Hejsan allihopa!


Efter en ganska tuff vecka och en lång promenad till Portobello Road bestämde jag mig för att skriva av mig på bloggen om något som är ganska personligt; Mitt problem med ångest och panikattacker.

Känns pinsamt att skriva om det men att skriva har alltid varit en get-away för mig så förhoppningvis kommer det att hjälpa. Att ha problem med just ångest och panikattacker är tyvärr, väldigt vanligt idag, bland både killar och tjejer. Som ni säkert redan vet finns det ingen förklaring på varför just du eller jag känner av ångest, utan det varierar från person till person. Det känns fortfarande tabu att prata om det, vilket är konstigt då så många lever med det. Ingen skulle skratta eller lyfta på ögonbrynen om du berättade att du hade fått halsfluss och var tvungen att åka till en läkare. Varför är det då så konstigt att söka hjälp när det kommer till problem som är kopplade med det mentala. Det känns också dumt att prata om då det finns många människor som har det så mycket värre än mig. Men alla har sina problem, stora som små, som inte borde mätas i hur illa det är utan istället diskuteras.


Ingen vill ju känna av ångest, men alla gör det ibland, vissa mer än andra. Jag har läst runt ganska mycket på bloggar och inlägg ang. problemet och läst om personer som har stora problem och personer som har mindre problem med det. Jag har då insett att jag inte har lika mycket problem som andra samtidigt som jag inte vill ha det värre. Därför ska alla som behöver eller ber om hjälp få det, utan att få kommentarer eller åsikter om det. I mitt huvud ser jag hur människor skrattar åt mina inlägg eller tänker "okej?" samtidigt som jag vet att det inte är fallet. Och om någon skulle göra det är det inte någon som jag vill umgås med. Jag vet vilka jag kan lita på och vilka jag kan vända mig till. Men vill ända skriva om det, för att lyfta ämnet och förhoppningsvis göra det mindre tabu.


Vad har jag för problem då?

Min ångest blir alltid värre när jag är själv eller isolerad under en längre period. Men det handlar inte riktigt om att vara ensam som ensam i huset utan mer känslan att känns sig ensam eller utanför. Problemet fanns när jag var hemma i Sverige med min familj så ibland dyker känslan upp när man minst anar det. Jag gick runt hela dagen igår med den tunga känslan och kände när jag vaknade i morse att jag inte orkade med det längre. Grejen med ångest är att adrenalinet i kroppen, som egentligen ska fungera som en extra hjälp under livshotande situation eller liknande kickar igång och får bla. hjärtat att slå snabbare. Detta för att göra kroppen redo att ”fly eller slåss”. Ett gammalt system som människan har kvar sen tiden när vi var tvungen att antingen fly eller slåss för att överleva. Alla upplever känslan på olika sätt men det är samma system som startar i kroppen, något som man kan jämföra med ett larm. Jag känner av det på det sättet att jag inte kan sitta still, jag måste röra på mig. Andningen blir också ofta snabb och att ta ett djupt lugnt andetag finns inte som ett alternativ. Ibland sitter den känslan i länge och ibland går det fem minuter innan jag började gråta och sen är så trött att jag måste sova. Att få en panikattack tar mycket energi, vilket resulterar i trötthet.

Jag har läst om andra som känner känslan att ”nu dör jag” när de får panikattacker eller att de svimmar till sist för att det blir för mycket. Jag har aldrig upplevt det på en sån nivå vilket jag är tacksam över. När jag känner stark ångest blir jag också klaustrofobisk. ”Alla kollar på mig, det är för mycket folk runt om mig, jag känner mig kvävd”. Jag har ingen bra lösning på problemet än, men att ringa och höra min mammas röst eller en annan familjemedlem fungerar ofta ganska bra. Men ibland gör det bara saken värre, då det känns som att de inte alls förstår hur jag känner och jag blir arg. Att känna att ingen på jorden förstår mig förstärker bara känslan att vara ensam. Den blir en ond cirkel.


Ett råd till alla er där ute som har samma problem, gå och prata med någon. Någon som vet mer och som inte är relaterad till dig på något sätt. I december förra året bokade jag en tid för att prata med en specialist efter att problemet började påverka min vardag och mitt arbete. Min värdmamma hjälpe mig att hitta en person som hennes kompisar rekommenderade. Hela den dagen va fylld med starka känslor. Jag var nervös, arg, ledsen och kände av ångesten ganska starkt, men gick hem lättad. Lättad att jag fått svar på några av mina frågor och lättad för att jag visste varför jag känner som jag gör. Jag har inte sedan dess gått tillbaka, på grund av flera skäl, men har tänkt att hitta någon hemma i Sverige som jag kan gå till regelbundet och prata om allt som tynger mig just då.


Att bo med någon som har problem med ångest och panikattacker är inte alltid lätt. Såklart vill man hjälpa till och vara ett stöd, men ibland finns det inget som hjälper.

Ibland vill jag prata, ibland vill jag bara vara i samma rum som någon annan jag känner och ibland vill jag bara att någon håller om mig. Att gå ut och få friskt luft fungerar inte, det har jag lärt mig. Att ge mer luft till kroppen är som att hälla bensin på en eld, då det skapar mer utrymme för ny energi. Istället fingerar något som jag bara trodde fanns på film och i TV, och det är att andas in i en papperspåse. Detta för att det ofta finns med i filmer för att förstärka en karaktär som är överkänslig. Men att minska syreintaget ger mindre utrymme för hjärnan att skapa energi och lugnar därför kroppen. Men det handlar mest om att finnas tillgänglig och inte försöka för mycket att förstå utan istället lyssna och bara finnas där. Jag är otroligt tacksam för alla som hjälp mig när jag ringt, ibland mitt i natten, gråtandes. Att dela mig sig av detta känns lite läskigt då det är väldigt personlighet, men jag tror att det är ett ämne som måste lyftas fram mer i samhället. Att ha ångestproblem ska inte behöva påverka ditt liv och hjälp ska alltid finnas tillgänglig. Man ska inte nöja sig med ångest utan kämpa för att det ska bli bättre. Därför väljer jag att skriva om det på bloggen.


