Anteeksi kovasti, että tämä postaus tuli näin myöhässä!! Mun piti julkaista tämän kuukausi sitten, mutta on ollut niin paljon kiireisiä viikkoja ja olin jo unohtanut koko postauksen. Mutta nyt on se aika, jolloin 2018-2019 vuoden vaihtarit aloittavat hakupaketin tekemisen. Mä muistan vieläkin sen päivän kun sain mun hakupaketin ja kun palautin sen. Mä panostin hakupakettiin aika paljon, ja se kyllä kannatti sillä sain perheen tosi aikasin. Ollaan myös puhuttu mun host perheen kanssa siitä, että mitä he katsovat hakupaketissa. Mä sanoisin, että hakupaketin tekemisen kannattaa aloittaa heti. Viime syksy oli mulla tosi kiireisiä viikkoja, mutta sain silti lähetettyä kolme päivää ennen deadlineä!

Mä ite täytin CETUSA:n hakupaketin ja hakupaketit siis vaihtelee eri järjestöillä. Jotkut hakupaketit ovat helpoimpia täyttää ja jotkut ovat vaikeampia. Hakupaketti sisältää mm. sinun ja vanhempiesi kirje, 4 valokuvaa vaadittiin ainakin CETUSA:lta, rokotustodistus, todistukset piti kääntää USA:an arvosanoihin, lääkärintodistus ja läjä kasa papereita, mitkä piti lukea ja allekirjoittaa. Kuulostaa hirveältä, mutta ei se loppujen lopuksi ollut! Mun kansalaisuus ei ole suomen, niin jouduin tekee asiat paljon vaikeammin esim. mun äiti piti Thaimaasta asti etsiä rokotustietoja! Se stressasi mua kaikista eniten, mutta siitäkin ollaan selvitty.

Mä sanoisin, että tärkein on oman kirjeen kirjoittaminen. Kirjeen pitää kirjoittaa itse, sillä tavoin sun tuleva host perhe tietää siinä millainen olet. Mun host perhe sano, että huomaa heti jos joku muu on kirjoittanut kirjeen jonkun puolesta. Mä valehtelematta kirjoitin 4 erilaista kirjettä ja kirjeessä kerroin ihan kaikkea taivaan ja maan välillä. Kirjeen en kirjoittanut käsin vaan koneella ja muutin sen pdf-muotoon, mutta mun host sisko kirjoitti käsin ja mun host vanhemilla oli vaikeuksia lukea sitä. Toisaalta kaduin, etten kirjoittanut käsin. Kumpi susta tuntuu paremmalta.

Suosittelen kirjoittamaan jotain hauskaa ja erilaista sinne, että erottuisit joukosta! Mä ite kirjoitin musta, millainen olen, mun perheestä, mun kissasta, kavereista, Suomesta, Suomen luonnosta, harrastuksesta siis kaikkea! Eikä kannata valehdella yhtään, sillä haluat tietysti sellaisen perheen jonka kanssa tulet hyvin toimeen ja teillä on jotain yhteistä.

Valokuvat ovat myös tosi tärkeitä ja hymyilkää niissä, koska tietysti haluatte antaa itsestänne positiivisen kuvan. CETUSA vaati yksi kuva perheestä, kaksi kuvaa kavereista ja yksi kuva meidän talosta. Älkää laittako vanhoja kuvia! Kuviin sai laittaa myös kuvatekstit ja kannattaa kirjoittaa ainakin muutaman lauseen siihen. Jos haluat laittaa enemmän kuvia niin suosittelen tekemään kollaaseja! Lisäksi nykyään on myös mahdollisuus kuvata itsestä videon ja mä esim. kaduin, etten kuvannut videoa, sillä videota saa selkeämmän kuvan minkälainen olet ja sillä erotut enemmän joukosta.

CETUSA:lla oli myös tosi paljon vaikeita kysymyksiä, missä piti oikeasti miettiä mitä vastata! mm. 'if you could positively impact the global community, what would you do so?' ja 'give an example of your openness to new people and ideas.' Noi kysymykset ei oo loppujen lopuksi niin pahoja, jos vaan miettii kunnolla. Ei mulla muuta, toivottavasti tästä oli hyötyä tuleville vaihtareille!

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

Leivoin melkein 2 viikkoa sitten korvapuustit ja tää oli mun eka kertaa kun leivon korvapuusteja kotitalous tuntien ulkopuolella ja näyttääkin siltä ... / Meidän piti tilata jo valmistujaisiin kaavut ja lakit ja tilasin samalla myös pari senior paitaa. En olisi uskonut, että noi maksaisi niin paljon!!

Viime viikolla juhlin kolmen ihmisen synttärit ja yksi niistä oli mun host äidin veljen tytön synttärit sitten oli mun host isän veljen pojan synttärit ja mun synttärit. Samalla siellä julkaistettiin heidän vauvansa sukupuoli. Meidän piti pukea joko pinkin tai sininen kaulakorun. Mä ja mun host isä veikattiin poikaa ja oltiin oikeassa niin kuin kakun sisällä olevasta täytteestä huomaa.

