Header

LYKKE 0-1 ÅR

Det är svårt att hitta på en önskelista till en bebis på två månader. Hon uppskattar ju egentligen mest att titta på något färgglatt. Därför har vi önskat oss saker som är roliga i framtiden. Böcker, pedagogiska leksaker, kläder i större storlekar och annat som kan behövas senare.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

​​​

Vi kom precis hem från kusinhäng för Maxi och Mini. Åt lunch på ett Italienskt ställe som jag aldrig kommer ihåg vad det heter men det är väldigt mysigt. Det är faktiskt inte jättelätt att hitta bra lunchställen som har plats för vagnar osv. 

Mysigt att få umgås med Marcela och Maximilian!💕 

Likes

Comments

Två julpyssel att knåpa ihop när man är hemma och mammaledig. Det är inte alltid som man kan hålla på så länge men mellan amning och gos så är det så mysigt att julpyssla lite. Jag älskar adventsljusstaken och den gjorde jag på max 5 minuter. Så tips till er som inte riktigt har tiden för att pyssla. Vill man så kan man ju måla kulorna men jag gillar när de är i naturmaterial.

Julstrumpan tog lite längre tid men vill man att det skall gå ännu fortare så kan man ju använda filttyg och limma på, vad man nu vill ha på. Precis som med ljusstaken så gillar jag när det känns naturligt så jag använde juteväv och broderade istället.


Likes

Comments

LYKKE 0-1 ÅR

Första advent firade vi med adventsfika hos oss. Carls mormor och morfar hade inte träffat Lykke än så det var så mysigt att äntligen få visa henne för dem. Såklart, smällde vi i oss en och annan lussebulle och pepparkaka med. Dessutom testade vi vår egenbryggda glögg. Som en liten försmak innan Glöggmaster 2017. Den var riktigt god faktiskt!

Fyra generationer. ❤

Hoppas att ni hade en fin advent, nu är det inte långt kvar till jul!

Likes

Comments

LYKKE 0-1 ÅR


Idag var vi tillbaka på BVC för vägning och vaccinering mot Rota-viruset. Det gick jättebra och än så länge har hon inte fått några större biverkningar.

Innan vaccinering åkte jag och Lykke till mitt jobb för att hälsa på. Så mysigt att träffa alla igen. Lykke blev ivägburen direkt, haha. Hon fick också jättefina presenter av mina kollegor. Älskar kudden och väskan. Vi skämtade lite om att det är en sådan väska som man har när man "rymmer hemifrån". När man blir arg på mamma och pappa, packar favoritleksakerna och "rymmer" i protest. Jag kommer ihåg när jag själv rymde, drog på mig overallen men glömde mössa och vantar. Jag kom bara till radhuslängan bredvid vår för jag frös för mycket, så fick gå hem igen, haha. Mindre lyckat.

Den fina snögloben gissar jag kommer bli en favorit för Lykke att titta på.

Likes

Comments

LYKKE 0-1 ÅR

Fredag idag och det betyder ju fredagsmys! Inte riktigt samma innebörd som innan dock. Nu är fredagsmyset som bäst om man hinner städa mellan amningarna. Eller om man slipper äta ståendes med en bebis på magen.

Skämt åsido, det är faktiskt mer fredagskänsla nu när Lykke är med. Vi har lekt lite på hennes rum. Hon är så nära till att skratta nu men får inte riktigt fram ljudet än.

Vi tänkte ta lite fina bilder med tigern men hon såg mest skeptisk ut.☺️

Kram på er!

Likes

Comments

LYKKE 0-1 ÅR, VECKA FÖR VECKA

För det första; hur söt är vår dotter? Alltså, hon gör oss så lyckliga och idag är hon 6 veckor gammal. Finaste lilla Lykkisen! Det blir inget BVC denna vecka så vi vet inte riktigt hur mycket hon vuxit sedan sist men lite har hon allt utvecklats.

🐻 Lykke ler jättemycket och nu är vi verkligen säkra att det är på beställning.

🐻 Lykke har börjat räcka ut tungan hela tiden. Speciellt när vi pratar med henne och hon "försöker svara". Då sprattlar hon med ben och armar och räcker ut tungan.


Likes

Comments

LYKKE 0-1 ÅR

Hej,

De senaste veckan har Lykke varit jätteorolig, haft svårt att sova och skrikit så gott som hela tiden. Vi har tyckt så synd om henne och inte vetat hur vi skall trösta henne. Man känner ju sig rätt hjälplös när man inte kan trösta sitt eget barn. Vi vet dock att detta bara varit en fas och det verkar som att (ta i trä) den är påväg att gå över. I natt har hon sovit i sitt babynest igen och nu ligger hon faktiskt och sover i babynestet på soffan. Yay!

Anledningen till att hon varit så orolig beror på "De 7 sprången" som en bebis går igenom. Första språnget är vid 5 veckors ålder och det är det vi gått igenom nu. Det händer så mycket med hennes sinnen och matsmältning och det gör henne orolig. Så skönt för henne (och oss) om den är över nu.

Vi har sett att det är lite nyblivna mammor som läser vår blogg (kul!) så tipsar om det som funkat för oss dessa dagar.

  • ​Åka vagn på kullersten eller annan ojämn yta. 
  • Åka bil
  • Bada
  • Äta

Har ni några andra tips som funkat för er så kommentera gärna. Allt för att underlätta för andra språnget om några veckor. 

Kram!

Likes

Comments

LYKKE 0-1 ÅR

Elisabeth har namnsdag idag, vilket betyder att vi kan fira vår Mini. Hon heter ju Lykke Elisabeth Sari.

Vi ville att hon skulle ha mellannamn som fanns i släkten. Elisabeth är från min sida. Både min mamma, mormor och farmors mamma heter det. Sari kommer från Carls sida. Sassa heter ju från början Sari.

Fint att få fira Elisabeth-dagen med årets första snö!

Kram på er!


Likes

Comments