Åh åh åh vad jag bara älskar den norska serie SKAM!!Vem gör inte det, tänker ni kanske? Nej, jag menar det! En av de få serierna som jag blivit totalt fast i. Sådär så att jag släpper hela min verklighet och bara tittar på skam, virkar och äter glass i timmar! Det är så skönt för huvudet haha! Att bara få vara och lägga fokus på sin låtsasvärld en stund 😂
Nu har i alla fall den tredje säsongen släppts utav svtplay och jag började kolla ikväll. Denna gång handlar det om bästa Isak och hans vardagslycka/bekymmer. Vet att serien ses av massa ungdomar. Jag tycker att den skildrar samhällsfrågor och tonårsångest på ett briljant sätt. Ingenting är konstigt, onormalt eller skamfullt och det sätter SKAM liksom mitt i prick, speciellt i denna säsong!
Tack norska russebussar, hooking, smskonverationer och Noora!!😍😍


Likes

Comments

Julen har aldrig varit min grej. I år har jag faktiskt mäktat med men fått som en rejäl baksmälla i efterhand istället. Vilket i sin tur ledde till att jag får hoppa över nyår. Jag fattar ingenting. Ja jag är känslig. Men måste börja stå för det. Jag är sån, men i stressamhället så är det liksom inte coolt. Jag är stark men känslig. Och jag hör och lyssnar till mina begränsningar. Det tycker jag är coolt.

Fick en pastamaskin av sambon! Äkta kärlek! Jättekul och mums att göra!

I virkväg är det mycket att göra! Det är så roligt med alla beställningar och jag försöker hinna med så gott jag kan. Kan verkligen rekommendera de små Pokémons som jag gjorde till min käre systerson. Dom är väldigt populära. Jag gjorde några bollar också men missade att fota dem👌
Är du sugen på egna? Hos Wolfdreamer hittar du alla mönster, välj och vraka. De är tydliga och enkla att följa.
Eller så kan du juh alltid melja mig om du vill beställa: parlugglandesign@gmail.com

Kram och god fortsättning✨

Likes

Comments

Jag kanske är lite efter med att upptäcka dessa fantastiska dockor som kallas Lalylala? Har ju sett några på Insta men inte reflekterat! Jag älskar dom! Detta blir definitivt ett projekt 2017 ✔️ Verkar som att alla mönster är gratis! Har du virkat dem? Lägg gärna upp en bild eller länka så får jag se :)

Önskar er en fin onsdag! Vet att min kommer bli minst sagt inspirationsrik ;)

Likes

Comments

Jag var med om något hemskt idag. Vi var i Borås över helgen. Kom nyss hem. Innan vi skulle börja åka idag så valde jag att ta en promenad. Lite luft, för att få lite space. Bara gå lite och se mig omkring. Jag gick ner mot Larskagg, tänkte gå över bron men valde övergångsstället mot Maxi Ica.
Så går jag där, när plötsligt en äldre man kommer och går över bilvägen. Han går lugnt först men sedan ser han att en bil kommer körandes ganska fort i kurvan. Varpå han ökar takten och småspringer över. När jag ser att han kommer ta de sista stegen över till andra körfältet så tittar jag bort.
Men då händer det som jag aldrig trodde att jag skulle få vara med om. Jag hör en smäll som jag aldrig hört förut och den äldre mannen kastas upp som en docka i luften av bilen i en totalkrock! Bilen kör iväg med fönstret krossat, eller över honom. Jag vet inte vilket, vet bara att han inte bromsade.
Den äldre mannen ligger kvar som en gummidocka på marken och jag tänker men herregud var detta en övning av något slag!? Det var inte på riktigt för mig! Men jag sätter på autopiloten i chocken och möter upp en person som också sett allt. Jag frågar tydligt (som man ska) "ringer du 112?". Sedan tar jag pulsen men känner ingen, han är helt krossad :( Det går några sekunder och vi alla som finns på platsen bekräftar att han finns inte mer... Sedan blev det pådrag och ambulans och allt ni vet kom till platsen. Kvar låg en koagulerad blodpöl efter honom. Han är borta.

