Det fina med feminismen är att den går att lägga på de allra flesta andra politiska åsikter. Att vara mera höger, eller att stå åt vänster är inget som påverkar dina feministiska åsikter - för de står för sig själv.
Feminismen bygger på att alla könen, män, kvinnor och allt däremellan har samma rättigheter. Alla på det stora könsspektrument ska kunna få chansen till att göra samma saker, utan att någon ska hindra de. Feminismen tar inte upp frågor som hur skatten ska skötas, vad som ska ägs av staten eller hur vi ska se på invandrarfrågan. Det är två olika saker och de ska inte blandas ihop.
Du kan inte att de som tycker att staten ska hållas borta från ekonomin inte är feminister, och du kan inte säga att alla som tycker att pengarna ska delas mellan invånarna i landet är feminister.
Feminism är inte att kvinnor är bättre än männen. Feminism är inte lika med manshat. Feminism är inte att mensa på ett papper och kalla det konst. Feminism är jämlikhet.
Självklart är vi alla feminister i botten. Året är 2015 och alla kan vi väll komma överens om att om du föds med fitta eller kuk inte ska ha något att göra med hur du ska behandlas. Vi föds alla lika värda. Det är ens handlingar som skapar ens värde, inget annat.

XOXO

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 3 Readers

Likes

Comments

Hittade Lukas Graham igår - femtiofem år senare än alla andra, men skit samma. Tänkte länka en låt men kan inte förråda de andra av mina av mina favoriter. Koka dig en kopp te, släpp alla dina besvär och känn höstens anda fylla dina lungor.

XOXO

Likes

Comments

ÖPPETHUS PÅ STURE PÅ LÖRDAG 10-13

Ja, på lördag slår Sture upp de tunga dörrarna och erbjuder en syn in på studielivet på denna underbara skola. Själv kommer jag sitta högst uppe i S byggnaden i konstettornas klassrum första halvan av tiden.
Under alla mina år i skolan, från Malmös hårdhet och tuffa attityd, till Båstads Gant tröjor i alla regnbågens färger och pappas pengar - har jag aldrig känt mig hemma. Har aldrig trivts varken med skolan eller människorna runtomkring mig. Något har alltid känts fel, fram tills nu.
En skola som ingen annan. Sture är, med handen på hjärtat, en av de bästa saker som hänt mig.

XOXO

Likes

Comments

Jag är ett litet stackars pendlingsbarn.
Pendlingen är helt fucked. Buss från Båstad till Laholm, och tåg från Laholm till Halmstad - sedan omvänt hem igen. Vilken jävla lycka. Istället för 40 min pendling fram och tillbaka varje dag blir det 1 och en halvtimme. Då har jag inte ens räknat med hur lång tid det tar att ta sig till och från stationen. Klappar nästan i händerna av ren och skär glädje.
På den lite lyckligare biten hade vi bara en lektion idag Bild och det ända som gjordes var att städa rent klassrummet till öppethus på Lördag. Kommer berätta mer om det senare.

Bjuder på lite bilder från idag. Ignorerade att jag ser halvt skitnödig och arg ut.

XOXO

Likes

Comments

Idag var, well, en dag. Trött och med ansiktet påmålat med smink gick dagen återigen förbi mig snabbare än vad jag hade hoppats på.
Teatergruppen, eller om det kallas humorgruppen - ung utan pung - hade en föreställning för alla estet ettor och tvåor idag. Humorinlindande stereotyper, vardagliga situationer, sångnummer och det allvaret som fanns så långt borta men ändå så närs skapade något som jag bara kan kalla otroligt underhållande. Skrattade tills jag grät. Med handen på hjärtat kan jag säga att detta var en av de roligaste föreställningar någonsin.
Jag har det väldigt svårt att ta människor som tar så seriöst på saker, när de är så stela och klockorna stannar av uttråkade. Att lyssna på det kan bara liknas med samma upphetsning som att titta på färg torka. Därför tog idag mig, mer eller mindre, av ren och skär chock. Förväntade mig en gammal mossig människa gnälla vidare om likabehandlingsplaner, mobbning och annat man har hört femhundra gånger redan. Oh jävlar om jag vart positivt överraskad.
Självklart ska det finnas personer som gnäller på det här, kallar det "oseriöst", "respektlöst" och "att det driver med riktiga problem". Kan man se det hela på ett mer fel sätt? Inte på någon punkter blev det "respektlöst", om de drev med något drev de med hur samhället fungerar - inte om de själva problemen. Det är det denna humorsorten baserar sig på, ironi och sarkasm. Allt sådant jag gillar.
NEJ, jag är nöjd och den ända frågan jag har är varför deras youtube kanal bara har två videos? Hur ska jag nu kunna få ut min nya besatthet?

