Det finns många splittrade åsikter kring denna dag, vare sig den är nödvändig eller inte. Vad är meningen med en dag för kärlek när man inte har en crush, partner eller är gift?

Poängen är att ta vara på kärleken runt omkring sig, uppmärksamma den. Här borta är de mycket bättre på att göra något gulligt av denna dagen. Det kan vara alltifrån en stor nallebjörn till flickvännen till ett urklippt hjärta på en kompis bil eller en high five i korridoren.

I Rudbeck så har vi rosbud, här har de istället sångbud. High Energy (den mest avancerade kören) går runt under förmiddagen till alla som köpt sångbud och sjunger en sång till den speciella personen, ger en klubba och ett kort.

I mitt fall så gav jag kort till två kompisar här borta, fick choklad av Braxton (till dagens uppträdande), ett kort av mormor och papa, gift bag av Ellie, en nallebjörn med kort och sedan en god familjemiddag med rött tema och mini present innan basket match uppträdande. Det är nog min mest firande Alla Hjärtans Dag hittills, och jag gillar det!

Trots allt underbart som denna dag innefattar kan jag inte undvika saknaden av den pojkvän som befinner sig 9000 km bort. <3


Happy Valentines Day<3

Massa kramar till dig<3

We're gonna steal your hearts<3

Likes

Comments

Efter några dagar av tidiga morgonträningar var det äntligen dags för den sista tidiga morgonen för denna vecka. Tröttsamt kröp jag ut från det oemotståndliga mysiga täcket till nordpolen utanför, eller bara ett svalt tempererat rum. Vid fem förberedde jag min havregrynsgröt och packade det sista för dagens äventyr. Stephanie hämtade upp mig och vid sex klev vi på den frusna bussen. Under den första timmen sov, halvsov eller lyssnade alla på musik i sin egna lilla bubbla. Därefter kom var och varannan till liv.

Vi kom fram runt nio tiden och körde vår träningsrunda på golvet för att se var alla positioner var i förhållande till idrottshallen. Därefter fixade vi i ordning oss med hår, smink och kostymer. Vid ett hade vi vår första uppvisning och sedan fick vi paus ett tag tills vårt nästa framträdande vid fem tiden.

Efter tävlingen åkte vi till en hamburgs kedja och fyllde våra kurrande magar med ohälsosam med tillfredställande mat. Waffle fries, cheese burger och en choklad milkshake. Bussresan hem i mörket var mysigt och en efter en somnade tills jag själv satt ensam vaken och tittade på "She's the man" som rullade på de olika skärmarna i bussen.

Bilder från Thurston med kostym fix och sminkning. (Vänster upp är de två fantastiska tvillingarna Elizabeth och Leah) (under är Elease) (därefter Cera och Kenna) (mitten är jag och Raeliah) (höger uppe är Abi) (höger mitt är Bianca, coach Kenzie och Ali)

Jag passade på att ta med kameran och försökte fota lite från de olika danslagen.

Likes

Comments

Veckan har varit relativ lugn. Utan teater repetitioner så har jag fått en lucka av tid varje dag då jag kan göra läxor och tillbringa tid med familjen. Trots ett mindre fullspäckat schema så var jag redo för helg, två dagar att vila.

Denna helg har liksom veckan flutit på i ett sakta tempo och givit mig tid att andas ut och bara vara. Under lördagen hände inte så mycket, mest göra olika sysslor på hemmafront och tillbringa eftermiddagen med syskonen. Däremot åt jag middag ute med min kontaktperson från AFS och hennes familj. Det var super mysigt och härligt, särskilt med tanke på att hennes dotter och jag klickar bra. Vi fick en massa fisk till middag, vilken gjorde kvällen extra bra.

Hennes dotter har en 11 veckor gammal valp som jag fick nöjet att träffa. I och med att jag inte själv längre har en hund så har min överkänslighet växt och jag fick en mild allergisk reaktion. Det var det å andra sidan värt för att få gosa med valpen Milo. (En bild på de röda fläckarna som kom fram där Milo slickat...)

Idag följde jag med familjen till kyrkan vilket var skönt. Jag känner många där och det är på så sätt roligt att följa med till den tre timmar långa söndags skolan. Familjen uppskattar när jag följer med, samtidigt som jag själv tycker om ensamtiden i huset. Det gäller att på något sätt väga upp gångerna jag går och inte går.

Efter denna helg så har jag mer en en månad av redan planerade helger då jag förmodligen inte följer med till kyrkan lika frekvent. Det är ju tävlingssäsong igen. De två kommande veckorna har vi borta tävlingar, sedan en helgs uppbehåll med träningar, och därefter fler tävlingar. Nästa lugna period med dansen lär vara i slutet av april...

Ikväll ska den andra utbytesstudenten som går i min skola (Franco) komma över på middag med sin värdfamilj. Min familj känner nämligen hans värdföräldrar genom kyrkan. Mamman har förberett frukost till middag, vilket är en av mina favoriter. Det hela blir bättre när man har fast-söndag och hungern växer tills middagstid.