Men ja, nu sitter jag här och känner mig lugn och lättad. Jag har också stängt av min telefon då jag inte behöver mer tankar för tillfället och helt ärligt, det är så skönt!

Jag hoppas att detta eventuellt kan hjälpa någon där ute eller i alla fall ge svar på frågor som finns där ute angående ångest.
Med ett djupt andetag checkar jag ut.


Ha det gott, haaj!


Maja x


PS. slänger in en bild från min promenad. Stannade, efter att ha passerat det för många gånger, och gick in på The Hummingbird Bakery och köpte en Red Velvet cupcake. Oh my god säger jag bara. Men tyckte bilden passade bra till inlägget. Kärlek till er alla!Likes

Comments

Tjo!

I'm back again. Igår åkte jag och Hanna till Cambridge! Har velat åka dit så länge men det har bara inte blivit av, förrän nu! Vi hade bokat tåg innan och bestämt att vi skulle ses ungefär 40 minuter innan tåget lämnade Kings X. Men jag som är så smart föreslog att vi skulle ses 08.20 istället för 09.20. Har nog fått solsting eller något.. Men vilket fall, gick upp vid 7 och lämnade huset 07.50. Väl framme på Kings X köpte jag en kaffe och en macka på Nero för hade inte tid att äta hemma. Mötte sen upp Hanna och vi skrattade åt hur tidigt vi va på plats, men faktiskt, lika bra att åka tidigt så vi tog tåget en timme tidigare. Alltså ledde min dumdristighet till något bra. Efter lite trubbel på tåget med biljetterna kom vi fram till Cambridge. Platsen kändes inte lika mysig som Oxford gjorde, allt kändes mer modernt på något sätt. Men sen när vi kom till city fick man den mysiga känslan. Massa gamla kyrkor och byggnader överallt och vi gick till och med in i en kyrka där dom hade mässa av något slag. Vi kom in mitt i en sång och stannade ett litet tag. Alla va så glada och sjöng med och de hade live-band och hela tjollevippen.

Sen gick vi vidare i värmen, det va alltså ungefär 31 grader som varmast under dagen. Inte bästa dagen för city-sightseeing, oh well. Efter vi virrat runt lite och tagit massa kort bestämde vi oss för att åka båt på kanalen och få se alla kända byggnader. Varje båt hade en guide som körde båten och det va mestadels unga studenter. Bra extra-knäck! Så mysigt att åka under alla broarna och se allt från den vinkeln istället. Den turen varande i nästan exakt 45 minuter som lovat och sen traskade vi vidare för att hitta mat. Blev EAT till sist med enkel sallad och dricka.

Sen gick vi runt och kollade på allt igen och gick även förbi en liten marknad. Älskar Cambridge och Oxford; något man nog inte får göra. Antingen älskar man det ena eller det andra. Det är roligt att när man va i Oxford pratade dom skit om Cambridge och här var det tvärt om såklart. Fick även se inspelningsplatser från en av mina favoritfilmer The Theory of Everything med Eddie Redmayne och Felicity Jones. Tex bron där dom dansade på May-Ball, kanalen där vi åkte är med i filmen och bara omgivningen i sig.

Hanna och jag hade planerat att stanna tills 8 på kvällen med efter en kollaps i parken bestämde vi oss för att åka hem tidigare. Tåget hem va sjukt varmt och gick sakna pga problem med spåren... Men till sist kom vi tillbaka till London. Sprang bara inom huset och hämtade mat och filt och bytte om. Sen träffades vi i parken för att se filmen. Roligast att göra det direkt efter man varit där.

Sen gick jag hem i värmen och fixade lite saker inför morgondagen och tog ett kallt bad innan jag gick och la mig. Klockan va då runt 22.00 och det var forfarande 25 grader ute... härligt...

Nu räknar jag ner dagarna som är kvar... Mindre än 40 nu. Ses snart lilla landet lagom!


Ha det gött, haaj!


Maja xFun fact- På bilden ser ni er bro som är ritad av Isaac Newton himself. Denna går under namnet The Mathematical Bridge och är gjord av trä.

Likes

Comments

God dagens alla där ute i landet lagom!

Jag är tillbaka i Sverige över helgen för studentfirande och födelsedag. Sitter nu med en kopp kaffe, vilket är väldigt gott, och skriver hemma i Sverige, men om några timmar ska jag hoppa på tåget och dra tillbaka till London. Hur känns det? Well... helt ok.

Hade lika gärna kunnat sluta nu och stannat i Sverige men har en månad kvar så det är bara att kämpa det sista. Igår fyllde jag 20, yiihaa, och firade dagen med frukost på Scandic, fika med släkten och sen fika med vännerna. Har också firat mina fina vänners student. Kan inte fatta att det är ett år sen jag tog studenten, vad hände?

Det har varit en intensiv helg men så värt att åka hem för allt detta. Förra gången jag skrev på bloggen hade jag varit på The Vamps konsert, tatuerat mig och haft Johanna över. Helgen efter kom Frida och vi hade världens mysigaste helg med besök till Parlament, mycket shopping, mat och skratt. Förlåt att du inte fick ett inlägg Frida...

Har inte känt mig så inspirerad att skriva på länge (lite lat kanske) men känner att jag bara vill skriva när det händer något speciellt.

