Hej kära vänner, klockan slog precis på tok försent som vanligt trots att planen var att somna tidigt ikväll. Vad som höll mig vaken? Jo, en dokumentär jag velat se under en längre tid ”A year in Champagne”. Det är en brittisk dokumentär med fokus på ett franskt vindistrikt vid namn champagne. Det var otroligt fascinerande att se hur processen bakom framställandet av champagne går till och hur omfattande den faktiskt är. Det förvånade mig hur många moment som ingår vid tillverkningen, samt hur noga och utdragen själva processen är. Dokumentärens fokus ligger på ett familjerna bakom de stora kända champagne märkena, de är alla så otroligt duktiga och entusiastiska i deras yrken, eller snarare livsverk som de skulle säga. Många av de skildrade familjerna har i flera generationer fortsatt sina familjers champagne företag. Man blir dessutom sugen på att poppa ett glas eller två när man ser dem dricka sitt nytillverkade flytande guld
Denna dokumentär finns att se på Netflix, den heter ”A year in Champagne”

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har aldrig riktigt förstått när halloween egentligen infaller, är det den kommande helgen, förra helgen eller mitt i veckan? Äsch det är väl kul att det pågår olika firanden och evenemang hela veckan! Alltså hösten och just tanken på halloween fullkomligt älskar jag, men varje högtid blir aldrig som jag föreställer mig i huvudet utan det är snarare bilden av dem som är underbara. Jag längtar tills jag förhoppningsvis får barn i framtiden eftersom jag tänker mig redan nu att jag vill slå på stort vid varje högtid, typ pynta hela huset haha!
Jag och Jossan var i alla fall på Vida i söndags på något slags halloween-event, det var helt okej kul bortsett från ett lite knasigt avslut. Nu sitter jag och spånar fram idéer angående utklädnad till lördags kommande festligheter!

CIAO

Likes

Comments

I veckan vart jag och Louise en sväng förbi ett event på CCshoes i Sturegallerian. Förutom ett och annat glas champagne kikade vi runt på deras utbud av skor! Framförallt ett par föll mig helg i smaken, men tyvärr kände jag att prislappen sved lite för hårt i plånkisen så det blev tyvärr ingen tillökning på skofronten. Aja, trevlig som tusan hade vi det i alla fall.

Likes

Comments

Dagen startade för min del klockan 13.30, då mamma kom in och väckte mig. Ångest att vakna så sent, men jag antar att en veckan med lågt sömnkapital i bagaget resulterar i en lång sovmorgon. Just nu kollar jag för ovanlighetens skull på Gossip girl med en kanelbulle och en stor kopp kaffe, ganska härligt ändå.
Hade en supermysig kväll med Anna och Vera igår, vi tog några drinkar på en bar vid namn N’see, därefter Max i vanlig ordning. Det var så längesedan jag träffade Anna, så det var verkligen härligt att få se henne igen. Och hela trean var jag, Anna och Vera en trio av rang haha, vi har alltid kul när vi umgås alla tre. Känns lite jobbigt att Anna lämnar oss för sitt livs äventyr i Kanada, så häftigt och modigt av henne.

KRAM

Likes

Comments

Återigen vid slutet av en händelserik helg där både det ena och det andra ägt rum. Fredagen var fullspäckad med jobb tills klockan 19, men eftersom jag och Louise är sådana tidsoptimister när vi ska stänga tig det ett tag, vi hade Sebbe som sällskap dessutom vilket distraherade oss en aning haha. Vi tog en sväng till baren på Escalier där vi satt ett bra tag, vi fick sällskap av Bea som kom dit framåt kvällskvisten.

Lördag var även då jobb, halvkul eftersom det var så otroligt mycket gäster och därmed GA ska stressigt. Drog hem och käkade lördagsmiddag med familjen innan kvällen knöts ihop med Nicole och hennes kompisar. Vi drog till vida först och avslutade kvällen (läs morgon) på en efterfest bredvid Brillo. Idag vaknade jag i ett tungt moln av huvudvärk och bakistankar haha, jaja det var ju självförvållat så att säga.

Idag söndag, har jag slöat i några timmar och sedan handlat och lagat middag och efterrätt till min bonuspappa som fyller år idag. Jag lagade en svamppasta av guds nåde, så god att jag blir stolt över mina insatser, tror dessutom familjen höll med. Efterrätten bestod av citronfromage med riven lime, jordnötter, daim och rårörda hallon. Nu ska jag försöka få i mig lite sömn innan en ny arbetsvecka nalkas, godnatt.

KRAM

Likes

Comments

Dagarna flyter på snabbare än någonsin, samtidigt går det psykiskt trögt att försöka lista ut vad jag ska göra med livet. Just nu vill jag inget annat än att bestämma mig, jag är så tankspridd att jag ger olika svar på frågan vad jag ska göra framöver. Jag vill uppleva ett äventyr, jag vill börja plugga, jag vill jobba och bli framgångsrik, jag vill hitta kärleken. Jag vill allt detta på en och samma gång, jag har inte tålamod nog att hålla fast vid en tanke åt gången, varför? Varje ledig sekund cirkulerar tankarna kring olika destinationer eller olika målbilder jag har. Jag blir stressad över att jag inte kan bestämma mig, jag tänker att gör jag inte det snart så är det försent. Jag vill inget hellre än att ha en personlig råddigare som kan vägleda och ta beslut åt mig, någon som känner mig bättre än jag själv. Jag har just nu brist på självdisciplin och beslutsamhet, däremot har jag överskott på idéer och tankar, alltid något. Jag är så avundsjuk på dem som brinner för något, de som har ett intresse de vill dedikera livet åt. De som har en målbild klar sedan barnsben, och som vet i vilken riktning de ska färdas redan från början. Jag vet inte hur jag ska göra för att bestämma mig, jag vet bara att jag vill och det är väl en början förmodar jag?

Likes

Comments

HALLÅ

Köpte förutom de ovan, en incester och en ögonskugga. Inget kul att visa på bild så det struntar vi i!
Örhängen: & Other Stories
Tröja, skärp och underkläder: H&M

Likes

Comments

Denna härliga tisdag började för min del när klockan ringde tolv. Väldigt skönt att få sova ut ordentligt efter en veckas arbete, samtidigt som jag gärna hade gått upp tidigare och tagit vara på morgonen, men vafan jag är ju bara mänsklig. Efter lite stressande så mötte jag upp min kära vän Simon för att luncha på K25, vilket var väldigt trevligt! Efter det fortsatte mitt spenderande, fast denna gång på kläder ovanligt nog. Kan visa upp det jag köpte i ett eget inlägg!
KRAM

Likes

Comments