​Hej på er! Eller, det vore ju ett under om det överhuvudtaget finns några kvar här som läser det jag skriver här. Jag har aldrig skrivit för någons skull än min egen, min målsättning med att ha en blogg är enbart för att kunna få utlopp för mina tankar och idéer, samt kunna titta tillbaka i tiden och minnas vad jag har haft för mig, hur jag har mått och så vidare. Jag har en dagbok också, men den skriver jag enbart i när jag känner att jag behöver skriva ned mina tankar på ett papper och sortera dem. När allting känns förvirrande och hopplöst, ni vet. Så det säger knappast särskilt mycket om livet i sig, vilket jag också vill minnas. Månaderna och åren rusar förbi en, tiden går så oroväckande fort. Senaste gången jag uppdaterade här var i mars, då jag befann mig i någonting som jag nu i efterhand kan se som lugnet före stormen. Allting var oerhört bra då, jag var för det första småkär, jag hade en spännande vardag med många bollar i luften. Plugg, fina vänner och fester, och regelbunden träning. Jag flyttade även hemifrån i samma veva, så man kan säga att jag väldigt sällan hade tråkigt, och på längre sikt blev det för mycket.

Jag gjorde för mycket. Jag ville göra allting och vara överallt på en och samma gång, och jag trodde att jag klarade av det. Men det gjorde jag inte. Och i maj månad brast det, det gick inte längre. Jag var helt utkörd som person, min energinivå låg på botten efter att ha haft alla växlarna i och kört med gasen i botten under en så pass lång tid. Utmattningssyndromet var nu ett faktum, och jag ignorerade symptomen så himla länge. Infektionskänsligheten, min oförmåga att kunna organisera och strukturera mitt liv, sömnproblemen. Sedan började bit för bit i mitt liv falla, och jag kunde då känna av hur lite ork jag egentligen hade. Jag och personen jag träffade under våren slutade att ses då vi helt enkelt inte var rätt för varandra, och sedan förlorade jag två av mina närmsta vänner för en tid i samband med att jag tog oerhört dåliga beslut efter uppbrottet. Sedan sårade jag en person djupt, en person som konstigt nog fortfarande hade viljan av att försöka igen trots alla gånger jag hade sårat honom. Och sedan sårade jag honom igen. Om du läser det här så vill jag att du ska veta att jag är oerhört ledsen och att jag hoppas att ditt liv flyter på bra, det förtjänar du. Och så mycket mer. Du förtjänar så mycket mer än mig och den misär jag har tillfört i ditt liv.

Jag har med andra ord inte varit mig själv. Tagit dåliaa beslut, agerat impulsivt, varit ledsen, agerat destruktivt och använt min kropp för att läka det jag då kände var brutet på insidan. Sedan tog jag en paus från allting i en månad och försökte bli frisk från utmattningen, då jag inte var särskilt sugen på att bli sjukskriven under sommaren. Därmed insåg jag att jag behövde ta tag i mitt liv och göra ett antal förändringar, införa fler rutiner i mitt liv och ta det lugnare. Försöka att må bra på insidan, helt enkelt. Och det har varit räddningen för mig, och anledningen till att jag är frisk nog för att kunna jobba i sommar. Jag har inte heller varit sjuk sedan i maj, när jag var som mest utmattad var jag sjuk ungefär två-tre gånger per månad. Jag skaffade även ett jobb på ett kontor med fasta kontorstider och arbetsuppgifter som passar mig. Jag jobbar med kundtjänst och tar samtal hela dagarna, och stämningen på kontoret är lugn. Och mina kollegor är de bästa. 

Jag tackade nej till ett annat jobb, trots bättre lön, enbart för att arbetsuppgifterna helt enkelt inte passar mig för tillfället. Stressen skulle bli för mycket, än finns det inte lika mycket krut i mig som det än gång gjorde. Därmed tackade jag ja till ett jobb med sämre betalt, för konsekvenserna av att tacka ja till ett jobb där stressnivån är högre än den man klarar av skulle helt enkelt bli att jag skulle må ännu sämre än jag gjorde i våras. Jag bestämde mig även för att vänta med att börja plugga vidare, jag hade egentligen tänkt börja läsa till logoped redan i höst, men jag väntar med det till i vår. Sedan har jag även bestämt mig för att börja plugga i Uppsala istället, så det är perfekt att logopedprogrammet har sin årliga mottagning under vårterminen. Planen är alltså att jobba under höstterminen och återhämta mig, kanske göra en och annan resa. Vi får se helt enkelt.

Men i övrigt är livet väldigt bra just nu. Jag mår bättre än på riktigt länge, jag är mer stabil än någonsin. Jag har bra vänner omkring mig, jobbet skänker mig väldigt mycket glädje och motivation också. Har träffat sådana fantastiska människor genom jobbet, är så tacksam att få träffa dem varje dag. Fick även under förra veckan reda på att jag ska få äran att börja jobba på en annan avdelning, en slags befordran det vill säga. Sedan har jag hittills haft många roliga äventyr nu i sommar, som jag ska visa er någon gång med hjälp av bilder. Det sägs att en bild säger mer än tusen ord, så en bildbomb utlovas i nästa inlägg. 

Sedan ska jag hälsa på min norska vän i Oslo om två veckor, och då jag aldrig har varit i Norge så är jag sjukt laddad inför detta! Den 28 juli bär det av, passar strålande att jag har långhelg den veckan och är ledig fredag, lördag OCH söndag! Perfekt tillfälle för en weekendresa. Jag ska även till Barcelona med min familj i slutet av augusti, och kanske åka och hälsa på min italienska vän i Milano i slutet av september eller i början av oktober. Jag ska försöka åka dit i samma veva som han flyttar till Stockholm, så att jag kan hjälpa honom att packa med det mest väsentliga i samband med flytten. Är så himla stolt över honom, att han tar steget och följer sin dröm. Sedan är det underbart för mig att äntligen få ha honom i samma land, min numera krassliga italienska kommer att tacka honom för detta i framtiden. 

Hursomhelst.Allt är okej nu. Jag ville ge en liten lägesuppdatering om vad som händer i livet. Hoppas ni har det bra, vilka ni nu är som läser detta. Kram.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Min uppdatering här är ju sisådär som ni kanske märker, det är faktiskt ett under att jag ens har några läsare överhuvudtaget. Men ni som tittar in då och då, ni är fina! Anledningen till att jag inte skriver särskilt ofta är för att jag har sjukt många bollar i luften just nu, jag har mycket i skolan och läser dessutom två andra kurser på distans för att bli behörig till logopedprogrammet. Det är tufft och jag har just nu halkat efter lite, då jag påbörjade kurserna lite väl sent, men jag har av någon oklar anledning en bättre förmåga att klara av skolan när jag har sjukt mycket plugg än tvärtom. När jag har lediga perioder så blir jag så sjukt rastlös och ur fas, då pluggar jag nästan ingenting alls - vilket jag egentligen borde. När jag har mycket att göra får jag saker gjort, och blir väldigt effektiv dessutom. Jag antar att tendensen att skjuta upp uppgifter till sista sekunden har sina fördelar, eller i alla fall för mig.

Sedan händer det sjukt mycket annat i mitt liv just nu också. Jag har så himla många fantastiska människor i mitt liv. Mina vänner är guld och jag umgås med dem ofta, det blir jobbigt att trycka in socialt liv i och med mitt redan fullbokade schema, men det är värt det. Sedan har jag en podcast, någonting jag annonserade ut här på bloggen, och vi börjar få allt fler lyssnare och får även mycket positiv respons på våra avsnitt. Det känns sjukt uppmuntrande och härligt!

