Tällaisessa huoneessa tulen asumaan seuraavat 10 kuukautta. Mulla ja mun host siskolla on oma huone, ja tarina miten päätettiin huoneet on aika hassu. Me skypetettiin host perheen kanssa ja he kysyivät mikä on meidän lempiväri. Mä sanoin ruskea-beige ja Laura sininen. Kävikin niin, että toinen huoneen seinä on ruskea ja toinen sininen. Mä tykkään mun huoneesta ja he jopa ostivat mulle suomilipun! Vessaa joudun jakamaan host siskoni kanssa, mikä on varma aika outo aluksi, koska mulla on kotona Suomessa oma vessa, mutta eiköhän siihen totu!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mun kanssa lensi Chicagon lentokentälle kaksi suomalaista tyttöä ja se oli tosi kivasti järjestetty, ettei tarvitse lentää yksin. Lento Chicagoon kesti melkein kaksi tuntia ja Chicagosta Muskegoniin kesti alle puoli tuntia. Lentokentällä mua vastassa oli mun molemmat host vanhemmat ja aluevalvoja. Nyt oon ollut melkein viikko Michiganissa ja olen sopeutunut hyvin. Ensimmäisinä päivinä me shoppailtiin paljon host momin kanssa. Mun host sisko Laura saapuu tänne tiistaina, aluksi mua pelotti, että tuun olee yksin täällä, mutta on ollut tosi kivaa ja en malta odottaa, että host siskoni saapuu tänne. Kirjoittelen lisää myöhemmin!

Heti kun saavuin Michiganiin menimme heti syömään Texas roasthouseen ja mun host perhe syö joka päivä ulkona, mikä on aika siistiä, koska saa valita mitä vaan. Host perheeni käy joka päivä ulkona syömässä, koska heillä ei ole aikaa arkisin tehdä ruokaa. Nytkin ollaan tehty kahtena päivänä ruokaa itse ja kun host äiti tekee ruokaa niin se on tosi hyvää! Ja kivaa siinä on, ettei he käy roskaruokapaikoissa syömässä.

Nytkin ollaan tehty niin paljon kaikkea joka päivä, että en ehdi edes levähtää. Aluksi mua pelotti, että ei oo mitään tekemistä, mutta täällä on kyllä riittänyt! / Mun host isä kysyi, että halusinko lähteä aamupalalle ja suostuin lähtemään, vaikka piti herätä aika aikasin. Tilasin ihan perus pancakesit ja söin vaan yhden, sillä nää american annoskoot on niin isoja, mutta oli tosi hyvää!

Likes

Comments

Toinen ja kolmas päivä sujui paljon mukavemmin, sillä mä sain nukuttua tosi hyvin. Mun jet lag oli gone ja unirytmi alkanut muodostua. Maanantaina me päästiin kiertelee Downtown Manhanttania ja nähtiin mm. 9/11 memorial, Little Italy, Chinatown ja Brooklyn Bridge. Kuvia en molempina päivänä ottanut kauheasti, sillä maanataina satoi koko päivänä ja meidän piti kävellä muutenkin vesisateessa, mikä ei ollut ihan mukava juttu. Silti mulla oli tosi kivaa.

Tässä kaikki suomalaiset vaihtarit jotka oli samalla leirillä, vaikka me tutustuttiin vasta leirillä niin tuntuu siltä, että ollaan aina oltu kavereita. Onneksi meillä on ryhmä snapchatissa, missä voidaan kertoa toisilleen kuulumisistamme. Vitsailtiin jopa, että pidetään vaihtovuoden lopussa Year Ending Camp Suomessa. :D

Kolmantena päivänä meillä oli piknik Central Parkissa, jossa eka käytiin hakee Whole Foods Marketista ruokaa ja itelle mä otin salaattia ja sushia. Toi kauppa oli muutenkin ihan rakkautta ja niitten sushit oli sika hyviä! Central Parkissa me saatiin vaan nauttia lämpimästä säästä ja musiikista. Sen jälkeen suuntasimme New Jersyyn outlettiin, josta mulle tartui vaan yksi paita mukaan. Välillä ärsytti hotelli, mutta voin kyllä sanoa, että tolla leirillä on ihan parhaat ihmiset! Tutustuin leirin aikana niin moneen ihmiseen ja joitten kanssa nähdään vielä vaihdon jälkeen. Tuun ikävöimään kaikkia.

