I lördags va vi på feira. Feira är typ marknad.

Brassarna verkar gilla feira. Så mycket att dom till och med uppkallar veckodagarna efter det. Idag är segunda-feira. Andra dagen efter feira. Imorgon är terca-feira. Söndag är första dagen på veckan här.

Jag ville köpa växter. Vår lägenhet är stor och, förutom möbler, oinredd. Det vill säga ganska kal.

Jag googlade "buy plants in São Paulo" och hittade stor fin feira. Enligt Tors kollega "Best Feira in Sãu Paolo" mvh supergooglaren.

Vi skulle köra bil dit. Har vid 32 års ålder utvecklat nån slags rädsla för att köra bil/känsla av att jag inte kan köra bil. Vet ej om det är för att min konsekvenstänk numera är fullt utvecklat och jag inser att jag kan skada mej (vilket jag då inte fattade när jag va 29?) eller är det för att jag kör mindre bil än förut och och när jag nu väl kör så är det i en stad (Stockholm eller ännu värre, São Paulo) vilket är lite annorlunda än att köra mellan Föreberg och Sävsjö.

Men bästa sättet att komma över är ju att utsätta sig o.s.v. Det gick bra. Förutom att jag körde mot enkelriktat 2 gånger. Till mitt försvar så är det lite lurigt p.g.a waze säger "sväng här" och sen ba men vänta nu, alla bilar kör mot mej. Waze fattar inte alltid på vilket håll vägen går tydligen. Men dom verkar ha mycket överseende med idioter i trafik här.

Waze vet var det är kö och leder om en till snabbare/farligare vägar. The tactile goup (som var och instruerade oss i hur man inte blir rånad) sa att man inte ska använda waze på grund av detta, helt plötsligt hamnar man i en favela. Google maps är bättre.

Ok så tillbaka till fiera. Den va sjukt stor. Det fanns blommor, växter, fisk (97 sorter enligt utsago) grönsaker, ägg och så vidare. Vi köpte en palm, en typ av palm, mynta och oregano. Och lite krukor vilket verkar vara svårt att hitta., Dom gillar plast? Är det fint?

Palmen kostade typ 75 spänn. De va billigt.


Annars kan helt konstiga saker vara jättedyrt. Jag har försökt köpa en tvålkopp till toaletten. Det kostar typ 150 spänn? För en tvålkopp? Det är väl dyrt? Alltså då är det ej typ fint märke utan kanske plast.

Jaja. Vi va på feira och köpte grejer, jag fattar vad dom säger för pris och det är kul. Sen åt vi pastel som är min snabbmatsfavvo so far. Typ en friterad typ av deg med kanske ost i? Eller ost och skinka? Eller ost skinka och nån grönsaksgrej? Så sprutar man ketchup på och äter. Kostar 12 spänn.

På vägen hem tankade vi. Eller vi Brasilien är ett tjänstesamhälle av rang. Man behöver inte göra ett skit själv om man inte vill. Det vill säga inte tanka heller.

Än så länge är vi rätt lost här, (även om Tors jobbarkompisar som va på besök på Scania i 5 dagar och va hos oss på middag i onsdags kväll, tyckte att vi hade adapterat oss bra). Men folk tittar på oss med nyfikenhet och är extremt hjälpsamma och vänliga och (verkar) tycka det är kul att vi är här. Och vi försöker prata på svindålig portugisiska och jag får noll procents känsla av att dom ser ner på oss för att vi ej kan prata o.s.v. Tänker att de måste va hemskt att komma till andra länder (Sverige) där folk utgår från att man är dum i huvudet om man bryter minsta lilla på annat (utomeuropeiskt språk) och är mörkhårig samt att man också blir misstänkt för att vilja råna en.   

Jaja lite white privilege right here.

Ok så i lördags va vi på lite galej med de andra scaniaiterna. Vi gick till lägenhetshotellet som Elin och Patrick bor på (typ en km bort). Sedan vidare till Kristians condominio som också ligger i närheten.

Hängde där en stund innan vi åkte till hotel unique som är coolt och har fin takbar. Tror det är ett go to place om man åker hit på semester. Avslutade på rockbar (vi följde bara med dit för att, klockan va då typ 02 och det är rätt lagom om man ej på dansklubb tycker jag hmmm.)

Vi tog uber hem med världens gulligaste uberchaffis,

Alla är världen gulligaste chaffis? Förra veckan när jag åkte till till min skola som ligger långt bort (eller ja 25 km men det tar 1.40 att åka dit p.g.a trafik) Han köpte jordnötter till mej ? Av person som gick runt på gatan och sålde till bilar i kö ni vet. Man ba gulledej!