Jag mår med andra ord så sjukt bra av de personerna som finns i mitt liv, sedan har jag även börjat träffa någon. Det är fortfarande lite väl tidigt att börja gå runt och berätta för alla, men mina allra närmaste vet och det känns sjukt bra. Vi får se vad som händer helt enkelt, det är fortfarande väldigt nytt och därmed även ömtåligt. Men jag har många erfarenheter från tidigare relationer och personer som temporärt varit en del av mitt liv, och lärt mig av de misstag som har gjorts och även om det som inte har fungerat i relationen. Så på något sätt skulle jag vilja påstå att min erfarenhet och förståelse ger mig en större chans och förhoppning att detta kan bli något bra. Men vi får se, för tillfället njuter jag bara av det och försöker inte att lägga allt för mycket tid på att blicka framåt och göra planer.

Sedan tränar jag en del också, och jag älskar det. Det blir problematiskt att försöka att hålla en regelbunden träningsrutin i och med pluggstressen, och vissa veckor fungerar det inte alls. Men jag siktar på fyra träningstillfällen i veckan, och ibland blir det fem tillfällen och andra veckor blir det två eller tre. Men det är viktigt att komma ihåg varför man tränar, och det är för att vara hälsosam och för att man tycker att det är kul! Det är svårt att hålla igång en träningsrutin om man enbart tränar av en anledning, därför är det viktigt att hitta rätt träningsform som man trivs med. Jag har hittat min, kampsport och gym, och det får mig att vilja träna så ofta som jag kan. Därför försöker jag inte att bli besviken på mig själv när jag vissa veckor inte klarar av att träna så mycket som jag egentligen vill, det är okej. Vissa veckor får man passa på att vila kroppen.

Sedan flyttar jag även hemifrån 10 dagar. Hur sjukt är inte det? Jag har taggat till det här i flera månader, och nu händer det äntligen. Men nu börjar jag även bli rädd. Kommer jag att klara av att bo ensam? Hur mycket pengar måste jag lägga ned på mat? Hur mycket extrakostnader kommer det att bli utöver månadsavgiften? Som tur är har jag kloka föräldrar som hjälper mig i vått och torrt, och som svarar på alla frågor när det känns oklart och svårt. Och tack vare deras insatser har jag nu en bostadsrätt som jag äger, och kommer att kunna bo i hur länge jag vill. Jag är så tacksam att jag saknar ord.

Jag tänkte att jag åtminstone var skyldig er en liten lägesuppdatering, det är ni värda! Jag lovar att det kommer att bli mer regelbundna uppdateringar här så fort allting börjar lugna ned sig med skolan, flytten och allt annat som händer i livets berg-och dalbana. Efter den 15 mars kommer saker och ting att lugna ned sig. Vi ses då! Och tills dess, här har ni lite bilder från senaste tiden som beskriver mitt liv just nu ganska väl.

Puss.

Likes

Comments

Hej!

Jag och min kompis Jesper har nu blivit med podcast, "En öl senare". Vi dricker öl, tar upp olika ämnen varje vecka och pratar om allting mellan himmel eller jord. Avsnitt kommer ut en gång i veckan. Check it out!

https://soundcloud.com/user-443436014/avsnitt-1-premiaravsnitt

Följ oss på Soundcloud, vi följer tillbaka!

Likes

Comments

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Wow, jag åstadkom en hel del! Jag började dejta mer seriöst, och dejtade faktiskt många personer som jag lärde mig mycket av. 2016 var faktiskt ett riktigt dejtingår, och jag träffade många spännande personer. Sedan dejtade jag en som varken var född eller uppväxt i Sverige och hade en annan kultur, en kille som är grekisk/italiensk. Jag träffade honom när jag bodde i Rom i sex månader, sedan när jag flyttade hem så förändrades saker och ting. Men vi avslutade allt på bra termer och hörs väl lite då och då. Sedan började jag jobba heltid för första gången, innan dess hade jag bara sommarjobbat samt jobbat extra under gymnasiet. Jag jobbade som lärarvikarie i grundskolan, ett jobb jag tyckte var oerhört roligt och framför allt lärorikt. Sedan började jag universitetet i höstas, men fick uppleva universitetslivets gyllene stunder redan under våren - då jag fick gå på mina kompisar sektionspubbar samt universitetsfester, i form av sittningar och eftersläpp. Jag gick också på min livs första gasque också! Dock inte min egen, haha. Sedan började jag och min kompis Jesper med vår podcast "En öl senare", och jag började utöva Krav Maga. Så jag har åstadkommit en hel del för första gången i år, mer än väntat om jag ska vara helt ärlig.

2.Höll du några av dina nyårslöften?

Jag sprang Midnattsloppet, vilket var ett av mina nyårslöften! Sedan blev jag även mer hälsosam, började dricka mindre och utvecklades inom träningen, som jag hade som nyårslöfte. Så ja, jag höll mig faktiskt till mina nyårslöften under 2016! Tro det eller ej.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Som tur är nej, haha.

4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Hon var inte RIKTIGT nära mig, men hon var en gammal arbetskollega, som jag kom väldigt bra överens med. Vi hade sjukt kul på jobbet tillsammans, när vi jobbade 2014-2015. Hon dog i februari. Det var en riktigt obehaglig och konstig känsla, att hon inte finns i den här världen längre. Vila i frid, Laura!

5. Vilka länder besökte du?
Italien och Tyskland blev det bara i år. Och Sverige. Hoppas på ett fetare resår under 2017!

6. Är det något du saknade år 2016 som du vill ha år 2017?
En viss person, även om det inte kommer att hända. Men någon som jag kommer att sakna även under 2017, som jag saknade 2016.

7. Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?
12/2 - Sista kvällen i Rom med mina fantastiska vänner samt den fantastiska kille jag då träffade. Vi åt middag och drog sedan ut för några glas, och folk började berätta om sina bästa minnen de haft med mig. Min dåvarande pojkvän berättade om när jag och han hade haft vår första fika tillsammans, och att jag då jag hade börjat lära honom lite svenska och han hade lärt mig hur man räknade på grekiska. Sedan följde han mig till bussen i spöregnet, och vi pussades hejdå. Det var sjukt fint men också väldigt jobbigt, jag grät hela vägen på bussen tillbaka hem.

9/6 - Jag fyllde 20 år!

25/8 - Jag började universitetet.

8. Största misstaget?
Att jag lade ned fel tid på fel personer, och att jag hade för höga förhoppningar på dessa personer istället för att ta saker för vad de faktiskt var och inte det jag egentligen VILLE att de skulle vara. Sedan finns det två nätter i februari som jag ångrar, och nu i efterhand önskar jag att jag inte hade gjort vissa saker som jag i slutändan gjorde. Det blir inga detaljer då det som hände till och med är lite väl för personligt för mig att dela ut, och då är jag en väldigt öppen människa, haha. Men de som vet, de vet!

9. Vad var din största framgång 2016?
Att jag nu behärskar italienska flytande, och är numera mer än bekväm med att använda mig av språket och är nu även säker vad gäller grammatiken. Jag läser en del på italienska samt har kontakt med mina italienska vänner, så jag pratar mer italienska än vad jag förväntade att jag skulle få tillfälle att göra när jag flyttade hem. Sedan ska jag börja försöka se på mer filmer som har dubbats på italienska, och lyssna på intervjuer. Man glömmer ju såklart mycket när man inte längre pratar språket varje dag, och jag har nog blivit lite sämre på att hänga med i samtalstempot. Så därför ska jag börja läsa en italienskkurs på universitetet vid sidan om mina studier i lingvistik i vår!

