma!
//Cornelia

  • Vardag

Likes

Comments

Nästa helg har vi dressyrtävling i Lyckeby, på klubben jag tävlar för och rider på. Det kommer också bli min och Highlights första tävling ihop. Vi startar en enkel Lc:1 och går in bara för att träna på miljön och allt runt om kring. Han har varit så väldigt duktig nu den senaste veckan, så tror det kommer gå galant. Men, inte det jag tänkte skriva om..

Jag har fått ett uppdrag att sätta ihop en spellista med musik som ska spelas under tävlingsdagen. På många dressyrtävlingar är musiken oehört långsam och tråkig. Inte alls särskilt peppande. Så i min lista vill jag ha mer upptempo-låtar. Men som ändå passar till dressyr, så de ska gärna ha den här "travtakten" i sig. Kom gärna med tips och förslag. Behöver så många låtar som möjligt!

Tack<3

//Cornelia

​Fotograf: Stina Olofsson

Likes

Comments

Eftersom Highlight stod hos Ebba nu under praoveckan så hade jag ingen häst till träningen i tisdags. Så fick låna snälla Tildes ponny Pigalle. Hopponny som vann en msv b förra helgen. Men herregud va snygg han är! Rör sig riktigt luftigt och är alltid pigg och framåt. Har redan börjat bli mycket stadigare i formen än vad han var för ett par månader sen. Tilde, du borde verkligen starta fler dressyrtävlingar med honom. Ni kan verkligen komma långt!

Det krävs dock ganska mycket teknik för att rida honom. Man måste vara stadig i handen och ha stadig skänkel samt använda sitsen mycket mer än hand och skänkel. Men han är ändå väldigt rolig att rida, vill mycket och gör det man ber honom om. Tack så mycket för lånet Tilde! <3

(om ni vill följa hennes resa i New York hittar ni hennes blogg här: @Tildececilias )

//Cornelia

Likes

Comments

Mer än halva praoveckan är klar. Är väldigt trött redan, mycket saker som händer hela tiden. Men tänkte skriva om hela veckan imorgon eller fredag. Men det har varit väldigt lärorikt än sålänge.

Idag åkte vi ner en runda till Flyinge där breeders går i veckan. Kollade på nästan alla 6åringar och några av 7åringarna med. Det fanns en del som var riktigt snygga och en del som inte alls var lika imponerande. Men de är inte gamla och många av dem blir väldigt spända med så mycket annorlunda omgivning. Blommor, ljud, läktare, domare. Allt på en och samma gång. Så många var ändå väldigt duktiga!

Men sedan blir jag alltid lika irriterad på domare. Så många dom dömer orättvist, dömmer upp eller ner bara pga namnen på ryttarna. De kanske vet att de ekipaget alltid gör bra ökningar och dömmer högt. Även om denna ökningen inte alls var bra.
Det gör mig riktigt irriterad. Tyvärr skulle det vara vådligt svårt att lösa. För även om domarna inte får reda på vem det är som kommer in på banan, på vad dem heter eller vem hästen är efter. Så känner de ofta igen de duktigaste ryttarna och har då en föreställning om hur ekipaget presterar.

Men om de flesta lärare klarar av att inte favorisera, och om de flesta chefer klarar av att inte göra det. Varför ska då inte domare klara av det?
Hur svårt kan det vara att se bortom gamla resultat och gamla fördomar?

Vi har redan en av de mest jämlika sporterna. Varför inte göra den ännu mer rättvis?
//Cornelia

Likes

Comments

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6267239Idag innan vår sista lektion i skolan får jag ett samtal från Sveriges Radio, P4 Blekinge som undrar vad jag tycker om den nya ändringen av åldergrupperna inom ridsporten.(För er som inte vet den nya förändringen så ska grupp 2 och grupp 1 tas bort vid årskiftet och alla ska få tävla mot varandra upp till åldern 20 på ponny!)

Det frågar sedan sen om vi kan träffas och prata om detta som sedan ska sändas i deras eftermiddagsprogram. Jag säger självklart ja och vi träffas vid klubben jag tävlar för "Ronneby RF" även kallad "Ronneby Horse Center" Tycker det är superkul att få dela med mig om mina åsikter angående detta och för att lyssna på intervjun är det bara att gå in via länken här nedan!http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6267239Om ni vill höra yttligare lite mer från dagens intervju går ni in på dagens eftermiddagsprogram så ska jag finnas nån stans i mitten av programmet. Hoppas ni gillar det!
/Ebba

Likes

Comments

Finalen av elitserien kommer att gå i Hässleholm. Då Roman har lite ont i ryggen ska vi ta det lugnt med honom ett litet tag så kommer tyvärr inte kunna vara med. Tråkigt men man vill ju inte riskera något!

Vi får önska laget all lycka till och hoppas att det går bra. Det är mycket plugg nu i skolan så det är därför jag varit lite dålig med skrivandet. Vi har just nu en stor uppsats om världsreligionerna som ska in imorgon som har tagit mycket tid. Men vi får hoppas att det lugnar ner sig lite mer nu så att jag får mer tid till skrivandet ;)
foto:Stina olofsson
/Ebba

Likes

Comments