Uutena vuotena meillä oli täällä kotona uuden vuoden juhlat ja meille tuli mun kavereita kylään. Oli tosi outoa, kuinka joululoma on täällä tosi lyhyt ja en halunnut palata takaisin arkielämään. Sillä viikolla oli myös tosi kylmä sää ja lunta satoi tosi paljon, niin meille tulikin heti ensimmäisen koulupäivän jälkeen illalla tekstiviesti, että koulu on huomenna peruttu. Sinä viikonloppuna mentiin kattoo The Greatest Showman nimistä elokuvaa, joka oli tosi hyvä. En oo käynyt kovin monta kertaa leffassa täällä, mutta nyt ei tunnu yhtään oudolta, kun ei ole tekstitystä elokuvan aikana.

Viime viikko oli aika perus, eikä mitään ihmeellistä tapahtunut, mutta viime viikonloppuna nähtiin Julian kanssa kuukauden tauon jälkeen! Vaikka asutaan lähellä toisiaan. Oli tosi kiva taas päästä puhumaan suomea pitkästä aikaa ja muutenkin viettää aikaa Julian kanssa. Me mentiin Julian kanssa Grand Haveniin syömään ja tilasin yhtä thaimaalaista ruokaa, joka ei ole niin hyvä kuin oikea sellainen, mutta olin tosi yllättynyt siitä, että se oli aika lähellä oikeeta. Sen jälkeen Pump House'een syömään jäätelöä, vaikka ulkona on pakkasta.

Sunnuntaina me järjestettiin meidän kaverille Laralle yllätyssynttärit, ennen kuin Lara menee takaisin Brasiliaan lauantaina. Siitä tulee varmaan tosi haikea olo.. Synttäreillä oli oikein mukavaa ja tutustuin paljon uusiin ihmisiin. Maanantaina Lara, toinen Laura ja Fred tuli mun host perheen kanssa synttäridinnerille ja mentiin Texas Roadhouseen syömään ja sieltä Chili'siin syömään molten lava cake. Tässä lyhyesti mitä oon tehnyt melkein kolmen viikon aikana, palailen pian!

Suunnittele blogisi - valitse Nouwin monista malleista tai tee omasi, "osoita ja napsauta" - Napsauta tästä

Likes

Comments

Tää postaus tulee vähän myöhässä haha ,mutta vuoteen 2018 mahtui paljon kaikenlaista. Tavasin viime vuoden aikana paljon uusia ihmisiä ja niistä tuli tosi hyviä ystäviä mulle ja kokesin paljon uusia asioita. Vuonna 2017 mä lähdin vaihtoon. Näin taaksepäin ajateltuna 2017 oli tosi hyvä vuosi, vaikka oli muutama vastoinkäyminen. Mulla oli vaikeuksia valita kahdeksannesta tuhannesta 20 kuvaa, jäi vaikka mitä kuvia laittamatta! En malta odottaa, mitä tämä vuosi tuo tullessa. Toivottavasti 2018 on vielä paremi vuosi!

Likes

Comments

Nyt joulu on ohi ja voin sanoa, että olen kokenut amerikkalainen joulu, sillä tällä viikolla olen juhlinut neljä kertaa joulua. Meillä juhlittiin siis kaksi kertaa joulunaatto ja joulupäivä, sillä mun host perheen pojat tulivat vasta 28 päivänä kotiin. Eka joulu oli pienempi kuin toinen. Amerikkalainen joulu eroaa tosi paljon Suomen joulusta. Esim joulua juhlitaan täällä kaksi päivää. Lahjat avataan vasta jouluaamuna. Jouluaattona menimme mun host äidin vanhempien luokse ja siellä meillä oli paljon alkuruokaa, josta sen jälkeen me avattiin lahjoja mun host äidin suvulta. Meillä meni 3-4 tuntia lahjojen avaamisessa!

Joulupäivänä keitettiin heti heräämisen jälkeen kaakaota ja kahvia. Sitten avattiin joulusukat, johon oli laitettua paljon pieniä lahjoja. Myöhemmin avattiin isommat lahjat. Sain täällä tosi paljon lahjoja, vaikka en pyytänyt mitään. Oon tosi kiitollinen niistä. Myöhemmin sinä päivänä meillä oli christmas dinner ja meillä tarjoiltiin ainakin kalkkunaa, stuffing (en edes tiedä mikä se on suomeksi), maissia, perunamuusia, omenakiiseliä, kinkkua, joka ei ole sama kuin suomen kinkku ja sen lisäksi paljon ruokalajia mitä en edes tiedä nimeä. Jälkiruuaksi meillä oli omena-,suklaa-, ja kurpitsapiirakkaa. Tykkäsin kaikista ruuasta mitä tarjoiltiin.

