Under eftermiddagen satte vi oss i bilen och påbörjade vår färd mot Utah. Från det skogsbeklädda miljöerna i Oregon till de mer ökenliknande områdena i Idaho.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu har det kommit till min sista vecka i skolan. Jag har tre dagar kvar, fyllda med en massa prov. Inte nog med det så är det bara tre veckor kvar tills det är dags att lämna detta äventyr. Det var som att tiden sakta tog en lift upp till toppen runt jul och därefter satte jag på mig skidorna och åkte ned för backen under loppet av några minuter.

Min pappa här borta frågade mig idag vad mina mål är för de kommande veckorna, vad vill jag få gjort innan jag åker hem. Frågan ställde mig på plats, vad vill jag egentligen göra? Allt och lite till.


Bianca och jag tillbringade lördagslunchen och eftermiddagen tillsammans. Vi åt en god asiatisk lunch och sedan lite shopping inför graduation.

Teater, teater och återigen mer teater.

Vi försökte att ta en fin bild under vår varma promenad men solen var för ljus....

Likes

Comments

Igår hade vi avslutning för vår tennis banquet vilket innefattade en gemensam middag med familj och vänner. Därefter pratade vår coach Sue lite för att avsluta med våra diplom. Säsongen rann iväg fort men roligt var det i alla fall.

Första bilden tillsammans.

Avslutnings bilden.

Dessa två tjejer (Michaela och Ally) har varit riktiga pinglor att spela med. Så mycket skratt har vi delat genom våran så kallade tennis karriär. <3

Likes

Comments

Så när jag nu skrivit klart om de senaste dagarna och musikalen så är det på tid för en liten reflektion. Det är inte långt kvar tills jag är tillbaka på den där flygresan som är lika fruktansvärd nu som då. Dansen hade sin avslutning förra veckan, vilket var tungt för mig. Sedan är tennisen över. Musikalen är förbi. Som jag nämnde tidigare så var jag inte särskilt delaktig i den, men ändå fann jag mig ståendes i sminkrummet, ensam och tom. När jag såg tårarna på kinderna på alla vännerna som deltagit i musikalen såg jag framför mig mitt sista framträdande med dansen som är nu på fredag. Jag är helt splittrad, för jag vet inte längre vem jag är, vem jag vill vara och framförallt vem jag kommer bli.

För tillfället nöjer jag med att leva i stunden, mitt i mitt universum av livs-existentiella frågor.

När jag stod där ensam i sminkrummet, mitt under showen, så blundade jag för en kort stund. Jag frågade mig själv varför jag valde att åka iväg, varför jag valde att göra något så jobbigt. Leva ett annat liv, få en ny familj, vänner och vardag. För att sedan 10 månader senare lämna det? Jag behövde då en liten påminnelse om varför jag gjorde detta; för alla de fantastiska minnena jag nu bär med mig. Jag skulle inte byta ut ett ögonblick av min tid här för ett år hemma. När det nu kommer till den uppförsbacke av året som jag måste stiga upp för så måste jag lätta på vikten, och istället lyftas av de stunder, minnen, vänner och familj jag fått. Låta de följa med mig resten av vägen till målet.

Likes

Comments

Det var avslutningshelg för musikalen. Återigen var jag med bakom scen varje show. I onsdags hjälpte jag till med genrepet efter min tennis match. Under torsdagen var jag med från direkt efter skolan till sent under kvällen. Lexi's födelsedag var under fredagen, samma dag som jag också hade districts i tennis.

Tennisen var rolig, Mikayla och hennes mamma hämtade upp mig vid 6:40 på morgonen och vi körde till skolan. Därefter hade vi en timmes bilfärd till Roseburg där evenemanget ägde rum. Vi spelade vår match vid 11 tiden och det var lottat mellan alla nivåer av doubles matches. I vårt fall mötte vi två tjejer som spelat i tio år och gick i en privat skola med ett toppat tennis lag. Det var inte helt oväntat att vi lämnade matchen med en förlust. Istället för att dra på oss ledsna masker så åkte vi till en god lunch resturang där vi åt tills vi nästan sprack. Jag kommer nog alltid komma ihåg den, hot fudge med marshmallows, milkshake som vi beställde där. Mmm...