Detta spinner i huvudet på mig. Scenariet spelas upp gång på gång. Hela sekvensen går i slow motion och jag hör bara dova skrik kring mig. Han fick inte uppleva denna jul... Fan alltså. Denna advent glömmer jag aldrig.
Inte dej heller❤️

Likes

Comments

För ett tag sedan blev jag frågad om jag hade lust att skänka några av mina virkade alster som ett bidrag till en julmarknad med indisk basar touch. Basaren arrangeras av VCDS vänner som är en ideell organisation vars syfte är att bland annat sprida information om daliternas (förr benämnda kastlösa) situation i Indien. Intäkterna från basaren kommer oavkortat gå till att kunna ge daliter värdefull kvällsundervisning i Tamul Nadu, Indien. Självfallet skänkte jag två snuttisar som jag hade hemma! Jag orkar knappt tänka på att denna orättvisa existerar i andra delar av världen. Jag blir så illa berörd. MEN vi får inte blunda och vi behöver kämpa emot sådan extrema påtryckningar av klasskillnader! Tack snälla för att jag fick förfrågan💚 Tråkigt att jag inte kan komma på marknaden själv :(

Julbazar med VCDS vänner

När: lördagen 26/11

Plats: Gröndalsvägen 190

Tid: 13-18

Länk till fb evenemanget här !

Likes

Comments

Jag skulle snarare säga yellow Friday, känns som att det är mer passande. Jag har inte riktigt förstått konceptet. En dag då en tydligen ska gå holabandola och handla ännu mer? Påverka jorden och naturen med mer köphets än vad vi brukar ha i Sverige? Stackars jordklot som får leva med det, idag förbrukar nämligen en svensk i snitt 4,2 sådana under ett år! Ännu mer galenskap behövs ju på det😂
Jag kände själv stressen igår då jag fick massa mejl och sms att nu ska du skynda fynda här och här och här. Jag går ju själv på den! Tills jag låg i sängen nu på morgonen efter att ha drömt asmycket mardrömmar och det slår mig att jag känner mig ju stressad när jag går igenom fb-flödet osv. Jag är inte själv helt oskyldig, älskar att shoppa!
Men blir mer eftertänksam och älskar second hand.

Det gäller att kämpa emot dagens medier och stanna upp och tänka efter, för det finns bara ett jordklot!

Ha en riktigt gul fredag & ta hand om er!

Likes

Comments

Nej hörrni, jag måste bara fråga om ni unnar er? Bara för att ni kan och bara för att ni är bra? Gör du det? För mig är det viktigt. Att unna sig. Njuta av vardagen och lyxa för att hylla mig själv. För att jag är bra, för att jag kämpar som en jävla idiot med att hålla mig ovanför vattenytan. Med att ge mig själv styrka att kunna tänka logiskt och göra rätt val. Glöm inte att unna dig! Punkt ;)

Denna morgon hyllar jag mig själv för att jag har vaknat pigg i tid. För att det har tagit fyra dagar för mig att återhämta mig från helgens jobb. Jag har gjort pannkaksfrukost, tänt ljus, bryggt gott kaffe och bänkat mig vid TV4 morgon med färgglada garner. Färger som jag blir lycklig av att titta på. Sådär dova men ändå färgrika! Sitter samtidigt och fantiserar om vår resa till Borås i helgen, flytten som ska ske nästa år, resan till Rom, jul, barn... Pepp på arbetsintervjuer idag!

Ta hand om dig & UNNA DIG! 💛

Likes

Comments

Jag var så galet sugen på något sött ikväll men hade inget hemma. Kanske lika bra! Men så kom jag på att jag frusit ner skivad banan. Körde den med mixer tillsammans med lite grädde, honung, vaniljpulver och hallon! My gosh vad gott!
Testa! Det lönar sig att ha banan i frysen.

Är ni sugna på virkade bakelser och kakor till jul? Efter den 5 december så tar jag emot beställningar igen och kommer att köra på för fullt så att ni har era godsaker innan jul!
Så hur gör man för att beställa?
Maila mig på parlugglandesign@gmail.com

Jag slänger ut en prislista här som ni kan kika på och fundera lite!

Hade!