Monet vaihtarit ovat sanoneet, että jouluna yleensä iskee koti-ikävä, mutta mulla sitä ei ole iskenyt jouluna. Ehkä siksi, että mulla ei ole oikein ollut joulufiilistä. Muutenkin ollaan kokoajan menossa tekee jotain, mikä on tosi hyvä juttu koti-ikävän kannalta. Täällä Michiganissa on nyt ollut tosi kylmä ja on satanut tosi paljon lunta. Mulla oli kauhean kiire julkaista tämä postaus tän vuoden puolella, koska tosiaan juhlittiin joulu eilen, mutta hyvää uutta vuotta kaikille!

Kuvassa on vain lahjat mitkä sain lauantain aamuna pelkästään mun host vanhemmilta. Sain Funko Pop figure hahmon, Starburst, mutta vain pelkästään mansikanmakuisia!!, mun lempi nuudeleita, Yeti mukin, Michigan pehmolelun, ponnareita, neulepaita, huppari, lompakkoa, meikkipussia, kasvonaamiota, modern renaissance meikkipaletin, meikkejä, koruja, airpods, kaulakorun ja soitettava korurasia. Sen lisäski sain lahjakortteja, meikkejä, karkkia mun host äidin sukulaisilta. Tykkään kaikista lahjoista, mitä sain.

Likes

Comments

Vihdoin mulla alkoi joululoma perjantaina, jolloin mulla oli vielä puoli päivä koulussa. Tuntuu tosi hyvältä olla lomalla, vaikka olin tällä viikolla kipeänä pari päivää. Joulua vietetään täällä 25 päivä, mutta mun host perhe aikoo juhlii joulua vasta 29 ja 30 päivä. Tänään jouluaattona meille tulee sukulaisia käymään ja oikeena joulupäivänä (25pv) meillä on pieni jouluateria. Isompi jouluateria on sitten myöhemmin. Ei edes tunnu oudolta viettää joulua melkein viikko myöhässä, sillä mulla ei ole melkein yhtään joulufiilistä!!

Eilen illalla autoin host äitiä paketoimaan lahjat ja vielä puolet on paketoimatta. Myöhemmin menen parin ystävän kanssa vielä myöhäisille joululahjashoppailulle. Kohta autan host äitiä ruuanlaitossa. En ole pitkästä aikaa selittänyt mitä olen viime aikoinani tehnyt niin alla kuvia viime viikosta. Mutta hyvää joulua Suomessa oleville <3.

Viime viikolla olin kahdessa White Elephantissä, eli jokainen tuo lahjan ja saa valita minkä lahjan ottaa. Ideana tässä on se, että pystyy myös varastamaan lahjan niiltä, jotka on jo avannut lahjan. Lahjan saa varastaa 2 kertaa. Ekalta white elephanista sain pähkinansärkijan, jonka annoin pois. Toiselta sain University of Michigan paidan.

Yksi niistä oli mun host äidin perheen järjestämä, jolloin oli pieni jouluateria. Toinen oli mun vaihto-oppilas järjestön aluevalvojan järjestämä. Molemmissa oli tosi kivaa. Alla kuvia kuvia kun käytiin Fredin kanssa syömässä mun host perheen kanssa. Keskiviikkona käytiin mun lempi aasialaisessa rvaintolassa täällä Shellan, Fredin ja Laran kanssa, josta olin odottanut tosi paljon ja myöhemmin jäätelöllä. Palaan kohta takaisin joulukuvien kanssa!

Likes

Comments

Ensimmäinen lumipäivä takana! Viime viikolla odotin joka päivä lumipäivää, sillä satoi niin paljon lunta. Heräsin tänään aamuna viestiin, että meidän koulu on suljettu tänään. Olin tosi yllättynyt koulun sulkemisesta, sillä syynä koulun sulkemiselle oli, että tiet olivat liukkaita. Musta oli vähän outoa, sillä ulkona oli tosi lämmin, eikä ollut edes pakkasta. Samalle päivälle meidän huoneeseen asennettiin uudet kokolattimatot, niin en voinutkaan jatkaa nukkumista.

