Da jeg flyttede ind i lejligheden vi nu bor i alle tre, havde Jeppe allerede et billede hængende over sofaen. Billedet var et lærred fra Ikea, men udenpå havde han sat en masse forskellige Go Cards på. Du ved, dem man tager gratis, når man alligevel er på café. Jeg synes dog det havde et lidt ufærdigt udtryk, så jeg fik et “go” fra ham, til at pille dem af og istedet sætte dem i en stor ramme. Nu giver vores lille kunstværk liv på vores lille, ellers sindssygt kolde og meeeeget hvide toilet. Jeg elsker det.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Er du også træt af at give 600 kroner for sengetøj, alle de andre med børn også har? Det er jeg. Eller var. For en dag gik jeg, for anden gang, forbi en sød kvinde med en barnevogn, hvori baby lå med det fineste rosa sengetøj med små gule bananer. Jeg beundrede det allerede første gang jeg så det, og havde trods ihærdige forsøg, ikke haft held online, så nu spurgte jeg hvor det var fra. Det var hjemmelavet. Klart.

Og nu er min datters det samme. Hun hintede mig til stof2000, hvor jeg fandt både stof, tråd, de fineste pastelgule trykknapper og en maskine til at sætte dem i. Jeg har først for nylig fået min (farmors gamle) symaskine ned fra loftet, så jeg brugte en livline og fik hjælp fra en bekendt.

Jeg tror jeg slap afsted med det for ca. 300, dvs. halv pris.

Køb stoffet i de ønskede længder (babydyne 70x100x2 eller juniordyne 100x140x2 + pude) og læg 20 cm oveni pr. side, så der er nok til oplæg, fejl og evt. en lille rest til et hyggeprojekt.

Likes

Comments

Elsker du også planter? Jeg gør. Det giver lige noget ekstra til indretningen og jeg er vild med det grønne indspark. Derfor ville jeg også gerne have det ind i børneindretningen. En kaktus er dog ikke super børnevenlig, derfor har jeg lavet en i filt. Det du skal bruge er:

- Nål og tråd
- Filt (gerne tyk/stiv - den i panduro er meget blød og slatten, idet den er meget tynd, det kunne godt blive problematisk)
- Små perler (Søstrene Grene)
- Vat
- En lille vase (min er fra IKEA)

Tegn dit mønster på et stykke papir - find evt inspiration på google/pinterest - klip det ud og læg to stykker filt ovenpå hinanden og herefter din skabelon ovenpå, som du hæfter på dine filtstykker med knappenåle. Nu kan du klippe din kaktus og få to ens.
Sy små perler på den øverste del og sy dem herefter langsomt sammen med små sting, hvor du fanger løkken, før du strammer tråden til, så du hæfter kanten. Kom vat i undervejs og vups. Kaktus til baby.

Likes

Comments

For hvad der må være 7-8 år siden og jeg huserede på Frederiksberg, lavede min daværende svigerfar et par bogkasser til mig, på bestilling. Jeg bestemte mål og det hele og han leverede det jeg ønskede. Mega sejt. Sidenhen har de kasser hængt på væggen med bøger i. På væggen med nips i. Stået på gulvet med undertøj, halstørklæder og bukser i. Og jeg har sågar brugt dem som stole. Jeg tænker at de er lette, omend lidt tidskrævende at lave. Der var oprindeligt også et bræt i bunden, men det har jeg pillet ud i anledningen.

Men nu var det tid til en luftforandring. Sagen var den, at jeg var blevet træt af tøjkasserne på gulvet og ønskede gulvet frit. Og så er der sket det, efter at vores lille loppe er begyndt at fjumse rundt hist og pist, at vores hjemmelavede skohylder, der er lavet ud af pallerester, simpelthen var faldet halvt ud af væggen. Vi bor i en gammel ejendom og væggen ude i bunden af gangen er simpelthen lavet af strå. Så noget måtte ske.

Kasserne har jeg savet over på midten, så der var fire dele tilbage og den ene del har jeg savet over på midten igen, så der var fem. De tre store ovenpå hinanden og de to små ovenpå hinanden, ved siden af. Det hele er banket sammen med søm. Voila.

Likes

Comments

Som jeg teasede lidt med på Instagram for ikke så længe siden, så har jeg lavet et legekøkken til vores datter i kolonihaven til hendes 1 års fødselsdag.

