View tracker

graviditet

Nu känns det som att det skenar iväg och går jättefort! Väldigt mycket hårdare sparkar under veckan som gått, hon lyckas numera väcka mig om jag somnat när hon sparkar. Igår morse kände jag för första gången en väldigt tydlig släng av hicka dessutom.

Vi har åkt en del bil mellan Göteborg och Örebro i veckan och det var ingen rolig upplevelse för bäcken/rygg kan jag säga. Igår fick jag ont på andra sidan bak i höftfogen, och idag är det rackarns svårt att inte halta! Har en nerv i kläm antagligen så får dessutom domningar ner i benet så fort jag sitter eller halvsitter för länge i samma position. Sen har jag en punkt i ryggen på vänstersidan mitt mellan skulderbladen som har gjort vansinnigt ont till och från sen v 20, ofta kopplat till att jag varit på benen under dagen och tex gått upp på stan en sväng eller hängt tvätt. Känner mig verkligen oanvändbar för många saker just nu! Min kropp sysslar med en viktig sak och visar tydligt att mer än så är too much. Börjar redan nu känna en viss längtan till mars :)

Huden på magen börjar kännas aningen mer spänd nu också, ska bli intressant att se hur spänt det blir framöver :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

graviditet

Vecka 25+0 och hon är runt 35 cm lång och väger ca 900 g. Hon rör sig mer och håller mig senaste kvällarna vaken från att vi går och lägger oss till ungefär vid 01 med riktigt hårda sparkar upp i revbenen!

En händelserik vecka! Vi har fått tag på lägenhet i Göteborg och flytten blir i slutet på december. Bokat in min första tid hos barnmorskan där. Fått kontakt med min handläggare på FK som var oväntat trevlig och förstående. Känns enormt skönt! Sen firar vi denna dag lite extra med att ha fått tag på biljetter till Håkans konsert på Ullevi 29 juli <3 

I måndags på barnmorskebesöket för v 25 fick jag SF-måttet 27 cm vilket barnmorskan tyckte var lite stort, strax över vad kurvan ska hålla sig inom, så fick ny tid för mätning i vecka 29. Det blir sista besöket i Örebro. Byta stad och flytta 30 mil bort från familj och vänner under graviditeten kanske inte är att rekommendera. Men vi ser faktiskt fram emot det. Det ska bli roligt. Och sorgligt såklart.

Likes

Comments

View tracker

bebisprylar, graviditet, personligt om kfmnpah

Den här dagen har blivit sinnessjukt stor inom handeln och hade jag inte varit sjukskriven hade jag aldrig kommit undan med att sitta hemma i fåtöljen med fötterna på fotpall, laptop i knät och reafynda preggo-kläder (och en merino-overall till bebis) på H&M :) Nu sitter alla mina vanliga kläder oerhört dåligt och korvar upp sig och töjs ut över magen!

Tacksam över att slippa befinna mig mitt i rearuschen med mage, illamående och bäckensmärtor. Hoppas kollegorna har roligt :)

Likes

Comments

personligt om kfmnpah

Inbitet Kent-fan som man är var det en självklarhet att se sista spelningen, speciellt när dom spelade i Örebro igen! Bokade biljetterna vid release i januari eller februari och då hade man ju inte riktigt i beräkning att vara gravid i vecka 25 på konserten. Men det gick fint! Googlade och kollade upp lite hur det var med bebis öron och den biten, men det var ingen fara. Vi fick dessutom bra platser på bakre balkongen där musiken inte var alltför hög, längst fram mot räcket så vi såg bra, och ingen kunde klämma magen. Kändes verkligen som första parkett även om det var en bit till scenen. Nu är hon invigt Kent-fan som aldrig mer kommer få uppleva releaser eller konserter med morsans favoriter. Sorgligt och vackert på samma gång.

Likes

Comments

graviditet

Från och med vecka 24+0 kommer det väldigt mycket information om att börja vara uppmärksam på fosterrörelser. Det finns en inbyggt kick-counter i Ovia, och jag tänkte spendera dagen med att kartlägga lite vilka tider på dygnet hon är aktiv så man får lite mer koll på hennes dygnsrytm, känns kanske lite väl kontrollfreak men också lite kul att se det med en överblick. Jag har bara gjort så att varje gång jag märker att hon drar igång en serie sparkar så reggar jag 10 st jag känner i Ovia. Inte alls speciellt tidskrävande så det kan det vara värt!

Nu lär hon vara runt 33 cm lång och väga runt 700 gram, och hon lär ha börjat känna igen våra röster. En kul grej som är lite nytt är att hon reagerar när jag eller maken stryker på eller smeker magen, vilket är väldigt mysigt. Har fått flera sparkar i handen när man stryker där hon rör sig, och fångat ett tillfälle på film, som mor och syskon fick ta del av :)

På måndag är det dags för första riktiga barnmorskebesöket, om man inte räknar informationssamtal samt inskrivning, båda före vecka 12. Är väl lite sådär lagom pirrigt spänd att få lite provsvar på mina värden (järnet!), mätas och vägas, och höra hjärtljud. Olyckligtvis är maken bortrest med jobbet på måndag, men jag får med en syster istället, det får fungera det med. Ska bli spännande att se hur sockret ligger, jag som aldrig äter frukt förutom vid enstaka tillfällen äter nu plötsligt mellan 1-4 frukter om dagen, utöver maten som är ungefär på samma nivåer. Det är mycket socker om man ska vara lite ärlig mot sig själv. Iallafall jämfört med mitt vanliga leverne.