Efter den helgen åkte vi till Norfolk för barnen hade lov, vilket va min näst-sista tripp dit. Skönt, men ända lite tråkigt. Ska dit över midsommar också så kommer alltså jobba den helgen och inte fira midsommar i år. Underligt att inte fira en så stor tradition, men i England är det inte en grej.

Har också hängt mycket med mina partners i crime Sara och Linnea. Helt galet att vi snart varit i London i ett år nu! Men nu ska Linnea hem :( och Sara snart också. Vi badade i alla fall i Hampstead, ja ni läste rätt. Vi badade i London, skumt. Men det var intressant och kallt. Sen har vi mest ätit och chillat. Plus trampbåt i Hyde Park vilket va riktigt roligt och skönt. Glida runt på vattnet i solen med musik och bästa vänner.

Jag och Linnea har under året gått på mycket bio, vilket har varit awesome! Men nu gick vi på vår sista bio tillsammans... :(
Det blev Wonder woman i iMax; vi är riktigt finglidare nu när det kommet till bio. Men när man är au pair och jobbar två skift om dagen med ledigt mitt på dagen har man tid att se bio 11.00 vilket är billigare än på kvällen. Kommer sakna bio när jag flyttar hem. Tror inte min budget kommer uppskatta så mycket bio i framtiden om jag ska plugga. Om jag ska jobba kanske det går haha.

Har kryssat av "träffa en kändis" från min lista nu. Förra veckan sprang jag in i Edward från The Halcyon hotel. Han spelade Toby, den yngre sonen. Tror ingen i min ålder fattar (utom Elin) men alla mammor kanske fatta, haha. Lite Downton-aktig serie.
Sen köade vi utanför BBC och träffade Niall Horan och Liam Payne från One Direction. Kände mig som ett barn men det va så värt det. Alltid konstigt att se kändisar i verkligheten. Brukar inte köa för att träffa dom men det va värt det denna gången. Check!

Annars går jag på sista månaden nu. Sen kommer Elin och Sara tillbaka i en vecka och då ska vi leva livet och fira att London-äventyret är över och ha semester! Sen åker jag hem till gamla goa Sverige.
Har insett hur mycket jag saknar mina vänner o familj så ser fram emot att spendera sista veckorna på sommar med dom. LOVE YOU!


That's all.

Ha det gött, haaj!


Maja xLikes

Comments

Hejsan allihopa!


Jag inser nu när jag skriver att det varit för längesen jag satte och skrev sist... Sorry! Men nu har jag faktiskt gjort något roligt som jag vill dela med mig av! I torsdags kväll kom Johanna hit och jag fick gå lite tidigare för att möta upp henne utanför Baker Street station. Hon hade önskat Nandos så vi begav oss till närmsta restaurang och köpte mat innan vi åkte in till Oxford Street för att köpa smink... oops. Men behövde en ny mascara och concealer och råkade få med en ny ögonskugga med. Obligatoriskt när vi shoppar tillsammans. Sen åkte vi tillbaka till mig och pratade hela kvällen innan vi somnade. Jag skulle ju jobba på fredagen så tidig kväll.

Sen efter några timmars jobb väckte jag Johanna och vi åt frukost på sängen (eller jag kom upp med frukost för va redan uppe och på gång) sminkade oss och gick med hundarna. Sen såklart tog allt för lång tid så vi fick istället för overground ta en Uber till Camden... För klockan 11.30 skulle vi tatuera oss (?!). Har velat göra en tatuering sååå länge nu men aldrig riktgt kommit till skott men nu jävlar! Har haft många idéer men alltid samma krav att den måste betyda något; så det blev en måne på utsidan av foten/benet/kanske heter vrist. Johanna gjorde samma så det är en symbol för vår vänskap. Gjorde väldigt ont måste jag säga men helt klart värt det! Tog bara 10 minuter men det var tillräckligt länge. Är väldigt nöjd nu efter och hade gärna gjort fler! Men ska försöka hålla mig, blev nog bara en eller två till i framtiden så oroa dig inte papi! Väldigt roligt att jag gjorde den på pappas födelsedag, han som älskar tatueringar så mycket... eller inte! Efter tatueringen åkte vi till Notting Hill och åt innan jag var tvungen att jobba igen.Min värdmamma skulle ut så hade lovat att bara barnvakt på kvällen så istället för att gå ut beställde vi thaimat och kollade Mamma Mia på golvet i mitt rum. Hade också köpt massa chips och godis och skit som vi började på!

Sen blev det lördag och jag jobbade lite på morgonen innan vi åkte iväg på äventyr. Egentligen skulle vi åka till Brighton men det hade blivit för tight då vi skulle på konsert på kvällen så istället åkte vi till Canary Wharf och åt på Breakfast Club; det var som att kliva in på ett café i USA från 80-talet. Älskar det! Påminde om Stranger Things som utspelar sig på just 80-talet. Sen åkte vi ut till Stratford och shoppade lite. Köpte äntligen något på Urban Outfitters; en svart Adidas klänning med stor vit logo på framsidan. Har kollat på denna länge och den är såå cool, älskar den!
Efter Stratford åkte vi hem och chillade på mitt rum, kollade Sacconyjoly och jag visade vilka förband som skulle spela på kvällen och så gjorde vi oss i ordning för The Vamps!!!

Vi tog tunnelbanan till O2 Arena och åt någon äcklig sallad utanför innan, men dom spelade gamla 5SOS låtar så vi var tvungna, plus det fanns inte mycket att välja på. Sen tog vi oss in i arenan och vi kom så nära!! Trodde vi skulle ha bra platser men inte såhär bra platser. Stod i princip bredvid scenen. Sen spelade The Tide och det var super och sen kom New Hope Club och va också bra, men lite konstigt när man är äldre än dom som spelar haha. Sen spelade Sabrina Carpenter och jag blev förvånad över hur bra hon va live! Upplägget på kvällen var riktigt bra, kort paus mellan banden och inte för många låtar. Man hann inte bli trött eller otaggad i alla fall!

