Vaknar tillräckligt tidigt för alla sover. Efter en lite trång natt. De flesta har sett reklamen från IKEA man vaknar o 5 barn ligger i sängen.

En fruktansvärd upplevelse men ändå mysig.

Kl 02:15 kommer barn 1 - pappa jag fryser.

- Gör du, kom o lägg här.

Kl 03:00 barn 2 - jag har haft en en mardröm.

- De var ju inte så kul. Vad var det då som gjorde att du vaknade?

- Lastbilen blev stulen. 😂😂😂

- Oj det var ju inte kul. Kom o lägg dig. Lägg dig inte på barn nr1.

03:15 känner jag hur täcket, som jag knappt får plats under vid de här laget, tyngs ner. Då passar väl även hunden på att hoppa upp i sängen.

- Får dom får jag.

Också att tillägga är att, vi väcker inte mamma som också ligger i sängen. (Sen att det är en omöjlighet hör inte till denna historien)

Kl 04:00 Efter att ha lyssnat på 2 barn som ligger o pratar i sömnen. 1 st hund som ligger o snarkar och 1 st mamma som nu har legat o smaskat i över 1 timme. Skulle tro att hon varit på Nobelfesten. 4 timmars sittning. Tänker jag efter, Barnens sängar är tomma.

Tar de som en tillflyktsort.

Vaknar 08:30 tittar ut, solen skiner från en klarblå himmel. Går upp sätter på kaffet. Klär på mig. Går försiktigt ner o frågar hunden om han ska med ut o kissa.

Känslan att komma ut på morgonen, när det är tyst, lugnt och bara naturen i från sin finaste sida. Frosten ligger som ett vitt täcke på det knastriga gräset.

När vi kommer ner på stigen släpper jag koppelet. Hunden blir helt lyrisk. I FEEL GOOD.

1 timme i solen, man känner hur kylan biter i kinderna. Helt magiskt.

Nu har barnen Vaknat. Frukost står på agendan, eftersom det är söndag är det ägg o bacon som gäller.

Ha en underbar dag i det fina vädret.Likes

Comments

Nu testar vi detta med en blogg.

Jag var sugen på en hamburgare barnen lika så. Efter lite övertalning om att det inte blir donken, sibylla eller Burger King.

Jag ska göra den själv. Iväg till affären. Där börjar jag inhandlingen.

Hamburgerbröd, nötfärs, bacon, majonnäs, bbq nu har vi kommit till grönsakerna ( vilken är den bästa avd enligt mig själv )

Då tar vi. Tomat, gurka, ramslök, bladpersilja, purjolök, vitlök, gul lök, det är mycket lök nu tycker jag. Men iaf vi fortsätter. Rucola

Kommer bort till majeri. Eftersom jag älskar danska ostar hittar jag en sällsynt men fruktansvärt god dansk ost nämligen Nyköpings guld lagom lagrad, inte så långt från Svarte Ole. Men det krävs ändå 4 plastpåsar för att inte hela kylen ska lukta fotsvett.

Väl hemma igen börjar vi tillagningen.

Fram med mixern. I den lägger jag

Persilja, ramslök, purjolök, 3st vitlöksklyftor, olivolja och en skvätt pressad citron, salt o peppar. En halv burk majonäs. Klart

Hittar fram pankaksleven helt perfekt om du vill ha samma storlek på hamburgare eller pannbiff.

8 st runda bollar ligger nu på bordet. Pressar ihop dessa som hårda snöbollar. Lägger de på en skärbräda trycker ut med en kniv alt stekspade.

Gör ett rutmönster på båda sidorna. Just för att den inte ska böja sig. Köttbullar är ingen höjdare om man ska göra hamburgare. Formar de givet vis runda samtidigt.

Skivar gurkan häller på socker och ättika pressar med klöver 5. Pressgurka klar.

Tomaten bryr jag mig inte om att förklara, hur jag skivar den.

Eftersom stekjärnet stått på sedan jag började med min lilla dressing. Nötfärs kräver sin värme. Lite olja i pannan. 3 st burgare ligger nu o fräser till sig salt o peppar på. Vänder när de börjar svettas , då har de fått en perfekt yta. Skivar min Nyköping. ett par skivor på varje burgare. På med en skvätt vatten o lock på.

Då börjar monteringen av burgaren.

Bröd, Johnnys senap, Heinz ketchup, rucola, skivad rödlök, burgare, bacon (som jag stekt i ugnen för att få den krispig) som jag doppar i koncentrerad äppeljuice. Tomat, pressad gurka, dressingen, bbq sås, övande.

Det som fattas är nu bara friterad bakpotatis.

Testa gärna. Helt fantastiskt gott.
Likes

Comments