Sverige, ett land som har det bra ställt där. Ett land där kvinnors rättigheter är fantastiska jämfört med vissa andra länder. Ett land som ställer upp för andra när de behöver hjälp. USA, ett land där Sverige motsvarar en av de mindre staterna. Ett land som är stort, befolkat och med mycket makt. Ett land som nu står inför ett nytt presidentval. Detta ämne är väldigt aktuellt både nationellt och internationellt. Hur påverkas jag av omgivningen och deras åsikter? Varför röstar olika personer på vardera kandidat och hur ska man tänka i detta val?

Innan jag åkte hit hade jag en relativt klar bild över hur jag skulle ha röstat, utan tvekan Hillary. Från det jag sett i medierna hade jag ingen som helst förståelse för hur någon ens kunde tänka sig att rösta på Trump.  

Såhär lite mer än två månader senare så har jag fått en lite annan syn. För det första är jag glad att jag inte har rösträtt. Det är nog svårt att ta ställning, men att det räknas in hade endast gjort valet svårare. 

I government har vi precis kommit in i ämnet politik. Varför de två partierna kom till och hur de har svängt i makt mellan åren. Något som vi nyligen pratat om är då hur man kan tänka när man ska rösta. 

I det så kallade "Supreme court" så sitter 9 domare. För tillfället är det 8 styrande varav hälften lutar åt demokraterna och andra halvan mot republikanerna. Den som blir vald till ny president får då makten att tillsätta den 9:e personen. I och med det kan den personen välja någon som lutar åt deras politik och på så sätt sedan få majoritet i "Supreme court". Om detta sker bidrar det till att det blir lättare att få igenom beslut då majoritet redan finns. 

Med detta lämnade vår lärare en tanke. Båda kandidaterna har sina, till största del, nackdelar. Istället för att rösta på den som man kan stå ut bättre än den andra. Rösta på den som kommer välja en domare liknar den syn på politik och styrande som ni har. Oavsett om ni inte skulle kunna stå ut med Trump så kanske han är mer benägen att välja en domare som passar det som ni anser är bäst, välj då Trump med den orsaken. Likaså det motsatta gällande Hillary. 

Sedan jag kommit hit har min syn alltså ändrats. Jag kan nu förstå bättre varför folk kommer välja att rösta på ett visst sätt och på de olika personerna. Detta val är en stor grej internationellt, föreställ er då hur det är att vara nära centrumet av det. Nu är det bara att vänta och se...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Om mindre än tre veckor är det november?

För tillfället är det dansen som tar av min uppmärksamhet mest. Gårdagens träning var två och en halv timme fylld med gott och blandat. Vi började med en kort uppvärmning, sedan 15 minuters stretch. Då pratar vi inte om en lugn och skön streck, utan där man pressar sig själv så gott det går. Därefter avslutas den med split och spagat. Sedan gick första 45 minuterna åt att jobba med tävlings koreografin.

För att bryta av lärandet och intagandet av de nya sakerna så körde vi kick building. Det går ut på att man ställer upp sig i olika led, ungefär 5-6 personer i varje. Lägger armarna över varandra så att man står som ett T. När musiken startar så kickar man först lågt 4 kickar, med pointade tår, sträckta ben, bra hållning, raka armar och blicken uppåt. Sedan gör man samma fast upp till knäna, sedan höften och därefter så högt man kan vilket är åtminstone över axeln. När detta är klart går man ner till höften, knäna och lågt. Detta är då en runda som sedan upprepas 5 gånger utan avbrott. Jag kan tillägga att jag föredrar intervaller och springtest, träningsmässigt.

Med trötta ben körde vi sedan split och spagat stretch. För att sedan jobba på våra surprise leaps och piruetter med ryskt hopp.

När jag sedan kom hem kände jag hur mina ben värkte och pricken över i:t var när lilla lillasyster kom och la sitt huvud på mina ben och jag fick bita ihop läpparna för att inte ge ifrån ett ljud.

Efter denna dags träning var det ganska härligt att få lägga sig ner i sängen och somna till ljudet av regn.

