Mine gudbørn har været på besøg i anledning af deres fars/min brors 30 års fødselsdag. Og jeg kunne ikke dy mig for at finde en lille ting til dem også. Da hans gave blev købt i søstrene grene, og i øvrigt er noget jeg også købte med hjem til mig selv, var det oplagt at finde på noget der. Kufferterne er købt for under 40 kr. stykket og fås i forskellige farver og mønstre. Indeni er der 100% frugtbaseret slik, fedtefarver i alle regnbuens farver, små malebøger i pixi-størrelse og sæbebobler. Hver kuffert er nok løbet op i underkanten af 100 kroner. Da de er tvillinger (og ja, selvfølgelig fordi jeg elsker sådan noget), havde jeg lyst til at gøre kufferterne lidt mere unikke. Heldigvis havde jeg noget bred, farvet tape liggende, som jeg har klippet ud med deres navne (i fri hånd, det kræver kun at kaste sig ud i det) og klistret på. Tape kan købes diverse steder online eller i panduro hobby, i diverse farver og mønstre.

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Mangler du en sengehest (findes der virkelig ikke et pænere ord, for noget man sætter på siden af sengen?)? Det gjorde vi, da vi samsover og har en radiator ind imod væggen, som nu skal tændes til vinteren (og derfor kan der ikke stables puder pg tæpper opad, da varmeregningen så vil eksplodere + jeg vil være nervøs for brandfare, uden at ane om det overhovedet er en rationel frygt). Nå. Op ad vores seng, på modsatte side af væg og radiator, står et tøjstativ. Men det forhindrer selvfølgelig ikke en baby i at falde ned. Det gør derimod siderne fra den gamle stigereol, som vi havde stående på loftet. Vi har skruet to sider sammen, forskudt af hinanden, således at den kommer lidt op i højden og mellemrummene bliver mindre. En gammel bordplade, brædder eller et andet stykke træ, ville kunne gøre samme trick. Så skruede vi det fast på sengerammen og så blev den samlede omkostning, lige præcis 0 kroner. Nu har jeg lagt nogle tæpper over og gjort det til en hyggelig krog og så har sengen faktisk pludselig aldrig været bedre, for os alle tre.

Likes

Comments

Min kære svigermor, klager altid over (okay, faktisk klager hun aldrig, men roser bare alle andre) at hun synes der mangler lidt et-eller-andet hist og pist i deres fine, i øvrigt sindssygt misundelsesværdige, lejlighed, der ligger lige rundt om hjørnet fra vores lejlighed. Som i, to gader væk. Men i virkeligheden, så har de ikke bare det mest gæstfri hjem, de bor simpelthen også så pænt og har hjemmet propfyldt med de fineste hjørner og detaljer, helt uden at bo hverken proppet eller pertentligt. Temmelig imponerende, hvis jeg selv skal sige det.
Så i den anledning har jeg løbende gået og taget lidt billeder i min kærestes barndomshjem, også lidt for at vise min svigermor, hvor fint de rent faktisk bor (nogle gange er det let at se sig lidt blind på egne kvaliteter) og det er så blevet til en lille billed-reportage. Jeg har ikke rykket på én eneste ting, blot klikket. Nyd det, det er pænt.

Likes

Comments

Da vi skulle være forældre, skylle vi pludselig lave et par ændringer i lejligheden. Der skulle eksempelvis være en pusleplads. Vi kunne egentlig rigtig godt lide den måde vi allerede boede på, så derfor søgte vi at integrere nogle løsninger ind i den måde vi allerede havde indrettet os, istedet for at ændre hele rum. Det blev blandt andet til et halvt svævende, hjemmegjort puslebord, en halvt malet væg i farven clementin og nogle små hylder over puslepladsen, med lidt hyggeligt, hjemmelavet dims på og under.

Hylderne er lavet af gamle, brede herskabsgulvpaneler med galvaniserede beslag, indkøbt i silvan. "Ranken" under hylden er mit eget påfund og består af lædersnor fra panduro hobby (49 kroner for 5 meter eller noget i den stil) og filkuglerne er nogle jeg gerne hamstrer i søstrene grene, når de har flotte farver. Farvekombinationen er selvfølgelig smag og behag og kan laves i uendelige udgaver. Det kræver en tyk synål, hvor lædersnoren kan snydes i og et par små søn til hver sin side af hylden. Nål på snoren, filtkugler på. Løkker i hver ende og op på sømmene. Æsken ovenfor, bruger vi til pixi-bøger og er ligeledes fra søstrene grene, hvor jeg også har købt det stjerne-mønstrede papir og bundet den ind i, for at få det udtryk jeg ønskede mig.