Igår va de söndag och vi kollade klart på witness: Rio, en dokumentär som handlar om våldet i favelas i Rio typ. Sen gick vi en sväng (jag går och rekar på veckorna och sen visar jag Tor var jag gått på helgen så han vet vad jag vet). Sen hängde vi vid poolen.

Vi grillade på kvällen och jag älskar vår grill?! Vi gjorde typ tacos fast med grillad kycklinglårfilé. Mmmm.

Nu blir de omvänd ordning här men just det; i fredags gjorde vi vår crossfitdebut här.

Var typ nervös hela dagen. Men de va härligt. Och dom va så gulliga. Alltså alla är så gulliga?! Blev direkt snart bjudna på middag hos person som bor tvärs över oss (hallelujah hon kanske kan bli min kompis?). Coachen kunde ej engelska men två andra översatte det som behövdes. De va rätt lugnt pass och rätt lagom att börja med men har ändå haft träningsvärk jösses.

Hade tänkt prova några olika boxar innan vi bestämde vilken vi ska köra på ( finns så många boxar här?). Vi sa det i fredags och att "vi tänkte gå till den här i morgon" men dom ba: Nej ni kan absolut inte gå dit det är på andra sidan bron och people get robbed there everyday and you are gringos the will see you in 2000 meters no no no. Don't go there!

Så vi ba ehh ok. Kanske inte ska träna på den då.

Men intressant ändå. Det är ju svårt att veta exakt hur försiktig man ska vara. Jag va där på fredagsmorgonen och rekade vart gymmet låg och tog kort och grejer men ja. Ska nog undvika att gå där alltså.

På kvällen åt vi sushi. Kuriosa att Sãu Paulo har flest japanska invånare i världen utanför Japan.

Det vill säga finns god japansk mat här.

Sen gick vi hem och kollade på tv och somnade i soffan. Som man man gör på fredagen. (även om man inte jobbar tydligen). Förra veckan gick jag upp samtidigt som Tor (typ 06) alla dagar utom en faktiskt. Tänker att det blir lite mer helg på helgen och jag får också dåligt samvete av att sova kvar. Undrar hur länge det håller i sej?

Idag sov jag till sju när porttelefonen väckte mej. Vet ej vad dom ville men jag tror dom ringde fel.

Nu ska jag äta lunch. Ikväll kommer Tors private teacher Livia hit. Jag har en egen private teacher som kommer på onsdag men jag är med på Tors lektioner också. Jag har 17 timmar portugisiska-undervisning i veckan enligt Tors uträkning.

Tchau.


PS. Har lyckats förmsikka bildern a tror jag så ni ser lite bättre varsågoda. 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Alltså.
Jag har skaffat ny blogg. (Eller vi, Tor få väl va med på ett hörn men jag är chef här. Han har ju annat jobb att sköta och jag lägger ju inte mej i det liksom. )

Tycker ju egentligen det är lite töntigt att ba skaffa blogg när man är "ute på resa" och dylikt MEN jag har inte skrivit i min gamla blogg på typ 18 månader (d.v.s lika länge som vi ska va här, is it a sign?) och det känns kanske kul med "nytt och fräscht" samt känns som det hänt lite med typ hur lätt det är för idioter som mej att designa blogg osv sen min förra. Nouw låter även lite coolt och man kan tjäna pengar från dag 1 står de så nu väntar jag här med spänning.

Iallafall.

Nu har jag bara slängt in två bilder och beskrivning av blogg är TBA för ville bara komma igång och skriva här nu.

Undrar så mycket nu när jag sitter här:

Varför slutade jag blogga??!!

När jag bodde med Sandra och Jakob hade jag typ ej "ro" till det men sen har jag ju i allra högsta grad haft ro på Telefonplan men... när jag väl kom ur det kom jag aldrig in igen.

Tills nu då, när jag definitivt har ro och i ännu högre grad tid och förhoppningsvis också något kul att skriva om, eller iallafall behov av att ventilera... eftersom att jag inte har någon kompis här heller.

Men ok så grejen är att jag och Tor flyttade till São Paulo för två veckor sedan. Vi har vetat detta sen november förra året när han skrev sms:

Jörgen undrar om vi vill åka till Brasilien i ett och ett halvt år?

Jag svarade ja och 15 glada emojis och sen va det inte så mycket mer diskussion om det.

Det är ju alltså 100 procents Tors förtjänst (p.g.a är duktig och sånt på jobb) att vi är här även om han är snäll o ba men du ställer ju upp och gör detta och offrar liv i Sverige. Alla skulle inte göra detta. Man ba eh ok.

Hur ska jag ens börja här?

Vi var här på besöksresa i mars. Betalt och allt. Då tyckte jag de va så himla sjukt att privatchaufför kom och hämtade oss och körde oss runt.

