Hej! Hur är det med er?

Kom över lite bilder från när vi var i Kreta nu i somras eller rättare sagt i juni.

Har haft lite problem med att få över bilderna från kameran nämligen så därför har inte bilderna kommit upp förs än nu tyvärr, men vad gör det? Att titta tillbaka på lite sommarbilder nu när hösten rullar in är väl aldrig fel? Det blev tyvärr inte jätte mycket bilder då vi hängde mest på stranden och när vi var ute och åt så blev det inte så långa promenader då vi var 11 personer som åkte iväg i alla olika åldrar så därför blev det oftast restauranger som låg när hotellet och inte så mycket roligt att fotografera. Vi tog iallafall beslutet att åka in en halv dag till Chania så ni får självklart några bilder från det besöket med och ut över det några bilder från stranden där kring 9 tiden när solen ligger lite lågt och mysigt.


Föresten nu är det knappt en vecka kvar tills jag börjar att plugga igen, är så sjukt taggad in för detta och ser verkligen framemot att börja studera. Har verkligen aldrig varit en person som gillar skolan och sitta stil och lyssna på en lärare timme in och timme ut om något som inte riktigt intresserar en, men nu är det verkligen något jag tycker som och gillar att hålla på med så tror att detta året kommer gå fort och vara väldigt lärorikt och roligt.

Jag ska försöka uppdatera så mycket det går under skoltiden och vad vi gör, får se hur det bli under praktikveckorna men skoltiden ska jag verkligen försöka få ihop att visa er så mycket det bara går.

Kram!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Godmorgon och Hejsan!

För bara någon vecka sedan tog jag äntligen det stora beslutet som jag har pratat om sedan jag var lite, som jag fundera på in för gymnasiet och som jag har provat på nu efter studenten.

Jag ska nämligen läsa till florist :)
Den 25 september börjar jag läsa på Ingvar Strandhs Blomsterskola som jag har gjort mina prova på kurserna på tidigare och kommer där med läsa steg 1 nu i höst.

Det ska verkligen bli roligt att försöka sig på något man har pratat om i så många år men inte vågat att ta tag i.

Jag ska verkligen försöka vara duktig och uppdatera här med vad vi gör och självklart visa bilder på resultaten så gott det går, precis som jag gjorde under prova på kurserna!

Kram så länge så hörs vi när allt närmar sig igen 😊😄

Likes

Comments

Oj det råka bli några dagar mellan inläggen, sorry för det.
Jag tänkte lägga ihop dag 3 och 4as bilder i ett inlägg då det inte är så mycket bilder ifrån de så blev lättast och kanske roligast såhär.

Dag 3:
Vi gjorde en stor bordsdekoration tillsammans, vi 3 som gick prova på steg 2! Kan säga att det både var svårt och roligt att göra den. Här gäller det ju att samarbeta med allt från form till vilka blommor man ska använda och vart de ska sitta.
Jag tyckte faktiskt att det gick väldigt bra och resultatet blev helt underbart... dekorationen väger ju lite men vi bar endån bort den till kassa disken där den har fått stå och välkomna alla gäster till butiken denna helgen 😊

Efter detta gjorde vi små bordsdekorationer i ett tema där vi skulle göra en stor och en lite mindre som ser mer eller mindre likadana ut för att de skulle hänga ihoppa.

Vi gjorde även ett armband av blommor men den har jag ingen bild på då jag inte blev nöjd med resultatet.

Dag 4:
Här fortsatte vi med armbandet och sedan gjorde vi en glamelia ros. Det är när man plockar av de stora bladen på några rosor och in till de små. Sedan väljer man ut en ros som ser bra ut och som de stora bladen är bortplockade ifrån och sedan bygger man på mer fler blad runt om tills det blir en enda stor ros av den. Här kan man välja att ha en färg eller kombinera flera olika på olika sätt.

Jag kan verkligen rekommendera Ingvar Strandhs Blomsterskola och deras kurser/utbildningar. Man får lära sig så himla mycket och det är verkligen roligt från dag 1.
Så vill ni gå några kurser med blommor och binderi så titta in på deras hemsida för att se vad som kan passa dig!

Kram på er!

Bordsdekorationen

Små bordsdekorationer

Glameliaros

Likes

Comments

Så då har dag 2 varit, en riktig utmanar kan jag säga att det här varit.

Dagen börja med att vi tag upp lite gran från steg 1 kursen med konstruktioner! Vi gjorde konstruktions bukett vilket var väldigt svårt och svåraste av de två vi gjorde var en konstruktion som likna en solfjäder där vi skulle sätta in blommor mm i.