Sedan började jag universitetet och, allra viktigaste, köpte egen lägenhet. Jag flyttar i mars och är så obeskrivligt taggad!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Då jag jobbat med barn i åldrarna 6-10, så ja, jag har varit sjuk mer än vanligt. Löss, halsfluss och en magsjuka lyckades jag dra på mig bara under våren. Sedan skadade jag min fotled under Krav Maga-träningen, och skadade även huvudet lätt under ett annat träningstillfälle i början av terminen. Krav Maga må vara kul, men har sina nackdelar - skadorna, med andra ord.

11. Bästa köpet?
Måste nog säga att det är min lägenhet, hehe. Nyproduktion, 28 kvadratmeter, balkong och modernt kök och badrum. Min alldeles egna bostadsrätt!

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Pepsi max, sneakers, kläder. Speciellt träningskläder. Och öl, massa öl. Hehe.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att det gick riktigt bra för mina vänner i år! Oerhört många av mina vänner tog studenten i juni och jag kom dit på deras efterfest och åh, det var så himla härligt att se alla så himla lyckliga. Sedan kom många av mina vänner in på de universitet/högskolor och program som de ville, många flyttade hemifrån och en hel del gick in i seriösa förhållande. Har faktiskt två vänner som är tillsammans som har flyttat ihop nu, sådant gör mig verkligen så himla glad!

Men för min del måste jag säga att alla fantastiska människor jag haft i mitt liv under 2016 gjorde mig riktigt glada.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2016?
No Money - Galantis, Can't Stop the Feeling! - Justin Timberlake, Famous - Kanye West, Let Me Love You - DJ Snake feat. Justin Bieber, Sorry - Justin Bieber, Cold Water - Major Lazer feat. Justin Bieber and MØ, Kamikaze - MØ, Final Song - MØ, Boom - Major Lazer, Light It Up - Major Lazer, Work - Rihanna, One Dance - Drake, Too Good - Drake feat. Rihanna, Cake By The Ocean - DNCE, Clear - Panteros666 feat. Woodkid, Do It Right - Martin Solveig, Hymn For The Weekend Seeb remix - Coldplay, Hotter Than Hell - Dua Lipa, The Mf Point of Perfection - Headhunterz, My Way - Calvin Harris, Emergency - Icona Pop, Controlla - Drake, The Buzz - Hermitude, Be Together - Major Lazer, Jumpman - Drake, Ma beauté - Maitre Gims, Loin - Maitre Gims, Ain't My Fault -Zara Larsson, Starboy - The Weeknd, Starving - Hailee Steinfeld, Drugstore Lovin' - Rebecca & Fiona, Worship - Years & Years.

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har varit mer stabil i år, men jag hade fler stunder då jag var väldigt, väldigt lycklig under 2015. Men i år måste jag säga jag har varit som mest stabil och allra gladast! Men, det beror ju på hur man ser på det.

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Bloggat mer, skrivit fler noveller, tagit fler bilder som jag kan se tillbaka på och känna lycka av i framtiden.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ödslat tid på fel människor, återigen. Samt stressat mindre.

18. Hur tillbringade du julen?
Hemma i Nacka med familjen, samt med en av mina kusiner som bor i Stockholm (hela släkten bor i Skåne) och skulle iväg och jobba under kvällen. Sedan gick jag och några ut och delade ut mat till hemlösa på Södermalms gator, ett fantastiskt initiativ av min ännu mer fantastiska vän och före detta arbetskollega Jonatan.


19. Blev du kär under 2016?
Dessvärre inte kär, men jag tyckte om flera personer riktigt mycket. Dessvärre höll det inte hela vägen med någon av alla de människorna jag dejtade under 2016. Men nästa år, kanske :).

20. Favorittidning?
Oj, tror inte jag har läst en enda tidning i år. Kanske Stockholms Universitets studenttidning Gaudeamus? Det är nog helt ärligt den enda tidning jag faktiskt har bläddrat igenom i år, haha.

21. Favoritserie?
Jag har nördat oerhört många serier i år, så jag kan OMÖJLIGT välja en, haha! Men det får bli New Girl, Modern Family, Grey's Anatomy, The Bitch In Apartment 23, House, Medidi: Masters of Florence, Marco Polo, och sedan SKAM! Jag har säkert glömt en och annan serie, men dessa är alltså mina absoluta favoritserier.

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nja, ogillar är nog ett mer passande ord. Men ja. Jag började se en person för den person hen verkligen är.

23. Bästa boken du läste i år?
INFERNO! Med Dan Brown. Så. Himla. Spännande.

24. Största musikaliska upptäckten?
Allra viktigaste: Years & Years, Movits!, Petter, The Smiths, FKA Twigs, Seeb, Major Lazer, Maitre Gims, MØ, Maskinen, Neon Indian. Sedan började jag lyssna mycket mer på Timbuktu, Drake, Bombay Bicycle Club, Calvin Harris samt Rebecca & Fiona än vad jag tidigare har gjort.

25. Något du önskade dig och fick?
En lägenhet. Hihi.

26. Något du önskade dig men inte fick?
Varken pojkvän eller flickvän </3 skojar bara. En ny säng får det bli, men det ska jag få när jag får tillgång till nya lägenheten. ÄNTLIGEN KAN JAG LÅTA MINA VÄNNER SOVA HOS MIG UTAN ATT BLI INTRYCKT I EN VÄGG VARJE GÅNG DE SOVER ÖVER!!!

27. Årets bästa film?
Jag ser helt ärligt inte på filmer, haha. Helt ärligt har jag inte sett en enda film på bio i år. Eller någon film alls. Eller ja, ingen som jag inte har sett förut i alla fall. Jag och en kompis hade dock planer att gå och se den nya Bridget Jones-filmen, men det blev inte av hehe.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2016?
Jag vaknade sent, då jag hade jobbat kväll och slutat 01.00 på natten. Men jag fick i alla fall lite födelsedagshälsningar av kollegorna på jobbet på tolvslaget, hihi. Min bästa vän Ebba kom över och åt födelsedagsfrukost med mig och gav mig presenter, sedan åkte jag in till stan och träffade min vän Johanna för att bocka av min debut på Systembolaget. Sedan träffade jag min vän Linnéa, vi köpte en ryggsäck till mig och sedan åkte vi hem till mig, drack lite champagne med min familj, och sedan åkte vi till Primo Ciao Ciao och mötte upp mina närmaste vänner för en fin födelsedagsmiddag! Sedan drog vi till en bar och satt där och hade sjukt kul.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Om jag hade kunnat gå vidare.

30. Vad fick dig att må bra?
Alla fina människor i mitt liv, framför allt mina nya vänner samt människor som jag kom mycket närmare under 2016.

32. De bästa nya människorna du träffade?
Bland mina nya vänner: Sanna, min bästa roommate i Rom, min svenska brud Sofia som jag lärde känna i Rom på en busshållplats i området där vi bodde och upptäckte att vi båda var svenskar. Johan som jag lärde känna på en KTH-pub och som var min vapendragare under våren, min coola kompis Hanna som producerar massa musik och som har släppt sin första EP på Spotify, Ludvig som flyttade från Västerås till Stockholm och som jag har umgåtts oerhört mycket med. Han är nog den person som jag tillbringat allra mest tid med under 2016. Sedan måste jag nämna min finlandssvenska kompis Clara som jag lärt känna via jobbet, och vi har nu blivit väldigt nära vänner. Självfallet min klasskompis Felicia som jag läser lingvistik med, och sedan min kompis Jesper som måste vara den roligaste personen jag känner - samma person som jag har en podcast med! Och sedan Charlie.

De jag kom närmare under 2016 var först och främst Emily, min italienska kompis som jag började hänga mycket med under 2016. Även min italienska vän Gabriele fick jag bra kontakt med och i somras kom han på besök i Stockholm. Sedan min gamla goda vän Jakob, som flyttade hem efter ett år i Schweiz och började plugga i Stockholm, min barndomsvän Rebecka som jag började hänga supermycket med, Micaela som har varit min klippa under 2016 och som står mig supernära trots att hon bor i London och inte kommer hem särskilt ofta. Även min kompis Ludde, som jag hängde med jättemycket med i somras och som fortfarande är en av mina allra bästa killkompisar, och så min barndomsvän samt partner in crime Tova. Ni är guldvärda!