XOXO

Likes

Comments

"Everybody wants to know
If we fucked on the bathroom sink
How your hands felt in my hair
If we were high on amphetamines"
~ Strange Love, Halsey

Den självklaraste favorit låten just nu. Älskar henne så jävla mycket, underbara kvinna.

XOXO

Likes

Comments

God morgon världen!
Idag bestämmer kroppen sig på att vakna 4 på morgonen, vägra att somna om och sen bli trött runt 6 när jag måste upp på riktigt. Bra jobbat där, verkligen bra planerat av dig. Suck. Som pricken över i:et är det tisdag idag - den dagen som enligt schema är den pissigaste dagen som vi hatar.

Skolan börjar 0810, fast nu för jag har blivit pendlingsbarn måste jag hemifrån 0700 för att hinna med tåget. Vid tiden de flesta forfarande sover på måste jag lämna hemmets varma väggar för en 20 minuters lång väg i kyla till tåget. Lektionerna går men självklart slutar vi 1610 - vilket resulterar i att jag missar tåget hem med 8 minuter. Det gäller bara att tagga 1700 tåget, och att vara cirka 1740. Alltid roligt. Vill bara lägga mig i en liten hög och försvinna när jag tänker på det.

Bjuder på en bild från morgonen igår. Det var otroligt fint med dimman,
dock verkar inte det fastna med min mobil kamera. Ni får tänka att det ser bra ut ändå.

XOXO

Likes

Comments

Kan inte sova så skriver en uppdatering från igår. Lillebror spelade match, självklart går bäste syster med och tittar på den tråkigaste sporten någonsin. Det var inte mycket tittande på matchen som att titta runt på mörkret omkring oss.
Är det bara jag som gillar mörkret på kvällen? När världen har drunknat i mörker och det ända som lyser upp för oss är några lampor vid vägens kant. Allt får en annan känsla än förr. Det som är fint tappar sitt lyster och det som ögonen ignorerade förr blir snabbt ett eget konstverk.

Det finaste vi har är det som är omkring oss ; det alldagliga är alltid det vackraste.
Världen är vacker. Vi får inte glömma det. Om skönheten i det ordinära är förlorad, då är charmen av livet börjat flagna av.

När vi scrollar igenom våra instagram flöden, tumblr feed och luras av Facebooks polerade verklighet
- vi får då inte glömma att det vi har, är minst lika fint. Våra ögon och våra sinnen anpassar bara sig till omvärlden den ständigt utsätts för vilket resulterar i att vi tappar känslan av nöje ur det vi har. De människor som tränat bort det, det är de som är de största konstnärerna genom historian.

Ta bilder på det du ser, upplev det du har, titta på ställen du inte har lagt din uppmärksamhet tidigare och sluta stirra dig blind på andras verklighet. Det är din verklighet som ska spela roll, inte någon annans.


XOXO

Likes

Comments

Matteeeepluuuggggg...
Tydligen har jag haft hjärnsläpp och glömt att jag inte har någon mattelektion på fredag.. Och matteprovet är på onsdag.
Så stress matteplugg nu.

Likes

Comments

Hejdå lovet - hej skolan och allt som tillkommer med det. Tagga läxor, stress och betyg.

Får njuta med att det är sovmorgon, vi börjar 12:50 (men jag måste ta tåget ifrån Båstad 11:36) och så har vi bara två lektioner idag. Bara tänka positivt.
Förhoppningsvis kommer jag även få tillbaka en svenska text som lämnades in för några veckor sen... Snälla låt det ha gått bra för mig. Allt jag vill är att ha ett B i den här kursen.

XOXO

Likes

Comments