View tracker

En riktigt god (och förmodligen världens lättaste) Laxpasta med dill och citron.

Det du behöver är:

1 gul lök eller purjolök
1/2 zucchini
Olivolja
Dill
1 citron
5 dl grädde
2 dl creme fraiche
Tagliatelle
Salt
Peppar
En skvätt vitvinsvinäger
2dl fiskbuljong eller 1 tärning
400-500g laxfile


Gör såhär:

Hacka lök och zucchini och fräs i pannan med olivolja och kryddor tills det får färg.

Häll i fiskbuljong och vitvinsvinäger och låt koka någon minut.

Häll på grädde, creme fraiche och dill.

Skär laxen i bitar och och låt alltsammans koka i ca 7 min.

Koka undertiden tagliatellen, och hacka upp lite dill och citron till garneringen.

Häll av pastan och häll sedan på laxstuvningen direkt ner i pasta och blanda runt.

Smaka av med salt peppar och dill.

Supergott!

Jag vara bara tvungen att ha med bilden på skylten som jag såg när vi var ute och åt lunch häromdagen. 😂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ledig söndag! Kanontillfälle att åka till Barkarby för att storhandla mat, in och handla och sen åka hem. Låter väl smidigt i teorin, i praktiken, not so much. Det hela slutade med att vi har en liten groda (våran dotter) som absolut inte vill sitta i bilbarnstolen. Två föräldrar som har för svaga hjärtan (och öron) för att låta en liten groda gråta hela vägen hem, och 2 kg fisk och övriga livsmedel som långsamt tillagas i bilen då det närmar sig 30 grader på parkeringen.

Efter mycket tålomod (mest ifrån min sambos sida) och mycket mobilspelande och vemod över att vi inte kommer se EM-finalen i sin helhet (mest ifrån min sida), så kom vi till slut hem. Vi var tröttare än någonsin, men lillan som till slut somnat i bilen var pigg igen och ville leka.

Hejja Portugal förresten, kan man spela oavgjort hela EM och vinna så kanske Sverige också har en chans ändå?

Orkar inte ens googla fram någon rolig Ronaldo bild för att förtydliga vad jag tycker om Portugal som värdiga vinnare....


Likes

Comments

View tracker

En maträtt som behöver väldigt få ingredienser, smakar bra, är relativt billig (beroende på val av kött) och passar även grymt bra som matlåda är Kalops. En otroligt underskattad maträtt men som smakar riktigt gott om man väl gör det bra. Det är lite hackande och sen sköter den sig självt så att man kan diska, byta blöjor eller ringa den där polaren man inte hört av sig till på 5 månader. Välj själv! Men gott är det och du gör bara följande:

  • 1 KG högrev (andra bitar går såklart också bra men enligt Morberg är det högrev eller inget)
  • 4 st gula lökar
  • 4-6 morötter (beroende på size)
  • 1 tsk kryddpeppar
  • salt och peppar
  • Smör och olivolja till stekning (inget jävla margarin och snåla inte)
  • 1 l kalvfond (eller ett par bull-tärningar)

Skär köttet i 3 cm bitar och stek tillsammans med lök i smör och olja tills den är brunt och fint.

Sleva i resten av allt som står ovanför och vänta i 2 timmar (koka potatis och spring och köp rödbetor undertiden).

Klart!


Likes

Comments

Hej!

I denna blogg kommer ni kunna läsa om hur livet går ihop som nybliven Pappa till en liten knodd. Men trots namnet så kommer det inte bara att vara småbarnssnack. Det kommer också att handla om Träning, Mat och Spel, och annat som gör vardagen så mycket roligare helt enkelt.

Så kort och gott så kommer bloggen bestå av:

  • Livet som Pappa
  • Mat och Recept
  • Träningstips och Scheman
  • Spel och Film
  • Och mycket dålig humor

Är ni mer intresserade av inredning och skönhet så hänvisar jag till min lilla knodds Mammas och min Älskade blommas blogg @Apoteket_skönhet. Där kan ni läsa om sådant och se hur vi lever på Södermalm.

Likes

Comments