Nå er jeg halvveis i oppholdet mitt her i Tyskland og den følelsen jeg sitter med nå tror jeg man må ha opplevd selv for å forstå. Det har gått så fort at jeg blir nesten små stressa for at jeg snart må forlate denne plassen og alle de herlige folkene jeg har blitt kjent med, men samtidlig gleder jeg meg også masse til og se igjen alle der hjemme! Jeg har opplevd så mye fint som jeg vil ta med meg videre og allerede vokst så mye på de siste fem månedene at jeg er spent på hva de neste 5 vil vise! Planer er også lagt og med min "to do" liste som jeg lagde sammen med vertsfamilien er jeg sikker på at mange nye opplevelser står for tur!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - klikk her!

  • 115 lesere

Likes

Comments


Tiden flyr og det har allerede vært jul! Den siste tiden har vært ganske hektisk med tanke på blandet annet tentamener og innskjøp av julegaver. Her starter de med juledekorasjoner allerede i midten av november, så nå føler jeg det har vært jul veldig lenge. På skolen dekorerte vi jentene klasserommet med juletrær, nisser og lagde til og med en kalender til hele klassen! Sånt blir det julestemning av!
Dette året ble en helt anderledes jul enn jeg er vandt til, men også en kjempe fin jul som jeg aldri vil glemme. Den 22. Desember satt vi kursen mot St. Peter Ording hvor vi skulle feire jul.
Vertsfamilien min og naboene leide der et utrolig koselig feriehus. På julaften var vi en tur til stranda etter frokosten og startet å åpne gaver klokken to. Det var nytt for meg å åpne gaver før middag, men jeg syntes det var fint for da var heller ikke barna så spent at vi måtte kjappe oss gjennom middagen senere på kvelden. Til middag spiste vi racklet, noe som ble en stor suksess! Alle var fornøyde og det ble en fin dag! 1. Juledag dro vi å badet i et stort badeland like ved noe som var utrolig moro.
De siste dagene av romjulen har vi vært hjemme i Handewitt og funnet på litt av vært.

Her er et glansbilde fra stranda

Alle rolige øyeblikk ble brukt til å spille forskjellige artige spill

Her er vi å spiser tradisjonell tysk julemat hos bestemoren. Det ble servert Kjempe deilig Schnitzeln og Knödeln!

  • 160 lesere

Likes

Comments


Nå har jeg ikke skrevet noe på lenge, men det er kun fordi jeg har så mye og gjøre. Jeg opplever noe nytt hver eneste dag og har så utrolig mye bra og se frem til. Julen skal vi feire i St Peter Ording og etter det står Hamburg, Berlin, Teneriffa og mye mer for tur!
Idag er det endelig Nikolaus! Når vi sto opp idag var skoene våres fylt med godteri og alle hadde fått pakker. Jeg var så heldig å fikk en bok om Manuel Neuer, og gleder meg til å starte på den!


Idag hadde vi heller ingen vanlig skoledag. Klassen møttes i Flensburg og vi var på et museum der hele dagen. Det var ikke så veldig spennende der, men må si det var mye bedre enn en vanlig skoledag!

Etter vi var ferdig på skolen for dagen gikk jeg og et par venninner på julemarkedet, shoppet og spiste på cafe. Julemarkedet her er virkelig mye større enn jeg hadde forestilt meg at det kom til å være og jeg bare elsker og gå fra bod til bod og lukte lukten av gløgg og andre bakevarer!

  • 204 lesere

Likes

Comments

Da har jeg hatt to uker høstferie! Det var veldig deilig med en pause, men jeg kjenner det skal bli godt å starte på skolen igjen.
Den første uken var jeg mesteparten her hjemme i Handewitt. Jeg spilte fotball, dro å shoppet i Flensburg og gjorde også litt skolearbeid. Vi var også en dag ute og spiste frokost, noe som her er like vanlig som å dra ut å spise middag!
På fredagen tok jeg toget til Rendsburg som ligger ca. 40 minutter unna. Der ble jeg møtt av Mathilde og hennes vertsmor. De viste meg rundt og tok meg med hjem til de. Det var så fint og se Mathilde igjen og det ble en super dag som gikk alt for fort forbi!
Lørdagen var det tid for å reise til Danmark! Vi bodde i et sommerhus med naboene våre hele denne uken. Det var utrolig fint i Søndervig og vi brukte mesteparten av dagene på standa eller på shopping.
Nå er vi kommet hjem igjen og idag blir den siste feriedagen brukt på å spille en fotballkamp.