Fast-söndag innebär att man inte äter varken frukost eller lunch. I och med det så tar man pengarna som man normalt sätt skulle lagt ner på mat och ger till kyrkan som sedan lägger ihop den totala summan för församlingen och ger till (1) familjer i kyrkan som har det knapert med resurser (2) anstalter som ger ut mat till hemlösa.

Likes

Comments

Januari var en ganska lugn månad dansmässigt medan februari bjuder på en buffé jämförelsevis. De kommande månaderna är som en dröm för en liten ballerina som mig. Med stat tävlingarna uppradade, Disneyland koreografier ska övas in och sedan det mest aktuella: Boy Girl Routine.

Varje år frågar flickorna ut en kille som sedan ska dansa med dem i en koreografi som visas under olika sport event, vår hemma tävling och andra skolor. Det har varit olika teman genom tiderna, som High School Musical och Grease. Detta år har vi temat tjuv och polis vilket är jätteroligt.

Tjejerna har första låten: U Can't Touch This

Killarna: One Way or Another

Tillsammans: Bad Boys och Jailhouse Rock

Vårt första framträdande var igår. Innan vi framförde det så hade vi fototagning. Jag ser fram emot denna intensiva danssäsong som nu drar igång!


Bilder från tisdagens framträdande

Likes

Comments

Efter dansen i fredags så hann jag nätt och jämt packa, duscha och äta ett litet mellanmål innan mormor hämtade upp mig för att sedan köra ut till kusten. Tre av syskonen, mormor och jag begav oss mot finare vyer. Vi åt lunch på en fiskrestaurang i en av de små kust områdena, Old Town Florence. Det var alldeles underbart att äta fisk, med tanke på att vi oerhört sällan har det. Sedan fortsatte vi ut via kusten och stannade på olika ställen för att titta oss omkring och få ut på stränderna och klipporna. För ovanlighetens skull så var det vindstilla och solen sken som om det vore sommar.
Natten tillbringade vi på ett mysigt hotell just vid kustkanten så vi kunde gå ut och njuta av solnedgången och soluppgången, ett dopp i poolen och sedan bastu med god middag efteråt. Rättare sagt en utsökt middag med grillad fisk med underbar sås och obeskrivligt ris. Dagen därpå fortsatte vi vår lilla utflykt med fler fina utsikts platser och en ny hamnstad längre upp vid kusten där vi åt ännu mer fisk.

En blandning av massa bilder från de två dagarna<3

Likes

Comments

Äntligen är stressen över alla dessa prov över för några dagar och jag kan lägga fokus på andra saker som försegår. En sådan sak kan var det faktum att vi fått en ny president, Donald Trump.

Sveriges generella åsikt om Trump är väldigt enig om saken, ett stort nej. Detta blir mer tydligt när jag får små notiser från SVT som varje dag har någon nyhet gällande Trump.

Själv är jag oerhört splittrad när det kommer till vad jag ska, borde eller vill tycka. Därför har jag valt att inte ta ställning till honom.

Mitt hemland är emot honom, liksom många andra här. Däremot är det även många som är för honom, eller snarare var emot Obama och är nu lättade. De är trötta på det korrupta politiska enväldet som Hillary fört med sig.

Ena stunden hör jag om hur bra det är att få en president som faktiskt kan göra en skillnad, ta nya beslut och liknande. Å andra sidan så är många ledsna, upprörda och oroliga för vad som komma skall.

Ur mitt perspektiv så är det oerhört intressant att höra om alla dessa åsikter som han lockat fram. Vare sig de är bra eller dåliga, desto mer intressant blir det när jag ställer krångliga följdfrågor.

Jag är inte tillräckligt insatt i politik, företag och Trump för att kunna avgöra om han kommer bli en bra eller dålig president. Om han kommer ta vettiga beslut eller sväva ut i rymden, det återstår och se. Tills dess lyssnar jag in vad andra har att säga för att vidga mina vyer.

​I måndags var vi på ett Star Wars kalas hos en av grannarna. Kanske det är dags att faktiskt se filmerna?

Likes

Comments

Denna vecka var det dags för föreställning onsdag till lördag. Vår pjäs var med under onsdagens och fredagens show. Det är något med att stå på scen, med strålkastarljuset bländandes och de svarta konturerna av människor i publiken som ger mig ett sådant lyckorus. Vare sig det är en orkester, teater eller dansshow så är det obeskrivligt. De senaste dagarna har därför varit oerhört roliga och definitivt minnesvärda, trots den stress som snurrat omkring mig mitt i allt detta.

Under veckan har vi skolmässigt förberett det sista inför finalsweek som nu skall förgylla min vecka. Därefter är det mot en ny termin, äntligen!

Liksom min vecka så har jag pluggat mycket, särskilt med tanke på att jag inleder mina kursprov med matte, kemi och bollsports teori (alla regler).

Logan och jag i väntan på vår tur att gå ut på scenen.