Sen kom The Vamps på scenen och förlåt men jag blev 15 år igen. Har velat se dom spela i en arena såå länge och nu äntligen, typ 5 år senare fick vi se dom i London! Helt galet! Dom spelade nya låtar och gamla och det var bara underbart. Sen i slutet regnande det hjärtan (konfetti) och jag och Johanna var i fangirl himlen. Plus som spelade in en live DVD där så om vi har tur (eller otur) så är vi med på den. Haha.

Dock kändes det att vi var lite äldre än de flesta... Massa föräldrar dock men de var ju där för sina barn men medelåldern var kanske 16... hehe... Men vi har faktiskt varit fans sen dom startade så no hate! Vi hade i alla fall roligt och kunde kryssa av The Vamps i London på livets bucket-list!

Var tvungen att köpa en t-shirt efter; har en regel när det gäller konserter = Man köper aldrig t-shirt innan konserten utan väntar till efter så att man vet om det var bra eller inte. Såklart var The Vamps bra så fick med min en t-shirt hem! Efter det trängde vi oss fram genom folkmassorna till tunnelbanan och kom till sist hem. Satte upp och åt glass ett tag och lyssnade på musik innan vi somnade, gladare än jag varit på länge.

Dagen efter hade jag lite ångest som jag var beredd på. Jag fattar inte hur jag överlevde mina fangirl-år, det är jobbigt att vara så besatt av någonting. Gud, tur man växer upp. Vi tog lite sovmorgon och kom inte iväg förrän senare då vi åkte till Piccadilly och gick genom Leicester Sq påväg till Covent Garden där vi åt. Riktigt fin dag så passade på att sitta ute; uteservering är life! Sen gick vi runt ett tag och hamnade på en bra över floden där man kan ta fina bilder på Big Ben o co. men hamnade till sist på Waterloo Station. Tog tunnelbanan till Baker Street och hängde i Regents Park innan Johanna skulle ta bussen till flygplatsen. Gick i tid men hittade inte hållplatsen så fick ändå springa haha. Snabbt hejdå för att inte missa bussen och några få tårar på vägen bort.

Spenderade sen eftermiddagen i Hyde Park med Linnea och Sara där ämnet var konserter. De hade varit på Harry Styles första solo-spelning och jag på The Vamps. Konserter är det bästa i livet helt seriöst. Skönt att träffa andra människor med innan jag skulle jobba igen. Plus vi har inte så mycket tid kvar tillsammans i London :( Så vi satte i parken i någon timme innan det blev sämre väder så vi gick till Oxford St i brist på annat att göra. Sen började det regna ganska bra så vi sprang till Nandos och åt glass och kaffe och pratade om One Direction; standard.

Efter ännu en händelserik dag åkte jag hem, jobbade lite och spenderade sen hela kvällen åt att försöka få igång wifi i huset... No luck. Så somnade i bra tid och hoppades på att ångesten skulle försvinna. (Ps. det gjorde den!)

Denna helgen har varit den bästa på länge; konsert, tatuering, finaste Johanna på besök, chill i parken, fint väder, god mat och bara en massa skratt! Nu är det måndag igen och tillbaka på jobbet men känner mig mer taggad och inspirerad nu och ser fram emot att Frida ska komma till helgen och sen är det inte länge kvar tills jag åker hem och firar student och födelsedag i Sverige!


Ha det gött, haaj!


Maja x

Likes

Comments

Goddagens folket!

Jag vet att jag inte skrivit på mer än en månad... Men! Har inte gjort så mycket den senaste tiden, bara jobb, jobb, jobb. Men slänger in ett litet inlägg här nu så ni vet att jag lever. Nästa helg kommer Johanna hit, ska bli sååå roligt, har saknat henne så mycket! Vi ska tatuera oss, gå på The Vamps konsert i o2 arena och bara umgås i världens bästa stad! Kommer lägga upp ett inlägg om det efter den helgen. Annars rullar livet på som vanligt. Håller just nu på med en samhällskurs som jag fattades efter gymnasiet... Det är mitt liv just nu, jobb eller plugg. Inte så roligt att läsa om eller skriva om så det är därför jag inte lagt ut något på länge! Kommer lägga upp mer när jag är ledig och faktiskt gör saker. Kan inte fatta att jag snart ska hem?! Så skönt på ett sätt men ändå lite sorgligt. Men är redo för nästa äventyr i livet som jag hoppas är universitet!

Hoppas det är bra med er!

Ha de gött, haaj!


Maja x


Här är en fett Tumblr bild som jag hittade i mina bilder! Älskade London <3

Likes

Comments


Hallå alla glada själar där ute!


Jag är tillbaka efter en vecka hemma i Sverige. Här i London är det sol och varmt och blommor och träd har exploderat med färg. En sak som är bra med London är just att det blir varmare snabbare än i Sverige. Men att åka fram och tillbaka mellan hemma och hemma 2.0 kan vara jobbigt. Jag har väldigt svårt att säga hejdå och åka iväg från människor och platser som betyder mycket för mig. Vet inte om detta stämmer men ibland känns det som att jag lever i två världar. En är hemma i Sverige där jag har familj och vänner och den andra är här i London där jag jobbar och gör andra saker. Det är som att jag har byggt upp två olika verkligheter för att kunna bearbeta alla hejdå. och avsked. När jag kom hem förra lördagen kändes det som att mitt Londonäventyr aldrig hänt; att det bara varit en lång och häftig dröm. Och nu sitter jag i London och drömmer mig bort lite till Sverige. Såklart blir alla avsked lättare för varje gång men det är ända alltid den känslan som gör vardagen lite svårare, speciellt i början. Men nu är det bara tre månader kvar. Två veckor nu, sen kommer mamma, moster och kusiner på besök, sen fyra veckor efter det kommer Johanna hit och vi ska se The Vamps, en månad efter det ska jag hem och fira studenter och fylla 20 och sen har jag bara en månad kvar i London. Det är så svårt att greppa att jag nästan är klar. Jag har gjort så mycket och växt så mycket som person och jag är glad att jag gjorde det. Men det har varit tufft, I'm not gonna lie.