Det tycker jag inte så mycket längre. Vänjer man sig så fort?

Svar ja: Vi har ju redan funderat över varför i HELVETE dom inte har poolen på taket?! Istället för nere på markplan. Och det hade ju varit nice med riktigt terass, istället för bara öppet vardagsrum med glasväggar som vi har.

För att inte tala om vårt masterbedroom, som ju är rätt fult. Ska be vaktmästare Claudio måla.

Mycket vill ha mer osv.

Men ens rimliga sida av hjärnan tycker fortsatt att det är HELT SJUKT att vi bor såhär.

Det är typ ett skämt.

Vi bor i ett condominio som det heter, condo som man säger när man är lite down with it (och svenne). Vi fick välja på 4 olika lägenheter när vi va på besök. Fick då chock över storlek och standard.

Vår lägenhet är 180 kvadrat med utomhus- och inomhuspol, gym med instruktör, tennisbana, squashplan och fotbollsplan. Bastu och jacuzzii i gemensamt utrymme. Vi bor på 12 våningen. Garage i källaren där vi har 3 parkeringsplaster. Vår helt nya bil stod och väntade på oss när vi kom hit. Hissen går rakt upp i lägenheten. Ingen nyckel, nu är det kod och, när vi får tummen ur och fixar, -fingeravtryckssensor.

Vi har grill inbyggd i väggen och typ två kök, ett vid grillen och ett i köket. Maiden har en egen hiss som går via köket, hon har också egen toalett och säng?!

Det sitter vakter vid porten 24/7. Dom säger hej och jag säger hej och sedan slussas man ut, d.v.s man går först igenom en dörr och sen väntar man tills den är låst tills man går igenom nästa.

Hela condominiot är övervakat. Vår stadsdel heter Brooklin och är typ finanscenter. Man ser Oliveira bridge från vår terass om man lutar sig lite ut. Den verkar va nån slags stadsmärke. På morgon-tv sänder dom med den bakom sig så vårt område känns väldigt centralt typ. Lot's of shit going on.

Det känns också säkert. Vår första måndag kom tre personer och hälsade på. 2 poliser och en tolk som berättade vad man ska tänka på och vilka områden som är bra och dåliga o.s.v. Dom säger att vårt område är som typ en stad i Europa säkerhetsmässigt. Fast inte på andra sidan ån. Där är det farligt.

Jag har varit ute och gått som jag velat ungefär (dock ej på kvällen sent) men förra veckan var jag nervös så fort jag gick utanför condominiot. Skulle säga att jag annars aldrig är orolig för sånt (eller något?!), har typ aldrig tänkt tanken att jag är rädd för att va ute på stan i Stockholm ens på kvällen/natt men här är ju situationen annorlunda och jag vet ju typ ingenting.

Gick på yogapass förra onsdagen och den va slut typ 19.30. Då är det beckmörk och jag hade typ 35 minuter hem. Gick fort af och va helt slut när jag kom hem typ.

Funderar då också på vilket som är det ultima tempot för att inte sticka ut ?

Tänker typ att jag ska gå ganska fort p.g.a ser ut som att man vet vart man ska osv. Men får ej gå FÖR fort för då ser jag rädd ut och som att jag flyr från något.

Tydligen går brassarna extremt långsamt och jag generellt ganska fort. Dock mer och mer långsamt ju varmare det blir. Alltså det är vinter här fortfarande och när vi kom va de rätt behagligt och kvällarna blev ändå kyliga typ 18 grader. Nu ba: 33 grader på dagen och 25 hela natten typ.

Men tydligen är det ovanligt att det är såhär varmt såhärs års vilket känns bra. Önskar ej utveckling av värmen i den här takten.

Eh ok jag känner mej sjukt osammanhängande men tänk att jag ligger back typ 100 000 ord den här veckan så har mycket att ventilera.

Förra helgen var vi också på utflykt torsdag-lördag. Asså känns som vi varit här så länge ändå.

Några av Tors kollegor, (det jobbar ganska mycket svenskar på Scania) skulle till Paraty så vi hängde på. Det tog lång tid. 10 timmar och det är 35 mil dit. sså trafiken är sjuk här. Vi stannade visserligen och åt länge och handlade och så men ändå.

Men sjukt fint här. Kusten är typ också ett skämt.

Jag lägger in lite bilder här, jag vet inte riktigt hur det kommer bli men detta är pilotavsnitt.

Ok nu måste jag rör lite på mej lite. Ikväll ska vi äntligen träna. Har ägnat veckan åt att spota diverse crossfitgym och nu ska vi testa några stycken. Har på riktigt ej tränat på 3 månader. Sen jag flyttade från Stockholm. Har aldrig haft så långt uppehåll?!

Ok Tchau até logo !Likes

Comments