Perjantaina oli mun synttärit ja me mentiin birthday dinnerille (yllätys, yllätys) ja samana päivänä mulle saapui posti Suomesta. Pyysin vaan suklaata, sillä en oikein välitä ruisleivästä, salmiakista jne.

Sain super kivoja lahjoja kaikilta, kiitos niistä!! Tossa on pari kuvaa.

Lauantaina pidettiin mun synttärit meillä ja sain kutsua kaveri meille yöksi ja kaikki jäikin meille yöksi. Oli tosi kivaa hengata ja nähdä joitten kanssa pitkästä aikaa. Seuraavana päivänä lähdettiin kaikki paitsi Julia shoppailemaan Grand Rapidsiin ja löysinkin sieltä kaikkea. Viime viikko oli ehdottomasti mun parhaimpia viikkoja täällä!

Likes

Comments

Sunnuntaina lähdettiin juhlimaan mun host äidin syntymäpäivää kiertelemällä erilaisissa taidenäyttelyissä, jotka on sijoitettu ympäri Grand Rapidsiä. Grand Rapids on Michiganin toiseksi suurin kaupunki ja meiltä sinne ei oo kauhean pitkä matka ja esim. viime viikolla kävin pelkästään siellä 3 kertaa, haha. Nyt päästiin kiertää keskustaa ja mä tykkään just taidenäyttelyistä niin toi oli musta erilainen ja kiva!

Käytiin syömässä Stella's nimisessä ravintolassa, joka on muutama vuotta sitten äänestetty Amerikan parhaaksi hamppariksi. Sinne piti jonottaa aika kauan, mutta oli sen arvoista. Niin uskomatonta, että oon ollut täällä kaksi kuukautta ja vielä kahdeksan mahtavaa kuukautta edessä. Tässä kuussa odotan eniten halloweeniä ja black fridayta! Tässä kuussa on myös mun synttärit mutta sitä en odota kovin innoissani...

Likes

Comments

Elämäni ensimmäinen ja viimeinen homecoming on nyt juhlittu! Koko viikko koulussa kaikki odotti tota juhlaa, mutta minä en. Enkä oikeastaan tiedä miksi. Meidän viikko alkoi spirit week,lla eli joka päivälle oli oma teema mita piti pukea. Enkä panostanut kun muutamaan päivään. Mun koulussa puolet pukeutui ja puolet ei. Mielestäni mun koululla oli aika vaikeita teemoja. Meidän homecoming teema oli Disney ja senioreilla on Toy Story. Harmi kun en ottanut paljon kuvia senior käytävästä, koska se oli oikeasti hieno!! Perjantaina oli sitten homegame jalkapallo peli, jonka mun koulu voitti ja ennen sitä kulkue, jossa mut pyydettiin olee mukana, joka oli musta aika outoa, mutta ainakin nyt oon kokemusta rikkaampi.

Perjantain viimeinen tunti oli pep rally, jossa oli paljon kilpailuja eri luokka-asteen välillä. Lauantaina me mentiin kuvailemaan sitten tultiin meille ja lähdettiin yhdessä koululle. Homecoming tanssit oli kiva, vaikka aika usein soi sellaisia biisejä mitkä kaikki osas tanssia ja olin ihan pihalla. Ilta ei ollut kummoinen, mutta kivaa mulla oli! Nää kuvat on mitä on, koska otettiin suurimmat kuvat kameralla ja nämä on mun puhelimesta.

Likes

Comments

Niinkuin otsikosta voi päätellä niin me juhlittiin viikon aikana neljän ihmisen syntymäpäivä ja tänään on itseasiassa mun host äidin syntymäpäivä. Mun host perheellä on tapana mennä birthday dinnerille ja jälkiruuaksi jäätelöä ja kakkua ja mä itse en tykkää kauheasti kakusa, mutta jäätelön kans ihan sika hyvää! Ekana oli Lauran synttärit ja juhlitiin sitä porukalla.

Viikonlopuksi suunnattiin Itä-Michiganiin ja käytiin Holly, Frankenmunth, Birch Run nimisissä kaupungeissa. Mun mielestä viikonloppu oli tosi kiva ja oli hyvä porukka, sillä meitä oli seitsemän yhteensä! Viikonlopun aikana nähtiin paljon paikkoja ja syötiin hyvää ruokaa. Lauantaina me käytiin Renesanssin tyylisessä kaupungissa joka oli muistutti niin paljon Game of Thronesia. Molempina päivinä oli +34c ja meidän piti kiertää noita paikkoja ulkona ja ei jaksettu kauheasti kiertää niin lähdettiin syömään ja shoppailemaan loppu päiväksi.

Sunnuntaina vierailtiin Frankenmunth, joka on saksalainen kaupunki ja siellä myytiin kaikkea Saksaan liittyvää. Siellä me kiereltiin kaupunkia ja kauppoja. Illalla ennen ku mentiin kotiin niin käytiin maailman isommassa joulukaupassa. Tuolta löytyi kirjaimellisesti kaikkea jouluun liittyvää! Löysinkin jotain suomeksi ja thaiksi. Kotimatkalla pysähdyttiin syömässä ja vielä korealaisessa ruokakaupassa.

brasialainen Lara ja Laura, minä, thaimaalainen Benya ja etelä-korealainen Sang!

