​Idag skrittade vi ut en runda efter hoppträningen igår. Han gick på bra. Men som jag kände igår så lyssnar han inte riktigt på förhållningar så det måste bli bättre, ska kämpa med det imorgon på träningen. Han var annars pigg och framåt och jag tränade på fältsits där det gick i traven. Det kändes inget i fötterna på honom idag. Vi var nog ute i minst en timme. 

Härligt att äntligen få komma igång igen och arbeta med honom och känna att man har tid att korrigera och hitta vad som ska bli bättre. Älskar också att jag nu när alla mina schabrak tvättas att jag använt mitt rosa ponny schabrak :D det är sååå fint!! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äntligen så vankades första hoppträningen på Pan, Jag har alltså inte hoppat honom eller överhuvudtaget sedan provridningen den 18/4 och han inte heller där efter vi hämtade honom en vecka senare. Snacka om att han var ringroslig haha, Vi började med värma upp med lite bommar vilket han gjorde bra, han var pigg och glad men inte med mig på mina förhållningar men ändå framme så det var positivt.

När vi skulle börja galoppera fram de så skulle vi komma på en linje med en pyramid av tre bommar och en enkel bom, Här började han spöka runt, han tog mega skutt över bommarna och ojämna var de med till en början för jag inte riktigt visste hur jag skulle korrigera honom men till slut så lät jag honom gå på lite och då gick det bättre bara jag höll om men vi flög från vänster till höger lite okontrollerat vissa gånger. Sedan höjde vi upp så att båda blev hinder på ca 50cm och här blev det med massa roliga språng och han kastade sig över och runt på alla håll mest för att komma över hinderna med mycket marginal. Vi byggde sedan på en liten bana och det gick superbra bara man visade honom ordentligt och lät honom suga och hitta avståndet själv. Han kom igång i en otroligt fin galopp till slut som var jätte skön att känna.

Det var jätte roligt att äntligen prova hoppa honom lite, mer rutin behövs men det kommer, Vi får se vart vi är om 3 gånger, Kanske är så att vi ska åka iväg på en pay and jump där efter om det passar.

Vilken skönhet! 

Likes

Comments

Idag skulle jag göra lite samma sak som dagen innan, skritta en runda på 25 min ungefär och sedan jobba på banan och då skulle Maria vara med och kolla honom lite. Han hade lite samma känsla ute när jag skrittade den ända skillnaden var att han var lite av och på, han bjöd lite på ställen där han innan gått lite försiktigare och tog det försiktigare där han innan gått bättre. Medan sen på banan gick han bra. Han var lite seg i början men det syntes inget på honom så jag travade honom och inget där heller märktes och tillslut kom han igång lite med. Jag galopperade lite med och allt såg fint ut så det var mycket bra. 

Efter passet beslutade vi att hoppträning fick kvarstå om inget annat sa nej till det under dagen eller morgondagen.  

Likes

Comments

​Idag kom en glad Pan till mig i hagen, han gick fint och det gjorde mig glad att jag äntligen skulle få sitta upp på min fina häst igen. Jag gjorde i ordning honom och tvingade mig själv välja hoppsadeln (har verkligen tappat hur man rider i en sådan) sedan gav jag med ut och skrittade en 25 min ungefär, det gick bra, han stod emot lite men inte överdrivet, han hade dock tappat lite och kändes väldigt späd att sitta på och även lite vinglig (det känns som han tappat massa muskler på bara några dagar man inte rider och underhåller men det är mest att de typ drar ihop sig och inte är lika "uppumpade" som annars när jag rider honom ordentligt varje dag). Efter min skritt runda jobbade jag honom lite på ridbanan i skritt, han vara lite seg och något stel men ändå finare än vad jag trodde när jag satt upp. Han har börjat ge med sig och formen sätter sig bättre och bättre för skänkeln. 

Likes

Comments

Idag tog jag en promenad med Pan igen, idag bar på 45 min. Han gick på bättre och jag krävde mer för att utmana honom. Han gick rent på asfalten och var mycket bättre så han gick helt rent på grusvägen, han travade även rent på grusen så det var jätte bra. Kylde även benen i 15 idag med. Så jag hoppas att det fortsätter i denna riktningen så ska jag sitta upp imorgon och skritta en runda och sedan jobba honom i paddocken en stund i skritt, vilket är skönt att ta det ett steg framåt från denna "skadan". Troligen är det som jag trodde igår att det är inuti hoven som hovslagaren har verkat för mycket och då blivit lite öm, vilket är bra om det är så det inte är något mer allvarligt.


Likes

Comments

Kvällen efter skoningen hade Pan inte vart som han brukade, han hade gått lite konstigt och inte vart lite vinglig. Detta hade inte jag märkt av när jag gått men hade han lite lugnande kvar i kroppen så kanske han inte känt av någon smärta om sömmar eller annat hamnat fel. Vilket fall som helst visst vi inte riktigt vad som blivit snett..