De skådespelare och regissörer som var med på onsdags och fredags showen!

Likes

Comments

I och med det ostadiga vädret har det varit många inställda träningar med dansen då vi vanligtvis tränar innan skolan och det har då varit mindre bra väglag. Istället har mina dagar fyllts med teater, så kallade "One Acts". Vi har haft repetition två timmar varje dag förra veckan och sedan skulle vi har vårt genrep idag, men det blev framskjutet tills imorgon.

Den föreställning som vi nu förberett går ut på att åtta elever från den mest avancerade teater gruppen i skolan regisserar var sin one act som tar cirka 20 minuter varje liten pjäs. Sedan sätts fyra och fyra ihop till en show som man sedan framför endera onsdag och fredag eller torsdag och lördag.

Jag är med som en kaxig liten flicka i en del från boken och filmen "The Lottery ". För mig har det varit roligt att prova på något annat än dans samtidigt som jag förbättrar min engelska. I pjäsen ska vi ha en southern accent vilket är min stora utmaning.

Från och med denna vecka drar dansen igång igen med förberedelser för pojk och flick rutinen, stat tävlingarna i februari och mars samt koreografierna för Disneyland i april. Med teater, dans och annat på schemat skall även skolan klämmas in då vi nästa vecka har våra kursprov som summerar första halvan av läsåret... När det är över har jag passerat halvvägs milstolpen på mitt utbytesår.

En bild från min litteratur lektion, en från en konsert och den i mitten är bild med mitt nyklippta hår.

Likes

Comments

I och med att vi här borta har haft utmaningar med vädret denna vecka så har alla aktiviteter blivit inställda. Det låter säkert mesigt i jämförelse med Sverige när 2 cm snö stoppar kyrkan, skolan och dansen. Skillnaden är att Sverige är utrustat med fordon, verktyg och liknande för att hantera snö, medan Springfield inte är. Då kan man självklart ställa sig frågan varför de inte utrustat sig? Jo, snö är inte garanterat varje år och behovet är inte större än efterfrågan. Folk är med andra ord inte villiga att lägga ned pengar på sådant.

Vi har därför haft två fulla skoldagar denna vecka och övriga dagar varit instängda i vårt kyliga hus. Olyckligtvis gick vår värmepanna sönder i början av denna vecka och vi har haft en pågående brasa och några element utställda i huset för att hålla uppe värmen.

Idag tog jag mig ann en morgon promenad och det var till viss del skönt att få frisk luft, men jag tror att skridskor hade varit mer passande skor för det väglag där ute.


Likes

Comments

De tre hundra sextiofem dagarna som utgör ett år känns kortare och kortare för varje år. Mentalt sätt är jag fortfarande kvar i 2014...

Vanligtvis är mina sista dagar av året fyllda av skidåkning, bastu, filmer och god svensk mat. Det var på tiden att det nu blev en förändring.

I tisdags så följde jag med mormor, morfar och min mammas systrar ,som är mer som mina systrar också, till Portland. Vid lunch tid kom vi dit och medan de besökte sitt fina tempel och gjorde sina plikter där så passade jag på att träffa en kompis inne i stan.

I Portland träffade jag en alldeles underbar tjej, nämligen Kristina. Vi har år tillbaka gått i skolan tillsammans, dansat och massa andra saker. Det var jättekul att få tillbringa dagen med henne. Vi gick runt i den största shopping delen av staden, från mall till mall, och ändå suktades vi inte av de låga priserna på den fina kläderna. Det var så härligt att prata med någon från Sverige, trots att det var lättare att prata engelska än svenska.

Under onsdagen hände inte så mycket. Jag hade dans på förmiddagen och sedan tog jag det lugnt med familjen.

I torsdags började vi morgonen med att byta ut lite julklappar som endera var för stort eller smått. Vid ett tiden var vi tillbaka från våra ärenden och då väntade Braxton vid vår port. Vi åkte över till honom för att sedan tillbringa en hel eftermiddag till matlagning med hans mamma. Vi lagade tre olika fiskar, mums, och lite små desserter. Det var oerhört kul att prova nya saker som inlagda ägg och vitlöksklyftor. Att sedan försöka lite smått imponera på en kvinna som skrivit elva kokböcker är en annan utmaning. Efter den goda måltiden gick vi på bio, en ny film som kallas "La La Land" med Ryan Gosling och Emma Stone. Filmen var en musikal med temat drömmar. Det var länge sen jag lämnade en biosalong lika uppfylld av uppmuntran som denna. Musiken var alldeles enastående. Pricken över i:t var att komma hem till två julklappar (paket) väntandes på min säng.


Dagen därpå åkte jag, mamman och pappan iväg med Young Women till kusten för en retreat helg. Där vandrade vi, besökte stranden, spelade spel, gick på sanddynor, kollade in gamla stan och åt god mat. Det var en ovanlig avslutning av året med en minnesvärd en.

​I vilket fall God Jul och Gott Nytt År på er allihopa<3

Likes

Comments