Tillbaka till min vecka i Sverige. Min plan innan jag åkte hem var att bara ligga på soffan och inte göra någonting. Spoiler, jag gjorde inte alls det. Jag hann med ovanligt mycket tycker jag ända. Hälsade på och åt och farmor och farfar, pratade med mormor, hann med två besök hos tandläkaren där jag fixade min tandställning, spenderade en dag i Helsingborg med Frida och mamma, åt lyxfrulle med mina fina syskon, körde hem till Jenny och fikade och kollade TV, fikade i Halmstad med Lovis, åt tacos hos Johanna i hennes lägenhet, bjöd över alla mina vänner på middag, fikade på Petronellas altan med alla fina vänner, åt på Pimchos med familjen, shoppade på Eurostop med mamma och Frida, fixade inför högskole/universitets-valet och såklart Maxi-häng! BOOM! Låg på soffan en förmiddag dock. Så helt misslyckad var inte min plan.

Igår var jag iväg och kollade på The Boat Races i London. Oxford Universitetet och Cambridge Universitetet tävlar i rodd över Themsen och har gjort det i mer än 150 år. Vi satt i en park med sjukt mycket människor, bredvid Themsen, och åt och drack gott samtidigt som vi följde racet på en stor bildskärm. Oxford vann i herrarnas race och Cambridge vann i damernas race. Fair enough. Lite roligt var ända att dagen innan, 1 april aka. April's fools day, spred sig rykten om att en bomb från andra världskriget hade hittats i Themsen av en fiskeman. Alla trodde såklart att det var ett skämt, men det var det inte. Det var en riktig bomb som släppts från ett plan och landat i vattnet, men inte sprängts. Helt sjukt att den legat där så länge ändå.

Annars så har jag lite ledigt, precis som när jag kom i början på Augusti förra året. Känns konstigt att vara ledig. Men har lite småärenden idag och imorgon ska jag laga mat inför Norfolk-veckan. Barnen här har ju tre veckors påsklov (?!) så då åker vi ut dit i nästan en vecka och sen är dom iväg med sin pappa så då har jag nästan en vecka ledigt och då kommer mamma, min moster och min kusiner! Kul!

Nu ska jag kolla lite mer IJustWantToBeCool vilket jag har börjat med igen, ännu ett hemlängtan-trick, och gå med hundarna!


Ha det gött, haaj!


Maja x


Likes

Comments

Denna gången får bilderna sköta snacket.

"En bild säger mer än tusen ord."

- Oxford city, Universitetet, Inspelningsplatser: Harry Potter & en dörr som eventuellt inspirerat C.S Lewis att skriva Narnia -

Likes

Comments

Hejsan allihopa!

Jag har spenderat fyra dagar i Edinburgh, Skottland och tänkte berätta lite vad jag och Lovisa hittade på...

Dag I:

Efter några dagars jobb i Norfolk kom jag hem sent på onsdagskvällen. Skulle egentligen packat den dagen med i med att klockan blev så mycket fick det vänta tills torsdag-morgonen. Mitt flyg gick inte förrän halv fem så jag hade tid att packa, gå med hundarna och bada dom innan jag var tvungen att åka. Det spelar dock ingen roll att jag har ungefär fem timmar ledigt innan jag ska iväg. Jag blir ALLTID stressad. Så när jag väl stängt och låst dörren kunde jag slappna av lite. Observera lite... Skulle denna gången åka med RyanAir från Stansted för det var det billigaste jag kunde hitta. Hoppade på National Express bussen utanför Paddington och åkte i cirka två timmar. Väl framme på flygplatsen gick jag direkt genom säkerhetskontrollen och gjorde vad jag alltid gör på flygplatser: köper vatten och något att äta just in case jag blir suuuuper hungrig på flyget. Min mardröm! Men hade mycket tid över så hann också köpa nya solglasögon för mina gamla är fruktansvärda och äta lite på PRET. Flyget gick bra, tog endast 1 h o 20 min. Så fann mig snabbt på Edinburgh Airport där jag skulle vänta en timme på Lovisa. Köpte en juice från Starbucks och laddade telefonen. Hade inte sett Lovisa på typ sju månader så va sååå roligt att få träffa henne igen. Vi tog en buss till city och letade rätt på hotellet. Och let me tell you, wow! Väldigt lyxigt hotell (kanske inte lyxigasta men för oss som inte bott på ett så fint hotell innan. vi kom fram ganska sent så vi packade upp, fixade till oss och gick ut på jakt efter ett ställe att ät på. Vi orkade inte gå land och rike för att hitta något så vi tog en pub. Väldigt fin pub måste jag säga. Jag beställde lasagne och ett glas vin och Lovisa beställde en hamburgade och en cola. Jag och Lovisa hade inte träffats på sju månader (!!!) så vi hade mycket att prata om. Men ändå kändes det som vanligt; som att jag aldrig åkt. Efter middagen var vi så trötta så vi gick till rummet och somnade ganska snabbt.