33. Årets besvikelse?
Att inse att man är personen som vill mer i en relation.

34. Ögonöppnare?
Universitetet!

35. Förhoppningar inför 2017?
Resor, att springa halvmaraton, bestämma för vad jag ska söka för program hösten 2017, flytta hemifrån i mars, kanske bli kär, och ha KUL! Sluta förvänta saker från andra som du innerst inne vet att du aldrig kommer att få. Var LYCKLIG!

Likes

Comments

​Jo, det här med att blogga regelbundet blev ju ytterligare ett brutet löfte under 2016. Men jaja, sådant händer. Jag är i alla fall glad av att jag dokumenterade sommaren flitigt, sådant är fint att se tillbaka på. Men, viktigast av allt. Vad har hänt senaste tiden? Hur ser mitt liv ut numera?

Så fort som jag tar mig ut ur det intensiva tentaträsket så lovar jag att jag ska publicera bilder från den här hösten, och beskriva den lite bättre i detalj. Men gud vad bra den har varit! Jag har börjat på universitetet och stormtrivs, jag älskar verkligen lingvistik och allt det som vi läser om. Jag ska även läsa lingvistik II nu i vår, men antagligen börja läsa till gymnasielärare, alternativt logoped, på hösten. Det gör lite ont att behöva lämna lingvistiken, men det var egentligen bara planerat att jag skulle plugga under hösten och sedan söka ett program till vårterminen. Men jag är inte 100% säker ännu, och brinner verkligen för språkvetenskap, så jag tänker fortsätta med det. Sedan kommer jag att ha möjligheten att läsa neurolingvistik som valbar kurs i vår, någonting jag absolut inte tänker missa då det är en av mina "nördområden" inom lingvistiken. Men vem vet, jag kanske fastnar och bestämmer mig för att läsa både ett kandidatprogram i lingvistik och sedan ämneslärarprogrammet/logopedprogrammet samtidigt. Jag känner till folk som gör det samtidigt, och det är klart att det är oerhört intensivt. Men om man verkligen brinner för två olika ämnen, och har chansen och motivationen till att kunna ha två alternativ till vad man vill göra resten av livet - borde man inte ta den då? Trots mycket plugg och press. Jag kanske gör så att jag läser ett år på lärarprogrammet (Det är det som jag lutar mot allra mest just nu), ​ser efter hur det känns och hur intensivt det blir, och sedan börjar läsa lingvistik igen ett år senare. Mycket planer i luften just nu med andra ord, men som just nu enbart är hypoteser. Vi får se vad som händer i vår helt enkelt.

Allmänt då, utöver skolan? Jag har börjat träna massor, både Krav maga och gym, fått massvis med nya vänner och bekanta genom att majoriteten av mina vänner nu studerar vid universitetet, och att det blir mycket studentfester vid olika universitet och högskolor, så att man lär känna hur många som helst. Bland annat Ludvig, som för tillfället är en av mina bästa vänner. Han är en av mina närmsta vänner Panos barndomsvän från Västerås, men flyttade till Stockholm i höstas för att plugga på KTH. Vi tränar tilsammans, lagar middagar tillsammans, går på fester tillsammans, och så vidare. Han är världsbäst. Sedan har jag börjat hänga jättemycket med min barndomsvän Rebecka, och min kompis Jakob från Linköping som flyttat till Stockholm för att plugga på Handels. Vi har haft så sjukt många lyckade spontana mysiga middagskvällar i höst, han är verkligen GRYM på att laga mat. Detta i sällskap med många av hans vänner från skolan, så det har varit kul att få bekanta sig lite med Handelsmänniskor. Min och Jakobs spontana tendenser har även ledit till en hel del spontana utekvällar, som börjat med "Vi tar det lugnt ikväll" och slutat med att vänta på tunnelbanan vid Universitetet klockan 03.00 på natten. Oväntat är alltid kul!

Sedan har jag hälsat på min bästa vän Ebba i Uppsala, där hon pluggar beteendevetenskap, och hängt med på en riktigt Uppsala-utgång med nationer på schemat, i sällskap med alla hennes sköna kompisar. Tanken på att flytta till en studentstad har med andra ord lockat, men i och med att jag har blivit med lägenhet så blir det Stockholm för min del. I oktober köpte jag och mina föräldrar en nyproducerad lägenhet till mig, den står klar i mars månad och är 28 kvadratmeter. Den har även en balkong och ett toppmodernt kök och badrum. Kan inte vänta tills jag får flytta in och få påbörja vuxenlivet på RIKTIGT, ska bli så himla skönt att få ha sitt eget liv och bestämma när man vill ha kompisar över. Sedan att få spela hög musik och skratta högt tillsammans utan att ens föräldrar får spel, är nog en av de största fördelarna. 

Men det allra viktigaste i höst är att jag har blivit mer hälsosam. Jag mår mentalt bättre, jag är friskare än någonsin, tränar mycket och tycker att det är hur kul som helst, och dricker knappt. Jag tog i september ett beslut att börja gå mot en allt mer nykter livsstil. Numera dricker jag inte mer än några fåtal gånger i månaden, för det mesta dricker jag någon öl, max två, men dricker nog i 90% av fallen alkoholfritt. Jag började tänka på den person jag blir som onykter, och bestämde mig för att det inte är den personen jag identifierar mig som och långt ifrån den personen jag vill vara. Detta kan nog vara en av de bästa besluten jag någonsin har tagit, och jag rekommenderar alla att ta en sekund för att reflektera kring sina alkoholvanor. Jag känner personligen att jag fåt mycket mer energi av att inte dricka regelbundet längre, och att utekvällar kan vara GULD trots att de inte innehåller en enda droppe alkohol. Sedan att få vakna upp en helg och slippa baksmällan, och känna sig utvilad, är nog det bästa någonsin.

Nu ska jag ta mig vidare genom tentaplugget. Vi hörs snart igen!

Kramar.

Likes

Comments

​Hej alla!

Ber så hemskt mycket om ursäkt för min frånvaro, men det är så himla mycket nu. Jag har börjat universitetet nu, där jag studerar lingvistik, och trivs så himla bra med universitetet och livet i allmänhet. Jag tränar också en hel del; gymmar, springer, går på Krav Maga. Jag har dessutom skaffat nytt jobb, massor av nya vänner och well, hösten är hittills helt perfekt. Jag lovar att berätta mer om vad som har hänt på senaste tiden, med bilder som förklarar bättre än mina ord, så fort som tentahetsen är över. Det vill säga om 6 dagar. Vi hörs då!

Kramar.

Likes

Comments

Hej vänner!

Eller, vilka ni nu är. Det är inte särskilt många som läser denna blogg misstänker jag, då jag inte har delat med mig av den till någon som jag känner hittills. Vi får se när det blir av helt enkelt! Just nu tycker jag om att kunna få skriva lite då och då utan att känna pressen att någon som jag känner läser, fast ni som läser får gärna kommentera något och berätta vilka ni är! Det vore kul. Hursomhelst, om några dagar är juli månad över och augusti är snart kommen. Hur hände det? Känns som att sommaren svept förbi med raketfart! Men tiden går fort när man har roligt, och det har jag verkligen haft nu i juli månad. Utöver mycket jobb har det blivit ett par riktigt fina stunder med bra människor, men även jobbet kan vara kul ibland. Jag jobbar för det mesta med bra människor, så jag är rätt nöjd som det är. Jag får se hur bra jag lyckas kombinera jobb och studier nu i höst, jag får helt enkelt känna av lite. Vill absolut inte sluta helt och hållet, men om det blir på tok för mycket antar jag att jag får börja jobba extra istället.