Vi har även gjort en brudbukett som vi sedan byggde vidare på så det blev en mor och dotter bukett vilket var både svår och roligt att göra!

Dagens uppgifter får ni självklart bilder på men några av de blev riktigt dåliga eller ja jag blev inte jätte nöjd med de, men ni får se de endån!

Kram!

Till vänster är solfjäders buketten, den är både snygg och inte snygg!
Till höger är en konstruktions bukett som ska vara hög men den blev inte så hög tyvärr, men men den blev ok endån!

Brudbukett

Vidare utveckling av brudbuketten till en mor och dotter bukett

Likes

Comments

Tjena Hallå!

Så då har dag ett varit, en lite repitions dag men även lite nya saker.
Idag fick vi binda luftiga buketter (mycket grönt och blommorna skulle ej ligga så nära varandra), bukett på djupet (man satte små blommor lite längre ner i buketten. Här gäller det att buketten ej är tätt men även att man plasserar blommorna rätt och med rätt sorts blomma så man ser ner mot stjälkarna/djupet), vi på börja även färglära (hur man kombinerar olika färger med varandra, hur man ska tänka med starka och svaga färger men även om en viss färg ska vara dominant i buketten osv).

För att ni inte ska behöva vänta så länge på bilderna så gör jag ett litet undantag och lägger värken in någon text eller redigerar bilderna, de kan tillkomma när jag har gått färdigt kursen och sammanfattar det hela med lite bilder från varje dag och självklart på de blommorna jag fick ta med mig hem 😊

Kram på er 🤗

Blommorna vi har att jobba med

Luftiga buketter

Buketter som är på djupet, blicken ska kunna ta sig ner på djupet och även hitta blommor där

Bukett från färg lär!
Ser ni vilket färg som är dominant nu när liljorna inte har blommat ut än?

Som sagt alla bilder är tagna med mobilkameran och inget är redigerat med ljus osv och där är ju bara för att bilderna ska komma upp i tid och för att ni ska kunna följa vad jag gör under dessa dagarna på kursen!

Likes

Comments

Hej igen!

Känns som mycket uppdateringar nu, men det är ju bara roligt för engångskull det är ju inte så att det brukar hända så mycket annars vilket är synd, men det är svårt att få ihop att åka och ta en massa foton hela tiden och det är det bloggen är upplagd på och inget annat. Men idag tänkte jag faktiskt ta steget där ifrån och berätta om en grej som jag började med för bara någon månad sedan. Vet inte om det kommer fler uppdateringar om detta längre fram bara för att informera mer om det men det får vi helt enkelt se. Vill mest att ni ska få en inblick i det.

Jag har iaf blivit en oberoende återförsäljare för FOREVER LIVING. Vilket innebär att jag säljer deras produkter till vänner, bekanta, nya kunder, folk i hela Sverige, I andra länder om jag vill det osv samt att jag åker ut och har olika presentationer hos olika människor. På presentationerna kan det bli prat om bara produkterna om gästerna vill ha det eller en ren presentation om The Business, det kan även vara så att man vill ha både produktpresentation och information om företaget och hur man går till väga om man själv vill bli oberoende återförsäljare. Andra kanske väljer att lägga ett tema och har då spa kväll inriktat, händer, fötter eller ansikte för att bekanta sig med de produkter och vem som helst kan ha en sådan här kväll hemma hos sig där man bjuder hem nära och kära så kommer jag och pratar om det som du vill inrikta kvällen på.

Är det så att du bara är ute efter att köpa produkter så finns jag här för det, då det är en av mina huvud saker inom arbetet. Har du eller någon du känner frågor angående detta och vill veta mer så är det bara att kontakta mig. Då är det denna mail adressen som gäller: elindahl97@gmail.com

För att se vilka produkter jag säljer så klickar ni in HÄR!! och om ni vill komma åt företagets hemsida så hittar ni den HÄR!!.

Jag skickar självklart produkterna om det är så att ni bor långt borta då min huvudförsäljning är i Skåne så är det lite svårt att köra och lämna/hämta produkterna om du bor längre upp i landet. Är det så att du har en kompis som bor i utlandet och vill komma i kontakt med produkterna så be de höra av sig till mig så löser jag det.

Här nedan kommer några bilder från det stora sortimentet bara för att ni ska få en inblick i vad som finna. Där är allt från skönhet till hälsa, djurvård och träning så titta in på sidan för att se vad jag har för fler saker att erbjuda

I mer eller mindre alla bilder så finns det länkar kopplade till produkterna så ni kan komma i kontakt med de direkt. (om det nu funkar som jag vill) Några av produkterna som finns i produktkatalogen går ej att köpa för tillfället då de under förbättring. Är du osäker om den produkten du vill köpa är under förbättring så är det bara att höra av dig och är det så att du har frågor om något annat så gäller samma där. Då kontaktar ni mig på elindahl97@gmail.com

Kram på er och hoppas att ni tyckte om inlägget trotts att det var lite utanför det vanlig!