Dag II:

I med att vi hade rest hela förra dagen valde vi att ta lite sovmorgon och kom ner till frukosten vid 10-tiden. OCH HOLY MOLY MOTHER OF MARY vilken frukost. Alla som varit i London (UK) vet att frukosten som ingår ofta består av en torr toast med lite marmelad och en kopp te. Men inte här inte, här fick vi fetaste buffén! Korv, scrambled eggs. flingor, yoghurt, varm choklad, te, kaffe, juice, frukt, bröd and the list goes on and on... Jag brukar tänka att om frukosten är som på Scandic klassas den som bra. Men detta var bättre än bra, 5/5 seagulls. Sen insåg vi på sista dagen att man också kunde beställa in pannkakor och våfflor om man ville. Så mätta och belåtna begav vi oss ut på äventyr i den gamla staden. Med tanke på att vi är två tjejer som älskar shopping började vi såklart med shopping! Vi promenerade till Princess Street och gick in i ungefär alla affärer. Testade till och med en "skotte-hatt" som hade låtsas ginger hår på sidorna. Våran tanke var att gå runt och kolla på förmiddagen och sen gå upp för Arthurs Seat. Men med tanke på att det tar ungefär två timmar upp och två timmar ner och vi inte hade så många dagar bestämde vi oss för att strunta i det och istället fortsätta runt på vår lilla utflykt runt staden. Vi gick över bron som faktiskt inte hade något vatten under och stannade till på ett super-mysigt café där jag beställde morotskaka och latte och Lovisa rosa te (how cool?) och någon kaka (kommer inte ihåg, sorry). Efter det fortsatte vi runt och stannade på två ställen; ett litet fik där som sålde glass som jag läst om (va helt okej, jag menar det var ju glass men inte något världs-revolutionerande) och sen i en godiaffär. Vi tänkte bara gå in för det såg gulligt ut men slutade med att vi stannade länge för mannen som jobbade där slutade inte prata. Han var väldigt trevlig men vi hade lite svårt att förstå honom då hans dialekt var väldigt grov. Men vi köpte två saker för det kändes dumt att bara gå efter hans predikan om fudge. Plus vi tog en bild med en jättestor klubba som han hade. Tydligen bad han alla barn (inte för att vi är barn... anyway) att ta en bild med den för att den ofta var längre än alla och la upp på hans affärs Facebook sida. Spännande... Efter en lång promenad hamnade vi till sist på andra sidan slottet. Och sen tjo flöjt var vi tillbaka på hotellet. Efter lite vila där gick vi ut igen, denna gången på jakt efter en tröja åt Lovisa som inte finns överallt. Jag hade under tiden Googlat upp var caféet som J.K. Rowling skrev några av Harry Potter böckerna på fanns. Vi insåg då att det var på andra sidan bron så lata som vi är tog vi en taxi dit. The Elephant House heter det och är ett asiatiskt café (tror jag). Så vi gick in och vände bara för att. Sen gick vi även till kyrkogården där Voldemort, eller Tom Riddle's gravplats finns. Är osäker på om gravplatsen fanns där innan och att hon tog inspiration från det eller om den har kommit till efter succén. Vilket fall hittade vi den! Vi kände oss sen nöjda med dagen och gick hem för att göra oss iordning för kvällen. Blev ett italienskt ställe för både jag och Lovisa äskar Italien. Vi beställde vitlöksbröd och svamprisotto. Vitlöksbröden var himmelska men risotton var inget att hänga i julgrannen. Tanken var egentligen att ta en drink där eller på en pub men ännu en gång gav vi upp på drinken och gick hemåt. Köpte med en cider och lite M&M's och kollade på Grammy's repris och Grown Ups som gick på teven. Ibland är det skönt att bara ta det lugnt på hotellet och prata. I med att vi inte ses så ofta längre vill man ta vara på tiden. Kände exakt samma när familjen var på besök.


Dag III:

Gick upp tidigare idag och tog en dusch, hallelujah! Duschen hemma i London är värdelös så var så lycklig att få ta en riktig dusch. Sen ner för en lika himmelsk frukost. Idag hade vi planer på att gå upp till slottet och shoppa. Jag hade fått min lön på kvällen dagen innan så nu hade jag pengar att shoppa för! Köpte en marinblå kappa från Zara med en liten diamant-aktig knapp i kragen och en hatt som var nersänkt till 2 pund?! Försökte köra lite small-talk med tjejen i kassan om att det var det bästa köper jag gjort på länge men hon bara "japp" typ... Pinsamt... Men det gjorde inte mig mycket, var nöjd ändå! Sen blev det en blå-vit-randig skjorta från H&M som kommer passa bra till röda läppar (inte alls inspo från Noora i SKAM...). Sen köpte jag också en jeanskjol från TOPSHOP som jag länge kollat på. Väldigt nöjd med mina inköp under dagen. Jag och Lovisa tog även bilder på TOPSHOP i ett sånt fotobås som finns överallt nu för tiden. Lånade några solglasögon från affären på bilderna, oops. Ett måste dock! Hela förmiddagen gick åt till att shoppa så när klockan blev 1 kände vi att vi behövde lite mat. Jag hade hört om ett annat café som verkade intressant. Men det var så litet (som dom flesta caféer var) så vi gick vidare på jakt. Lovisa hittade en katt-burik på vägen där hon köpte ett kuddfodral med en katt på (helt desperat och hela staden var full av butiker med katt-prylar....) men det slutade med att hon fick med hela kudden. Jag var tvungen att gå ut ur affären för jag skrattade så mycket. Inte riktigt vad vi hade tänkt oss när vi såg den! Hittade ett nytt café på Google, kom dit, stängt för renovering eller något, nästa café, fattade inte menyn plus lite sittplatser osv. Till sist gav vi upp, hittade ett café som såg ut som IKEA's restaurang och tog en taxi dit. Där beställde vi pannkakor och smoothies! Riktigt gott! Sen var då tanken att gå till slottet med i med att vädret var sådär bestämde vi oss istället för att se på bio. Vi hade nämligen sett att det fanns en bio nära hotellet. Det blev Hidden Figures som jag velat se såååå länge!! Vi gick dit, köpte biljetter, köpte popcorn och dricka från den söta killen i kassan (hehe) och gick till salongen. Som vanligt var det typ 30-40 min reklam men till sist började filmen. Råkade välta ut vår popcorn och sen tappade Lovisa sin telefon på golvet så vi var tvungna att fråga mannen framför oss om han kunde plocka upp den. Det går bra nu..
Men herre min gud vad bra filmen var! Grät kanske fem gånger? Väldigt rörande och viktig! ALLA SOM LÄSER DETTA, GÅ OCH SE DEN!!! NU!!! Lämnar trailern längst ner i inlägget om jag lyckas! Värt varenda öre. Plus bion här var mycket billigare än i London så woop woop! Efter bion var vi hungriga och kände att vi inte ville ha något allt för fancy så vi gick till Pizza Express och delade på en Margarita. Vi levde upp till namnet, för vi åt den på rekord-tid, express-pizza åh ja! Efter maten insåg Lovisa att hon glömt sina handskar så vi gick tillbaka till bion och fann dom och sen chillade vi på hotellet igen. Grown Ups 2 gick idag så vi kollade på den. Inte alls lika bra som ettan tyvärr. Men vi pratade istället och stannade upp ganska sent, pratandes om studenten, hur skönt det är att slippa skolan, framtid etc etc.


