Hej!

Ja det var ju ett tag sedan jag uppdaterade här, men det har varit så mycket med både skola, student och jobb i våras och direkt efter jag hade tagit studenten gick jag på att börja jobba mer så har helt glömt bort att uppdatera med bilder.

Det har egentligen inte hänt så jätte mycket, jag har för det mesta jobbat en himla massa så det har inte blivit så mycket fotografering på sistone, men idag tänkte jag visa några bilder eller ska jag säga en hel massa bilder från när jag var i Berlin i november med min lillebror samt farmor och farfar. Inga av bilderna är redigerade utan tagna direkt från kameran, så där är inga extra effekter mm för att få ljuset att se bättre ut osv. Det enda är att jag har ändrat inställningar på kameran som har gjort att ljuset ibland ser annorlunda ut men det är bara det.

Hoppas att ni tycker om bilderna! Det var verkligen väldigt svårt att välja ut vilka som skulle vara med och inte vara med. Man vill ju visa upp allt man har fotograferat nästan!Här är vi på Madame Tussauds och på bilderna är det Anne Frank och Barack Obama!

Här är vi uppe i Fernsehturm eller även kallat Tv-tornet som är 368m högt. Bilderna kanske inte är de bästa då de såklart är tagna genom fönsterrutor, men min personliga favorit är bilden till höger. Blev faktiskt väldigt nöjd med den då det över lag är väldigt svårt att få en bra bild på Brandenburger Tor då det alltid är så mycket folk där.

Här är en rätt så bra bild på Brandenburger Tor men det är som sagt ganska svårt att få den bra då här alltid är så mycket folk.

(Denna bilden är inte redigerad som man säkert kan tro. Jag har bara ställt in kameran på solnedgång/uppgångs läge vilket gör att bilden blir lite gulare! )

Bilderna nedan är tagna när jag och min lillebror var borta vid East Side Gallery!

Det är här man kan se den längsta bevarade delen av Berlin muren och den är 1316m lång. På hela denna sträckan har olika konstnärer från hela värden fått måla och dekorera muren på sitt sätt och allt finns på den östra sidan av muren.

Där de mest kända målningarna är står det staket framför, men nu när vi var där så hade någon vält ner det mesta av det så vi kunde få en del bra bilder endån, men såklart kommer stängslet med på några bilder. Jag har faktiskt inte valt att ta med de typiska bilderna som folk brukar ta foton på utan jag har tagit med de lite udda och häftiga målningarna. Så klart har jag tagit foto på de mest kända målningarna med, men kände att några av de andra målningarna behövde också komma fram lite gran.

Kan starkt rekommendera att besöka Berlin. Har varit där två gånger totalt (som jag mins och en gång när jag var jätte liten så 3 totalt) Första riktiga gången jag var där var 2014 och nu andra gången 2016! En helt underbar stad och man upptäcker alltid något nytt och roligt när man är där. Nästa gång skulle jag vela åka under våren/sommaren då jag båda gångerna har varit där på höstlovet. Hade varit roligt och se staden när allt är grön och blommar och få en annan inblick hur den ser ut då.

När man åker till Berlin så tänker man alltid att man ska hinna med så himla mycket med museum, rund turer osv, men det gör man inte. Allt tar sin tid och man måste nästan planera varje dag minut för minut om man vill hinna se en liten del av allt som finns där. De har så många saker man vill se, uppleva och ut över det så vill man ju hinna shoppa och gå bland alla klädesbutiker som finns mer eller mindre överalt känns det som.

Kan rekommendera Kurfurstendamm om man inte vill gå och shoppa i ett varuhus. Här finns alla tänkbara butiker längst en och samma gata och i små gatorna och närliggande större gator ligger där även en massa butiker och självklart en del mysiga Café och restauranger!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu tänkte jag göra en lite utstickare genom att lägga upp några bilder som jag har redigerat till ett skolarbete. Ni kommer att få se bilderna hur de såg ut från början innan jag redigera dem och efter redigering just för att ni ska kunna få se skillnaden.

Kan nämna att det är en ganska stor skillnad från originalbilden till den redigerade då jag har gjort många och ganska stora förändringar på några av bilderna, men jag tyckte att de blev väldigt coola och häftiga trotts allt.

Hoppas att även ni tycker att bilderna är häftiga!

Kram!!


Originalbilden är den första bilden och den redigerade är den andra bilden. Jag tror att ni kommer att se det oavsett då där finns en viss skillnad mellan de :)

Likes

Comments

Ja det var ju ett tag sedan sist jag laddade upp några bilden så nu när tiden äntligen fans så tänkte jag visa några härliga bilder från när jag var i London förra året på påsklovet för att hälsa på en kompis som pluggade där då. Då jag tog extremt mycket bilder så har jag valt ut några stycken som jag tyckte kunde få äran att visas upp här och självklart blev det en hel del typiska turistbilder (vad annars) 

Hoppas att ni gillar de!

Kram!