  • 302 lesere

Likes

Comments

Da har jeg vært i Handewitt i en måned! Jeg trives så godt både på skolen og med mitt nye fotballag, og alt begynner virkelig å falle på plass. På lørdag møtte jeg Mathilde, en annen utvekslingsstudent, i Schleswig. Vi gikk litt i byen og fant oss en cafe ved havnen der vi kjøpte oss crëpes. Det var kjempe gøy og se henne igjen og vi hadde en kjempe fin dag sammen.
På søndag var jeg først og så på Emily spille en håndballkamp. Hun spilte veldig bra og de vant overlegent, Deretter dro jeg til Harrislee for å spille en fotballkamp. Dessverre tapte vi med mange mål, men det var uansett morsomt og spille litt fotball. Etter et slikt nederlag var det deilig og få servert et stort måltid med hjemmelagde schnitzler hos bestemoren.
I dag er det den tyske nasjonaldagen! Det vil si en fridag, for her feires ikke nasjonaldagen noe stort. Planene for dagen er å bake en kinderkake, gjøre lekser og bare slappe av.


  • 378 lesere

Likes

Comments

Fredag den 2.september ankom jeg Kiel etter en 6 timers togtur. Jeg var veldig klar for å møte vertsfamilien min for første gang, og når jeg så de var det som å møte noen jeg allerede kjente! Det var et stykke å kjøre til Handewitt, men det gikk fort siden vi snakket hele turen. Vi snakker bare tysk sammen og jeg merker fremgang fra dag til dag! Nå må jeg ikke lenger tenke på hvordan verbene skal bøyes eller hvilket ord som kommer først, og det føles veldig godt.

På mandagen startet jeg på skolen, noe som jeg var veldig spent på. Heldigvis kom jeg godt overens med de i klassen og det ble en fin dag. Resten av uken har vi ikke gjort så mye på skolen. Vi har hatt mange bli kjent leker siden det ikke bare er jeg som er ny i klassen min og på torsdag var vi hele dagen på stranda!

Denne helga har jeg brukt på å bli kjent med naboene, grille, bade og lære vertsfamilien min kubb! I tillegg var vi på Designer Outlet i Münster hele lørdagen noe som var kjempe fint! I dag var vi å spilte fotball, for så og se en håndballkamp i hallen.

Imorgen starter vi med fag og det er mye nytt, som for eksempel; dansk, bio og politikk, så det blir veldig spennende. I tillegg har jeg min første fotballtrening for TSV Nord Harrislee imorgen og gleder meg masse til det!

Emily og Lotta på lekeplassen i nabolaget

Her er noen bilder fra da vi var i Münster på shopping

Her var jeg på stranda med klassa og spilte volleyball, fotball, bada og spiste is! 

  • 483 lesere

Likes

Comments

Da har jeg endelig ankommet Tyskland! Jeg har fått mange nye internasjonale venner og trives kjempe godt. Jeg forventet å komme til et sted gankske likt Norge, men det som møtte meg var overaskende. Matbutikkene er mye større enn de hjemme og har et kjempe stort utvalg av alt man kan tenke seg. Bilveiene har tre filer midt i sentrum og de kjører som noen gærninger. Maten er helt fantastisk. Jeg har ikke rukket å smake pølsene her enda, men osten, frukten, kjøttet og spesielt godteriet er utrolig godt her! Jeg har lagt merke til at folk i Tyskland er veldig åpne. Hvis man sitter ved siden av noen man ikke kjenner på bussen prøver man å bli kjent med de og hører de du snakker et annet språk spør de deg hvor du er fra osv.

DAG 1:

Søndag den 21. august reiste jeg fra Norge. Det var veldig trist og dra, men jeg gledet meg så mye til å ankomme Tyskland så det gikk bra. Flyturen var kun på 2 timer, men når vi landet måtte vi vente på en buss i 5 timer på flyplassen.. Når vi endelig kom frem til hostellet spiste vi litt og så oss rundt.

Dag 2:


Mandagen hadde vi en muntlig test for å se hvilket nivå man var på og hvilken klasse man tilhørte. Resten av dagen brukte vi på å bli kjent i Mannheim og shoppe! PS: ikke lurt å komme for sent til avreise, for da må man bruke denne fine vesten.

Dag 3:

Denne dagen hadde vi skole frem til tre som vi alltid har, og etter det dro vi til Luisenpark. Det er en veldig stor park hvor vi kunne kjøre båt, gå på resturant, spille fotball, høre på musikk, osv...

Dag 4:

Onsdagen etter skolen grillet vi og prøvde masse forskjellig tysk mat. Etter det dro vi til parken i nærområdet. Jeg og en annen venninne startet å spille fotball og da fikk vi virkelig merke hvor åpne de tyske folkene er. Før vi visste ordet av det var vi tolv stykker som spillte!

Dag 5:

På torsdag var vi på en utekonsert i Bensheim. Denne dagen prøvde vi Spaghettieis som de er så kjent for her i Tyskland og det var urtolig godt!

Dag 6::

Denne dagen var det vannkrig og fotballturnering! Laget mitt kom på 3.plass men det var morsomt uansett.

Dag 7:

På lørdag var vi på dagstur til Freiburg. Vi så på et av syd Tysklands største slott, var på et utsiktspunkt og shoppet masse!