Likes

Comments

En oo kauheasti päivitellyt tätä blogia, koska mun 2 vika viikkoa Suomessa oli niin kiireisiä ja mun piti julkaista pari postausta sinä aikana, mutta en edes ole ollut koneella kunnolla kuin vasta nyt. Tällä hetkellä olen mun host perheessä Michiganissa ja siittä kerron lisää myöhemmin, mutta nyt luvassa paljon kuvia!

Explorius järjestää Soft landing campiä, joka kestää sen 3 päivää. Me lennettiin suomalaisten vaihtareitten kanssa Arlandan lentokentälle ja me melkein myöhästyttiin meidän jatkolennoilta, sillä kukaan ei ollut kertonut meille, että portti oli vaihtunut. Kerettiin just ja just koneeseen ja saatiin yhden vaihtarin Amandan kanssa tosi hyvät paikat koneessa. Lento meni älyttömän hitaasti, vaikka oli kaikkea leffoja ja jne. Saavuttiin Newarkissa paikallista aikaa kolmelta. Ekana päivänä meillä ei ollut oikein ohjelmia vaan tosi lyhyt meeting ja monet meni aikaisin nukkumaan. Mä ite heräsin neljältä, mutta kuulin myöhemmin että monet muutkin oli.

Leirillä oli eri maista vaihtareita mm. Italiasta, Brasiliasta, Ruotsista ja Thaimaasta oli kaksi tyttöä joitten kanssa puhuin thaita ja hengailin heidän kanssa, mikä oli tosi siistiä päästä puhumaan mun äidinkieltä muuta kuin mun äidin ja siskon kanssa. Me jopa sovittiin tyttöjen kanssa, että tavataan myöhemmin Thaimaassa.

Toka päivä alkoi aamupalalla ja oli pieni luento samoista asioista, mitä meille oli kerrottu kaikissa get ready tilaisuudessa. Sitten mentiin bussilla Upper Manhattaniin ja nähtiin mm. Rockefeller Center, Time Square, Central Park jne. Sää oli tosi kirkas, mikä oli hyvä juttu, sillä mentiin Amandan ja Kaislan kanssa Top of The Rockiin katsomaan maisemia. Sisäänpääsy maksoi 37 dollaria ja se oli ihan sen arvoista!

Kun me oltiin Central Parkissa niin yksi mies oli just kosimassa! Kerettiin just näkee kun se nainen saapui sinne ja se oli kyllä tosi söpöä. Kuvassa ehkä näkyykin, että oli viulisti, joka soitti musiikkia ja koristeena oli kynttilöitä laitettu sydämen muotoiseksi ja kuva heistä.

Kuvassa vasemmalta Nok, Hong Thaimaasta ja minä.

Likes

Comments

Mun lähtöön on nyt jäljellä enää tasan viikko ja ajattelin kirjoittaa jonkun postauksen vielä. Vaikka lähtöön on 7 päivää niin tuntuu siltä, että siihen on vielä kuukausi aikaa, mutta se on oikeasti vaan 7 päivää.. Oon odottanut lähtöä tosi paljon, ja kuten vaihtarit tietää niin fiilikset on vaihdellut tosi paljon vuoden aikana. Mua ei vieläkään jännitä, ehkä se on siksi, että tunnen host perheeni tosi hyvin ja tiedän millaisten ihmisten kanssa tulen asumaan vuoden aikana. Oon tosi onnekas, että saan asua heidän luonaan vuoden. :)

Kuten olen täällä ennen kertonut, että host siskoni brasialiasta saapuu mua pari päivää aikaisemmin kuin minä. Pari päivää sitten CETUSA ei antanut mun host siskoa lentää niin aikaisin, koska sen viisumi ei astu vielä voimaan silloin, mikä harmitti meitä kaikkia tosi paljon, sillä oltiin jo suunniteltu kaikkea. Laura saapuu 15.8 eli 4 kokonaista päivää mua jälkeen. Mä mietin, että mitä ihmettä mä tekisin silloin, sillä host vanhempani ovat töissä melkein koko päivä ja mä en tunne sieltä ketään ja kouluni alkaa vasta syyskussa. Onneksi host isäni sanoi, että voin tulla sen työpaikalle ja jos en halua sinne, niin yksi heidän pojistaan on silloin kotona.