Under kvällen firade vi Lexi och hade en god middag, presentöppning och sedan åkte vi till ett familje event i hennes skola. Efter en timme där skjutsade pappan mig till min skola där jag hoppade in och hjälpte till med musikalen. Det var definitivt den bästa föreställningen utav alla dagarna. 

Lördagen bjöd på en lugn morgon och sedan två shower. Vi hade ungefär en timme mellan den första och den andra att äta middag. Jag åkte med Bianca hem till henne och åt pasta. 

Det var ett gråtkalas när den sista showen drog igång. Bakom scenen bröt alla skådespelare ihop eftersom det var sista gången de var alla tillsammans på scen. Jag får tårar i ögonen bara av att skriva om detta,... 

Seven Brides for Seven Brothers


Mikayla och jag efter districts med våra underbara milkshakes.

Bilder från Lexi's födelsedags-firande

Bakom scenen efter första halvan av showen...

Likes

Comments

Min vecka har i princip bestått av att gå i skolan, spela match och hjälpa till med vår musikalen (spring musical). Vädret var bra första delen av veckan med upp emot 30 grader. Under måndagen spelade jag match med Ally efter skolan. Under kvällen hade vi familje kväll och mormor kom över och lagade mat som hon ätit under sin resa till Jerusalem. Sedan hade vi tre familjer som kom för att lyssna på hennes bild presentation.

Under tidsdagen hade vi tennis träning efter skolan, därefter cyklade jag hem för att snabbt kasta i mig en macka och sedan åka för att ha dans.

Under onsdagen hade vi match igen, därefter sprang jag till teatern för att hjälpa till bakom scen.

Torsdagen var öppningskväll för musikalen. Egentligen hade jag tänkt att åka hem efter matchen för att göra läxor och tillbringa tid med familjen, istället fann jag mig själv sittandes i publiken. Det var en fantastisk show och jag har varit med varje dag hittills.

Med det sagt var det där jag tillbringade fredagskvällen (från 3:30-22:30) och lördagskvällen. De andra medverkande fick som tur sova ut under lördagen, medan jag gick upp vid sju för att åka till Corvallis för PRE- Return camp med AFS. Dagen var bra trots att den information som de matade oss med.

Lördagen var toppad. Efter showen åkte vi för att ha Cast-party och fann oss sittandes på Applebee´s med middag vid 12 på natten. När jag kom hem vid ett tiden var min familj inte helt nöjd för det faktum att jag inte varit hemma mer än 5 timmar för att sova sedan onsdagen.

Idag (söndag) hade jag en lång att-göra-lista. Högst var förberedelserna för Cabaret Banquet som var under kvällen. Återigen var det en bra dag och jag fick chansen att vara åtminstone lite med min efterlängtade familj<3

Cabaret Banquet var sorgligt. Även om vi har tisdags dansklasser så är säsongen över och jag är lite smått förstörd. Vi fick alla varsin ram som summerade säsongen. Utöver det så hyllade våra tränare oss. Mest betydelsefullt var det album som de fixat ihop till mig för att ta hem. Varje person i laget skrev en sida i en scrapbook<3

Den kommande veckan är minst lika hektisk. Tennismatcher, teater och så vidare... Håll i hatten, nu kör vi!


Likes

Comments

Livet rullar på och jag får kämpa med att hänga kvar på det rep som släpar efter hjulet som aldrig stannar. För två veckor sedan var mina föräldrar här, för en vecka sen stod jag på scenen i Disneyland, nästa helg ska jag på förberedelse camp för att åka hem och veckan därpå är det bal?

Förra våren gick fort, men det känns som en evighet i jämförelse med tiden här. Det beror delvis på saker som ålder och att en bestämd tid känns som mindre och mindre allt eftersom åren går eftersom man vart i världen längre. En annan större faktor är att jag inte lever mitt vanliga liv. Utbytesåret är en sjuttondel av mitt liv så det gör det hela kortare...

Efter de senaste två veckorna så kan man vänta sig att jag ska ta det lite lugnt, men det finns det minsann inte tid för. Istället har jag tennis match tre dagar, jobba för musikalen 3 dagar och andra aktiviteter innan helgen. Det får ni höra mer om sedan...


Två härliga bilder från "team retreat day" i augusti...

Likes

Comments