Äntligen så vankades första hoppträningen på Pan, Jag har alltså inte hoppat honom eller överhuvudtaget sedan provridningen den 18/4 och han inte heller där efter vi hämtade honom en vecka senare. Snacka om att han var ringroslig haha, Vi började med värma upp med lite bommar vilket han gjorde bra, han var pigg och glad men inte med mig på mina förhållningar men ändå framme så det var positivt.

När vi skulle börja galoppera fram de så skulle vi komma på en linje med en pyramid av tre bommar och en enkel bom, Här började han spöka runt, han tog mega skutt över bommarna och ojämna var de med till en början för jag inte riktigt visste hur jag skulle korrigera honom men till slut så lät jag honom gå på lite och då gick det bättre bara jag höll om men vi flög från vänster till höger lite okontrollerat vissa gånger. Sedan höjde vi upp så att båda blev hinder på ca 50cm och här blev det med massa roliga språng och han kastade sig över och runt på alla håll mest för att komma över hinderna med mycket marginal. Vi byggde sedan på en liten bana och det gick superbra bara man visade honom ordentligt och lät honom suga och hitta avståndet själv. Han kom igång i en otroligt fin galopp till slut som var jätte skön att känna.

Det var jätte roligt att äntligen prova hoppa honom lite, mer rutin behövs men det kommer, Vi får se vart vi är om 3 gånger, Kanske är så att vi ska åka iväg på en pay and jump där efter om det passar.

Vilken skönhet! 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments