God förmiddag.
På plats på praktiken, nu bara vänta in alla deltagare som gäller.

Igår va de också så att dagen startade med praktik och den slutade runt 15:30. Väl hemma så va det ut och spela lite Pokémon som gällde, vi käkade lite på asian wok och sen åkte vi å handlade lite blöjor, ersättning och sån bröte.

Kvällen blev sen lugn, vi kollade Paradise Hotell innan vi somnade.

Nu startar en vecka med halloween i Pokémon Go, så dubbelt upp med Candy! + lite mer. Det betyder mycket spel, haha.

Dags å jobba nu.
Hej.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Hej svejs.

Praktiken rullade på bra idag som vanligt, vi hörde att de skulle brinna någonstans i stan så när jag slutat hämta jag familjen å åkte och kollade, nyfiken i en strut... Sahlingatan 8 vad jag förstod så vi åkte däråt, å där stod ett hus i rök... De syntes inte någon brand direkt längre men halva taket va väck... Tydligen var det en tonårsflicka som startat elden. 
Otäckt...

Sen har vi käkat pizza och varit hurtiga... Patricia har länge pratat om att hon vill träna, fast hemma. Jag såg idag på instagram att de fanns någon Olga Rönnberg som hade startat någon minibandsutmaning så tipsade Patricia om den. Verkade intressant för hon skulle plötsligt beställa 3 miniband... 

Så nu har jag nog satt någon boll i rullning för nu har vi nyss kommit in från en rask promenad på ca 4km, med varsin barnvagn. Det va intensivt...

Nu är barnen nerbäddade - imorgon väntar dagis. Patricia kollar Sofias Änglar och snart ska det duschas och göras redo för natten. Likes

Comments

God morgon.

Gårdagen var fokuserad på tvättstugan, att hämta Amelia i Varv och på kvällen fick de bli en tur till jourcentralen med Tintin och hans hosta.

Ringde vid 18 på kvällen till 1177 och fick en tid till 20:30. De gick väl sådär hos doktorn, han tror vi ska lämna honom överallt när vi börjar klä av honom. Troligen är de ett virus som skapar förkylningen och hostan så doktorn rekommenderade näsdroppar och nässug. I väntrummet så satt två clowner?!...

Efter doktorn åkte vi till apoteket och maxi en sväng. Tintin fick plocka lite godis för han varit "duktig" hos doktorn. Han snöade fast vid någon mintpastill och de va typ de enda han skulle ha i sin lilla påse... Pappa fick en påse med årets smak av skumtomtar... Tomtegröt å Kanel, de smakade ju verkligen Tomtegröt faktiskt, men de e ju lite fel konsistens att äta det i.

Idag så är de praktik som gäller, fast först så är de BVC som gäller. Där sitter jag i skrivande stund i väntrummet. Ute i god tid som vanligt, på plats 20 minuter innan... Elias sover gott i sitt babyskydd, hemma gick de smidigt på morgonen utan att väcka de andra  (tror jag).

När jag är klar här är de hem å lämna lilleman å så vidare till ett par timmar praktik.

Dubbelkomando på blöjbytet. ↗ 😂

Likes

Comments

Hej, jo jag kom ju på att jag inte gjort någon tydlig berättelse om Elias förlossning så jag tänkte att den kommer här.

Elias va beräknad den 17 juli och vi väntade oss att han skulle komma 1 dag efter, som hans två syskon här hemma gjort. Men han va ett undantag. Patricia va någon dag efter beräknat datum och gjorde en hinsvepning, barnmorskan sa att de var väldigt moget och hon va öppen 4 cm. Det skulle gå fort när de väl drog igång sa hon.

Elias lät sig väntas på ett antal dag och kom inte förens på natten till lördagen den 23..
Vi gick å la oss runt 00:30 å låg vakna. Strax efter 1 närmare halv 2 så började det kännas något konstigt i patricias rygg. Hon tyckte inte de kändes som värkar men jag fick en känsla av att de va något på gång.. Så jag fick Patricia å ringa till förlossningen i alla fall å ringde min mamma som skulle få komma å sova med barnen här hemma om de behövdes åka.

Tur va väl det att vi gjorde så för de drog igång rejält, å snabbt som barnmorskan sagt... Min mamma dröjde på sig på vägen hit å va inte här förens kvart över 2. Då slängde vi oss i bilen å brände mot Linköping. (ca 5 mils resa)
Värkarna hade börjat öka rejält å Patricia va väldigt påverkad av dessa som kom tätt hela resan.
02:49 är vi inskrivna och då har min envisa flicka gått med mig från parkering runt US till akutmottagningen.

Jag har för mig att de sa att de va öppet 9 cm när vi kom in, men Elias hjärtljud var påverkade och han låg så högt upp att det blev aktuellt med ett omedelbart snitt. här är klockan runt 03:20

De lastades om till en annan säng å sen gick de fort. Så fort att de slog sönder en hylla med dropställningen som satt på sängen när de skulle ut ur rummet.

