View tracker

Själv kan jag knappt förstå att det redan är december, desto obegripligare är det att min födelsedag tagit plats.

Helgen inledde med vår stora danstävling (Category Championship). Dagen var mycket rolig och ganska lång. Vi hade en tre timmars bussresa både till tävling och sedan tillbaka. Vi lämnade tävlingen med en silver plats i Noevlty och fjärde plats i Kick. Trots att vi siktat på första platsen i åtminstone en av de så känns det ändå ganska bra. Jag hade en toppen dag med sprudlande glädje, nervositet och dans. Åh som jag älskar dans.

När jag kom hem runt tolvtiden på natten så var det bums i säng. På morgonen tog jag mig en dusch och blev sedan uppvaktad med frukost på sängen. Enligt tradition så fick jag även tillbringa den tiden med mina kära mor och far i Sverige (via FaceTime). Därefter fixa iordning sig, tacka för gratulationer och åka till kyrkan. Runt fyra tiden åkte vi sedan till en julutställning som var underbar. Där gick vi runt och kollade på krubbor från en massa olika länder, hörde en kör sjunga i ljuva stämmor och klä ut oss till jesu födelsebild.

Dagen avslutades med en god middag hos mormor och morfar här borta. Vad hade de lagat? Jo, eftersom de vet att jag älskar fisk och inte får det så ofta här borta så hade mormor fixat lax till mig! Något som var oerhört uppskattat. Sedan var det presentöppning och tårtdags.

Jag hade lite smått oroat mig för denna dag. Jag ville inte att den skulle vara som något där hemma, då jag ville undvika jämförelse. Med ett glatt leende tittar jag nu tillbaka på dagen och är super nöjd. Jag har en (flera) fantastiska familjer, underbara vänner och jag lever i en dröm, det är den bästa födelsedagspresenten jag kan tänka mig.

En liten fotobomb av bilder... En bild säger mer än tusen ord så njut av en mini bok.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Äntligen är det dags för årets bästa månad! Skolveckan har passerat i ett svep och jag hinner knappt lägga mig innan det är dags att möta den nya dagen. Fulla skoldagar, morgonträningar, teater efter skolan och sedan kvällsträning eller andra aktiviteter.
I tisdags efter skolan hade vi ett uppträdande under basketboll matchen. Dagen därpå var det senior pictures och sedan igår så åkte vi till en slags vintage julmarknad. Det är mycket igång!
Jag saknar adventsfirandet i Sverige, särskilt när december är en sån där tid på året då man ständigt är uppbokad.
Däremot njuter jag av de 13 minuters klipp av julkalendern som jag nu avslutar min dag med!
Imorgon ska vi iväg till den stora tävlingen. Det gäller att behålla championship titeln!

Likes

Comments

View tracker

Denna helg är en betydelsefull del av mitt år. Det är en värdefull högtid som firas med familjen. Desto större grej blir det när det är en "ny" familj och en ny upplevelse.

Till att börja med vill jag påpeka att alla familjer har olika traditioner, precis som vid jul och påsk. Däremot finns det några saker som många har gemensamt, vilket är en stor middag med familj eller vänner. I vårt fall så började vi dagen med att kolla på paraden som tog plats i NYC. Efter att ha sett paraden kan jag dra slutsatsen att det inte går att mäta svenska event med amerikanska.

Därefter åkte jag, Miki (vår japanska student för veckan), lillebror, lillasyster och mamman och jobbade som volontärer i två timmar för hemlösa personer. Det var både roligt och lärorikt. Under dagen hade en skola gjorts om till något utav en dröm för många. En hemlös person fick först gå in genom en port för att först komma till sov avdelningen. Där fick den filtar, kuddar och liknande saker. Därefter kom de till klädstationen där jag arbetade. Under 15 minuter fick personen plocka på sig alla de kläder den behövde, tröjor, byxor, jackor och skor. När tiden var slut gick den vidare till lunch/middag där det serverades en vällagad stor thanksgiving måltid med kalkon, potatis, grönsaker, bröd och sedan efterrätt. Till måltiden spelade ett live band som underhållning. Avslutningsvis fick personen gå till hygien avdelningen där den fick tvål, kräm, hårprodukter och liknande. Allt detta var helt gratis och arrangerat av volontärer.

Vi åkte sedan hem och bytte om för att därefter åka till mormor och morfar. Tillsammans med mormor och morfar + övriga familjen åt vi en stor god måltid. Själv har jag vanligtvis inget problem med att proppa i mig mat, men efter denna middag var jag illamående ett bra tag.

