Dottern är 9 år. Hon bor hos mig varannan vecka. Den veckan är jag hel. Hon är min skatt. Hon har dessutom världens bästa mamma och vi har superfin kontakt som föräldrar. Vet att dottern har det bra var än hon är.

Livet har inte alltid varit på topp. Man jobbar och sliter och har i livet stött på sorg här och där. Bla en jävulskt jobbig separation som jag var tvungen att  iscensätta pga andra partens problem. Det gjorde ont som satan i hjärtat och jag led psykiskt av detta ett halvår efter. Nåväl....

Ibland har hopplösheten flåsat mig i nacken. Ska det verkligen vara så här ? Man jobbar, sliter, äter och skiter. Var är glamouren ? Var är färgerna i det ibland så karga livet ?

Jo det är så livet ska vara. Man behöver pengar för att överleva, man måste äta och man måste skita. En god hälsa (äter någon alvedon ibland) är min rikedom i livet. Är tacksam över det. Visst har jag det bra ställt med en ok inkomst som är fast sedan många år....men miljonär är jag inte. Vad gör en cancersjuk med en massa miljoner...de vill nog hellre bli friska.

Man ser på facebook hur folk köper nya bilar, nya skotrar, nya 150.000 kronors kök, reser utomlands och lägger ut bilder på fina renoveringar eller maträtter.

Men jag har det ju jävligt bra ändå. Har en dotter som jag älskar och blir älskad av, har hälsan och har ett fast jobb. Är musiker, äter gott och reser ibland. Har ett hus, bor nära naturen och har  fina vänner. Har en bastu och en eldstad. Jag är inte så komplicerad.

En kvinna behöver inte göra mycket. Jag är kramig o vill vara nära. Bjud mig på bruna bönor & fläsk med en kall norrlands till....then you got me ! :-)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Behöver inte fara långt för att kunna grilla....några steg ut på tomten så finns det både eldstad och rök. Det är ett sant helgnöje.....det stora vardagsrummet som jag kallar det. Bättre än vilken tv apparat som helst. Här har det suttit många vänner och vi har löst världsproblem, skrattat och sjungit. Jag har ofta en gitarr med mig och spelar vid eldstaden.

Jag sitter gärna själv vid eldstaden. Det blir en form av meditation eller retreat. Ibland tar jag med mig en högtalare och lyssnar på country. Countrymusik är något som ligger mug varmt om hjärtat. Det är jordnära musik av jordnära människor som jag kan identifiera mig med. Countryfolket är lite lantisar som jag....

Här älskar även dottern att sitta. Vi brukar laga mat över elden och hennes favoriter är plättar i gjutjärns pannan och våfflor i våffelgjutjärnet. Vi steker upp blandningar av kött, grönsaker och potatis på muurikan. Vanliga pinnbröd är också stora favoriter.

Jag är en enkel man och pappa. Är ingen miljonär i kronor och ören. Därimot erbjuder jag god mat, gott kaffe, en varm eld och en vacker norrskenshimmel :-)

Likes

Comments

Det snöade i Kiruna idag....så sa en kompis åt mig som jobbar i gruvan. Så det är väl bäst att förbereda sig.....rätt vad det är kommer det vita guldet även här 40 mil söder om Kiruna 😁

Likes

Comments

En gång i tiden gick jag på ridskola. Jag var runt 8 år då jag satt på min första ponny. Jag red tills jag var 11 ungefär. Jag minns vad vi gjorde på denna skola. Jag har sedan i vuxen ålder ridit på westernhästar som är lite annorlunda jämfört med ridskolehästar.

Har alltid gillat hästar. Det är därför ett sant nöje att min dotter har hästar som sitt största intresse. Varje Fredag har hon ridskola och får lära sig allt om stallskötsel och ridning. Samtidigt får jag väcka liv i mina gamla kunskaper. Jag har i mitt jobb förmånen att vara ledig varannan Fredag så jag kan vara uppe på ridskolan och se då dottern håller på med sitt intresse. Det är äkta glädje det ! :-)

Likes

Comments

När man öppnar ytterdörren till mitt hus ser man vardagsrummet rakt fram. Jag älskar de här väggarna samt redskapen som hänger på dem. Allt har sin historia från min pappas och mammas föräldrahem. Min dotter brukar ibland fråga om sakerna som hänger där.