Hursomhelst, jag tänkte dela med mig av några roliga saker som har hänt de senaste veckorna. Min vän Chiara kom på besök från Italien i samma veva som min nära vän Johanna åkte tillbaka till Tyskland där hon ska jobba i höst. Hon pluggade där tidigare i vår, men bestämde sig för att stanna kvar för att börja jobba och lära sig tyska bättre. Saknar henne otroligt mycket redan nu, men jag har planer att åka till Köln och hälsa på henne nu i höst.

Det var för övrigt riktigt trevligt att ha Chiara på besök, hon har redan besökt Stockholm en gång tidigare så det var ingen stress att vara produktiva och konstant göra saker - vilket kändes skönt. Vädret var även bra de dagarna som hon var här, så vi passade på att sola en del på eftermiddagarna. Men vi hann även med en del sightseeing, vi hängde speciellt mycket på Södermalm, i Gamla Stan och runt Kungsträdgården och Djurgården. Dels för alla Pokèmons som man kan fånga i de trakterna, hehe. Hon kom hit på tisdag natt, och var här till på söndagen. På torsdagen jobbade jag hela dagen, men hon och min syster Mimmi kom och mötte upp mig på jobbet efter att jag hade slutat. Vi köpte med mat från mitt jobb, att ha personalrabatt på 50% på alla Vapianos restauranger är inte helt fel, och satt i Humlegården och tog det lugnt. Sedan fortsatte vi mot Södermalm, tog en öl och drog hem relativt tidigt. På fredagen blev jag dålig under dagen, så vi tog det lugnt och stannade inomhus hela dagen. Men sedan började jag må bättre, och vi bestämde oss för att laga gnocchi och bjöd även över Karin för en italiensk fredagsmiddag. Sedan åkte vi och vi mötte upp min kompis Molly och alla hennes vänner från juristprogrammet på Skinnarviksberget. Min kompis Micaela svängde även förbi senare, och vi hade en oerhört kul kväll med bra utsikt, och framför allt fantastiskt sällskap. Sedan drog vi vidare till Södra Teatern, jag och Chiara, och mötte upp Molly, Pernilla, Hanna och en massa andra som också var där för att dansa. Jag och Chiara kom dit cirka en timme innan stängning, men det var kul ändå trots att det inte var långvarigt. Kvällen spårade ur något, men det är de kvällarna som man minns i slutändan. Dagen efter var något oproduktiv, vi kom inte igång ordentligt förrän vid 13.00 - då vi började dagen med att sola och bada nere vid sjön där jag bor. Sedan åkte vi in till stan och mötte upp min vän Gabriele, som var på besök i Stockholm. Vi gick en lång promenad förbi Gamla Stan, slottet och Kungsträdgården, sedan tog vi en snabb fika vid Espresso House där min vän Matilda jobbade samtidigt av en ren slump. Sedan fortsatte vi mot Djurgården, där vi mötte upp Gabrieles vän Danielle vid Vasamuséet där hon jobbar. Sedan åkte jag och Chiara hem, fixade oss snabbt samt åt sushi i form av takeaway, sedan åkte vi in till Söder igen och mötte upp min vän Emily för några öl. Då Emily också är från Italien så kunde alla vi tre prata italienska tillsammans, sjukt skönt att kunna öva lite italienska då och då i och med att min italienska märkbart försämrats sedan jag flyttade hem från Italien.

På söndagen lämnade jag av Chiara på Cityterminalen, då hon skulle åka hem till Ferrara, sedan åkte jag till Smedsuddsbadet för att möta upp Molly och Daniel, Fabian, Annelie med flera för en dag med sol och bad. Dock började det spöregna någon kvart efter att jag hade kommit dit, så vi fick gå ända till tunnelbanan i spöregnet haha. En oerhört misslyckad stranddag men definitivt ett roligt minne. Sedan mötte jag upp Elisa på kvällen för att äta middag på Vapiano i Gamla Stan, då vi båda jobbar på Vapiano så tycker vi det är kul att gå till andra Vapiano när vi inte jobbar och se hur det fungerar hos dem haha. Vi upptäckte att den restaurangen i Gamla Stan är helt nyrenoverad och mycket finare än de restaurangerna vi jobbar på, men utöver det hann vi prata om allt som har hänt på sistone och uppdatera varandra om livet. På måndagen jobbade jag öppning och slutade vid 17.00, och sedan på kvällen hade jag bjudit lite härliga människor från min gamla italienskaklass på gymnasiet hem till mig, då mina föräldrar var bortresta. Tanken var att grilla, men då tändvätskan var slut och i och med att vi upptäckte att den grill vi hade tänkt använda i själva verket var en gasgrill, så blev det att vi fick steka maten istället haha. Men gott blev det! Sedan drack vi en massa vin också, spelade sällskapsspel och pratade om framtidsplaner och om hur sommaren har varit hittills. Oerhört fin kväll med fina människor, fan vad jag saknar gymnasiet och hur nära man var med alla då. Känns som en evighet sedan!

På tisdagen tränade jag och jobbade sedan stängning på kvällen, inte en särskilt händelserik dag med andra ord. På natten fick jag dock ett oväntat sms, vilket resulterade i att jag träffade en speciell person den kommande dagen. Vi promenerade genom Stockholm, gick till Djurgården och besökte Skansen på mitt initiativ, mest för att hälsa på getterna, sedan gick vi och åt lite snabbt. En väldigt fin dag med en helt fantastisk person, som jag dessvärre gjorde väldigt besviken, men det kändes bra att kunna ses till slut ändå. Sedan på kvällen träffade jag Emily, och sedan Cindy spontant, och åt mat samt drack öl. Lediga dagar innebär mycket öldrickande samt restaurangbesök i min värld haha. I dag har jag däremot gått runt på stan med Elin och hennes kompis från Tyskland, och även försökt leta efter en outfit att ha till min kusins bröllop. Det gick sådär och jag fick med mig en parfym med hem istället, sedan åkte jag till Ebba och hennes kompisar som förade inför Underklädesfesten på Södra Teatern. Jag själv hade gärna hängt med ut, dock så jobbar jag ju imorgon och känner att jag behöver ha en lugn kväll för att kunna gå upp i tid imorgonbitti. Särskilt med tanke på att jag ska ut och springa imorgonbitti, eller det är i alla fall planen hittills. Vi får se hur det går, haha.

Jag tänkte i vanlig ordning bjuda på lite bilder från senaste tiden. Vet att uppdateringen är något basic, men jag ska försöka se till att få till lite roligare inlägg framöver. Jag tycker bara det är fint att kunna minnas och se tillbaka på dagarna som man lätt glömmer bort, men som är värda att minnas, i framtiden. Allt för mycket faller i glömska, därför försöker jag anteckna så mycket som jag kan om min vardag. Kram på er!

Likes

Comments

Hej igen!