Så jag gick en promenad med honom på runt en timme, När han gick på asfalt så syntes ingenting och inte ens när jag travade honom lite men sedan när han kom på grusväg så blev det synligt och tog emot på honom och han blev väldigt vinglig som om han inte visste vart han skulle sätta fötterna. Även när jag travade lite så så halta han lite. När jag sedan kom ut på asfalt igen så minskade det och han gick rent efter några minuter och travade rent med, jag kylde sedan frambenen i 15 min och kom fram till att det måste varit på insidan av hoven som han var öm, Där kom stenarna åt på grusvägen men på asfalten så var det inget som kändes där.

Lilla gossen var inte sämre senare på kvällen heller vid fodring.


Likes

Comments

Idag har hovslagaren varit här, Pan fick lugnande för tredje gången, lite mindre än de andra två gångerna men ändå så han blev sömnig. Det gick iallafall jättebra och 4 nya skor är på nu. Så nu har jag precis varit ute och promenerat killen. Han var lite trött men lyssnade bra ändå. Vi tränade lite ledarskap, att han skulle stanna när jag gör och gå fram med mig. Det gick bra även lite träning på att placera fötterna så som när man går bland mycket rötter och sånt vilket med gick super. Vi var nog ute ca 30min. Nu si boxen igen och äter, ska senare ut och ge han lucern blandningen som inte var klar när jag gick in.

Just nu har han en foderstart som består av 4kg morgon hö som han delar med hagkompisen Silke, 10kg hö som han får när han går in på dagen, 1-1,25kg kraftfoder, 1,5kg lucern pellets och 4kg kvälls hö som han delar med Silke.

Vi har ökat lite på allt från några veckor tillbaka vilket resulterat att han byggt på sig mera och inte är lika smal ännu, men det är en bit kvar innan han har en perfekt hull.

Likes

Comments

Uteritt stod på schemat idag, jag brukar alternera mellan ridpass på ridbana av olika slag och uteritter.

Detta ridpasset var målet en avslappnad häst som är lösgjord och framme för skänkeln och lyssna på förhållningar. Det är väldigt torrt ute så grusvägarna är väldigt hårda nu när det inte har regnat alls på flera veckor. Jag gjorde övergångar mellan skritt och trav utan några mer krav än att lyssna på framåt drivande och förhållningar. Han lyssnar hyfsat på framåt drivande medans han inte tar den förhållande hjälpen. Han vände på ett ställe och ville inte gå vidare men jag väntade ut honom och när han sen gick framåt gick jag på så han inte skulle börja tveka och vända igen vilket funkade bra. Resten av rundan gick på bra, han gjorde fina övergångar mellan trav och galopp i en uppförsbacke.


Vidare i utveckling ska jag ta med mig dessa övergångar, att testa reaktion fram och tillbaka och inte låta han varken springa iväg när jag gör en förhållning och heller inte fortsätta i samma tempo när jag driver honom framåt och vill ha reaktion fram. Försökte även rama in honom och styra med vikt för att kunna hålla handen mer stilla. Även kunna hålla hälen mer stilla för så småningom kunna ha sporrar när det behövs, nu rider jag för mycket med hälen så den skulle vara på hela tiden och gör ridningen mer stressad och orolig. 

Bilder från dressyrtävlingen.

Likes

Comments

Dressyrtävling. Nästan exakt 4 månader efter Pan köptes av mig och pappa. Pan var lugn och snäll att ha och göra med på tävlingsplatsen, Sölvesborgs ridklubb. Jag hade gått upp vid 5 för att ta in honom och sedan vid 7 var jag ute och knoppade, så fin var han verkligen min kille.

På framridningen var han väldigt spänd, hoppade iväg några gånger och uppförde inte alls sig som de andra dressyrhästarna, de andra trodde nog aldrig att han kan vara så fin som han varit hemma ett par gånger. Men efter en halvtimma slappnade han av och blev väldigt fin, fortfarande spänd men mycket bättre än innan.

Jag var beredd att komma in på banan och att det skulle gå kaos men samtidigt kan vi de och det kunde bli super.

Inne på banan blev han jätte spänd och tog inte skänkeln, han gick inte alltid ut bra i hörnorna. Han hade dock en väldigt stadig form som han aldrig släppte och rörelserna gjorde han men all energi hade han lämnat ute på framridningen och hemma. Han gjorde avbrotten på diagonalen i galoppen för tidigt osv det var ganska mycket missar. Jag var inte speciellt nöjd då jag inte hade tänkt att detta kunde hända och sporrar var inget alternativ då jag eller han inte är så inridna på det.

Vi åkte iallafall hem och väl hemma var det en i stallet som hade hållt koll på mig på equipe och sett att jag låg 1a länge men ramlade ner och blev 4a vilket var placering. Så vår första rosett åkte vi ifrån..

Nu tar vi nya tag och lämnar programridning ett tag.

Likes

Comments