Mä oon ihan heikkona näihin Michiganin muotoihin tavaroihin! Niin nättiä.

Sunnuntaina oli mun host isän syntyämäpäivä ja maanantaina etelä-korealaisen tytön Sang'in! Alhaalla vielä kuva musta ja Juliasta.

Likes

Comments

Ajattelin nyt tällä kertaa kertoa mun fiiliksestä täällä! Aluksi mua ärsytti jenkkikoulu niin paljon ja siitäkin ollaan päästy jonkin verran yli ja vaihdoin Theater pois. Eli mulla on Choir, Spanish, Economy, English 12, US History ja Government. Kaikissa aineissa pärjään ihan hyvin paitsi economy eli taloustiede tuottaa mulla niin paljon vaikeuksia... en tiedä johtuuko se siitä, että vaihdoin sen kun muut oli jo 2 viikko käynyt asioita. Haluan vaihtaa sen pois, mutta en saa vaihtaa sitä pois joten pakko kestää siellä, mutta ehkä tää tästä!

Käytiin viime viikon alkuviikosta thaimaalaisessa ravintolassa syömässä Grand Rapidsissa ja toi paikka on sellainen, jonka on mun host perheen entinen thaimaalaisen vaihtarin mielestä aidon makuinen ja munkin mielestä se oli ihan hyvää! Oli jo ikävä <3 Käytiin myös samana päivänä aasialaisessa kaupassa ja sain ostettua varastoon mun lempi nuudeleita, joita ilman en pärjäisi!

Kävin viime perjantaina katsomassa meidän koulun jalkapllopeliä, jonka mun koulu voitti 28-14! En tajua vieläkään koko peliä, mutta meillä ainakin on joka jalkapallon kotipelillä joku teema ja viime viikolla oli punainen, sininen ja valkoinen.

Minä ja suomalainen vaihtari Julia, joka asuu 15minuutin matkan päässä musta!

Eli viime lauantaina mä kutsuin suomalaisen vaihtari Julian meille ja mukaan tuli myös saksalainen Anne ja espanjalainen Paula. Me haettiin aluksi ruokaa subwaysta sitten mentiin piknikille ja veneellä Lake Michiganiin uimaan. Sen jälkeen lähdettiin ajelemaan Grand Haven'iin ja siellä oltiin koko päivä. Illalla jotkut jäi meille yöksi ja me pystytettiin nuotio ja tehtiin s'mores ja mentiin yöllä porealtaaseen. Oli ihan sika kiva päivä!!

Sunnuntaina mun host mom teki amerikkalainen aamupala ja lähettiin loppupäiväksi shoppailee ja metsästettiin meidän homecoming mekko ja löysinkin yhden mekon, vaikka kokeilen vaan kaksi mekkoa!!

Pari päivää sitten menin mun host isän mukana Ludington nimiseen kaupunkiin ja meidän piti käydä Country Dairyssa moikkaamassa mun yhtä kaveria. Haluan vaan sanoa, että täällä on kaikki hyvin. Tietysti on välillä sellaisia asioita jotka ärsyttää, mutta onneksi ne menee nopeasti ohi. Eikä täällä oo kaikki aina niin hauskaa ja kivaa niin kuin ehkä näyttää olevan kaikilla vaihtareilla. Aika menee täällä niin nopeasti ohi!

Likes

Comments

Ekan amerikkalainen kouluviikon jälkeen odotin niin paljon viikonloppua, sillä olin jo kyllästynyt koulun käyntiin. Mun koululla perjantaina päästään tunti aikaisemmin kuin normaalisti eli 13.30 kotiin, mikä on ihan sika siisti! Perjantaina ei tehty mitään ihmeellistä, paitsi oltiin dinnerillä normaalisti ja hengailtiin kotona.

Seuravana päivänä mentiin Michigan's Adventure'en, joka on huvipuisto. Toi on Amerikan mittakaavassa pieni, mutta Suomen iso! Toi huvipuisto on meitlä 5 minuutin ajomatkan päässä ja ajetaan siitä ohi joka päivä. Oli silti tosi kiva käydä siellä vaikka en tykkää kauheasti huvipuistoista, mutta tuolla uskalsin käydä kaikissa vuoristoradoissa ja mun host vanhemmatkin tuli myös mukaan kaikkiin vuoristoratoihin, mikä oli tosi kiva! Oli niin kiva pöivä❤️.

Toi dippin dots jäätelö oli ihan sika hyvää ja tykkäsin sikana!

Illalla mentiin vielä dinnerille Pentwater nimiseen kaupunkiin.

Viime viikon sunnunaina meillä oli CETUSA'n eli mun järjestö täällä Amerikassa järjestämä tapaaminen. Siellä oli joku 40-50 vaihtaria ja Suomestakin oli yksi tyttö ja poika! Itseasiassa tapaan suomalaisen tytön tänään ja mennään mun host perheen kanssa veneilemään!

Likes

Comments