Senaste tiden har varit något hektiskt. Utöver att jobba en del så har jag även hunnit med att träffa mina fantastiska vänner, och knytit kontakter med nya fina människor. Vädret har inte varit på topp, men jag mår sjukt bra ändå. Det är så härligt det här med sommar, och särskilt sommarkvällarna. Nu är jag dessutom ledig hela helgen, det är nog första gången på cirka en och en halv månad som det händer. Detta betyder alltså ännu fler härliga sommarkvällar, så jag ska njuta ordentligt. Jag har inte några konkreta planer hittills, men vi får se vad som händer. En annan viktig detalj är att jag kommit in på Stockholms Universitet! I höst ska jag läsa lingvistik, någonting som jag fick upp ögonen för under gymnasiet. Jag är inte 100% säker på vad jag vill läsa vidare till riktigt än, jag velar mellan två program. Jag vill antingen läsa till gymnasielärare eller till arkitekt, och ska samtidigt läsa ikapp matematik 2b och 3b i höst för att få full behörighet till arkitektprogrammet. Det är någonting som jag tänkt på sedan ett år tillbaka, och något jag är väldigt inställd på. Samtidigt vill en del av mig vill bli lärare och undervisa i språkämnen och även historia, och hjälpa unga människor att komma vidare ut i livet. Det känns väldigt fint på något sätt, och något jag skulle bli lycklig av. Men jag har alltid varit intresserad av design och att skissa, och jag är sugen på att testa någonting nytt och inte bara syssla med språk hela livet. Sjukt förvirrande, med andra ord.

Men medan jag tar mig tid att tänka ut vad jag faktiskt vill syssla med så känns idén om att komma in i universitetslivet och framför allt att ställa in sig på att börja plugga igen efter ett år väldigt bra. Då hinner jag även jobba en del och tjäna pengar till att flytta hemifrån, och till kommande resor. Även det här att ha ett slags syfte i form av utbildning är någonting som jag har saknat oerhört mycket. Det har känts lite tomt det senaste året nu när jag inte har gått i skolan, och fått mig att sakna gymnasiet mer än vad jag antagligen hade gjort om jag hade bestämt mig för att börja plugga direkt efter studenten. I princip alla säger att universitetet är så mycket roligare och bättre, något jag själv delvis fått erfara genom att gå på torsdagspubar på Stockholms Universitet, på Juristernas Hus, samt på KTH. Det känns sjukt fett med andra ord!

Nu ska jag somna till några avsnitt av Arrested Development. Jag tänkte bjuda på några bilder från ikväll, då jag hade Elin, Oskar, Malin och Linn över för att se säsongspremiären av Sommar med Ernst. Sjukt töntigt, men det är en liten udda tradition vi hållit i liv tre år i rad nu. Efter programmet satt jag, Oskar, Linn och Malin ute på min balkong och spelade ett spel som heter "Opassande". Om någon har kört Cards Against Humanity är det lite samma spelidé, lite skillnader men båda är sjukt roliga och vi skrattade oerhört mycket. Fin kväll med fina människor.

Ha det bra!

Likes

Comments

Ännu en gång har jag varit lite dålig på att uppdatera, men helt ärligt har jag inte haft särskilt mycket att uppdatera om. Jag jobbar en hel del, och sedan lyckades jag förstöra min mobil och har därför inte kunnat ta bilder. Fick min nya förra veckan, men jag har inte haft något för mig senaste veckan då jag mest har jobbat. Jobbat hela helgen nu dessutom, det har varit tufft men imorgon är sista arbetspasset på ett par dagar - lilla jag får alltså lite ledigt för en gångs skull. Nu i och med att jag är 20 år fyllda så får jag lite mer i timlön, så det känns värt att jobba så mycket som jag kan nu i sommar.

Men istället för att ge detaljer om mitt just nu rätt så tråkiga och händelselösa liv, kan jag berätta lite om midsommar. Midsommar var helt perfekt. Jag har faktiskt aldrig firat midsommar ordentligt med vänner, förra året gick jag och ett par vänner till Dovas och drack öl då alla saknade storslagna planer inför midsommar, och tidigare år har jag antingen varit sjuk eller firat med familjen. I min familj firar vi inte traditioner särskilt storslaget, några midsomrar när jag och min syster firade vi visserligen med bravur, men i och med att vi blivit äldre så har midsomrarna blivit allt lugnare i min familj. Vi äter alla lunch tillsammans, men sedan har alla olika planer inför kvällen och skiljs åt. Hursomhelst, denna midsommar hade jobbet stängt och jag var alltså ledig. Jag vaknade, lagade gnocchi som jag skulle ta med mig hem till Emma, där vi skulle ha ett litet knytkalas i hennes lägenhet i Lilla Essingen. Sedan drog jag vidare till Anna, vi handlade lite smått och gott och började sedan röra oss mot Emma. Väl hemma hos Emma var det sjukt många härliga människor på plats, de flesta var juridikstuderande och betydligt mycket äldre, och få som jag hade träffat tidigare. De enda jag kände där var Anna, Johanna, Hanna, Pernilla och Emma, såklart. Vi fastslog även att jag var yngst av alla där, då jag är född senare på året än Anna, Johanna och Pernilla som också är 96:or (vi alla gick i samma skola på gymnasiet).

Vi började med att förbereda maten, sedan tog vi ut all mat till Emmas bakgård och dukade upp. Folk hade så sjukt mycket mat med sig, mycket traditionell midsommarmat, men många tänkte likt mig i mer alternativa banor och tog med sig lite annan mat, som grekisk. Några hade även fixat sangria i en bål, så sjukt gott! Sedan delades sånghäften ut, och vi sjöng snapsvisor medan vi åt. I slutet kom några grannar till Emma och ville låna grillen, där vi grillade halloumi, och sjöng med i visorna. Dessa hade med sig dragspel, fiol och så var det en kille som sjöng andra visor, och fyfan vad härligt det var. Riktiga barndomsvisor, från Astrids Lindgrens verk, och sedan att kvällssolen visade sig i samband med detta var så himla fint. Sedan föll mörkret och vi satt ute och pratade i flera timmar, och vid halv fyra-tiden tog jag och Daniel en taxi tillbaka till stan. Vaknade dagen, lite väl bakfull och trött, och kämpade mig till jobbet. Men det var utan tvekan mitt livs bästa midsommar, och jag har nu dessutom fått upp ögonen för midsommar som tradition. Jag ska se till att fira den på nya och annorlunda sätt varje år, så att varje midsommar blir speciell. Jag ser fram emot nästa midsommar redan nu, åh vad kul vi hade.

Jag har dessvärre inte särskilt mycket mer att bjuda på för tillfället, i talande stund flyter livet på med jobb, träning, vänner och allt vad det innebär. Men hittills känner jag att den här sommaren är oslagbart bra. Jag längtar dock till augusti, då semester och festival väntar. Den närmaste tiden väntar jag även antagningsbesked, så i slutet av augusti blir det skola igen. Ett år efter studenten, känns fan dags nu.

Ha det bra, kompisar! Kram.

Likes

Comments

Jag inser nu att jag inte har varit så värst bra på att uppdatera här, så tänkte se till att göra det nu i och med att jag sitter fast med en lusbehandling nu en timme framöver. Yes, jag har lyckats dra på mig löss igen. Jag jobbade som lärarvikarie under våren och ja, då fick jag rätt väntat med mig en liten present hem. Det är bara det att det bröt ut någon gång i mars, dock får jag och hela min familj fortfarande utbrott då och då. Vi använder varandras kammar, som man ofta gör i en familj, och sedan när lusbehandlingen är över så börjar vi göra det igen och sprider därmed lusäggen som de sluga små jäklarna har passat på att lägga i hårbotten... Men förhoppningsvis dör detta ut med mig, och jag ska se till att städa mitt rum, byta lakan, lägga min borste i frysen så att de dör, och sedan försöka dammsuga lite också. Vi får hoppas på det bästa!

Juni har hittills flugit förbi, det känns verkligen som om det bara var några dagar sedan min favoritmånad på hela året hade sin första dag. Det här hänt väldigt mycket de här tre veckorna, tro det eller ej. Precis innan juni var jag i Malmö över helgen och hängde med mina kusiner. Jag bodde hemma hos min kusin Marcus, han hämtade upp mig på Lunds centralstation och vi tillbringade några timmar där. Jag funderar nämligen på att börja plugga där, men insåg i och med besöket att Stockholm faktiskt räcker gott och väl för mig. Jag gillar storstäder, och trots att Stockholm inte är en studentstad i sig så är jag helt okej med det. Dock funderar jag fortfarande på Uppsala, då det är nära hem, så det blir att göra ett slags studiebesök där så småningom. Hursomhelst, Lund i sig är en väldigt söt stad och jag kan absolut tänka mig att hänga där någon helg och smaka lite på studentlivet där. Men hade i stora drag en riktigt trevlig helg med kusiner och släkt! Passade även på att möta upp min vän Nicole som bor i Skåne, och vi bestämde oss för att åka till gallerian Emporia för att slösa lite pengar.

Jag åkte hem på måndagen och direkt när jag kom hem hade våra amerikanska vänner, Katie och Maddie, anlänt till Sverige. De gör en resa genom norra Europa under en månads tid, och deras första stopp var Stockholm. Jag, min lillasyster Mimmi och hennes kompis Lukas bestämde oss för att visa dem en liten del av Stockholm redan första dagen, så vi tog dem till Söder - Mosebacke och Katarinavägen, och stannade även till på Cafè String för en fika. Sedan åkte vi hem och åt köttbullar, hur svenskt kan det bli? De hade tagit med sig massor av amerikanskt godis, vilket tog slut redan första kvällen haha.

De efterföljande dagarna med dem gick ut på att se så mycket av staden som möjligt. På tisdagen tog jag med dem till slottet, vi gick bland annat till Livrustkammaren och utnyttjade möjligheten att det är gratis inträde. Sedan gick vi förbi Kungsträdgården, shoppade lite nödvändigheter, åt sushi med mera. Sedan på kvällen åkte vi till Vapiano på Kungsbron och åt pizza samt drack öl. Katie och Maddie är ju bara 19 år gamla, så de får inte dricka lagligt i USA - så vi passade på att dricka öl på mysiga barer. På tisdagen tog vi en fika med min bästa vän Panos, och sedan gick vi runt på Söder och upptäckte Skanstull och Hornstull. På onsdagen tog vi det allmänt lugnt, vi sov i princip bort hela dagen, solade och badade sedan och sen åkte vi till min kompis Sonja och firade hennes födelsedag. Hon hade styrt ihop en födelsedagspicknick, och då Sonja gick IB-programmet så gick det människor som kom från världens alla hörn i hennes klass, och på picknicken var många av dem där. Alla pratar engelska med varandra, så det kändes skönt för Katie och Maddie att kunna hänga med i konversationerna. Efteråt så åkte vi till Taco bar och åt middag, drack öl och snackade skit. Jag passade även på att visa dem Humlegården, en av mina absoluta favoritparker i Stockholm, och vi såg solen gå ned. Sedan åkte vi hem, jag behövde gå och lägga mig i tid då jag skulle inleda min första arbetsdag på Vapiano, och de ville sova ut och förbereda sig inför deras första dag då de var tvungna att åka in till stan själva och även hitta hem själva.

På torsdagen jobbade jag hela dagen, sedan åkte jag hem superstressad då vi skulle åka till min barndomsvän Felix och hänga på hans studentmottagning i några timmar. Det var så himla trevligt, jag tog med min studentmössa och låtsades som att jag tog studenten igen. Men framför allt var det mysigt att träffa honom igen, då våra familjer inte setts sen min studentmottagning, och bara få prata om allt möjligt helt enkelt. Det var god mat, bra sällskap och väldigt spännande för Katie och Maddie att få uppleva den delen av svensk kultur också. Vi åkte hem vid 21.00-tiden, och jag förberedde mig inför ytterligare en jobbdag och lyckades lägga mig i tid för en gångs skull.

Fredagen blev en intensiv dag. Jag jobbade till 17.00, rusade hem och fixade mig snabbt, och sedan var det dags för studentmottagningar. Mina vänner från Kungsholmen, där jag tillbringade min gymnasietid och där jag tog studenten förra året, sprang ut och hade sina mottagningnar på kvällen. Jag önskar verkligen att jag kunde ha fått se utspringet, men dessvärre innebär vuxenlivet och jobb uppoffringar likt dessa. Vi började hemma hos Elin och var där i cirka en timme, svepte vin, champagne och åt massor med god mat. Katie och Maddie tyckte verkligen om Elin och hennes mamma, som hade gjort det så fint och fixat catering, och jag håller verkligen med dem. Det var synd att vi inte kunde ha stannat längre, men vi var tvungna att dra vidare. Nästa mottagning var hemma hos min barndomsvän Rebecka, som jag bodde på samma gata som när jag var liten och som varit en stor del av min uppväxt. Även där bjöds det på supergod mat och bra sällskap, där fokuserade vi mest på efterrätt haha. Och så champagne, såklart. Sedan inträffade en liten incident, Maddie hade tappat sitt ID, alltså körkort, samt sitt SL-kort. Jag var redan stressad då vi hade stannat lite längre än tänkt på både Elins och Rebeckas mottagningar, och efterfesten, slutskivan, på Slakthuset skulle börja om två timmar. De hade betalat mycket för biljetterna och ville inte missa det, så de åkte hem och hämtade pass istället så att de kunde komma in på klubben. Vi bestämde oss för att ses nere i tunnelbanan vid Globen, och i min väntan så åkte jag till Saras mottagning. Sara och jag gick i samma italienskgrupp på gymnasiet, och studieresan till Ferrara i slutet av trean förde hela vår grupp närmare varandra. Sofia och Matilda var även där, så det var superkul att hänga där. Saras kompisar från Italien var även på plats, så det var kul att passa på att prata italienska igen. Jag har dessvärre blivit lite rostig sedan jag flyttade hem i februari, men jag ska bli bättre på att läsa italienska böcker och framför allt att försöka hitta folk i Stockholm som pratar italienska. Vilket jag faktiskt har, min vän Emily är från Italien och vi pratar bara italienska när vi ses.

I och med Saras mottagning blev det lite väl mycket alkohol för oss båda, så jag och hennes kompis, som också skulle till efterfesten, åkte dit lagom vingliga. Som tur är tog vi en Uber dit, och kom dit rätt snabbt. Jag mötte upp Maddie och Katie, som hade lyckats ta sig till Globen utan att åka vilse (Stockholms lokaltrafik kan inte vara lätt när en aldrig har använt sig av kommunaltrafik i hela sitt liv, i Houston där de kommer från åker man bil överallt). Jag var stolt över dem, och framför allt lättad haha. Vi gick in, jag sprang in i Panos vars mottagning jag dessvärre hade missat på grund av de förvirrade omständigheterna och förseningarna i och med att Maddie och Katie behövde åka hem. Lite kaotiskt, men jag fick i alla fall prata lite med honom - dock var han på väg ut när jag precis hade kommit in. Väl på plats träffade jag massor av fina människor från KG och fick säga grattis till dem. Sedan kom även Ebba och Matilda förbi, som också gick ut förra året, och sedan träffade vi även på några andra föredettingar ur 96-kullen som vi dansade loss med hela natten. En av de roligaste kvällarna på länge. Maddie och Katie åkte hem lite tidigare, och jag tog en taxi hem med Ebba någon gång vid 03.00-tiden. En av de roligaste kvällarna på länge, trots att det var oerhört jobbigt att se alla andra ta studenten när det inte var ens egen tur den här gången. Studenten var den bästa dagen i mitt liv och jag har så himla fina minnen från den dagen, som nu känns så himla långt borta nu ett år senare. Det var sentimentalt och jävligt jobbigt, men det kändes okej till slut. Denna kväll var även en oerhört bra uppvärmning inför sommaren och alla roliga äventyr och sena utekvällar som väntar. Jag är taggad till tusen!

