NYKELORD: Stolt/Kreativ
HÄRSKARE: Solen
ELEMENT: Eld
TIDSPERIOD: 23/7-23/8

 


Vitala Lejonet är optimistisk och lekfull till sin natur, och har i regel gott om kreativitet och skaparglädje. En charmfull karaktär, som tycker om att agera på ett storstilat sätt. Lejonet kan vara flott och generös när det gäller att bjuda och ge gåvor. God smak med höga krav på kvalitet och komfort hör tecknet till, liksom en dragning till det lyxiga och pompösa.
Denna varma, ansvarskännande personlighet är känd för att vara ärlig och rakryggad, tillgiven och lojal och mycket barnkär. Hemmet är av stor betydelse och Lejonföräldern brukar vara mån om att ge sina barn en fast punkt i tillvaron, liksom att bevara gamla traditioner. Lejonet vill kunna visa upp såväl sitt hem som sina barn med stolthet.
Det typiska Lejonet är en riktig njutningsmänniska, som trivs i festliga och glada sammanhang, vill gärna vara i händelsernas centrum och tycker om att underhålla och "showa". Lejonet har ett stort behov av att bli sedd och beundrad, och blir ofta ett naturligt centrum i de kretsar hon befinner sig i. En färgstark natur som förväntar sig uppskattning och respekt. Såväl stolthet som fåfänga finns i riklig mängd - men också en känslig och lättsårad läggning. Lejonpräglade människor blir inte lyckliga förrän de fått den uppskattning de anser sig värda.
De stimuleras av en smula dramatik och äventyr i tillvaron. En stark jagkänsla hör till bilden, liksom en tendens att dramatisera sin egen personlighet.
Lejonet har stort behov av att hävda såväl sina åsikter som rättigheter. Självförtroendet brukar det inte vara något fel på. Auktoritet och värdighet är kännetecknande samt en principfast läggning. Lejonet kan vara både dominant och respektingivande.
Baksidan med denna stolta karaktär är en oförmåga att träda tillbaka och svårigheter med att erkänna att även ett Lejon kan ha fel ibland. Tecknet förknippas med envishet, mod och viljestyrka.
Solen är dess härskare, vilket ger god organisationsförmåga, handlingskraft och pliktkänsla. Lejonet kommer bäst till sin rätt i kreativa, självständiga yrken eller inom verksamhetsområden där organisations- och ledaregenskaperna kan komma till användning. Det är viktigt att människor präglade av detta eldtecken hittar ett yrke där de kan få sitt behov av beundran och uppmärksamhet tillfredsställt. Vi återfinner många Lejon högt upp på karriärstegen, liksom på olika scener och arenor.
Fysiskt förknippas tecknet med hjärtat, blodomloppet och ryggen. Det är sällan man finner ett Lejon som inte har en rakryggad och ståtlig hållning!
 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

http://www.youtube.com/watch?v=Ci2iYFswwX0&mode=related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=jmxtAFETn7o&mode=related&search=

Likes

Comments

After the Turkish Parliament voted to disallow American troops in Turkey for an Iraq war, Turkish prime minister Bulent Ecevit phoned President George W Bush:

“I had a dream about the United States” he said.“I could see the whole country, and over every building and home was a banner,” said Ecevit.

“What was on the banner?” asked President Bush.

“Long live Turkish-American friendship” answered the Turkish prime minister.

“I‘m so glad you called” said President Bush.“I, too, had a dream. In my dream, I saw Turkey and it was more beautiful than ever; totally rebuilt with many tall, gleaming office buildings, large residential subdivisions with swimming pools in every yard; and over every building and home was a big, beautiful banner.”

“What did the banner say?” asked Mr. Ecevit.

“I don‘t know,” answered the president,“I can‘t read Greek.”

Likes

Comments