Jag känner mig fri, fri från allt, som om hela världen ligger framför mig. Jag börjar nästan tro att sluta i Härnösand var bland de bästa val jag gjort. Det känns som om jag äger mitt eget liv igen, som om det faktiskt är jag som bestämmer. Jag har varit i uppe i Umeå i två dagar nu och gjort antagningsprov till kursen Musik1a på Umeå universitet. Proven gick jättebra, över förväntan. Det kändes verkligen som om jag visade var skåpet skulle stå. Jag var klar med teoriprovet efter 30 min fast man hade 2 h på sig. Det har väl aldrig någonsin hänt förut att det är jag som lämnar klassrummet först efter ett prov. Det är så roligt när man märker att övningen verkligen ger resultat och att kunskaperna sitter så pass bra att de kan plockas fram när de behövs.

Umeå-vistelsen i sig själv gav mig en välbehövlig andningspaus från vardagen, det känns som om jag varit på en liten mini-semester. Jag lånade min kompis lägenhet och det var så härligt att bara vara med mig själv. Det var så himla längesedan jag bodde själv och jag märkte hur otroligt mycket jag saknat det och hur mycket jag behövde det. Bara vetskapen om att ingen kommer komma in här kan vara oerhört tillfredställande.. Det var bara jag och jag kunde göra precis vad jag ville. Kolla på serier och äta nudlar eller sjunga opera till Maggio på högsta volym. Det var så otroligt underbart. Det är ett sånt liv jag skulle vilja leva. Bo själv i min egen lägenhet, spendera min tid som jag vill. Träna-äta-öva-sova, på repet. Det vore drömmen. Den sanna friheten.

Antagningsproven var i Lärarutbildningshuset och när jag gick omkring där på campusområdet kände jag mig så cool. Jag gick runt där och låtsades att jag var en av de coola studenterna påväg till nån föreläsning. Jag låtsades att jag var en vanlig människa, en vanlig student som gick en vanlig utbildning och det var så skönt att bara för en sekund slippa vara opera-nörden i rummet.

Tänk Albertina, om du skulle kunna vara nöjd med ett sånt liv. Vad enkelt det skulle vara.

Efter de här dagarna har jag fått sån otrolig mersmak på det livet, mersmak på Umeå, mersmak på att plugga något annat än musik och opera. Men jag vet ju att jag bara skulle stå ut med det ett tag och det är väl därför som jag inte gjort det än utan ständigt väljer bort det alternativet.

Men jag ska försöka ta med mig den här frihetskänslan när jag kommer hem. Tänka på det imorgon när jag sitter i postbilen och kör, då kanske jag blir på lite bättre humör… Bara två arbetsdagar kvar den här veckan sen är det Midsommar med fest i dagarna-tre och paus från postbilen. Har ett sång-gig på Midsommarafton att preppa inför men sen är jag ledig. Det ska bli riktigt mysigt, att få vara uppe i stugan, den nya ordentliga stugan som pappa byggt, och vila. Sen kör vi igång med operaövandet på måndag igen. Ser framemot att få börja jobba med nya arior efter att alla sökningar-äntligen är över. Det är så roligt att komma igång med nu repertoar. 

Nu är nästa anhalt för dagen löpbandet.


Glad Midsommar på er. Ha de’

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments