Bulle i ugnen

Det här med att fördriva tiden... Jag passade på att baka bröd idag för att ha i frysen. Allt för att få tiden att gå lite fortare. Det blev gott, men nästa gång hade jag nog haft på lite flingsalt på toppen eller haft i lingon i degen. Så att det händer något.

Hur som helst, när man bara gå och väntar som vi ju gör, så är det lätt att hoppa fram lite i tiden. Vi köpte Minis julaftonsklänning redan i lördags. Vi kanske hinner hitta en ännu finare men den kommer passa bra under vintermånaderna i alla fall.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bulle i ugnen

Snablar och Milou (som Carl hade när han var liten)

I morse var det dags för återkoll av cystorna på Minis äggstock. Det gick bra, cystorna hade inte vuxit vilket var väldigt skönt att höra. Det hade däremot Mini. Sist vi var där så låg hon 12% under kurvan, idag låg hon bara 9% under. Heja Mini. Igen!

Det känns verkligen som att det är nära nu. Jag rullade Minis bedside crib bredvid vår säng idag. Istället byggde jag ihop vaggan - som jag och mina syskon sov i när vi var små - och ställde in i hennes rum. Tänkte visa en bild men gör det när vi har fått hem sänghimlen som vi beställde idag.

Likes

Comments

Bulle i ugnen

NIO dagar kvar till bf och det verkar som att hon inte vill ut riktigt än. Mer än att magen känns som ett stort blåmärke så har jag inga känningar alls. Hur känner man att det är på gång?

Känns som att jag skriver det i varje inlägg men vi längtar verkligen SÅ MYCKET! Det går inte att tänka på något annat. Vi försöker förbereda oss så gott det går och allt som behöver köpas är köpt. Jag har också läst så många förlossningsberättelser för att förbereda mig mentalt. Jag vet att alla förlossningar är olika och vår inte alls kommer blir som någon annans men det är intressant att läsa ändå.

Vi är så trötta nu. Jag sover i snitt 4 timmar/natt och när jag vaknar så vaknar Carl också. Tycker så synd om honom som måste upp till jobbet på morgonen.

På torsdag ska vi till Östra igen för att kolla på Minis äggstockar och på fredag ska vi till barnmorskan. Förhoppningsvis är det sista besöket hos vår barnmorska Lena för denna gången! Annars har vi ett till möte inplanerat den 12:e oktober på bf men så länge vill vi ju inte vänta på Mini. 😊

Förresten, hur mysigt att det är höst nu? Jag kunde nog inte prickat in mammaledigheten bättre. Det mysigaste som finns är ju att vara inne och mysa med te när det är höstregn ute.Likes

Comments

Bulle i ugnen

Hej,

Jag vet inte hur många gånger jag har vaknat inatt. Idag går jag på mammaledighet och det känns, förutom så välbehövligt, lite stressande. Vad gör man? Jag har hållit mig sysslosatt med att städa lägenheten och koka nappar men klockan är ju bara 13.46 och nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Tiden går så långsamt när man bara väntar.

Tips mottages tacksamt!

Likes

Comments

Bulle i ugnen

Igår var vi på kräftskiva hos Carls föräldrar. Vi var duktiga och tog med kameran men glömde helt av att fota under kvällen. I brist på annan uppdatering här på bloggen (vi går ju egentligen mest och väntar nu) lägger vi in några av de få bilder vi tog ändå. 

Stackars Buster som alltid får ta smällen att bli utklädd på alla högtider, hehe.

Likes

Comments

Bulle i ugnen

Idag var vi på tillväxtultraljud för att kolla att Mini växer som hon ska. Vi fick reda på att hon är ca 12% mindre än bebisar brukar vara i vecka 37. Just nu väger hon ca: 2500 g och de brukar väga ca: 2900 g. Barnmorskan sa att det är helt normalt ändå och att Mini inte räknas som "för liten". Heja Mini!

Däremot var det himla tur att vi var på tillväxtultraljudet ändå, då de hittade en cysta på ena hennes äggstock som man vill hålla lite koll på. Jag har aldrig hört att bebisar kan få cystor innan men tydligen är det inte helt ovanligt. Läkaren trodde att det var hormonellt framkallat och att eftersom jag har så mycket hormoner nu i slutet av graviditeten, så har det förts över på henne och bildat en cysta. Sådana försvinner efter ett tag efter förlossningen så de är inte farliga men vi kommer dock att få gå på kontroller tills den är borta.