För att knyta ihop kvällen så åkte majoriteten av oss till en stor biosalong. Till skillnad från de traditionella svenska salongerna så gungade stolarna och var mycket bekvämare. Filmen vi såg var den nya disney prinsess filmen "Moana". Den var jättebra i min åsikt.

Dagen därpå var det black friday, känt som den dag då alla priser blir lägre än lågt. Mamman tog mig och Miki på shopping runda och ja, jag spenderade lite för mycket pengar. Däremot var det väl investerade ting. Ett par rayban här borta kostar för tillfället 250kr, det är självbevarelsedrift att stå emot frestelsen att köpa ett par.


En liten blandning av bilderna från i torsdags<3

Likes

Comments

Ett av mina tre prov är avklarade. Två prov tills imorgon och en uppsats. Ändå känns det inte helt kört. En dag kvar av skola innan fyra dagar av lugn. Eller det beror på hur man definierar lugn.
Dagen var väldigt lyckad hittills och förutom en härlig lunch så kom jag nu hem till små överraskningar från mor och far i Sverige. <3333

Lyckan när jag packar min lunch och tar med en sötpotatis :)

Likes

Comments

Den senaste veckan har passerat så fort och snart är det dags för thanksgiving. Innan dess har vi inlämningar och prov i många ämnen, massa dans, familjeaktiviteter och tiden rinner ur mina händer.
Igår (fredag) hade vi en halvdag så vi slutade 12:40. Min plan var att komma hem och plugga, göra några ärenden och andra sysslor så att jag inte har det på söndag. Istället träffade jag min liason (kontaktperson). Från början skulle vi träffas mellan 1-4 men i slutändan kom jag hem vid niotiden på kvällen.
Vi åkte först och åt lunch på Café Yumm! Det var så gott och det är en slags ris och bön skål med massa godsaker! Sedan åkte vi till ett café där det var bombarderat med sötsaker, själv tog jag en pecan nöt och kola dessert. Därefter pratade vi i bilen om mat och kom in på ämnet fisk, självfallet var jag bara tvungen att äta middag hos dem när de skulle ha lax med ris.
Det var alldeles underbart att vara med henne och henens familj under dagen. Skönt att komma bort från min egen ett litet tag och ha någon att prata med. En bonus är att min liason också haft en massa magproblem och att vi har samma "original" diet att luta oss tillbaka på. I och med att jag blivit lite mer stressad och så måste jag vara mer varsam med vad jag äter, när jag äter och sådant. Min mage får inte krascha igen... inte i en familj där bönor äts nästan varje dag och är vår basföda.... håller tummarna för att detta håller i sig<3

Detta kort och foto låg på min säng när jag kom hem från skolan<3

Likes

Comments

Bilder efter dansen i lördags med lysrör samt bilder från dagens lektion när Braxton tagit med en bebis docka från hans lektion i vuxenlivs förberedelse!

Likes

Comments

Hmm, en medioker vecka har precis passerat. Det har varit ganska lugnt och en sån där 7-dagars period som man bara vill ta sig igenom för att komma närmare roligare tider. Däremot när jag nu blickar tillbaka så inträffade ett väldigt spektakulärt event, även känt som det Amerikanska Presidentvalet.

Med spänning satt de flesta amerikaner i TV soffan, utan avbrott, och tittade förväntansfullt på resultatet. Passande nog som valblanketterna räknades och de olika staternas röster trillade in så hade vi en två och en halv timmars tisdags träning. Det innebar att jag missade början, men från den stund jag kom hem så satt jag liksom min familj och tittade på valet.

Den tredje januari får detta land en ny president, Donald Trump. Somliga jublade då Hillary inte vann valet, somliga grät för samma anledning men en sak var klar, det gick inte förbi i tystnad och stillhet. Svenska medier lyste frekvent upp skärmen med panik för den nya presidenten.

Efter ett antal dagar hade stormen tagit av och kaoset hade lagt sig. Efter vår government klass i onsdags så kunde jag pusta ut lite, notera ordet lite. Min lärare påpekade något som gjorde mig lite smått mindre oroad. När Obama tillträdde vita huset hade han nästan ingen erfarenhet av att leda och styra. Han hade varit senator för Illinois och organiserat röster för demokrater i olika områden. Trump å andra sidan har varit chef hela sitt liv. Något man även ska komma ihåg är att president jobbet är uppbyggt för att en vanlig medborgare ska kunna styra. Det är inte Trump som gör allt, han tillsätter andra att styra och leda inom specifika områden.

I mitt fall så känner jag mig ganska lugn för tillfället. Detta då jag lämnar landet fem månader in i den nya president perioden, och under den tiden får han förhoppningsvis inte igenom några större lagar och ändringar i rättigheter.