Likes

Comments

Den senaste tiden har varit väldigt intensiv i mitt fall och det mesta har gått ut på att få saker och ting på plats igen dans och skolmässigt efter vår lilla resa till Indiana. Vi har börjat med vårt tävlingsnummer inför nästa månad och det ska bli så roligt och utmanande att tävla. Förra året vann de det två kategorierna som vi ska tävla i början av november så pressen är stor. Skolan flyter på för tillfället och denna vecka kommer jag undan prov.

Som skrivet i rubriken är det äntligen lite lugn och ro. Igår skärde vi pumpor och idag har vi middags besök. Lite små aktiviteter sådär. Fredag har vi ledigt, men självfallet inte från dansen. Vi ska då förbereda inför lördagens arbete då vi ska hålla en dans klinik för barn i olika åldrar, dagis till high school.

​Här är två bilder på mitt pumpa mästerverk... Och sedan i mitten är en intressant bild på mig och Braxton. En av de två killar som jag spenderar många av mina luncher med. Han är minst sagt en härlig kille som sticker ut på sitt egna vis. (Jag ska försöka ta en bättre bild någon av de nästkommande dagarna). Om någon är intresserad av spel i någon form checka in hans webbsida: http://www.braxtonhaugen.com 

Likes

Comments

En av de saker som i alla fall jag förknippade med ett år i USA innan jag väl åkte var den så kallade homecoming dansen. Under hösten fylldes de sociala medierna med bilder på vackra flickor och pojkar, uppklädda och fina, något som sällan händer i Sverige på samma sätt. Efter att själv ha upplevt denna kväll så var det både likt och olikt det jag tidigare föreställt mig.


Som i filmerna så bjuder killen tjejen eller tvärtom. Vad jag inte var medveten om är att det i många fall är som mer än vänner många går. Jag antog att det var som vänner man gick om man inte var tillsammmans, men jag misstog mig. Jag hade då ett snäppet bättre dejt, i form av en amerikansk bästa vän som var underbar.

Vid tolv träffades vi, sex tjejer, hos Mariah. Där åt vi lunch och började sedan med vår alldeles egna hårstudio. Locktänger sattes på uppvärmning, hårsprayarna kom fram och hårnålar låg utspritt här och där. När håret väl var klart bytte vi till smink studio och därefter var det kostym byte och ut till parken för att ta de traditionella bilderna.

Sedan var det iväg till middag på resturang, tillbaka till skolan. Med en halvtimme till godo så gick (sprang) jag och Mariah till en affär i närheten som sålde blommor som vi sedan gav till varandra.

Dansen i sig var inte särskilt märkvärdig. Helt ärligt är det nog roligare för alla de som växt upp i området och har många av sina kompisar där. Jag trivs som sagt jättebra, och har underbara vänner, men det saknades en detalj. Efter dansen åkte vi och köpte paj och slutligen till Mariah igen där tjejerna spenderade natten. Sammanfattningsvis är det inte som i filmerna, utan jag påstår snarare att det är som en dans på rosor. 


Likes

Comments

Fjärde dagen av spririt week med tema "Thurston Colts"

Likes

Comments

Denna vecka känns ganska lång och det är skönt att vara halvvägs igenom. Här är fyra bilder från vår stads tur i Indianapolis. Vi träffade de så kallade "globetrotters" som är kända för basket stunts!

Likes

Comments

Efter en relativt lugn fredag med söta milkshakes, rundtur i staden och familjemiddag med några av pappans syskon så bjöd morgondagen på något helt nytt. En lättsam morgon, då jag tog en tur till gymmet, sedan en god hotell frukost. Redan då var humöret på topp. Därefter åkte vi till syster nummer 12 i familjen, ja pappan har 11 syskon. Vid klockan 12 var de i full gång med middagen som sedan skulle ätas vid festen. Efter besluten där ville barnen ha lunch, så vi köpte takeaway och åkte till syster nummer 4 där det hela sedan skulle hålla till. När vi kom dit träffade jag farmor som var väldigt vacker trots sin ålder. Eftermiddagen passerade förbi och vi spelade pingis, tog en promenad kring området och min favorit, vi fiskade. Temperaturen var lite kylig, sådär som hösten i Sverige, vattnet och färgerna var klara och löven föll ifrån träden. Där stod vi ute vid deras damm och fiskade och det var alldeles underbart. Så dagen hade bjudit på god mat, nytt besök och fridfullhet, vad saknades? Dans!! Vid sjutiden var middagen redo och då pratar vi inte hamburgare och pizza. Uppdukat fanns det tre olika soppor, mexikanska soppor, som alla smakade helt olika och inget som jag tidigare ens kan relatera till smakmässigt. Men gott var det! Dansen drog igång och de hade ett live mexikansk band! Jag dansade först med lillplutten i familjen men gick sedan över till att utmana mina kunskaper och hoppa in i den mexikanska danskulturen med de olika bröderna i familjen! Det var riktigt roligt trots att jag inte var en direkt mästare på den typen av dans!

