Imorgon är det redan vecka 33?! Tiden går så fort samtidigt som det går så långsamt.

Det har hänt mycket i vecka 32.

MINI:

Hon har fixerat sig redan. Heja Mini! Jag har haft ont i magen och mått illa till och från i en vecka så när vi berättade det för vår barnmorska i måndags sa hon att hon ville känna på magen. Precis som hon trodde så hade Mini redan fixerat sig och tydligen ligger hon så pass långt ner att hon inte kommer att ändra position.

Mini sparkar jättemycket och sträcker på sig så att hennes fötter känns mot revbenen. Nu är hon ca: 40 cm och väger runt 2 kg.

MAMMA:

Jag känner mig verkligen gravid nu. Stor, osmidig och långsam. Jag tar "naps" på 1,5 timma varje dag efter jobbet och är fortfarande trött kl: 22.00. Hur går det ihop?

Jag är rätt trött nu på att vara gravid. Jag vill bara att hon skall komma ut. Fem veckor till på jobbet och sedan går jag på mammaledighet, det ska bli så skönt!

PAPPA:

Väntan är just nu vår värsta mardröm! Graviditeten har gått smidigt och i en rasande takt, fram tills nu. Michelle får det jobbigare att göra de vardagliga sakerna. Att åka och handla mat är ett projekt som kräver planering och en välbehövlig vila innan avfärd. Mini växer inne i magen och barnmorskan säger att allt låter jättebra. Konsekvenserna blir dock att Michelles kropp reagerar på det sättet.

Som blivande pappa och partner gäller det att förbereda sig på den framtida förlossningen. Exempelvis att testa olika körvägar till förlossningen, förbereda BB-väskan eller att bara lägga in numret till förlossningen i telefonen. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Dag 1 och 2 av Way out West är över så nu laddar vi för sista dagen. Jag är så glad att kroppen har orkat dessa två dagar för det har varit så himla bra! Bäst hittills för min del har helt klart varit världspremiären av Silvanas dokumentär. Så bra! Nu är det dags att göra iordning sig för sista dagen. Woop!

Likes

Comments

BULLE I UGNEN

Sista semesterveckan spenderade vi med att göra klart här hemma och främst i Minis rum. Det är fortfarande lite som skall ordnas. Bland annat ska det upp lite fint på väggarna så att det inte blir så kalt.

Likes

Comments

BULLE I UGNEN

Magen idag V.30 (29+3)

Jag gick hem tidigare från jobbet idag. Kände mig allmänt konstig och lite "borta" men tänkte inte så mycket på det, utan jobbade på fram tills lunch. Sedan sa det bara pang och jag blev yr och mådde jätteilla.

Anledningen är förmodligen att jag var så trött efter helgen. Jag har fortfarande(?!) inte lärt mig hur mycket kroppen klarar, för det kommer alltid en dag efter för mig. I fredags hade vi över Carls familj på middag, i lördags jobbade jag först och sedan gick vi på Håkan-konserten. I söndags jobbade jag följt av barnkalas. Det blev nog lite för mycket. Som sagt, det är så svårt att veta hur mycket kroppen orkar och också lite svårt att acceptera att det inte alls är lika mycket som förut.

Likes

Comments

Igår var vi, som resten av Göteborg, på Håkan Hellström och det var så bra!

Jag var ju lite orolig att jag inte skulle orka pga foglossningen men det gick. Köpte gravidbälte och stödstrumpor i veckan, bara för att orka hela kvällen. Inte så sexigt på men det hjälpte i alla fall!

Tror däremot att Mini uppskattade Erik Lundin mer. Hon gillar hiphop har vi märkt. Det måste vara något med beatet som får henne att vakna till. 

Likes

Comments

BULLE I UGNEN
Idag är det bara 10 veckor kvar tills Mini är beräknad. Blivande farmor, farfar och faster kom förbi på pizza och hade med sig så fina presenter till Mini.

Pyjamas, bodys och en så mysig filt från GANT. Från faster Cissi fick hon också en virkad elefant. Tack!

Likes

Comments

BULLE I UGNEN

Jag är så himla nyfiken på hur Mini ser ut och vem hon kommer vara lik. Jag hoppas innerligt att hon får Carls lockar!. Det sägs ju faktiskt att lockigt hår är dominant. Om man skall gå enligt listan på dominanta och recessiva gener så kommer hon bli lik Carl fast med mina färger.

Jag är så nyfiken nu, orkar inte vänta längre!

Likes

Comments

BULLE I UGNEN

Hej!

Jag var hos barnmorskan idag, själv för första gången. Carl kunde inte komma ifrån jobbet tyvärr.

