Vardagsliv

Hej på er,

Tyvärr har jag varit lite frånvarande härifrån då det varit mycket som hänt.
Men nu är jag förhoppningsvis tillbaka lite under sommaren och sen byter lite bana på liv och blogg till hösten för...

Jag har kommit in på högskola!

Det trodde jag verkligen inte att jag skulle göra, men dagen innan midsommarafton kom antagningsbeskedet och jag kom in.
Så i mitten av augusti börjar jag min ettåriga utbildning till att bli sommelier, något jag drömt om sen jag var 17 år gammal och träffade Sören Polonius.

Vill ni höra mer om varför jag velat bli sommelier och resan dit i ett annat inlägg? Gilla och kommentera så fixar jag det!

Rebecca Palmquists foto.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Bakning

Efter att samboskapet pratade om kolasnittar förra veckan har jag inte kunnat sluta tänka på hur fantastiskt gott det är.
Så igår fick jag nog och slängde ihop en deg.

100 g smör eller margarin, rumsvarmt
1 dl socker
2 msk sirap säger receptet, jag kör 3 msk för att få mer sirapssmak
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt

Vispa smör, socker och sirap poröst, blanda ihop övriga ingredienser och vänd ner i smör-blandningen. Arbeta ihop det till en deg.
Dela degen i 2 delar och gör avlånga längder. In i mitten av ugnen (175 grader) i 12-15 minuter.
Skär längderna i sneda bitar så fort dom kommit ut ur ugnen och sen låt kakorna svalna på plåten.




Likes

Comments

Bakning

Efter en sovmorgon så fick det bli kardemumma-scones till frukost.

Som allt annat jag bakar eller lagar så är det snabbt, enkelt och riktigt gott!

50 g smör eller margarin (Låt det stå framme och bli lite mjukt innan bakningen)
4,5 dl mjöl
0,6 msk bakpulver
0,5 msk socker
0,5 tsk salt
0,5 msk kardemumma
2 dl mjölk

Blanda först ihop alla torra ingredienser. Sikta ner mjölblandningen i en bunke med smöret och nyp ihop allt till en smulig deg. Blanda sen i mjölken.

Sen är det bara att klicka ut 6 klickar med deg och grädda i mitten av ugnen (250 grader) i ca 10-12 minuter.




Likes

Comments

Nyttigheter

En uppiggande start på dagen som boostar ditt immunförsvar.

Jag höftar lite när jag gör min shot och smakar av under tiden så därför kommer inga måttanvisningar.

Jag slänger ner en bit ingefära och lika delar citronjuice och vatten i en kastrull och låter det koka upp.
Sen får kalaset svala lite innan jag går in med honung och rör om. Sen är det bara sila av ingefäran och hälla upp i en flaska.

Jag hittade denna söta saftflaska på IKEA, 33 cl vilket räcker gott för min morgonshot, här hittar ni den.

Likes

Comments

Mat

Idag fick det bli en enkel och snabb pasta med lax och spenat.

Stekte laxen hel och delade den med stekspaden, på med spenat och avsluta med grädde. Smaksatte med salt och citronpeppar.

Enkelt och gott!

Likes

Comments

Välkommen hit!

Jag är en matglad tjej som en gång i tiden siktade på en karriär som kock, tyvärr blev jag allergisk mot lök i alla former och valde istället servering som inriktning.
Jag har saknat recept som är utan lök så nu tänkte jag dela med mig av mina recept som är fria från lök (kryddor med lökpulver kan förekomma).

Likes

Comments