Efter en heldags rep, och slutligen ett gig med Charlotte Perrelli och Bruno (från Jersey Boys), så kommer lé bed (kan man säg så?) vara the place där jag befinner mig.
Har hoppat runt i klackar och en tajt glittrig klänning bland tandläkare i tre timmar. Fast jag fick ju faktiskt också lira lite folkmusik med Maria, Matilda och Jesper, vilket var najs, och bluegrass ensemblen stod för mingel-musiken vid baren. Ett riktigt lyckat gig trots lite missar, samt oplanerade grejer här och var. En oplanerad sak var ju att när jag minst anade det, så kom Charlotte bakom en dörr och gick nästan in i mig, eller så var det jag som gick in i henne. Har ingen aning, jag vet bara att jag hade bråttom för att hämta min fiol och att jag blev jäkligt rädd av kvinnan i vit fjäderklänning framför mig.

Det var ganska kul att se hur folk blev som tokiga när Charlotte kom in också. När kören skulle gå i gångarna mellan borden, var det omöjligt pga att kvinnor, och nån enstaka man, blockerade allt. Jag tror inte ens publiken hade märkt om vi i kören gått, då Perrelli var betydligt mer intressant. Förståligt, men lite kul att se typ 600 ryggar när man övat in låtar, ha!
Iallafall, det var en bra kväll!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 0 readers

Likes

Comments

Idag glittrade det i hela Månsalen. Vi hade klädrep inför fredag med TT, och det var som att 80-talets disco-divor vaknat till liv. Häftigt, men också en svår situation att vara i. För flera av oss, så var det lite motigt att ta gå utanför sin comfortzone med stora självsäkra moves och "sex appeal" i blicken. Men det ska inte hindra mig från en sån här upplevelse. Det är ju inte var dag man får dansa på stolar i glittriga klänningar (eller som en tjej bittert sa: "det är som att någon spytt glitter på mig") och sjunga med Charlotte Perrelli.

  • 0 readers

Likes

Comments

Om mindre än en vecka ska vi giga med Charlotte Perrelli inför sisådär 500 tandläkarmänniskor. Eftersom temat är disco, så inskaffade jag mig en figursydd klänning som verkar ha blivit bombad med glitter. Tänkte matcha detta kap med tights i en skrikig färg och benvärmare. Eventuellt ett par klackar också... Visst skriker min outfit "sexig disco-pingla", or what!?
På fredagkvällen blev det gött häng på Herrgården, fram tills vi bestämde oss för att klättra upp på Studiegårdens tak. Är inte en sån som brukar sitta på tak, men det var galet häftigt, speciellt med utsikten över Jönköping. Kände mig lite som en rebell, då det egentligen är förbjudet, men sån är jag! En rebell. En höjdrädd rebell, som satt på ett tak 50 meter ovanför marken. Nemas promblemas..!
Helgen fortsatte med en lördagskonsert i Huskvarna med JOF, följt av en filmkväll med lite musikare. Efter att ha velat i tio minuter, bestämde vi oss för att se Atlantis. Nån animerad grej som påminner om Avatar. Not bad at all måste jag säga. Och ikväll blir det pannkakskvällsmat på Herrgården och fiolspel.

  • 0 readers

Likes

Comments

Måndag, veckans minst omtyckta dag och självklart finns det bevis för detta också. Vad sägs om t-shirtarna med "I hate mondays"-tryck, grupper på nätet som uttrycker starka åsikter gällande måndagar, eller människors sätt att agera. Extra tyst vid frukosten? Måndag. Mer prat om kaffe än andra dagar? Måndag. Ett bittert ansikte? Troligtvis måndag då också, om hen inte trampat i en rejäl hundskit vill säga.

Mina måndagar är inte så bedrövliga längre dock. Försöker inte skryta, men ja, de är rätt bra. Fast idag var det väl kanske lite mindre bra.. Typ stressen och frustrationen som uppstod när repet med den klassiska ensemblen gick sämre än förväntat. Att man kan känna så mycket ilska över ett notblad?
Eller panikångesten som erövrade min kropp ett par minuter under en föreläsning om politik. Det är inte ämnet politik som är skräckinjagande, utan den stora publikmassan som sitter som förstenade. Att hosta, klia sig i håret eller flytta på benet kan verka lite too much om man är svensk. Man "ska" smälta in. Neutralt och lagom är nyckelorden till att bli en riktig Svensson. Det är då sånna rörliga typer som jag får ett problem i samhället.

Just nu är jag alldeles för trött för att röra på mig. En typisk måndags-biverkning. Har suttit i min säng med tankar flygandes hejvilt och ett päron i vänster hand. Blir väl också kvar här ett tag p.g.a träningsvärken jag fick efter gårdagens 20 minuters försök till att jogga upp för en backe. Tänkte motarbeta mitt psyke som sa att jag inte kunde klara detta Mount Everest light. Guess what? Mina ben blev som nykokt pasta! I bästa fall lyckades jag underhålla någon förbipasserande. Jag bjuder på den i så fall.

  • 1 readers

Likes

Comments

Två veckor på SvF, och detta är första helgen jag spenderar i min nya stad - Jönköping! Allt är så nytt och okänt. Igår klättrade jag upp för en backe med en smockfull Konsum-påse för att ta mig till mitt internat. Kampen mot den branta backen slutade med mig, en svettig och jordig 19-åring, ståendes i en annans trädgård. Förvirrad och generad, skyndade jag mig förbi huset. Idag hade jag en tio minuters kamp mot spisen istället, men tvättmaskinen verkar vara på min sida, så länge det inte visar sig att min vita bh bytt färg. Nåväl, man vänjer sig så småningom. Inte den missfärgade bh:n alltså.

Jag måste erkänna att jag trivs alldeles för bra här i Jönköping. Skolan är fantastisk, människorna intressanta, mitt rum luktar hemma och utsikten över staden är bara, W O W! Och att hösten är på infart gör mig enbart ännu gladare. Föreställer mig färggranna löv, mysiga tröjor, tända ljus och en massa koppar te. Det där med tända ljus kanske började låta erotiskt, men kan redan nu säga att ain't I gonna continue on that.

Såå, vad har jag gjort idag? Som den stundvis väldigt nyfikna person jag är, så har jag upptäckt nya platser runt SvF, sjungit på gamla klassiker till ett gig med disco-tema, blivit osams med Sibelius, tvättat som sagt och tittat på serier. Och nu tänker jag pallra mig till det kollektiva köket och hämta mig ingefära-te, vilket är godare än det låter. 

  • 2 readers

Likes

Comments