Jag fick sen vänta i ett rum nere på förlossningen, de va säkert bara 10 minuter men kändes som en evighet...
Elias föddes 03:28. 29 minuter efter att vi kommit in.

Jag fick hämta den lilla killen som mådde bra. Elias var 49 cm lång och vägde 3135gram.

Pigg ä go liten kille som jag fick ha för mig själv fram till ca 05:30. Då fick vi åka till Post-Op där Patricia låg på uppvak. Trött som attan var hon å kommer knappt ihåg att vi va där, att hon fick ha Elias hos sig lite grann minns hon inte riktigt heller.

Vi blev kvar där i ca 30 minuter innan vi fick återgå till Förlossningen. För Elias skulle ju mätas å vägas... Men de dröjde fram till ca 8 innan det gjordes och vid 8:30 fick Elias å jag flytta upp till rummet vi skulle få på Special BB. Patricia kom inrullandes kort därefter i en stor säng. I den blev de många timmar.

Någon kateter hade de inte satt på henne än utan de behövdes göras å de ville ju såklart inte Patricia, fullt förståeligt. Låter ju sjukt obehagligt.
Patricia kunde slippa om hon kunde kissa själv men pga ett väldigt lågt HB värde 60-70 så va hon allt för svag...

De blev en kateter men den upplevelsen var inte så farlig som väntat. 

Patricia förlorade 1,8 liter blod. En aning mer än normalt och detta efter att de skurit fel någonstans... Lite blod fick hon åter men de va låga värden ett bra antal veckor efter förlossningen.

Det va en väldigt "handikappande" situation då Patricia hade väldigt ont i såret och va svag i kroppen.

Trotts omständigheterna gick det bra. Men alla de där ensamma timmarna med Elias va såklart mysiga men också jobbiga... Det va svårt å njuta av det lilla livet där jag satt, orolig för vad som skulle hända nu, hur de gått med Patricia och vad allt de här betydde för framtiden.

Vi va kvar i ca 36 timmar på BB innan vi åkte hem, Skönare att kunna vara hemma i en miljö där man inte känner sig så instängd å begränsad.

De tog väl 2-3 veckor innan Patricia kunde börja fungera någorlunda normalt, men dröjde något längre innan hon orkade gå längre promenader och så.
Idag 3 månader efter är hon väldigt bra återställd men det kan göra ont där snittet gjordes ibland och stramar till å från.

En fin liten välmående pojke har vi fått och det är även den här upplevelsen värd tycker jag. Fast hellre en vanlig vaginal förlossning, de tycker vi båda...

Likes

Comments

Idag blir vår minsting Elias, hela tre månader.
Gud va tiden går fort.

Man kan inte förstå att det är 3 månader sedan vi låg inne på special BB vid den här tiden efter en väldigt annorlunda förlossning. Det akuta snittet som skedde på natten vid 03:20 ungefär innebar många timmars väntan och inte förens vid runt 9 återförenades jag å Elias med mamma som legat på post-op ett antal timmar.

Det va jobbigt att sitta där ensam i en förlossningssal och bara vänta. Det hade blivit full rulle på natten på förlossningen och de hanns väl inte med att prioritera att vid skulle få gå å träffa Patricia, att Elias skulle mätas å vägas dröjde fram till ca 8 på morgonen strax innan vi skulle få åka upp till en sal på special BB. Vi fick sitta hos Patricia på Post-op i ca 30 minuter vid 6 på morgonen men det är ju inte mycket å så värdelöst när man sen får slitas därifrån igen för att sitta ytterligare ungefär 2 timmar på förlossningen.

Chockad och helt ovetande satt man ju där som nybliven pappa. Oro över vad som skulle hända nu, hur det skulle gå med min kära Patricia... En helt annan upplevelse än förra gången.
Men som tur är gick ju allt bra, även om de blev lite annorlunda efteråt.

Men vår lilla kille växer på så det knakar. Imorgon ska han vägas och mätas, samt få lite vaccin. Det ska bli kul å se, över 7kg väger han nog nu vår knubbis.

En hel berättelse om förlossningen kommer.. :)

Likes

Comments

Tjabba Tjenna.

HALLÅ.
Hej. Idag har vi sovit ut länge, eller sovit ut å sovit ut är väl att ta i egentligen. Men vi låg och drog oss, jag och Tintin till en början. Sedan ville även Elias upp och sist tvingades även Patricia komma till verkligheten. Vi tog de lugnt innan vi drog ut å spelade lite pokémon en sväng. Vi handlade sedan till dagens "lunch" och till kvällens middag. Korv me brö blev de till lunch och för kvällen har vi laddat med tacos som vi dock inte ätit än.