Mun host isä jäi tänään kotiin auttamaan kokolattiamatossa. Meille tuli siis viisi kaveria kylään, koska melkein kaikki Muskegon countyssä olevat koulut suljettiin. Käytiin hot tubissa ja myöhemmin dinnerillä ja muutenkin vain hengailtiin. Illalla käytiin vielä jonkun pihassa, joka oli koristanut heidän pihansa täyteen jouluvaloja ja koristeita. Sinne oli myös ilmainen sisäänpääsy! Oli ihan sika nättiä. Enää neljä päivää koulussa, sitten onkin joululomaa.

Likes

Comments

Mun normaali päivä alkaa herätyksellä 6:25. En vieläkään ole kunnolla tottunut siihen, että koulu alkaa täällä niin aikaisin!! Yritän puolen tunnin aikana valmistautua koululle ja tehdä eväät kouluun. Koululle me lähdetään jo 7:05, sillä lähdetään hakemaan myös meidän kaveri Anne mukaan koululle. Koululla ollaan 7:20 aikaan. Tunnit alkavat vasta 7:35, joten mulla on reilusti aikaa ennen koulun alkua. Yleensä mä menen meidän kouluun kahvilaan ja ostan kahvin sillä välin.

Mun ensimmäinen tunti on Health, joka on niin kuin Suomen terveystiedon tunti. Alussa mun oli choir eli kuoro, mutta vaihdoin sen pois, koska se ei ollut mun juttu. Toisella tunnilla mulla on espanja. Kolmanella taloustiedettä. Sen jälkeen meillä on lounas. Lounaan jälkeen mulla on English, sitten on US History ja US Government. Onneksi nämä kolme vikaa tuntia menee paljon nopeammin kuin aamutunnit.

Koulu loppuu 2:30 arkisin ja perjantaisin 1:10. Kuljen melkein aina bussilla kotiin. Talvisin meillä ei ole kovin montaa urheilulaji mahdollisuutta koulussa harrastaa, niin nyt en ole missään koulun jutuissa tekemisissä. Koulun jälkeen menen suoraan kotiin ja vaikka en harrasta tällä hetkellä mitään, niin mulla ei ole yhtään tylsä koulun jälkeen kotona. Joskus teen läksyjä, joskus nukun päiväunet, joskus leivon jne. 5-6 maissa mennään dinnerille viereiseen kaupunkiin Muskegoniin, joka on n. 15-20 minuutin ajomatkan päässä meiltä.

Dinneri on ihan mun lempiosaa koko päivää. Mun host perhe syö joka päivä ulkona ruokaa, mutta me ei käydä kuin ehkä 1-2 kertaa samassa ravintolassa kuukauden aikana. Kaikki ravintolat täällä on tosi hyvää. Saan myös kutsua kavereita mukaan ja sitä oon tehnyt useamman otteeseen, sillä ei kaikien perhe syö joka päivä ulkona. Huono puoli tässä on se, että ollaan kotona vasta 8-10 aikaan, mikä tarkoittaa sitä, ettei ole aikaa oikein muuhun sen jälkeen. Joskus saattaa venähtää jopa 11 asti, mutta onneks tosi harvoin.

Dinnerista kotiin tultuaan menen joko suoraan suihkuun tai katotaan host perheen kanssa stranger things tai the office netflixistä. Molemmat on ihan mun lemppareita. Tykkään katsoa mun host perheen kanssa stranger things, koska toi sarja sijoittuu 80-luvulle, ja he olivat tuolloin samanikäisiä kuin päähenkilöt ja esim. en edes tiennyt, että eggos vohvelit on ihan oikea juttu! Sen jälkeen menenkin nukkumaan ja kello on yleensä 10-11 maissa ja nukahdan aina toivoen, että huominen olisi lumipäivä, jolloin koulut suljetaan rankan lumisateen takia. Tähän asti ei ole vielä yhtäkään snow day'tä, vaikka on koko viikko satanut paljon lunta!

Likes

Comments

Eilen Fred tuli meille yöksi, ja tänään käytiin aampulalla Fredin ja mun host perheen kanssa. Sen jälkeen me vietiin Fred kotiin ja mentiin joulukuusen ostoksille. Mä en ole ikinä ollut tommosissa ja oli kivaa, että sekin tuli koettua! Toi paikka, oli tosi söpö. Alussa kierreltiin sellaisilla pelloilla, missä oli paljon erilaisia kuusia ja etsittiin sitä parasta kuusta ja lopulta löydettiin hyvän kuusen. Koko hommaa oli musta tosi kiva seurata ja kotona me vielä koristeltiin kuusta ja ihan outoa ajatella, ettö joululomaan on enää 2 viikkoa!

Likes

Comments