Jeg havde en drøm om at en stor rød- og hvidstribet markise i bedste cirkusstil skulle indramme det, så idéen blev til ud fra det. Det jeg har brugt er:

- Blyant til optegning på papir og væg
- En håndfuld Posca tuscher i de farver jeg skulle bruge (fås i panduro + online). Det er tuscher med maling i
- To gamle træhylder
- 8 små hyldknægte
- Et gammelt sengebord fundet og købt på dba for 100 kroner
- Hvid maling
- En køkkenstang fra IKEA med faste kroge (FINTORP)

Jeg startede med at lave en skitse, som den jeg tidligere har postet på Instagram. Derefter skar jeg de to hylder til fire og sleb kanterne. Jeg malede det lille sengebord og så begyndte jeg at lave markeringer på væggen. Markeringer til de fire hylder og markeringer til sengebordet, der snart skulle forvandles til et komfur.

Med markeringerne på plads gik jeg igang med blyant og Posca tuscher og tegnede det på væggen, som jeg ønskede: små is, en spand med friske fisk, æg, tomater, vindruer, mosaikker over komfuret og den store markise som rammen for det hele. Med det malet, kunne jeg nu male på sengebordet, så det blev til komfur med kogeplader, knapper og ovn og herefter sætte det hele op/fæstne det til væggen.

Alt i alt løb det op i cirka 750 (ekskl. grydesæt).

Likes

Comments

Nogle gange får jeg simpelthen kuller af at se på det samme i længere tid. Det samme sted, i hvertfald. I sidste weekend var det hylden øverst i køkkenet, der fik sig en lille omrokering og igår var det vindueskarmen i stuen.

I mange år har vi haft det fineste lille IKEA drivhus med planter omkring. Super fint. Nu havde jeg bare brug for at der skulle ske noget andet. Derfor gjorde jeg status over de planter vi havde i lejligheden (vi har temmelig mange) og fjernede alt fra vindueskarmen og startede forfra, én ting ad gangen. Jeg havde købt én ny ting, en lille grøn kasse fra Søstrene Grene til 30-ish kroner. Resten var gamle sager på nye pladser og nu er der pludselig luft. Tiltrængt luft og drivhuset har udtjent sin pligt.

Så mit budskab er; har du brug for lidt nyt liv, uden at skulle købe nyt? Ryk rundt på det du har. Det føles vitterligt ligeså godt.

Likes

Comments

Jeg har igen fået lov til at snuse lidt rundt i et fint hjem og tage nogle billeder af lidt forskellige kroge og hjørner, der er særligt fine og som gør deres hjem til noget helt unikt. Den her gang er det min veninde og hendes datters hjem, der samtidig også er min svigerinde og niece. It looks like this.

Likes

Comments

For efterhånden temmelig længe siden, lavede jeg et lampe hack på en IKEA lampe. Eller rettere vi. Og det var min mands til at starte med, som endte med at hænge på loftet, da den røg ud af soveværelset. Reelt er det faktisk også en kombination af to IKEA lamper, plus det hjemmelavede. Hacket, om man vil. Og er smart. Hæh. Vi havde hele tiden haft en “fiskestangslampe” henover vores sofabord. Den hedder nærmere betegnet REGOLIT, og er en gulvlampe med bue og lampeskærm i rispapir. Noget jeg grinte en del af, da vi til en start flyttede sammen. Men så blev jeg egentlig glad nok for den. Lige indtil den dag, hvor jeg sad i sofaen og ham den pæne havde været så skøn at købe kosttilskud med hjem, og lige ville kaste dem til mig. Jeg kan tørt konstatere, at de fløj direkte igennem den rislampe. Ja. Slut. Så gik vi lidt og grublede over hvad der skulle ske med vraget, og følte os egentlig ikke klar til at skille os af med fiskestangen, men omvendt fyldte den åndssvage rislampe alligevel bare absurd meget i vores stue. Især i hullet tilstand. Så kom jeg i tanke om lampen på loftet. Nærmere betegnet, MASKROS lampen, som er den enormt store hvide sag, med plastikblomster man selv klikker på. Jeg hentede den, skilte den ad, og så diskuterede vi lidt frem og tilbage om farver osv. Og resultatet blev som nedenfor. Jeg er så tilfreds med luftigheden og looket. Her er kombinationen.