Nästkommande dagar gick åt att jobba, säga hejdå till fina Katie och Maddie som åkte vidare. Det var superjobbigt verkligen, herregud vad kul vi har haft det ihop. Jag lovade att komma och besöka dem i Houston någon gång under 2017, eller över Halloween. Vi får se om pengarna räcker, haha. På söndagen fick jag uppleva världens jobbigaste stängning, i och med personalbrist, och jag jobbade fram till klockan 02.00 på natten. Sjukt jobbigt, men jag är såhär i efterhand oerhört glad att min kollega Michal, som var min lärare under min utbildning som varade i fyra dagar, var där med mig. Han är så himla söt och rar, han berättar alltid roliga historier om sig själv och om sin pojkvän, vi kommer verkligen bra överens. Det känns även som att jag börjar knyta allt fler kontakter med allt fler kollegor. Det är superhärligt! Sedan fick jag även vara ledig en dag, det var himla skönt att få andas ut efter utbildningen och framför allt från stängningen från helvetet. Jag passade även på att hänga med min fina vän Johanna, som precis kommit hem från Tyskland efter ett halvårs studier där. Hon ska dessvärre fortsätta plugga där även i höst, och under vårterminen 2017. Hon har en pojkvän som hon är i ett seriöst förhållande med, och det finns en risk att hon flyttar dit permanent. Såklart jättejobbigt för mig som nära vän, hon har varit en konstant i mitt liv som jag har sett varje dag då vi gick i samma klass under gymnasiet. Men jag stödjer självfallet hennes val i livet och kommer garanterat att hälsa på minst någon gång i halvåret, en weekend i Köln tackar man inte nej till! Min kompis Molly och Albin var även med, och vi solade i Tanto, drack mimosas och åt pannkakor. Vi badade även, och efteråt åkte jag och jobbade på kvällen. Vid tolvslaget fyllde jag 20 år och jag blev grattad på jobbet av mina kollegor samt min skiftledare, så det var kul. Att jag dessutom var ledig dagen efter satte guldkant på början av min födelsedag.

Min födelsedag var i stora drag jävligt grym. Lite ångest i och med att min 19-årsdag var så mycket bättre på alla sätt och vis, men dagen var ändå sjukt bra ändå. Jag vaknade upp med tårta och sång av min fina familj, fick grymma presenter och passade även på att ta lite sovmorgon. Sedan svängde Ebba förbi, vi åt frukost samt tårta och jag fick fina presenter av henne. Sedan låg jag i sängen och slöade några timmar, i och med att jag jobbar sena kvällar har jag vänt rejält på dygnet och lägger mig tidigast vid 02.00, så att vakna vid 06.30 när familjen ska iväg till jobb och skola var inte optimalt. Vid 14.00 träffade jag Johanna, som skulle följa med mig till SYSTEMET! Ja, systemetdebuten kom tidigt. Det blev Prosecco och Champagne, om någon bryr sig. Mest för att det är så kul när de säger grattis till en.... Ja, jag ÄLSKAR födelsedagar. Sedan åkte jag hem, tog det lugnt i någon timme, och åkte sedan iväg för att träffa Linnéa. Jag köpte en ryggsäck, och sedan åkte vi hem till mig och drack champagne och åt jordgubbar med mina föräldrar. Linnéa var mitt fadderbarn när hon gick i ettan och jag i trean, nu ska hon börja trean till hösten. Känns så sjukt att tiden går så snabbt, kändes som om det vore igår som jag och min medfadder Vincent visade dem runt i skolan och berättade vilka lärare som var snällast med betygen. Sedan åkte vi in till Söder, där jag hade bokat bord på Primo Ciao Ciao. På plats var massor av fina människor som hade kommit för att fira mig. Jag beställde in en oerhört god pizza, utan tvekan den godaste pizzan som finns i Stockholm. Jag har bott i Italien och kan garantera att det är oerhört liten skillnad på pizzan de serverar på Primo Ciao Ciao, och en riktigt god pizza i Rom. Rekommenderas starkt! Efter middagen gick vi till en bar och firade där, mina vänner som inte hade möjligheten att komma på middagen svängde förbi baren och firade mig där istället. Det var en väldigt bra kväll, med andra ord, som dessvärre slutade med lite problem. Men vad gör det om 100 år? Jag tyckte ändå att det i det stora hela var det en oerhört bra dag, jag fick många fina gratulationer och kände mig väldigt uppvaktad.

Dagarna efter födelsedagen kändes något trista, som det brukar göra, men rullade på helt okej ändå i och med jobb. Som tur är fick jag ledigt måndag och tisdag efter att ha jobbat fredag OCH lördag. På söndagen firade min familj mig i efterskott, då min syster Mimmi hade kommit hem från Barcelona då, och sedan på kvällen hade vår lite folk från gamla klassen en mini-reunion. Det var sjukt kul att få träffa så många från klassen igen, ett år efter studenten, och få höra vad de haft för sig. Efteråt mötte jag upp Micaela och hennes kompisar lite snabbt, men sedan åkte jag hem och sov. Efter tre dagars sjukt uppskattad ledighet så jobbade jag onsdag och torsdag, och har nu varit ledig hela helgen. Då passade jag på att träffa upp lite folk och fira en av få helt jobbfria helger, först hängde jag på en bar på Götbacken med en kompis och sedan åkte jag till Hornstull och mötte upp Nicole, Anna, Elin, Adèlle, RF, Andreas, Jesper med flera. Trevlig kväll som slutade rätt oväntat, men jag är nöjd och glad! Var något sliten dagen efter och fick inte särskilt mycket gjort, men senare på kvällen skulle vi fira min bästis Ebbas 20-årsdag. Det var knytkalas hemma hos henne, så alla hennes vänner samlades hemma hos henne, minglade, åt mat och hade det allmänt trevligt. Sedan var vi några som drog ut, jag, Matilda, Henrietta och Louise för att vara mer exakt. Vi drog till Södra Teatern och dansade loss där, beställde in skumpa och hade det jävligt roligt. Det kan vara min roligaste, och garanterat en av de galnaste, utekväll någonsin! Jag hade så kul, jag var så glad och hade framför allt gått från att inte vara taggad på att dra ut alls, till att ha skitkul. Ebba och jag tog en taxi hem vid 04.00-tiden där någon gång, efter att ha hängt med några sköna grabbar i 1,5 timme efter att Södra Teatern hade stängt. En av killarna kände även min kusin Filip, som är från Skåne - i en liten stad som heter Åhus. Han var alltså från samma stad, hur liten är inte världen? Hursomhelst blev jag supertaggad på att dra ut mer i sommar och uppleva Stockholms nattliv. Jag är helt såld på Söder, tycker om människorna som hänger där och atmosfären på de klubbarna. Det kommer nog bli en jävligt fet sommar, det kan jag känna på mig redan nu.

Det är mitt juni hittills. Nu i veckan har jag jobb och lite ledighet att se fram emot, på midsommar ska jag hänga med lite kompisar och faktiskt fira midsommar för en gångs skull. Har alltid varit oerhört dålig på det, är alltid sjuk på midsommar annars. Så det ska bli riktigt kul, sedan lär det bli utgång senare på kvällen. I och för sig är hemmafest sjukt nice det med, men föredrar klubbar av någon konstig anledning. Alla jag känner saknar hemmafesterna och föredrar det framför klubbar, men men. Imorgonbitti ska jag träffa Ebba också, vi ska ha picknick och mysa i en park någonstans. Sedan ska jag hämta upp min lillasyster och hennes kompis från sommarfritids och ta mig till gymmet, måste använda gymkortet jag fick av föräldrarna i födelsedagspresent...

Jag lovar att jag ska bli bättre på att uppdatera här. Så vi hörs snart! Kram.

Likes

Comments