Tårtbit princess/grädd/choklad/rainbow 50kr
Princessbakelse grön/gul/rosa 50kr
Kladdkaka m. Grädde 50kr
Paj körsbär/blåbär/hallon/citron 50kr
Kopp m. Varm choklad m. Marshmallows 50kr
Cupcake 50kr
Kokosboll 30kr
Minicupcake 30kr
Dammsugare 30kr
Maräng 20kr
Ballerinakaka 20kr
Oreo 20kr
Jordgubbe 20kr

Likes

Comments

I förra helgen var vi på Ekerö och besökte Äppelfabriken, efter att vi blivit tipsade av en vän att det skulle vara en fin plats att se med go fika dessutom. Jag kan inte annat än rekommendera er att åka dit om ni har tid över någon dag! Jättemysigt tillhåll med liten butik där det säljs äppelmust, äppelchips, mos och massa gotti! Vi köpte med oss plommonsirap och cider. Riktigt gott och värt varenda krona.
Vi lunchade varma mackor och världens godaste äppelpaj på ett litet och intimt fik. Sedan fanns det en liten utställning i växthuset som var full med grönska och vinrankor! Jag hade med sambons systemkamera. Faktiskt första gången jag fotar med den, blev ganska nöjd med bilderna :)

Här hemma fortsätter virkfabriken! Just nu virkas det dammsugare för fulla muggar. Är du sugen på att göra egna?

Mönster: dammsugare
Du behöver virknål 2,5mm
Mörkbrunt och marsipanfärgat garn. Jag använder Catona.
Stoppning. Tips! Köp kudde för 19kr på Ikea.
Nål och sax

Mörkbrunt garn
V1. 6 fm i magisk ring
V2. 2i1 (12)
V3. 1 fm, 2i1 (18)
V4. 2 fm, 2i1 (24)
V5. Fm i bakre maskbågen (24)
V6-8 fm i varje maska (24)
V9. Fm i varje maska, avsluta med sm (24)
Byt garn till marsipanfärgat
Fäst alla trådar allt eftersom. Jag brukar knyta ihop dem två och två.
V10. 1 luftmaska, fm i varje maska (24)
V11-18. Fm i varje maska (24)
Byt färg till mörkbrunt
V19-23. fm i varje maska (24)
V24. Fm i bakre maskbågen (24)
V25. 2 fm 1 tills (18)
Stoppa ordentligt med vadd
V26. 1 fm 1 tills (12)
V27. 6 tills (6)
Klipp av garnet, låt en liten svans vara kvar.
Sy ihop slutet och fäst garnet genom att dra igenom det i dammsugaren. Klipp av tråden.


Pärlugglan önskar er en bra kväll & trevlig helg!

KramLikes

Comments

Välkommen hit gamla och nya läsare! Jag hoppas vi kommer att trivas här tillsammans och jag hoppas verkligen att ni fortsätter att ta del av min inspo som jag delar med er.

Pärlugglan byter bo och flyger vidare för nya äventyr! Kan ni tänka er att jag bloggat i cirka ett år?! Jag trodde aldrig att jag kunde bli den typen som outar mig själv och mitt liv. Här står jag nu, med störst fokus på virkning förstås! Det är tack vare ER läsare som jag fortsätter skriva, oändligt tack till er!

Jag virkar för full rulle till julmarknaden! De flesta dagarna går det undan! Idag har jag gjort klart ett hängsmycke till barnvagn, en oreokaka samt en kopp med varm choklad. Jag kommer att sälja tillsammans med min syster. Vill ni följa en riktigt bra blogg och samtidigt se ett smakprov av vad hon säljer så kolla in hennes blogg Fru blåbär pronto! När hon inte syr och pysslar så djupdyker hon i litteraturens värld. Både studerar och har ett stort intresse för böcker och skrivande! Hon kommer med finfina idéer för den som vill veta mer om skriverier samt lägger upp en del av hennes noveller för den som vill läsa något välskrivet och väldigt underhållande!

Ni som kan, vill och har tid, ta er till Fridhems julmarknad i Sköldinge, Katrineholm lördagen den 3 december mellan kl 11-16 samt till Vadsbro julmarknad söndagen den 4 december kl 11-14.
Varför inte göra en utflykt till vackra Sörmland för att besöka oss? Hoppas att vi ses där!


Likes

Comments