Lite blandade bilder från gårdagen<3

Likes

Comments

Igår efter lunch satte vi oss alla, sju familjemedlemmar och mormor, i bilen påväg mot Portland. För att slippa trafiken åkte vi tidigare än vi egentligen hade behövt men det gav oss tid att göra ett besök på Ikea! Halvvägs genom vår vandring i Ikeas möbeldjungel så får vi uppdatering om att flyget är tre timmar sent. Vi kastar om planerna och tar spårvagn in till ett lite större område där vi åt en god middag med några släktingar. Sedan begav vi oss mot flygplatsen där vi väntade, flög och landade runt två tiden på morgonen. Utan vila tog vi oss till hotellet och fick några timmars av sömn innan vi vaknade upp tidigt och åkte tillbaka till flygplatsen här i Denver. En frukost här i form av en blåbärsbagel och sedan några ytterligare timmar av flyg till Indiana. Där ska vi träffa pappans familj och träffa sjuka farmor innan hon går bort.

Likes

Comments

Rubriken beskriver ganska väl hur början av denna vecka har varit. I kombination av sömnbrist, ständigt energi fyllda barn, skola, dans och en resa inbokad. Ena stunden känns allt bra för att sedan kastas om och växla in till en omtumlande och känslosam röra där tårarna vill brista ut. Däremot är jag innerligt tacksam för denna resa, detta år och upplevelse hittills.

Igår hade jag en vanlig skoldag med alla reguljära ämnen. Förvånansvärt är kemi en av mina favorit klasser att läsa... Skjuts hem fick jag av en alldeles härlig kille i min government klass. Vi brukar äta lunch, han och en annan, varannan dag och de är en av dagarnas höjdpunkter. Högst insatta i filmer, spel och allmänheten visar de en ny värld. I vilket fall slutade det med att hans mamma och jag pratade konstant tills vi kom fram till porten och hon packade även ner fisk i hans matlåda dagen efter. Jag har då saknat fisk då min familj aldrig äter det, eller mycket sällan. Träningen var utmanande då vi har uttagningar och "skills test" för novembers tävlingar.

Idag började dagen tidigt då jag innan skolan åkte med Anya till kyrkan och började morgonen där. Sedan flöt skolan på tills lunch. Med mina lunch kompisar fördjupade Cameron sina svenska kunskaper och "Grizzlybjörn" var ett populärt ord. Under engelskan (U.S literature) så hade en av klasskamraterna tagit med sig 1,5 liter chokladmjölk vilket var minst sagt skrattretande. När skoldagen var över tog jag en springtur för att sedan åka till filmkväll.

Livet här borta flyter på och jag har det bra. Om två dagar ska vi resa till Indiana från torsdag till måndag. Lite smått stressad missar jag tre träningar, vilket är mycket när det är obligatoriska, två dagar av skola och AFS lägret. Åh andra sidan är skolan här inte särskilt viktig, dansen är utredd med mina coacher som är förstående och jag är här för att uppleva saker. Med andra ord är det bara att sätta leendet på läpparna och blicka framåt motett ytterligare mini äventyr med en galen mexikansk familj! <3

​Det är svårt att inte sakna de här två knäppisarna som alltid funnits där när saker varit påfrestande...

Likes

Comments

GO COLTS! Vi uppträder varje fotbollsmatch, vilket har varit de senaste tre veckorna. Med kostymer, smink och håruppsättningar har vi gjort oss redo för framträdandena. <3 här kommer lite bilder från gårdagen och söndagens BBQ

Likes

Comments