Mä oon sanonut jo suurimmalle osalle kavereilleni heipat, mikä ei tunnu todelliselta. Tuntuu vielä, että tuun näkee heidät parin päivän päästä tai koulussa. Se on kuitenkin vaan vuosi, joka menee niin nopeasti ohi. Mulla on kaksi päivää aikaa pakata mun kaikki tavarat. Olen yrittänyt pakata, mutta se tuntuu niin vaikealta. Tänään mulla on vapaapäivä töistä joten ehkä mä käytän tän päivän vaan pakkaamiseen, sillä en ehkä kerkiä huomenna ja maanantain aamuna lähdetään ajamaan Jyväskylään päin.

Olen myös jutellut yhden tytön kanssa, joka menee samalle soft landing campille kanssani ja hyvä tietää, etten ole ainoa joka lentää 5.8. En malta odottaa, että pääsen kokeman paljon uusia asioita, joita en muuten kokisi jos en olisi hakenut vaihto-oppilaaksi. Ei mulla muuta tällä kertaa, bye!

Likes

Comments

Moikka pitkästä aikaa! Tässä pari kuvaa läksiäisistä! Oli tosi kivaa ja ruokaa riitti ja jäikin paljon yli. En ollut kauheasti suunnitellut näitä juhlia ja olinkin ihan paniikissa aamulla, mutta hyvin se meni, vaikka aloitin sen valmistelu tunti ennen kuin vieraat tuli hups. Juhlassa naurettiin ja itkettiin, aika sekalaista jos voi sanoa. Joitten kanssa ei nähdä ku vuoden päästä, mutta eiköhän se aika menee taas nopeasti ohi. Ruuaksi tehtiin hampurilaisia ja grillattiin mm. thaimaalaisia lihatikkuja nimeltään 'moo ping' ja 'stek gai'. Niistä vissiin tykättiin paljon.

Lähtöön on melkein 12 päivää eli ihan sika vähän. Pakkaamista olen jo vähän suunnitellut, sillä lähden heti töitten loppumisen jälkeen äidin luokse Jyväskylään loppu lomaksi, ja 5.8 äiti ja mun pikkusisko lähtee saattamaan mua lentokentälle. Ei mulla muuta, että mulla on ihan parhaita kavereita! Kiitos kaikille, jotka tulitte. Tuun kaipaamaan teitä maailman toisella puolella!

Likes

Comments

Mun teki mieli kirjoittaa jonkun postauksen eli tilasin tän viikon alussa usa:n lippu täältä ja tänään se saapui mulle. Lipun koko oli 90x150cm muistaakseni ja se on se perus mitä kaikilla vaihtareilla on. Mun piti eka tilata se pienempi lippu, sillä pelkäsin, että isompi lippu olisi liian suuri. Halusin vielä sellaisen puuvillaisen lipun, mutta en löytänyt mistään sellaista, joten tyydyin tähän. Käytiin mun pikkusiskon kanssa kuvaamassa nopeasti, mutta kuvat eivät kyllä ihan onnistuneet. :D

Mä kävin eilen Helsingissä ja sieltä ostin läksiäisiin juhlatarvikkeita. Mun eka farewell-juhla pidetään ensi viikolla, ja päätin pitää sen näin aikaisin, sillä halusin, että kaikki mun kaverit ovat paikalla. Tosi surullista ajatella, että juhlan jälkeen me ei nähdä joitten kanssa enää.. Toiset läksiäiset pidän lähempänä mun lähtöpäivää.

Ihan hullua, että mun lähtöön on enää alle kuukausi! Me ollaan puhuttu mun host isän ja host siskon kanssa joka päivä snapchatissa alkukesästä asti ja olen tosi innoissani heidän tapaamisesta. Mua ei itseasiassa jännitä lähtöä yhtään, aluksi mua vähän pelotti jatkolento Chicagossa, mutta host isäni neuvoi mua tosi hyvin ja luulen nyt pärjääväni siellä yksin. Tuliaisia olen ostanut suurimman osan ja puuttuisi enää pari juttua, mitä pitäisi ostaa. Kuvia en viitsi tänne laittaa, sillä host perheeni lukee tätä blogia. Vaihdon suhteen on ollut tosi hiljaista, ja nyt odottelen vaan lähtöä.

Likes

Comments