Charlott , Uteritt

Idag red jag en kung sväng på ca 30 min. Bara skritt oh inte speciellt krävande alls egentligen, men kände det behövdes med mycket tönkörning osv nu.
Övade dock på mycket halter i uppförsbacke och även nedför, och backade upp. Betydligt lugnare halter oh står still snabbare så kändes klart bättre så var skönt att få sträcka lite på sig tror jag!
Imorgon tänkte vi nog köra ridhuset oh även i helgen med Mathilda så ska bli skönt med lite ordentligt jobb för henne!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Charlott , Longering/ tömkörning

Idag snöar det igen och är helt underbart väder...🙃🙃

Men idag tömkörde jag och jobbade henne riktigt mycket i form och hon var riktigt snygg! Till och med lite galopp, mycket skritt och flyttade undan mycket.
Märks att hon tycker de är jobbigt för hon blir väldigt stisig och lite vinglig. Men hon jobbar ordentligt iaf!

Likes

Comments

Charlott , Dressyr

Nu har vi äntligen kommit igång igen efter vila och lite bravader. Mycket tankar son går överallt om framtiden- sälja/ fixar jag henne?/ vad gör jag för fel? Osv osv

Men den senaste veckan har det blivit mycket bättre igen. Går på transporten betydligt bättre nu även om det är lite kvar och jobba på. Även att hon har kommit igång att få röra sig mer så hon är betydligt mer lugnare och fått bra med stimulans.

Mycket fokus på att få igång henne genom longering vilket har funkat super!

Idag red jag i ridhuset och första gången för iår, var väldigt nervös hela dagen eftersom förra gången jag red åkte jag av.. men hon skötte sig strålande. Mycket skritt och flytta undan, skänkelviknig osv mycket som jag gjorde i slutet av hösten. Hon svalde kanon och bakdelsvändningarna var betydligt bättre!
Traven kändes bra den med och var nöjd efter det och hade en bra känsla från början till slut vilket var väldigt skönt!

Nu är det bara att fortsätta och tagga på, mycket mental träning känner jag just med att jag hela tiden tänker på det värsta tänkbara - måste bort 😤

Likes

Comments

Charlott , Uteritt

Idag red vi med Lisa vid Ingelse, fram och tillbaka 4 gånger. 2 trav och 2 galopp.

Gick bra! Bortsätt från att hon taggade väldigt pga av mussel men lyssnade bra övrigt och bra galopp! Vet hur hon ska klippas nu och blir inte så mycket!
Mussel blir det desto mer på!

Likes

Comments

Charlott , Hoppning

Idag red vi bort till Kasiela och gjorde en del hinder.

Började med att bara trava fram lite snabbt och sedan ett trav hopp och landa i galopp. Att värma upp så funkar riktigt bra för Pandora. Att göra det enkelt och inte nötta för mycket hela tiden. Utan bara köra snabbt och enkelt.

De hinderna som var uppsatta var

Två travbommarna (korta) och ett högt kryss -> började med detta, trava över och landa och galoppera in på en volt i höger varv. Kanon bra!

Sedan rakt fram stod det en liten oxer som vi gav oss på att göra en serie av i slutet vilket var väldigt hoppigt och slängigt men ändå ok, Så bara att öva.

Sedan en travbom mot en upphöjdbom för att landa i galopp oh hoppa ett hinder. Gick också okej men hon har svårt att hålla koll på sina ben

Sista var ett hinder med två galoppbommar innan som vi fick till sista gången och det fick räcka så !


** Hon kan och hoppar kanon i trav nu så nu är det bara att lägga på och göra samma i galopp och börja med enstaka hinder också**

Sen hade hon fått jättemycket sår på insidan av benen (???) ingen aning om vart detta kommer ifrån men tror hon fasat med någon pinne typ
Men det var inte speciellt djupt men hon regerade väldigt när jag tog på det och ville ta bort sårskorpan så nu har hon bandage på de värsta ställena så det ska få vara i fred

Likes

Comments

Charlott

Hon har fått vila både onsdag och torsdag pga av att jag inte hann med att rida och regnade så förfärligt

Likes

Comments

Charlott , Hoppning

Idag var det ju lektion hos Kasiela och gick iaf något bättre än sist.

Vi värmde upp med att rida i en båge och sedan rakt fram på andra sidan fyrkantspåret där vi skulle trava över två bommar och skritta i mitten. Extremt jobbigt att få henne rak när det blir på ett sådant raktspår utan staketet till hjälp.

Sedan skulle vi då ha förvänd galopp på bågen.. Ja det var ju som det var ju kul.... Haha var väldigt överkurs för henne men hon sköte sig faktiskt bra och tog i slutet av bågen galopp i slutet i båda varv och rätt med så var bra!

Sedan avslutade vi med att hoppa ett hinder med travbom innan och galopp efter. Hoppet gick väldigt bra men galoppen i vänster blev väldigt konstig och bråkig men höger vart kanon:)

Likes

Comments

Charlott , Uteritt

Igår red vi hem dem för vart så jobbigt med moppen, höt och bli körda så kände att de var lika bra att rida hem dem. Så red vägen hela vägen hem igår
Fick travat en bit på grusvägen innan travbanan. Båda hästarna var super!
P hade en fin form och bra steg men väldigt lugn och inget dra eller slänga alls, jätteskönt att bara trava så 🏇

Sen red vi under järnvägen och inga problem med något. Pannlamporna fungerar bra och folk ser oss

Likes

Comments

Charlott , Hoppning

Idag körde vi samma övning som vi gjorde hos Kasiela i tisdags! Och gick sååå mycket bättre. Körde ändå mycket och höll på även om hon blev lite dragig i slutet mot hindret var de inget genomfört som hos Kasiela.

Bommarna gick också bra! Första bommen kom hon perfekt på, de andra kom hon något sent på så de kom mellan bakbenen ist men gick ju att svänga iaf och var galopp hela vägen så får hoppas hon visar sig bättre hos Kasiela nu på Tisdag igen🙌🏼

Körde även ett hinder på ca 65cm och bom innan. Var jobbigt och lite läskigt för mig men gick bra och trav över och hoppa i galopp.

Avslutade rätt snabbt för hon var så fin i galoppen i slutet och lyssnade bra på mig så tyckte inte det behövdes så mycket

Likes

Comments

Charlott

Idag fick hon stå för kom upp så sent och hade läxa att göra så blev bara jobbigt men det kunde hon vara värd ☺️

Likes

Comments