Dag IV:

Upp ganska tidigt för ännu en dusch. Har försökt länge att avvänja håret från att duscha hela tiden för att det ska hålla sig fräscht så länge som möjligt men där fanns en dusch och den var bra så skippade reglerna nu och tog en till dusch. Förlåt håret!! Sen ner för en sista lyxfrukost. Idag använde vi oss av den lilla menyn som fanns på borden. Pannkakor och belgisk våffla blev det, plus allt annat då såklart! Gud, det blir diet efter denna semestern... Nejdå, man ska njuta när man väl är på semester! Efter frukosten gick vi upp och packade ner allt i våra väskor och checkade ut. Jag hade inte plats för att i väskan så gick på jakt efter en tygpåse under dagen. Men först gick vi till det enda som vi planerat innan vi kom hit; Whisky-Tour! Jag gav det till Lovisa som en tidig 20-årspresent. Vi har ju båda läst bartender-kurs och alkoholhantering på gymnasiet så kändes rätt. Plus, hur ofta kommer man till Skottland? Byggnaden låg uppe vid slottet så efter många trappsteg fann vi The Scotch Whiskey Experience. Rekommenderar också detta. Riktigt bra tur med genomgång hur Whisky tillverkas genom att man hoppar in en vagn som ser ut som en jätte-tunna och åker runt som ett litet tåg och får lära sig (dom hade t.o.m. turen på svenska, blev väldigt förvånad när dom sa det!) processes, sen hoppade man av, fick läsa lite om olika tunnor och olika träsorter, om hur länge Whisky kan lagras och olika sorters Whisky. Sen vidare till en liten salong där en guide förklarade dom olika distrikten i Skottland där Whisky produceras, men fick även ett kort där man kunde gnugga på dom olika distrikten och känns doften av de vanligaste ämnena som används. Efter det fick man välja ett distrikt och prova en Single-Malt Whisky, alltså att den inte blandats med andra sorter. Jag gillar inte whisky för det är väldigt starkt men min luktade i alla fall gott, med inslag av vanilj. Sen fick vi sen vad jag tror är Europas eller världen största privata samling av flaskor. Helt sjukt många flaskor från olika årtal som aldrig öppnats. Dom visste inte hur mycket hela samlingen var värd men den dyraste köpte ägaren på 1980-talet och köptes då in för 1000 amerikanska dollar. Helt galet! Sen gick vi genom shopen innan vi gick ut till slottet där vi tog massa bilder på utsikten och med utsikten. Tur vi väntade tills idag för solen var framme och himmeln höll sig blå på förmiddagen. Vi vandrade sedan ner genom den stora parken som ligger vid slottet och gick till Starbucks för att ta det lugnt och äta lite. I med att vi skulle åka vid 3-tiden satt vi där ett tag och gick sen till Primark för att köpa en tygpåse och köpte lite souvenirer.

Men till slut var det dags att säga hejdå till Edinburgh för denna gången och hämta ut våra väskor och åka hem. Lovisas plan skulle gå en timme innan mitt så vi åkte dit ganska tidigt och hann med hamburgare och pommes innan hennes Gate öppnade. Slutade dock med att mitt flyg gick innan hennes. Sa hejdå till Lovisa :( och åkte hem. Skrev mina vykort på planet och försökte sova lite. Sen två timmars bussresa till Paddington och sen tunnelbana hem. Kom hem strax innan midnatt så blev snabbt av med sminket och skriva dagbok, jobb dagen efter vid 06.30...

Har haft en helt underbar weekend i värdens finaste stad med finaste vännen. Behövde komma iväg och göra lite annat och förtjänade lite ledigt. Vill gärna åka dit igen någon gång, då kanske med familjen. Vill ta med pappa dit, tror han hade gillat det! Men det är det hela för denna gången, hoppas ni uppskattar detta långa inlägg.


Ha det gött, haaj!


Maja xLikes

Comments

Innan jag börjar; JAG VET! Det har gått 2 veckor sen sist. Sorry guys, har bara inte känt för att skriva. Men nu jäklar ska jag skriva ett långt inlägg. Jag har fått vara ledig två helger i rad nu och då hinner man med lite mer. Jobbar jag helg så gör jag inget annat (nästan) så då finns det inget att skriva om!