Likes

Comments

mat och kost, paleoifierat

Dricker inte alls speciellt mycket kaffe under nu under graviditeten, och höll upp helt under de sex månader det tog för oss att bli gravida, men när man tar en fika på stan så vill jag ha en kaffe, det hör till. Jag har hemgjord mandelmjölk i mitt kaffe och har hittat en relativt smidig lösning, som iofs kräver viss planering, men ändå. En pytteflaska att stoppa i handväskan. Räcker till två koppar om man vill.

Likes

Comments

bebisprylar, virkat

Ett smått beroendeframkallande (periodvis åtminstone) mönster där det är lätt att känna "bara en båge till, bara raden ut, bara tills det är dags att byta färg, bara tills jag gjort jämnt antal rader..." Tur för maken att han har sina serier att ta till när jag blir sittande i detta...

Likes

Comments

graviditet

Fredagar är våran byta vecka-dag. Idag är det 23+0 och vi påbörjar vecka 24. Hon har på båda ultraljuden och så länge jag har känt henne vad jag tror legat med huvudet på min högersida och fötterna åt vänster, och mestadels sparkat neråt ljumsken till på vänstersidan. Igår var jag på vaginalultraljud nr 2 för en studie jag gått med i, där man mäter livmodertappen vid två tillfällen med tre veckor emellan, första vid RUL, för att sätta samband mellan prematur födsel och för kort livmordertapp. Min var tydligen väldigt lång och fin. Fick ju se på skärmen samtidigt och man såg tydligt hennes huvud ner mot botten i livmodern, vilket förklarar varför jag de senaste dagarna känt sparkar upp mot midjan och revbenen på min vänstersida. Hon har lagt sig uppochner litegrann. Flyttar väl runt efter behag därinne änsålänge antar jag, medan det finns utrymme till det.

Min vikt har ökat till 69.4 kg sen startvikten på 65, och det är meningen att hon ska väga runt 600 g och vara 30 cm lång nu, magen växer så det verkligen märks av, och jag känner henne tydligare och tydligare för varje dag tycker jag. Får en del sammandragningar oftast på eftermiddagarna eller på morgnarna när jag vaknar och sträcker på mig, och har fortfarande ont i höftfogen på vänster sida och mår illa som en gnu. Men annars ska man inte klaga! Kan tex fortfarande ha mina vigselringar utan problem (hoppas hoppas hoppas att det håller i sig). Krämporna jag faktiskt har är ju ändå såpass jobbiga att jag är 100% sjukskriven, men det är skönt att dom känns under kontroll och att dom inte utsätter mig eller bebis för några farligare påfrestningar. Må illa är tokjobbigt. Att grina hela dagar utan riktig anledning är sjukt besvärligt och påfrestande. Att få ont av att stå och gå är fruktansvärt nedslående och får en att tappa lusten med det mesta. Att inte sova på nätterna och i princip helt sakna ork på dagarna är jättetråkigt. Men jag mår ändå bra på nåt vis, får i mig mat, gläds över graviditeten och min make som delar den med mig på ett sätt som jag beundrar, och det börjar smyga fram nån form av relation till henne därinne. Och kärlek.

Likes

Comments

paleoifierat

Kommer hem från ultraljud (ingen bild eller koll på bebis, bara för en studie) och behöver lunch GENAST, sätter i mig sista resterna i kylskåpet som var pannbiff med med lingonsylt och kokta morötter och palsternackor. Sen får jag en såndär sug-knäpp (får dem ganska sällan och inte speciellt starka heller men... varför inte när allt man äter är nyttigt) och vi har slut på min nöd-kost under senare veckor av den här graviditeten; bananer. Jag slängde ihop en kladdkaka istället,

Grunden till receptet kommer härifrån fast med bara 6 dadlar och idag fick jag byta ut kokosoljan mot ghee (nästan slut på kokosolja med.... måste handla!) och la till lakritspulver och flingsalt. Och så tryckte jag ner några bitar 90% choklad innan gräddning. Vi kan kalla det modererad paleo men ändå inget smutsigt i lallafall. 90% choklad är det enda som kommer i närheten av godis som jag äter. Nån gång ibland. I februari är det faktiskt två år sedanjag överhuvudtaget "fuskade" eller stoppade någonting som liknar sötsaker i munnen. Ingen glass, inget godis, inget bakverk (sen 6 år iofs) och inget socker förutom den frukt jag ätit nu under graviditeten. Normalt äter jag bara mat. Bakade en del paleo förr, och nu under graviditeten har det blivit några saker, främst pga att vi båda fyllt år och haft bröllopsdag nyligen, och jag hade bestämt mig för att inte vara sådär trist och bara titta på när familjerna kommer på kalas.

Likes

Comments

graviditet

Vecka 22+5 idag. Sparkar och buffar har jag känt sen v 17 och det har blivit en mysig del av mig känns det som. Igårkväll och idag har jag känt sparkar på ett nytt ställe; upp mot midjan på min vänstersida. Och samtidigt ett nytt skov av stretande och smärta i muskelfästen neråt ljumskarna.

Det är lustigt hur min kroppsuppfattning när det gäller hur kroppen känns fortfarande är att jag är smal som vanligt. Förutom stretande och smärtor så känns liksom inte magen att den är där riktigt. Ännu antar jag. Det kommer nog! Men jag blir liksom plötsligt uppmärksammad på min ändrade kroppsform när jag går förbi en spegel eller kollar ner mot fötterna. Dom syns fortfarande men jag ser inte låren eller benen.

Likes

Comments