Denna fantastiskt goda smoothien dricker jag varje morgon till frukost! Är den typen av person som sällan är hungrig på morgonkvisten, därför passar det bra att man kan "dricka" sin frukost istället.

Detta har jag i den:

Näve fryst mango

Färsk spenat

En avokado

En banan

Saft från en lime

1 dl mjölk

Riven ingefära


Likes

Comments

Idag har vi haft studiedag vilket var väldigt behövligt då jag kunde ta igen skolarbete! Trots studiedag var jag i skolan med Vera för att plugga haha, men vi fick ganska mycket gjort så det var prima. Ibland behöver man en dag för att bara plugga ikapp allt man ligger i (om man nu ligger efter). Vi tog en paus och gick och åt på Sushi Yama i PK huset till lunch för att fylla på energidepåerna lite, de har verkligen den bästa sushin enligt mig! Ikväll blir det att hänga med brudarna, vi får se vad vi hittar på helt enkelt, men kul blir det alltid!

Bjuder på två bilder på drinkar och mat från Barcelona!

Likes

Comments

AMIGOS, Resor

Som rubriken lyder, har jag bokat en resa upp till Åre med några vänner! Vi åker sista januari och stanna där i 5 dagar, perfekt eftersom vi är lediga den veckan! Ska bli väldigt mysigt att åka massa skidor och bara ha det allmänt härligt! Vi ska bo hos en gullig tjej som heter Clara, som har lägenhet där nere! Perfekt helt enkelt. Så mysigt att åka på korta resor med kompisar, det är en helt annan grej att åka med vänner än att åka med familjen haha!

Likes

Comments

Allmänt, Pepp

Tålamod. En egenskap jag verkligen inte besitter, men vill ha. Det gäller både små vardagliga saker såväl som stora framtidsplaner där tålamod är nödvändigt att ha. Att vänta på bussen tycker väl ingen är kul, eller vänta på sin tur när man ska prata eller spela spel. Det går inte. Det kan också handla om att ha tålamod när man lyssnar på någon annan, att sitta och ta in all information som sägs utan att tappa fokus, väldigt svårt. Eller när man satt upp höga mål med sin träning och förväntar sig att man ska ha magrutor efter en löprunda. Men om man tänker tålamod i ett större perspektiv då? Jag är en typisk "drömmare" som ständigt fantiserar om framtida framgångar både personligt och karriärmässigt. Jag är en person som många skulle kalla en orealistisk optimist inom de flesta områden. Jag tänker exempelvis att ingenting är omöjligt, och att jag vet att jag kan klara av vad som helst om jag verkligen vill, och att andra också kan det såklart. Jag är väl inte ensam om att tänka såhär men samtidigt finns det människor som har övervägande pessimism snarare än optimist i sin världssyn. Tråkigt det skulle vara. Jag vet om att jag ibland kan låta orealistiskt, och jag är medveten om att det finns risker och möjligheter att göra felaktiga bedömningar i allt man gör. Det är bara ett val jag gör varje dag, att se världen som en plats där alla möjligheter finns tillgängliga om man bara väljer att se det. Jag får ett lugn inom mig när jag tänker på framtiden, för att jag vet att allt kommer att lösa sig oavsett vad. Det är ju världens bästa känsla att känna så!

Jag tror verkligen att orealistisk optimism ÄR LIVSVIKTIGT många gånger, men som med allt annat här i livet, i lagom dos. Man måste vara medveten om att:

vissa risker inte är värda att ta

Att orealistisk optimism kan uppmuntra andra att göra "fel" saker"

Vissa motgångar och framgångar har andra påverkande faktorer än en själv

Ibland har man bara otur, man är bara en människa

Man måste ha förståelse om att alla människor inte tänker likadant, alla är inte obotliga optimister

Ha fötterna på jorden, lätt att sväva iväg i ett visst tänkande eller dröm


Fördelar med att vara optimist (enligt mig):

Generellt sätt lyckligare med än utan optimism

Sällan orolig över saker

Stor nyfikenhet inför vad livet har att erbjuda

Öppen för nya utmaningar och nya människor

Lättare att ha roligare i tillfällen där optimism appliceras


Likes

Comments

Likes

Comments

Resor

Precis hemkomna från en heldag i staden! Idag har vi strosat runt och som förväntat shoppat en del! Vi stannade och åt tapas och drack sangria, väldigt spanskt. Nu har vi precis ätit lite smått och gott i lägenheten för att ladda upp krafterna för middag på stan!