Vi var så trötta efter kontrollerna och all ny information så både jag och Carl slocknade i soffan när vi kom hem, haha. Vi är inte oroliga dock. Allt annat såg jättefint ut!

Jag tycker att det är helt otroligt ändå hur duktiga barnmorskor och läkare vi har som kan se sådant redan nu!

Likes

Comments

Bulle i ugnen

Liten update på Minis rum. Äntligen börjar få det lite mer mysigt. Klossarna är från baby showern som alla fick måla på. Carl är mest nöjd med AIK-klossen, haha. Den fina planschen ovanför byrån har Cissi målat. Älskar den.

Likes

Comments

Bulle i ugnen

Igår när jag och Carl kom hem från att ha brunchat på stan efter mitt jobb, överraskades jag av världens bästa gäng! En baby shower som faster Cissi och moster Marcela hade planerat i tre månader. Helt galet!

De hade ordnat med roliga stationer där man kunde måla på klossar, designa blöjor till Mini och måla på ett bäddset till henne.

Cissi hade lagat en buffé av några av mina favoriter.

När jag kom in satte de på mig en blomkrans och jag fick sitta på en "tron" framför en blomvägg a la Beyonce.

Tjejerna som ordnat allt! 

Jolie testlekte med en utav Minis presenter. Helt klart godkänd! Vi har djurtema i hennes rum så den passade så fint.

Bästisar sedan så många år tillbaka. Bakom ser ni lite utav blomväggen. Jag ska få en bättre bild på den när det är bra ljus ute.

Det blev några blöjor... Så rolig station!

TACK igen till alla som kom och alla som hjälpte till att ordna världens finaste baby shower. Även ni som inte kunde komma men som varit med och planerat!

Mini och vi är så lyckligt lottade att vi har er!


Likes

Comments

Bulle i ugnen

Hej,

Idag var jag på extrakoll hos vår barnmorska. I.o.m. att magen inte växer enligt kurvan, eller växer alls, så har hon haft lite extra koll på mitt SF-mått nu de senaste veckorna. Idag hade den inte vuxit heller så hon skickade en remiss till Östra för tillväxtultraljud.

Jag är inte så orolig egentligen, för vår barnmorska är fantastisk och har verkligen hållit noggrann koll på magen. Skulle det vara något allvarligt så skulle hon skickat oss redan idag. Dessutom kände hon på magen och Mini och var nöjd med hur hon låg osv. Hon ligger väldigt långt ner fortfarande vilket alltid är bra och det förklarar trycket ner de senaste veckorna. Hjärtat lät också fint, så på det sättet finns det inget att oroa sig för.

Det kan ju vara så att hon bara är en liten bebis. En "Mini" helt enkelt!

De ska höra av sig från Östra nästa vecka om vilken dag vi ska göra tillväxtultraljudet och då får vi ju faktiskt också se vår lilla Mini igen på bild. Det är så mysigt. Senast vi gjorde det var ju 17 veckor sedan! Känns som en livstid.

Förresten så är Barnmorskegruppen verkligen att rekommendera till alla som är gravida i Göteborg. Barnmorskorna är underbara!


Likes

Comments

Bulle i ugnen

Idag, 12 september, är det exakt en månad kvar tills Mini är beräknad. Så spända!

Igår var vi på första delen av förlossningsförberedande kursen. Det handlade mycket om hur en "normal" förlossning går till, de olika faserna och vad partnerns uppgifter är under förlossningen. Det mesta visste vi redan men det skadar inte att höra det igen och bli påmind. Nästa gång ska det handla om sugklocka, kejsarsnitt och smärtlindring. Jag vet faktiskt inte om jag ska gå då. Carls ska spela match och jag är inte så sugen på att höra om sugklocka osv. Jag är inte alls rädd för att föda nu och det känns som att så många blir skrämda av just sugklocka och akuta kejsarsnitt, så jag kanske hoppar över.

I helgen var vi i Stockholm på 70-årsgalej (30+40), så vi bjuder på lite bilder från det. Längtar till vi kan lägga upp bilder på Mini och hennes framsteg istället. Snart, snart...

Likes

Comments