Min morfars fogsvans har vi tex tagit ner från väggen och testat såga en björk med. Det gick naturligtvis bra. Jag berättade att morfar var en stor och stark skogsarbetare och att han var en av de gubbarna som vägrade använda motorsåg då den kom. De använde sina fogsvansar. När dottern förstår att det här är morfars gamla fogsvans som han använde på 60-talet blir det alldeles för "stort" att förstå men det väcker ändå nyfikenhet och föder frågor. Hon vill veta.

När jag tex. berättar om min pappas havreskära som han använde då han var barn på slutet av 20-talet och in på 30-talet är det nästan omöjligt för henne att förstå. Min pappa föddes 1921 och hon har väldigt svårt att greppa att hennes farfar var så gammal. Tänk att han började arbeta redan vid 7 års ålder. Men så gick det till förr. Han högg och travade ved till byns skola i unga år och hjälpte mor och far med allt.

Jag försöker berätta så mycket jag kan om de gamla i släkten och det känns lättare när jag har fysiska saker att ta hjälp av förutom fotografier.

Jag tycker att det är viktigt att man får veta saker om de gamla. Och barn är mer intresserade än vad man tror :-)

Likes

Comments

Bygg inte en trädgårdsdamm om ni vill ligga på latsidan för det är mycket jobb med att hålla den städad och snygg. En del kallar mig dåre när jag håller på med trädgårdsdammen. 

Okej, om det är dåraktigt att göra det man vill....då sällar jag mug stolt till skaran som kallar mig dåre. En dåre är fri.


- "bygg en altan eller ett grillhus istället för att hålla på med den där fjoll dammen", säger en del män i grannskapet. De här männen är duktiga snickare med många ideer. Jag tycker dock att det känns manligt att göra det man vill och inte bry sig. Jag älskar färger, porlande vatten och småfåglar. Det är sommar och jag älskar sommaren. Fan det är inte så dumt att ta sig en kall stout sittandes på en bänk bredvid dammen....det ni :-)

Fast nog kan jag bygga altan också....det sitter inte fast. Jag planerar faktiskt att timmra en grillkåta.

Nåväl, mina ögon ska älska det dom ser annars får det vara.  Denna trädgårdsdamm  har bytt skepnad många gånger under de senaste 10 åren....närmare bestämt varje år. Jag har ständigt nya ideer.  I år har jag tömt den helt och hållet på sten och till min hjälp har jag haft dottern. Hon har varit ruggigt duktig.  Hon brukar också hjälpa till att rensa ogräs. Det är lite som ett sätt att umgås faktiskt.

Solen skiner och vi tar ut en högtalare och dunkar hennes spotify listor.....sen rensar vi ogräs. Vad kan gå fel ? :-)

Min sambo är inte en fjärdedel så aktiv i trädgården som mig. Hon gillar sina hallon och har lite blommir. Jag råkar hata hallonbuskar för de sprider sig okontrollerat. Men jag bygger rabatter åt henne så hon förlåter mig och mitt hallonbuske hat.... ;-)

Likes

Comments

Tiden går....tyckte det var nyss jag var pappaledig 3 mån med dottern. Minns allt som hände på förlossningen och BB. Det var Januari 2008. En underbar händelse....livet la in en ny växel när man blev pappa. Jag väntade länge innan jag blev pappa....när jag äntligen blev det så var jag mogen för uppgiften. Satt inte och var bitter över att ha missat att göra en massa.....jag hade gjort bort det mesta.

Och nu till nutid. Bilden som jag har lagt ut i detta inlägg är ett foto på mitt hus. Dessutom ser man även min nya altan som jag byggde ihop i somras.

Nåväl, min dotter fick sitt livs första egna husnyckel i helgen som gick. Gissa om hon känner sig stor nu när hon har egen nyckel. Min lilla flicka har blivit 9 år.

Tiden går. Man vill inte missa något av den. Man har bara en chans att vara förälder !

Likes

Comments

Jo jag är en skitig sågverksarbetare som jobbar med trä och mekar i trasiga maskiner. Brukar bada i olja och spån. Ibland gör jag illa mig. Ofta är jag fysiskt trött på kvällarna. Men det är mitt liv. Har i hela mitt liv jobbat....har tagit det som finns och har aldrig legat samhället till last. Jag har haft tur som alltid har lyckats få jobb trots att jag inte har en spänn i studieskuld. Har också haft helt ok löner.

Men bästa lönen är att jag är frisk och vaknar varje morgon. Det bor en 20 årig man i denna 45 årings kropp. Bor också nära Guds
eget vardagsrum: naturen och vildmarken.

Likes

Comments