Da alt var skilt ad, og beslutningen var truffet, tapede jeg alle metalstængerne ind i malertape. Det var latterligt besværligt, så god vind med det, hvis din tålmodighed er knap. Derefter fik alt undtagen de små yderste knopper, eller “klips”, der oprindeligt er lavet til at holde plastikblomsterne, guldspray. Knopperne fik en omgang sort, og så blev den atter samlet. Denne gang uden blomster. Nu ser den sådan her ud, og de to lamper endte alligevel med at blive til noget fint, som vi i lang tid var rigtig glade for.

Likes

Comments

Siden vores lille nullermand rykkede ind i reden her på Nørrebro, har der skulle et par justeringer til hist og her. Vi har taget de fleste af dem løbende, men vi gjorde da bestemt “klar” til hendes ankomst, ved bla. at lave en hjemmelavet pusleplads og en lille hyggekrog, med aktivitetsstativ og hjemmelavet ophæng på. I den forbindelse har jeg også ønsket mig, at integrere hende i vores indretning, istedet for bare at have en masse ting til at flyde rundt over det hele. Derfor, i den hyggekrog, har vi valgt at hænge en stor, farverig plakat i børnehøjde, så hun har glæde af den (og selvfølgelig fordi det også ser pænt ud). Plakaten er en vi har fået af hendes gudmor og er et, nu gammelt, Louisiana tryk i en hvidmalet ramme fra søstrene grene, jeg har kradset lidt på med noget sandpapir, for et mere upoleret udtryk. Super fin.

Sidenhen er behovet for det lille tæppe og aktivitetsstativet passeret og nu bruger vi hjørnet til min kettlebell og hendes lille gyngefår. Jeg er stadig helt forelsket i løsningen med plakaten i børnehøjde.

Et andet sted vi med tiden har gjort det lidt mere børnevenligt, er i vores køkken. Hun elsker at være derude og det er naturligt at hun gerne vil rode i alt hvad hun kan nå, imens jeg laver mad. Derfor har jeg omarrangeret lidt og lavet de to laveste hylder i vores reol med service, til hendes. Her bor alt hvad der ikke kan gå (ligeså let - melamin kan faktisk godt smadre) i stykker. Det er endt med at være virkelig nuttet og hun ved at det er hendes. Så herligt.

Likes

Comments

Idag har Ikea lanceret en ny kollektion, der er et samarbejde med de to dygtige HAY-mennesker. Personligt har jeg aldrig rigtig vært med på HAY-bølgen og ejer heller ikke noget derfra. Men jeg kunne helt sikkert godt klemme et par farvede items ind derfra, hist og her, skulle det nu være. Det kunne eksempelvis være de her fine stole.

Nå. Ikea er jeg glad for. Jeg er glad for deres priser og for at jeg reelt synes de tit laver nogle ret gode ting, når man ellers lige har fundet dem i den meget store sø af alt muligt halløj. Jeg har eksempelvis lavet et hack på en ret populær ikea-lampe, jeg snart vil dele herinde. Og så har de ofte nogle super fine, inspirerende udstillinger, og det ville være at lyve hvis jeg ikke lige tilføjede, hvor meget jeg ville elske at lave sådan nogle. Se eksempelvis det her, som jeg slet ikke kan stå for.

Jeg har selvfølgelig snuset rundt i deres nye samarbejde, YPPERLIG, for at se om der var noget der vitterligt ville gøre mit liv bedre, for ja. Sådan kan det godt forholde sig. Men jeg må erkende, at mit mit skeptiske HAY-sind har afspejlet sig i min begejstring. Jeg er nok meget til organiske linjer og i og med at HAY er meget arkitektonisk inspireret i deres møbler og derfor ofte over i det lidt kantede, så går det ikke lige i mit hjerte.

Men. Jeg har nu alligevel fundet to ting, det ikke ville ligge mig fjernt at finde en plads til et sted. Taburetten er super fin, fordi den er enkel, men stadig med et skævt touch. Den ville være perfekt til mit nye systed, ved vores vindueskarm ude i køkkenet. Og så er der den sættekasse-lignende dims. Jeg er reelt ikke helt klar over om det er en del af kollektionen, da det ikke lader til at deres items er lagt tilgængelige på hjemmesiden endnu. Men jeg synes den er fin, fordi den har sættekasse-vibe, samtidig med at den er ny og lidt moderne. Og giver plads til lidt større sager.

Likes

Comments