Sen har vi varit ute å åkt lite en sväng i regnet för att de är mysigt och barnen sover ganska bra en stund i bilen. Nu är vi hemma och ska väl snart lägga Tintin för natten. Patricia duschar en sväng å syrran skulle komma å låna hästmasken en sväng.

Nu på kvällen när vi va ute nådde jag lvl 30 +på Pokémon Go, de ar tagit lite mer än 3 månader... Hah nördigt...

Nu måste jag ta en grinig Elias.
Hej svejs å God natt.

Likes

Comments

Hej hej.
Fredagen är slut, den kom å gick lika fort typ. Praktik mellan 7 och 16 typ å sen har jag varit med familjen, förutom Amelia som åkte till sin moster över helgen.

Vi har inte gjort något speciellt direkt, käkat lite fruktsallad, badat Tintin, åkt en sväng med bilen och varit i affären.

Nu har vi bäddat ner oss sen någon timme tillbaka å sett filmen abduction. Nu rullar big bang theory, så det somnar vi nog till snart.
God natt.

Likes

Comments

​God kväll.
Två dagar i rad blev de migrän så även igår va en hemmadag och idag va det alldeles för "eftertungt" så har varit hemma även idag. Sovit ut ett antal timmar. 

Igår gjorde vi inte mycket alls faktiskt, pga all trötthet. Idag har vi hunnit med något mer i alla fall, en handling på City Gross blev det på seneftermiddagen​​. för att få hem lite matvaror och dylikt annat. 

Jag såg en rolig grej på Jodel förut där följande stod:
"Om någon skulle medvetet bromsa in på 70+ väg så att jag åker in i baken. Om personen inte har bromsat för någon orsak utan enbart för att jävlas. Vems fel är det då????"

Här undrar man ju hur personen fick körkort? Ligger man för nära när någon slår på nit kör man in där bak - Det är ditt fel. Avstånd är A&O... Men de verkar inte en del veta, jag va tvungen att kommentera under med följande spydiga svar...

"Avstånd är A&O, kör du på någon bakifrån har du per definition legat för nära. Många, inklusive jag, vill inte bli påkörda av en idiot som inte kan hålla avstånd i så höga hastigheter, så troligtvis har du själv framkallat beteendet.

Arrogant att tro att man ska kunna "skylla sig fri" från att man kört som en idiot själv, än om det kanske är onödigt att orsaka en krock av den som tvärnitar "utan anledning". Fast i mina ögon är det nog så mycket anledning att någon ligger i ARSLET. Jag själv nyper till och visar att personen bakom ska öka avstånd och hade tidigare på en bil jag då hade, kopplat om så jag kunde tända backljusen även om bilen gick framåt och det gav verkligen effekt på dem som kom upp med tungan mellan mina skinkor... Då kröp de långt långt bak. 

Nej nog pratat om det.
Nu ska vi snart se Wahlgrens Värld innan jag ska sova för morgondagens praktik. 

Hej.

Igår lyckades vi få lillherren Tintin att bada, och det med glädje. Så roligt att killen äntligen kunde va i vatten med glädje istället för förskräckelse. Det va istället tvärtom, han ville inte gå upp.. Haha. 
Likes

Comments

God kväll.
Vi ligger i sängen med tvn på och där rullar hemmafruarna i Hollywood. Lite kul å kolla även om det inte riktigt är min grej.

Idag vaknade man med ett migränanfall igen så fick sova till 11:30 för att piggna till något. Med andra ord ingen praktik, fast imorgon är de bara köra igen.

Vi har inte gjort något idag egentligen, ätit pizza och varit å köpt blöjor och ersättning typ. Kollat Tv och kastat lite flaska. Försökt oss på att "Flip Bottle", de gick sådär... haha.

Tv ett tag nu sen ska vi sova.
God natt.

Vår lilla Elias har börjat visa enormt intresse för skärmar, han älskar att kolla på Tv och telefoner. 😜😊

Likes

Comments

Tänkte rekommendera en app som jag hittat som är perfekt för småbarnsföräldrar som vill kunna låta barnen ha telefonen å titta på youtube utan att något annat händer.

Oftast så är ju klippet med babblarna som man sätter på snart borta och ungen blir tokig för att det inte fungerar, så är det i alla fall här hemma dem gånger som Tintin får titta på telefonen. Så jag sökte och hittade faktiskt en app som heter "Touch Lock". Den låser touchen och även hemknapp, tillbaka-knapp å vad nu den tredje knappen kallas. Ett speciellt kommando används för att sen låsa upp skärmen för den vuxne.

Den gör verkligen nytta för då kan barnet hålla sig sysselsatt med telefonen en stund utan att bli tokig för att det inte fungerar samt att man slipper ha massa konstiga sms skickade eller dyra utlandssamtal ringda. Haha.

Touch Lock - Finns på Google Play store och är gratis att ladda ner.

Likes

Comments