Likes

Comments

Här kommer några härliga bilder, både gamla och nya som är tagna på lite olika ställen vid olika tillfällen. Tänkte inte säga så mycket utan ni får helt enkelt njuta av lite härliga vår/sommar bilder och en liten vinterbild som utstickare.

Kram

Bilden till höger är ifrån Sandane i Norge, när jag var där för ca 3-4 år sedan

Zeke som liten valp i sommras

Kände att även vår gamla hund Nero som gick bort förra året också skulle få chansen att få vara med här, så här kommer en av många härliga bilder på honom 😊❤


Likes

Comments

I tisdags hade äntligen den första snön fallit och självklart drog man ut och tog några foton på djuren här hemma medans de njöt av det fina vädret och den mysiga snön i stället för regn och lera. Man måste ju ta tillfället i akt medans snön ligger framme för man vet ju aldrig när plusgraderna och regnet når Skåne igen.

Så här kommer några härliga bilder på vår hund Zeke och våra hästar Drömmen och Torana 😊

Kram!

Likes

Comments

Tjena!!

Tänkte visa upp några härliga bilder från nyårsafton såhär 5 dagar senare. Hade lite problem att få till några super perfekta bilder då det bildades mycket rök runt våra men även runt de andras raketer så, det fick bli de som såg häftigast och coolast ut enligt mig själv. Hoppas att ni gillar dom.

Ha ett fortsatt gott nytt år alla!!

Kram!Två härliga bilder från nyårsaftonsmorgon!

Bilder till höger är inte redigerad som man lätt kan tro då det är ganska stor skillnad på de båda bildernas färg. Jag har nämligen använt mig av en inställning på kameran som gör bilden lite gulare och som är väldigt användbart vid fotografering av solnedgång och soluppgång när man inte riktigt får till den där gula effekten som man hade hoppats på, med någon av de andra inställningarna som finns på kameran.

Kvällens fyrverkerier!

Likes

Comments

Den 5 september i år drog jag och några kompisar till Höör för att uppleva Twin Lake Run ​och fira deras 20-års jubileum som ​Americars Höör ​anordnar. Mellan kl 10.00 och 15.00 startade ett hundra tal bilar från Jägersbo i Höör för att köra den årliga rundan med tävlingar och annat skoj under resans gång. Rundan avslutas sedan på Jägersbo igen och på kvällen anordnades som vanligt fest för alla som medverkade i rundan, men självklart för alla utomstående som bara var där och titta med. 

Dessvärre hade verken jag eller mina kompisar möjlighet att vara med på avslutningsfesten för hela evenemanget utan vi fick nöja oss med att se alla vackra bilar som rullade in i slutet, vilket var den största anledningen till att vi åkte bort till Höör denna sköna eftermiddag. 

Om ni är intresserade för att se deras kommande evenemang eller få mer information så kan ni titta in Här

Självklart tog jag några härliga bilder när jag var på plats och här nedan kan ni se några av dom. 

Kram!!

Likes

Comments

Den 11 oktober i år tog jag och en kompis tåget från Lund upp till Halmstad för att se Brolle live under hans Rock n roll on tour, turné. Efter en helt fantastisk kväll med grym musik åkte vi hem med ett leende på läpparna och jätte glada för att äntligen har sett honom live. Några dagar senare köpte jag mig ytterligare två biljetter till hans turné, fast denna gången i Helsingborg. Den 23 oktober drog jag med pappa på en förtidig julklapp för att se en lika bra konsert igen med honom.
Det är en känsla som är svår att beskriva, så låter bilderna få tala om hur de båda konserterna var!!

Tyvärr så är inte kvalitén på bilderna lika bra som de föra jag la upp, men det bero på att de är tagna med min mobiltelefon och inte med min systemkamera. För förhoppningsvis följer systemkameran med på någon av hans nästa konserter jag kommer att gå på.

KramHalmstad 11 oktober 2015

Rock n roll on tour

Helsingborg 23 oktober 2015

Rock n roll on tour

Likes

Comments

Hejsan!

Nu äntligen är det dags för mig att publicera det första inlägget på min fotoblogg.
Här kommer ni att få se en utvald skara av bilder som jag har tagit på semestrar, evenemang, konserter, natur och mycket där till. Bilderna jag kommer att lägga upp kommer för det mesta vara oredigerade och kommer direkt från kameran, men självklart kan det hända att det dyker upp några redigerade bilder där något är ändrat för skojs skull eller för att bilden blev bättra med några effekter eller ändringar. Jag strävar självklart efter att göra så lite som möjligt i redigeringsprogram och försöker att få bilderna så neutrala som möjligt då jag själv tycker att bilderna är bäst så.

Har du några frågor, tips och idéer så är det bara att höra av dig.

Kram

Budapests parlament

Besök i Budapest med Comenius Projektet, 2014


Budapest 2014

Naturbild 2014

Zeke upplever sin första riktiga vinter och inviger den med att leka lite extra, 2015

En av de många gamla bilarna som ställdes ut på Ring Kunutstorp under Knutstorp Revival 2014

Likes

Comments