Let's begin!

Jag vet inte om jag skrev det i förra inlägget men jag ska till Edinburgh, Skottland nästa torsdag med Lovisa! Hon ska flyga från Sverige eller Danmark och jag från London och så ska vi ses där. kan bli spännande.. Men det ska bli SÅ skönt att komma iväg lite och bara bo på hotell. Plus har bara hört bra saker om Edinburgh så är så lycklig att jag bestämde mig för att åka dit! Sen ska familjen iväg i mars så då passar jag på att åka hem en sväng. Vet inte om det är en bra idé... Det har ju varit svårt att åka iväg från familjen båda gångerna men hoppas att det kommer bli bättre denna gången! I jul va det ju så stressigt med julfirandet, hinna träffa alla osv. Nu är alla i skolan eller jobbar så har tid att ta det lugnt och hälsa på farmor och farfar och mormor. Såklart ska jag träffa lite vänner med men vill ta det lugnt! Ps. Bokade Whisky-tour med Lovisa, vi är ju faktiskt i Skottland! 

Annars då? Jo, jag har hinnit med ganska mycket tycker jag ändå. Första helgen åkte familjen iväg på fredagen så jag va ledig helt och hållet. Linnea va också ensam hemma så hon, jag och Sara träffades hos henne och hade en hemmakväll istället för att gå ut. Och helt ärligt, det var en av de bästa kvällarna jag har haft i London. Det låter konstigt, jag bor ju i London?! Men ibland är det lika roligt att stanna hemma och ta ett glas vin som att gå ut.
​Kom hem sent den kvällen och tog sovmorgon dagen efter; min första sen jag kom tillbaka! WHAT.

På lördagen träffades vi i Clapham för att se La La Land. Känns som ett måste, jag menar, 14 Oscar-nomineringar eller vad var det? Helt galet. Tyckte den va bra, lite enformig men bra! Va sjukt trött när vi kollade så kan ha varit det med. Men tyckte att filmens betyg växte några timmar efter när jag haft tid att tänka mer på det. Efter filmen drog vi till Nandos och åt innan vi delade upp oss och jag åkte hem. Fick lite feeling i med att det va så mycket jazz i filmen så när jag gick hem från bussen dansade jag runt till Don't Rain on My Parade. Inte jazz kanske men lite musikal-ish. Kom sen hem till ett tomt hus; lite läskigt att vara själv. Så ringde mamma på FaceTime. Dom skulle kolla En man som heter Ove, så jag gjorde samma sak. Vi kollade på samma film i två olika länder men hade igång samtalet så det kändes ändå som att vi inte va tusen mil ifrån varandra. You do what you gotta do!
Sen valde jag att jobba söndagen så tog sovmorgon och chillade hela tiden innan familjen kom tillbaka. Aldrig fel med lite extra klirr i kassan!


Helgen efter satt jag barnvakt på fredagkvällen så blev bara På Spåret. MEN JAG KUNDE EN FRÅGA FÖR TYP FÖRSTA GÅNGEN! Total lycka här. Jag vet inte vad det säger om mig som person men jag va i alla fall väldigt stolt!
På lördagen tog jag sovmorgon, jobbade några timmar under dagen innan jag åkte mot Covent Garden för att äta semlor med Sara och Linnea. MEN, kön till Bageriet va så lång att vi dissade den idéen och gick till Fabrique där vi åt en kanelbulle istället. Senare på kvällen skulle vi åka till svenska kyrkan för att titta på Mello. Hade jag varit hemma hade jag inte varit så intresserad av att se det men i med att vi är i London så saknar man i princip allt. Mello är Mello så blev inte precis positivt överraskad men det va ändå mysigt så hade kunnat gå dit igen! Egentligen skulle vi inte göra någonting efter det men då kom någon på att vi kan ju dra ut! Så vi åkte hem, fixade oss och samlades i Camden. Är så glad att jag följde med för vi hade så roligt! Jag brukar inte gå ut annars så mycket men efter denna kvällen har jag ändrat åsikt. Kommer inte vända helt nu och supa varje helg men att gå ut då och då och ha kul och dansa är aldrig fel. Plus dom spelar så bra musik på Electric Ballroom i Camden. Lite mer musik som jag lyssnar på själv. Som Sara sa "Det är som att dom spelar musik från min lista på Spotify!" Så kändes det. Men efter 02.00 gav jag och Linnea upp och drog hem. Fick med mig en hatt hem som nu hänger på min hylla, så fin haha!

Sen dagen efter åkte vi till Shoreditch och gick runt lite. Har inte varit där innan så kul att se! Men i med att vi varit ute och va trötta gav vi upp och trillade in på en pizzeria. Det var Emmas sista helg i London så vi var ju tvungna att köpa lemonad, vi är ju after all Lemonade Crew! Men synd att så många åker hem, börjar bli som The Hunger Games nu, alla trillar av hela tiden tills det bara är en kvar. Nej men vi andra har lovat att hålla ut! 

Sen va det på en ny vecka med jobb och nu är det snart helg igen. Då kommer kompisar från Sverige hit så ska träffa dom. Sen på söndag ska jag ta mig till Norfolk med TVÅ hudar och TvÅ väskor. Värsta mardrömmen typ... Men, men, kommer säkert kunna skratta åt det senare i livet. Annars rullar livet på som vanligt. Tänkte på när jag ska flytta hem igen och fick lite ångest, vilket är positivt! London är min stora kärlek i livet, och det kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta!

Maja <3 London


Until next time, caio!


Ha det gött, haaj!


Maja x


Likes

Comments