För övrigt har veckan seglat förbi och höjdpunken var klättring i onsdags. Med kyrkan åkte vi till ett ställe som hade klätterväggar vilket var oerhört kul att lättsamt och smidigt ta sig an. Trots höjdrädsla var det värt den adrenalin kick som jag fick när jag kom till säkerhetslinans topp.

Idag var jag med på en begravning. Det var en familjevän och arbetskamrat till pappan. Jag träffade honom för lite mer än en månad sen och han var en väldigt trevlig man. Drabbad av lever cancer dog han som 37-årig pappa för fyra barn, varav den äldsta sonen är 12 år. Det var dystert men i mitt fall ganska lärorikt att se skillnaden mellan en traditionell svensk begravning och en mormonsk.

Nu ska jag iväg med några andra danstjejer till en dans, vilken överraskning. See you later<3Likes

Comments

Det var lördags morgon och alarmet var satt på klockan fem. Trots att kroppen inte var fullt redo att kliva upp så såg jag fram emot att påbörja dagen. Lite smått stressad trippade jag omkring i huset på jakt efter de sista sakerna som skulle med samt komponera ihop en mini frukost. Stephanie hämtade upp mig vid kvart i sex då vi sedan hämtade upp Mellisa och köpte dryck att ta med.

Däcken på bussen rullade från skolan vid halv sju och den två timmars resan till Portland hade startat. Under bussfärden var vi alla trötta men oerhört förväntansfulla. Somliga sov, somliga kollade på film och somliga gjorde ett tappert försök i att hålla igång konversationer.

Vid nio tiden kom vi fram till Gladstone High School. Snabb toa paus och sedan ombyte till träningsdräkterna. Uppvärmning i AUX hallen (en mindre hall bakom en större) för att sedan gå igenom framträdandena i MAIN hallen under fem minuter.

Med snabba påkar gick vi tillbaka till klassrummet som vi blivit tilldelade. Under tiden vi uppvärmt hade det förvandlats till Thurston Cabarets egna make up and hair studio. Hår puffades, sattes upp, lockades för att sedan bli till en bulle. Sminkade olika stationer. I allt detta skulle även dräkterna träs på.

Vi framträdde och sedan gick resten ganska fort förbi. Vi kollade på några andra lag som var alldeles fantastiska. Min favorit kategori är Small Contemporary, alla lagen som deltog var talangfulla.

Till sist var det prisutdelning vid två tiden då förta halvan av dagen tävling var klar. Vi tog hem priset i båda kategorierna som vi ställde upp med. Första tävlingen var minst sagt lyckad och vi ser alla fram emot de kommande två inom den kommande månaden!

Bussresan bjöd på en fantastisk soluppgång!

Blandade bilder från gårdagen<3

Likes

Comments

Om två dagar är det tävling, om tre veckor är det thanksgiving, om en månad är det min födelsedag och om mindre än två månader så är det jul. Det är som att vi nyss passerat en osynlig gräns i månadsskiftet till november då det är förberedelsernas tid under året.

Eftersom det är den första tävlingen nu till helgen så har vi något som kallas "secret sister". Varje lagmedlem drar lott om en annan kompis som man sedan köper en presenter inför tävlingen. Varje person skriver en slags önskelista för att underlätta valet av present. "Secret sister" gör vi för att visa uppskattning, själv känna sig uppskattad och motivera varandra att göra sitt bästa och oavsett hur det går så är vi ett lag. Det är fyra olika dagar av presenter.

(1) Ett kort av någon form; det kan vara ett brev, en skål av motiverande citat, en post-it eller något annat. (2) Dryck och snack; exempelvis choklad, chips, macka, tuggummin, burrito och juice, mjölk, te, varm choklad.

(3) Liten present: som ljus, läppbalsam, tandkräm, nalle.

(4) Stor present; alla olika variationer från filt till mat, från kläder till inredning.

Hittills har jag fått mitt brev som var väldigt gulligt skrivet, blev så glad<3 Sedan imorse under vår förmiddagstränings fanns det en apelsinjuice, äppeljuice och två chokladkakor!

Är så exalterad över att vi snart ska få tävla. Längtar så mycket och det kommer bli något oförglömligt<3

Min lilla present till Maleia, ett ljus, som jag slog in i olika citat om ljus i mörker

Likes

Comments

En bild från första dagen av det så kallade "the haunt". Från måndagen förra veckan tills avslutningen av projektet idag har det varit minst sagt spännande, roligt och definitivt tidskrävande. Sammanlagt är det oförglömligt!

Likes

Comments