Idag:

Idag hadde vi endelig en fridag! Så jeg har sovet lenge, laget bag, spist mat og bare slappet av. 
Nå er det kun fem dager igjen til jeg drar til vertsfamilien og jeg gleder meg masse!

  • 583 lesere

Likes

Comments

Nå er det kun 1 uke igjen til jeg drar! Jeg gleder meg så utrolig mye til soft landing camp, møte nye mennesker og ikke minst å møte vertsfamilien. Jeg kan ikke vente til å komme frem til Handewitt som jeg allerede har klart å forelske meg i. Jeg er utrolig spent på hvordan dette året skal bli!
Det blir også spennende å starte på en ny skole og et nytt fotballag. Jeg trives kjempe godt på fotballaget mitt her i Tynset, og skal spille med de helt fram til jeg skal reise. Det blir trist å dra fra dem, men jeg kommer jo tilbake om 10 måneder.
Det blir ikke bare enkelt å reise fra alle kjente fjes. Det blir nok veldig tungt å ta farvel med venner og familie, men vi skal holde kontakten på skype og slikt så det skal nok gå fint.
Før jeg drar til Handewitt skal jeg til Mannheim på noe som kalles soft landing camp. Her skal jeg være i to uker å lære om tyske skikker, språk og kultur på formiddagene og dra på sightseeing om kveldene! Det blir nok gøy og treffe andre som også skal på utveksling rundt om i Tyskland.
Dagen etter jeg ankommer vertsfamilien skal jeg være med en av vertssøstrene mine på et løp. Da er det 10. gangen løpet blir arrangert og folk fra hele nærområdet kommer før å løpe og heie. Det blir nok en kjempefin start på året!

  • 692 lesere

Likes

Comments

Hvor skal du på utveksling?
jeg drar på utveksling til Handewitt, Tyskland

Hvilken organisasjon reiser du med?
jeg reiser med Explorius og har DFSR som underorganisasjon i vertslandet

Har du fått vertsfamilie?
Ja, jeg er fått en kjempe fin vertsfamilie som jeg har mye kontakt med! Vertsfamilien består av vertsmor, vertsfar og to jenter på 6 og 10 år

Hva gleder du deg mest til?
Jeg gleder meg mest til å oppleve en helt ny hverdag med en ny kultur og bli kjent med flere mennesker!

Hva gruer du deg mest til?
Jeg gruer meg vel mest til å forlate Norge og alle venner og familie

Skal du på forberedelsesleir?
Ja, alle som reiser til Tyskland og har DFSR som underorganisasjon skal på forberedelsesleir til Mannheim i ca. to uker

kunne du tenke deg å prøve en ny sport?
Ja, jeg har litt lyst til å prøve tennis, men må se hvor mye tid jeg får til overs

Hva tror du at du kommer til å savne mest?
Jeg kommer så klart til å savne Tynset, språket, venner og familie, men et sted jeg tror jeg virkelig kommer til å savne er Todalen!

Nevn fire steder du kunne tenke deg å besøke i landet ditt.
Jeg har lyst til å besøke Berlin, Frankfurt, Hamburg og Kiel

Tror du det kommer til å bli et bra år?
Ja, jeg prøver å holde forventningene lave, men det er så vanskelig når alt høres så bra ut!


  • 847 lesere

Likes

Comments

I dag deltok jeg på get ready møte over skype. Dette er et møte Explorius, som er organisasjonen jeg reiser med, holder for å forberede framtidige utvekslingsstudenter. Her tok de opp mange interessante temaer som var alt i fra hvor tung kofferten kan være til hvordan oppføre seg i vertsfamiliens hus. Det ble mye snakket om det beryktede kultursjokket som omtrent ingen utvekslingsstudenter klarer å unngå. For meg er vel sjansen for et stort kultursjokk mindre med tanke på at jeg reiser til Tyskland. Selv om Tyskland og Norge ikke ligger så langt unna hverandre er det fremdeles noen kulturforskjeller, men jeg lever i troen om at det kommer til å gå veldig bra!

Det oppstod noen komplikasjoner underveis, men helhetlig sett var det et veldig bra og informativt møte. Det ga meg svar på mye jeg lurte på, og hjalp meg forstå at det ikke er lenge til jeg drar. For det er faktisk under 2 måneder til jeg reiser! Endelig starter det å gå opp for meg at jeg skal bo 10 måneder i utlandet. Før har jeg bare tenkt at det er så lenge til jeg drar, at det ikke har virket realistisk og jeg kan avvente de siste tingene jeg må gjøre. Nå står jeg her å føler jeg har det kjempe travelt, men det er jo egentlig ikke så mye mer jeg må ordne. Jeg må finne ut hvilke skolebøker jeg må ha med meg, få stipend og ikke minst pakke. Jeg har startet å planlegge hva jeg skal ha med meg, men i dag fikk jeg vite at jeg kun kan ha med 20kg så jeg må nok legge en ny plan.. Haha, men skal nok få det til!

  • 895 lesere

Likes

Comments