Likes

Comments

Da jeg i sin tid flyttede ind her i lejligheden på Nørrebro, hjalp min kære far mig med at opstøve fem (gratis!), tørre (det er vigtigt at de ikke har stået ude og suget en masse fugt), EUR-paller. Dem havde jeg nemlig nogle planer med. Sidenhen har jeg købt fire mere, til et andet projekt og, vel at mærke, et komfur oven i hatten for 150 kr. på den blå avis. Såeh, det er altså til at opstøve.

Reelt er det her projekt, det sidste projekt jeg lavede ud af de fem paller og det er derfor lavet på rester, så at sige. Det ændrer dog ikke på, at det nok er mit yndlingspåfund af de fem. Det gjorde simpelthen underværker for udtrykket og helheden i vores køkken. Nu til sagen.

Det er en hylde, der er lavet på plankerne fra pallerne, der har den funktion at de stiver hylden af. Dernæst er den gjort bredere/tykkere opad, med mellemstykkerne ("klodserne"). Det hele er sat sammen, sådan lidt hist og pist, med skruer og en boremaskine, da det holder bedre end søm. Derefter har vi malet den tre gange, med en mat sort. Købt to sorte hyldeknægte i Silvan, som vi satte den op på, samt tre vinkelbeslag, som holder den oppefra, da den alligevel sidder så højt, at det ser man ikke. "Gelænderet" på hylden, er lavet af hulbånd og fastgjort meget stramt i hver side, med skruer. Til sidst skruede vi små sorte kroge i bunden, til kopper, plantehængere (og skinke) osv. Alle dele, paller undtaget, fås i dit lokale byggemarked.

Intentionen med hylden, var at få udnyttet at der faktisk er ret højt til loftet i vores køkken, samtidig med at det giver lidt ekstra opbevaring og det er lykkedes. Jeg er mere end glad.

Likes

Comments

Jeg er så heldig, at være blevet bedt om indretningshjælp. Make-over, ommøblering, kald det hvad du synes. Der skulle ske noget nyt og projektet var kørt fast. Udgangspunktet ser sådan her ud og ønskerne er et lysere rum. Jeg tog imod med kyshånd og seriøs iver.

Jeg tænker et par ting. Først og fremmest får jeg øje på det sorte mørklægning. Et sort mørklægningsgardin er ikke pr definition en dårlig idé. Vi har eksempelvis valgt sort i vores soveværelse, som en bevidst tilføjelse til indretningen. Og så er et mørklægningsgardin i øvrigt essentielt, når man har børn. Men i det her smalle rum, stjæler det sorte gardin simpelthen al fokus og suger lys og energi ud. Derfor ville et hvidt gøre underværker - og virke ligeså fint. Det samme ville nogle løse, lyse gardiner udover. Evt. noget tyndt blonde-ish på en hvid gardinstang, der kunne kombineres med den lyskæde, der allerede er købt, til at skabe hygge. Rummet er virkelig godt, fordi der er så højt til loftet, men der mangler nogle lodrette linjer og noget brug af væggene opad, i højden. Spejlet kunne eksempelvis stå på højkant, istedet for vandret. Kommoden kunne evt. males en lidt pastel'et, men stadig lidt dyster, støvet grøn med en mat, fløjls-look maling. Det ville give lys, men stadig passe godt til stilen i resten af lejligheden, som er en anelse dunkel, på den gode måde, og samtidig skabe farve og hygge i det helt hvide rum. Puder og puffer kunne samles lidt, til en stor hyggekrog, hvor der måske kunne være noget opad på væggene og samtidig hænge noget fra loftet, til at samle krogen. Og så er der døren bag kommoden. Jeg kan som udgangspunkt godt følge tanken omkring at "gemme den væk", ved at stille noget foran. Men det kommer til at virke anderledes, idet man ikke rigtig kan gemme en dør og derfor får det istedet et lidt rodet udtryk. Derfor ville jeg flytte kommoden og evt. male et felt med tavlelak, så døren istedet får en fin funktion. Til sidst, så kunne loftslampe med fordel flyttes, så den ikke bare hænger i midten af rummet, men istedet hænger "over noget". Legehjørnet eksempelvis. Og så kunne der istedet være en lille væglampe i hyggekrogen, ved puderne. Noget der også vil give mere lys og syne af mere plads, er at i og med at indgangen er i højre side, er venstre side det første man ser over på, når man kommer ind. Derfor giver det mening at undgå store møbler i den side, idet rummet er lille og smalt.