Likes

Comments

Kläder och sånt

Nu sitter jag och packar ner det sista inför Barcelona! Väldigt lätt att packa eftersom det bara är fyra dagar plus att jag planerar att handla där! Här kommer iallafall en liten bild på dagens klädval! Lite olika effekt på bilderna men men bryr sig! Nästa uppdatering blir från Barcelona!

Likes

Comments

AMIGOS, Kläder och sånt

Första skoldagen på året började väldigt bra! Hade bara två lektioner, väldigt skönt. Efter det gick jag och fikade med Vera på Konditoriet i Sturegallerian, vi hann även med lite shopping. Fyndade denna coola blåa jackan nedan på Zara! Just nu sitter vi hemma hos mig efter käk på max och bara myser!

KRAM

Likes

Comments

Listor

Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

Ja! Jag blev myndig och var därför ute första gången i år, klubbar, barer. Jag var även på Summerburst samma dag som vi slutade skolan! Jag var även och såg Rihannas konsert under sommaren. Väldigt bra. Färgade håret blondt! Har varit blond enda tills jag var 14 och färgade brunt, men nu vart jag blond på konstgjord väg!

Roligaste stunderna under 2016?
Alla roliga utgångar jag haft med mina vänner, skidresan till Sestriere, summerburst, konsert. Har många roliga stunder utöver dessa, men jag valde dem "största" händelserna så att säga. Får inte glömma att nämna att min bonussyster fick barn, det tar priset!


Vilka länder besökte du?

Jag besökte Italien, Kroatien och Spanien! Var sammanlagt utomlands 5 veckor, vilket var mycket härligt.

Är det något du saknade år 2016 som du vill ha år 2017?

Större förändring frihetsmässigt haha. Vill resa mer och upptäcka världen med mina vänner! Jag vill känna att jag har friheten att göra vad jag vill utan skola och plugg som håller en tillbaka. Jag vill ha frihet.

Din största framgång privat?

Detta år har jag kommit närmre somliga vänner, samtidigt har jag distanserats från andra. Min syster har jag kommit närmre vilket är väldigt roligt. Jag skulle även säga tt det är en personlig framgång att jag lärde känna många nya människor! Gick ut tvåan med bra betyg. Men det bästa skulle jag säga är att jag verkligen mådde bra hela året!

Vad spenderade du mest pengar på?

Måste nog vara kläder, eller alkohol kanske haha (fylla myndig innebar mycket party). Nej fan juste, det är troligtvis Celsius som stått för den största utgiften. Men som jag brukar säga om mitt celciusdrickande, det är en investering i vardagen. Jag mår bättre och presterar bättre i skolan haha (spoken like a true addict).Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?
Har egentligen inte lyssnat speciellt mycket på låtarna som producerades just detta år, utan lyssnar mycket på äldre musik, men dessa låtar har ändå inpräntats i huvudet detta år, och lär stanna där ett tag.
Final song- MO, I Wanna Know- Alesso, No Money- Galantis,

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Betydligt gladare! Detta var det bästa året hittills måste jag säga! Det hände mycket roliga grejer jag aldrig kommer att glömma. Det är ju ändå en stor skillnad på att vara 17 och att fylla 18 liksom, en helt ny värld nästan haha. Jag känner allmänt att jag utvecklats i mitt tänkande gällande livet och min omgivning. Wow framsteg Paulina, framsteg.

Den maträtt du åt oftast under 2016?
Jag säger bara SÖTPOTATIS. Paradingrediens.

Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

Eftersom jag fyllde myndig hade jag en ganska stor brunch hemma hos mig, för att senare ta ett glas vin med min bästis på Vau De Ville. Avslutade kvällen på den asiatiska restaurangen EAST med en fantastisk sushi och drink. En väldigt lyckad födelsedag! Var väldigt besviken innan jag fyllde år att det skulle vara på en söndag och därför inte innebära utgång. Men jag är i efterhand glad att det vart en lugn dag utan blackouts.

Vad är du mest stolt över?

Att jag lärt mig mer om mig själv, alltså hur jag funkar i olika sammanhang. Även här stolt att jag utvecklats i mitt synsätt och värderingar rent generellt. Fått diagnosen Adhd och lärt mig vad det innebär för mig i min vardag och hur jag på bästa sätt lär känna mina starka respektive svaga sidor!

Vad ser du mest fram emot med år 2017?

Studenten såklart! Alla roliga skivor och mottagningar som väntar är ju att se fram emot. Jag har än så länge två resor inplanerade, åker som sagt till Barcelona på torsdag, och har Budapest inbokat på påsklovet med mina kära vänner!

Största musikaliska upptäckten?

Hmm. Jag tycker att jag är väldigt bra på att upptäcka musik allmänt, men för just 2016 måste vara The Weekend.

Likes

Comments