View tracker

Tova Helgesson. En sjuttonårig youtuber med energi som hade kunnat räcka till åt en hel stad fylld med människor, en obeskrivligt kärlek för choklad och med videos som kan muntra upp en även på de värsta dagarna. I fem månader har hon nu levt i ett förhållande tillsammans med sin expojkvän Raed som psykiskt misshandlat henne på ett sätt som lyckats bryta ner henne totalt. Han har bland annat, under en konversation som handlade om att Tova inte kunde komma till honom dagen efter, sagt "Ditt straff gäller fortfarande, du vet det va?", han har kallat henne "hora", "fitta", vänt hennes depression emot henne, sagt att hon bara söker empati, att hon ljuger som sin våldtäkt, att hon aldrig besökt sin pappas grav(vilket är lögn då Tova tidigare visat på sin snachat bland annat att hon vart där) och att hon inte bryr sig om sin pappa osv.


Och detta är inte ens hela historien(länkar videoklipp nedan där ni kan få reda på "hela historien" och vad Raed sagt). Men jag är inte här för att skriva hela historien. Jag är här och skriver detta inlägg pga alla människor som skyddar Raed och skriver saker som att "men han slog ju henne aldrig?". Nej, det gjorde han kanske inte. Men att psykiskt misshandla någon kan vara minst lika brutalt. Och därför skriver jag detta, för att höja upp psykisk misshandel och hoppas att jag iallafall når fram till någon. För detta handlar inte om slag i ansiktet, en spräckt läpp eller en bruten näsa. Detta handlar om det vi inte ser. Det som döljs bakom läppstiftsklädda leenden på den sjuttonåriga flickan som tog youtube med storm och vann 3 guldtuben-priser bara ett år senare. Psykisk misshandel sker dagligen, överallt. Och förövarna är föräldrar, lärare, partners, vänner. Det handlar om ord och tonlägen som sätter sig i djupet, som får det att isa längst med ryggraden när du hör dom, som får dig att känna dig fast och tom. Det handlar om manipulerande människor som trycker ner de som är "mindre värda" än de själva. Och jag ber er människor som läser detta, snälla öppna ögonen.


Se på det som sker, och stå in bara still. Fighta tillbaka, säg ifrån, stå upp för er själva. För vi alla är så jävla mycket starkare än vad vi själva inbillar oss att vi är. Vi är grymma individer hela högen som kan ta oss ann exakt vad som helst sålänge vi bara vill det tillräckligt mycket. Och ingen, INGEN, förtjänar att leva i någon slags förhållande där man känner sig mindre värd. För du är inte mindre värd, inte någonstans faktiskt. Du är bra, precis som du är. Och du behöver ingen annans bekräftelse för att vara det. Du behöver ingen rädsla som hemsöker dig varje dag och natt. Du förtjänar att leva ett liv fyllt med glädje och omgiven av människor som älskar dig exakt för den du är, och som visar att de bryr sig, och som får dig att må bra och känna dig trygg. And so do you Tova. Okej? Bra. #backatova

Jockibois video med Tovas story ☝

Raeds video med hans story ☝

Ännu en video från Raed ☝

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

började läsa Harry Potter & The Cursed Child idag och är redan störtkär. det gör mig så lycklig att det inte är slut. att det finns mer! och att det nu handlar om det vi alla undrat sen de sista sidorna lästs och eftertexterna av sista filmen började rulla: vad händer nu?
boken handlar om, för er som inte redan vet, om Harry Potters son Albus. boken börjar där dödsrelikerna slutar, nitton år senare, och handlar om hur Albus kommer till Hogwarts och hur han hittar vänner och hur det är att leva med namnet Potter när man egentligen inte vill det.
den är skriven i manusformat då The Cursed Child började som en pjäs, och att den är skriven så gör den lättläst och mer händelserik och som sagt: jag är kär.

Likes

Comments

View tracker

"kroppshetsen börjar hemma" löd en rubrik på en video jag såg för ett tag sen, och det skrämmer mig hur sant det är. idag ser jag en artikel om en pappa som kallar sin nioåriga dotter tjock och vill ha hjälp med hur han ska få henne att förstå. hans falska beteende i artikeln äcklar mig. hur han kan kalla sin dotter tjock, berätta om hur dåligt hon mår på grund av det och sen berätta om hur de satt och grät tillsammans på grund av det hela. förstår han inte att det är tack vare honom hon började gråta från första början? förstår han inte att det är tack vare honom som hon frågar sig själv varför hon är annorlunda? förstår han inte hur fel det är att få sitt barn att banta, träna och räkna kalorier bara för att hon inte ska vara fet? flickan är nio år. hur kan man ens göra så mot ett barn? och mot sitt eget barn för den delen? jag förstår verkligen inte, och det gör mig så ledsen.

människor är olika, har olika kroppar. vissa kan leva på skräpmat, godis och läsk och ändå vara modellsmala, medans andra gör allt "rätt" och ändå är det som samhället kallar tjocka. jag känner t.ex två olika barn, med samma ålder, samma hobbys och rätt likadana matvanor. båda dehär pojkarna sitter rätt mycket hemma, äter typical husmanskost i rätt mängd och kränger godis och dricker läsk så ofta de kan. och den ena är normalviktig och den andra överviktig. och det är ett stort bevis på hur olika människors kroppar kan vara. men ändå ses den ena ner på, för han är ju tjock. och det är så jävla orättvist. och att den här pojken får höra detta hemma är ännu värre.
jag blir så arg. för det är aldrig okej att klanka ner på ditt barn sådär. aldrig.

Likes

Comments

tills nästa år så ska jag ha gått ner mina extra kilon som jag la på mig under graviditeten, jag ska ha piercat näsan & hittat en sysselsättning. jag och anton ska ha hittat ett boende, vår ekonomi ska vara stabil och jack ska vara över ett år (!!!! hur sjukt är inte det, att han typ kommer vara stor redan nästa sommar??)
jag ska ha börjat skriva på min bok, jobbat mig uppåt på youtube & alltså med det kommit en bit på vägen till att uppfylla mina drömmar.

nästa sommar drar vi även till london. för att träffa antons kompisar där och för att visa jack staden som vi älskar for the first time. nästa sommar ska saker vara bra. inte bra som det är nu, utan bra på RIKTIGT.
förstår ni hur jag menar?

Likes

Comments

jag lever för stunderna, för drömmarna, för malmö, för jack. det är här jag vill att han ska växa upp. här, där allt man kan tänka sig finns. jag vill att han ska lära känna kärleken från alla dessa olika kulturer & människor. jag vill aldrig att han ska känna att han inte hör hemma någonstans.
här känner man inte det.
jag minns när jag först började vara i malmö, jag minns hur lycklig jag var. för jag hade äntligen hittat någonstans jag kände mig hemma. jag hade hittat nånstans där alla typer av människor finns. där något för alla finns. och jag har aldrig tidigare mått bättre på en plats.
så länge leve malmö.
du räddade mig.

Likes

Comments