Det hele lyder måske lidt dyrt. Det ville det ikke være ;) jeg har fundet nogle gode bud:

Ikea mørklægningsgardin, hvid, 119
Ikea gardinstang, hvid, 19
Ikea gardiner, hvid blonde, 59
Ikea, væglampe (hvid), 39
Www.kunstnershoppen.dk: (de her ting er jeg i øvrigt nødt til at finde en undskyldning for at købe til mig selv også)
Schjerning tavlelak, 59
Spraymaling (til lampe), daffodil yellow, 49
Spraymaling (til kommode), pale turquoise, 99

= 550 (inkl. forsendelser)

Mit forslag ser derfor sådan her ud:

De andre ting på billedet, er noget jeg ved der allerede er tilgængeligt, med undtagelse af plakater, rammer og "pynt" fra loftet.

Flere før og efter billeder følger, i takt med at der sker lidt hist og her. Stay tuned!

Likes

Comments

I år, har været første kolonihavesæson, for vores vedkommende. Det betyder også, at den har stået på riigtig meget istandsættelse. Før- og efter billeder kommer på bloggen inden så længe. Den så mildest talt forfærdelig ud, da vi overtog den, både haven og huset, og vi har lagt rigtig meget energi derude, for at gøre det til et sted hvor vi rent faktisk havde lyst til at være. Det har været lidt af en prøvelse, fordi vi er så uendeligt glade for vores lejlighed og den har derfor vejet tungt i den anden skål. Det er dog lykkedes og det har betydet luksusproblemer i kategorien forsømt hjertebarn. Jep, The struggle is real. Lejligheden er simpelthen vissen, smårodet, småstøvet og står generelt bare slet ikke som jeg elsker den mest og jeg bliver reelt en lille smule sørgmodig over det, hver gang vi er hjemme. Omvendt er energien bare ikke til, at tage hånd om begge dele. Derfor er det også med blandede følelser, at kolosæsonen siger tak for i år, om en lille måneds tid. For øv, hvor kommer jeg til at savne sommermorgener, at vågne i hemsen, have døren åben ud til haven, og ja. Frisk luft. Frirum. Men hvor jeg dog også glæder mig til at komme hjem både fysisk og i energien, og nusse om lejligheden, fixe alle hjørner og kroge og gå på jagt efter små opdateringer til hist og her. Jeg tror endda at Søstrene Grene sagerne, hvis jeg er heldig i morgen, skal bo på Nørrebro.

Likes

Comments

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er en sucker for Søstrene Grene. Vitterligt. Jeg kan sagtens gå igennem tre gange på en uge, hvis jeg alligevel er i nærheden. Jeg tror særligt det er alt deres småtteri og gode tilbehør til DIY's i perler, snor, filt, karton og andet dims, der lokker mig. Og nåhja, min yndlingschokolade fra Hershey's. Men det skal da heller ikke gå utalt hen, at jeg i min graviditet (for halvandet års tid siden), græd, da min kæreste, på dagen for den første lancering af kollektion, var taget på arbejde i Herlev med alle dankort i husstanden. Det løste sig, jeg fik det jeg ville og alt endte godt. Den her kollektion (der udkommer på torsdag) kan nok ikke helt bringe samme følelser frem hos mig. Den giver mig lidt IKEA-vibes, på den ikke så fede måde. Men der er alligevel et par elementer jeg gerne vil have fingrene i.Lille stentøjsvase med vertikale striber i Lille My-rød. Jeg elsker den og uden at ane hvor den skal bo, så må jeg eje den. Den står til 36,60, så det er lige til at overskue.

Denne lille bordlampe i olielampe-stil, vil være helt perfekt på en helt høj hylde, vi har i vores køkken. Den findes i tre designs og jeg ved endnu ikke hvilket jeg ville snuppe med hjem, men det kommer måske ogs an på hvor hurtigt jeg når forbi butikken. Den koster 188 og er derfor et rigtigt godt, prisvenligt bud på den her type lampe, der ofte ligger mellem 500-1000 kroner.

Det fineste ovale spejl. Grunden til at jeg falder for det, er nok i virkeligheden på baggrund af den mega fine opsætning, hvor det står løst, hvilket også er en måde jeg ofte bruger spejle på, da det giver et mere henkastet lækkert og let udtryk. Jeg tror dog at jeg ville bruge dette i kravle-stå højde til min datter, et sted i vores hjem. Måske stående på gulvet (selvfølgelig sikret bagpå, så der ikke sker nogle uheld). Spejlet står til 198 kroner.

Likes

Comments