En ny barnmorska igen. Nu under sommaren har min ordinarie barnmorska varit ledig så vi har fått gå till andra. Det gör inte så mycket, speciellt inte idag när jag hade en så härlig barnmorska. Hon var så gullig. Hon var genuint lycklig för lilla Mini i magen, frågade mycket och skämtade om att hon skulle visa mig blodprovet. (Jag har inga problem med att bli stucken men jag slipper gärna se blodet). När jag skulle gå önskade hon lycka till och kramade mig. Kanske är det gravidhormonerna som gör att jag uppskattar allt sådant lite extra?

Jag fick inte bara beröm dock... tydligen har jag alldeles för lågt blodsocker. När hon kom tillbaka med blodprovet så frågade hon hur jag mådde. Hon förstod inte hur jag kunde vara pigg.

I alla fall fick jag instruktioner om att äta mer frukt (som om jag inte äter nog med nektariner?! Jag hade dessutom ätit två nektariner innan jag gick till barnmorskan). Gröna smoothies till frukost och fler mål om dagen och gärna bananglass på kvällen. Jag älskar ju smoothies så det låter nästan lyxigt.

Mina järnvärden var bra fast att jag slutat med tabletterna. Däremot ville hon att jag skulle börja med dem igen för att det inte skulle bli dåligt framöver.

Annars såg allting bra ut. Minis hjärtslag låg på 140 och vi fortsätter följa kurvan!


Förresten! Medan hon lyssnade på Minis hjärta frågade jag om några utav myterna kring vilket kön det blir stämmer. Jag har t.ex. läst att om hjärtslagen är 140 eller över så är det en flicka osv. Hon sa att det stämmer inte alls. Inte heller hur magen ser ut, vad man är sugen på eller om man får dålig hy m.m.

Så nu vet ni det!


Likes

Comments

BULLE I UGNEN

I fredags gick vi in i vecka 29! Helt sjukt att det bara är 11 veckor kvar (9 veckor om jag får önska).

Vi har haft tre riktigt bra semesterveckor men på måndag går vi båda tillbaka till jobbet igen. Lite blandade känslor inför det. Dels blir det skönt för att då går veckorna fortare men det är alltid härligt att vara ledig.

Mini:

Hon är cirka 35 cm lång nu och väger mellan 1,26 kg och 1,4 kg. I min app står det att hon fortsätter sparka och sträcka på sig men inte har lika mycket plats längre att röra på sig. Det känns verkligen. Hon sparkar inte alls lika mycket längre utan istället trycker hon under en längre tid.

Jag tror också att Mini övar greppförmågan där inne för att hon drar i navelsträngen. Igår drog hon i den flera gånger och det gjorde såå ont.

Mamma:

Jag har mått så himla bra hittills men nu har krämporna verkligen börjat. Foglossning och trött av att gå längre än 100 meter. Vi ska ju på Håkan-konserten nu på lördag så jag undrar hur jag ska orka det. Kanske enda gången jag har önskat att jag har sittplats.

Har väldigt svårt att hitta ett bekvämt sätt att sova på. Försökt med kudde osv men det hjälper inte längre.

Annars är jag mest taggad på att hon skall komma ut. Nu! Jag är så nyfiken på hur hon ser ut och villen blandning det blir av mig och Carl.

Pappa:

Barnrummet är nästan klart! Sista veckan av semestern har inneburit jobb med Mini's rum. Det kommer fler uppdateringar om det!

Nu har vi gått in i vecka 29. Mini vrider och vänder på sig som bara den. Michelle blir lättare andfådd då extravikten från Mini blir jobbigare att bära runt på. Viktigt att vi, dvs. partnern, tar ansvar för att göra de tyngre sysslorna i hemmet denna period. Allt för att underlätta för mamma och barn.

Jag har tagit ansvar för att förbereda en BB-väska (eller förlossningsväska). Kommer uppdatera i bloggen när den är packad och klar!

Likes

Comments

BULLE I UGNEN

Igår var Mini på sitt andra bröllop för sommaren. Carls kusin gifte sig och de var så fina. Först en vigsel i Rådhuset följt av härligaste picknick-festen på en innegård. Väldigt romantiskt och personligt!

Mini klarade sig ganska bra men på kvällen började magen spänna så mycket att vi fick gå hem. Jag börjar få svårt att stå/gå mycket utan pauser nu vilket förmodligen beror på att hon har vuxit så mycket senaste veckan. Kroppen är liksom inte van vid vikten.

Det vackra brudparet

Soon to-be faster Cissi

Tårtorna hade en annan kusin till Carl gjort och de var verkligen personliga och goda!

Likes

Comments