Likes

Comments

Halloj Igen!

Jag lovade lite bilder från kursen och vad vi gjorde i höstas. Alla bilder är kanske inte de bästa då fotona är tagna med min mobiltelefon samt det är lite svårt att ta foto på några av buketterna då de inte var bundna när fotona togs, de skulle nämligen tas upp igen för att göra nya buketter osv under dagarnas gång, men jag bjuder på att de är lite halv dåliga.

Hoppas ni får en liten inblick i vad vi har gjort och vad kursen kan gå ut på :)

Kram!Första dagen är det lite blomvård och här är en del av alla blommor som vi fick in för veckans arbet

Här byggde vi vår egen struktur eller vad man kallar det och där efter gjorde vi en blomsterbukett

Liten bordsdekoration

Lång bordsdekoration, till vänster är min och till höger är hela gruppens när de är färdiga

​Är det så att ni är intresserad av denna kursen eller av några av deras andra kurser så finns deras två olika hemsidor HÄR!! och HÄR!! (ej sponsrat)

Likes

Comments

Tjena!

Idag är det lite mindre än en vecka kvar till jag ska på en prova på kurs steg 2, floristutbildning på Ingvar Strandhs Blomsterskola som varar i 4 dagar. I höstas gick jag prova på steg 1 och fastnade direkt i kursen. Jag har alltid gillat att binda blommor sedan jag var liten så i höstas tog jag tag i det och provade på för att se om det var något för mig och det var det uppenbarligen då jag nu går steg 2 på prova på kurserna. Det enda som är jobbigt med detta är att jag är pollenallergiker så min näsa rinner hela tiden och ögonen kliar till och från och all pollen som är i luften nu gör det inte lättare för en, men det är bara att ta sina mediciner och gå dit. Vad gör man inte för att göra något man tycker är roligt?För det är verkligen roligt att hitta på något annat, se vad man kan göra med blommor och hur man ska tänka.

Bilderna nedan är på de blommor jag fick ta med hem från kursen. Jag ska även försöka lägga upp lite bilder från steg 1 kursen så ni kan få se vad vi gjorde för olika övningar och dekorationer på plats.

Kram på er!

Denna bokett gjorde jag själv strax innan kursen bara för att testa och se vad jag kunde gör själv!

Detta är en hög bukett. Då har man oftast något till talande ner till och några höga blommor där bak. Buketten kan gärna vara bunden så att blicken klättrar uppåt, alltså att det inte ska bli något område där man inte har några blommor och att det ser luftigt och lite ut, utan man ska få de till en helhet.

Vi gjorde även kransar passande till hösten

Dessa små buketter gjorde jag av blommor som vi hade över av andra arbeten och som var för små att sätta in i en stor bukett

Detta är en kompakt bukett med en lövkrans runt om. Det som är det svåra här att få bladen att hålla sig på plats och inte flytta sig men även att få en helhet med många blommor i olika färger.

Likes

Comments

Hej!

Ja det var ju ett tag sedan jag uppdaterade här, men det har varit så mycket med både skola, student och jobb i våras och direkt efter jag hade tagit studenten gick jag på att börja jobba mer så har helt glömt bort att uppdatera med bilder.

Det har egentligen inte hänt så jätte mycket, jag har för det mesta jobbat en himla massa så det har inte blivit så mycket fotografering på sistone, men idag tänkte jag visa några bilder eller ska jag säga en hel massa bilder från när jag var i Berlin i november med min lillebror samt farmor och farfar. Inga av bilderna är redigerade utan tagna direkt från kameran, så där är inga extra effekter mm för att få ljuset att se bättre ut osv. Det enda är att jag har ändrat inställningar på kameran som har gjort att ljuset ibland ser annorlunda ut men det är bara det.

Hoppas att ni tycker om bilderna! Det var verkligen väldigt svårt att välja ut vilka som skulle vara med och inte vara med. Man vill ju visa upp allt man har fotograferat nästan!Här är vi på Madame Tussauds och på bilderna är det Anne Frank och Barack Obama!

Här är vi uppe i Fernsehturm eller även kallat Tv-tornet som är 368m högt. Bilderna kanske inte är de bästa då de såklart är tagna genom fönsterrutor, men min personliga favorit är bilden till höger. Blev faktiskt väldigt nöjd med den då det över lag är väldigt svårt att få en bra bild på Brandenburger Tor då det alltid är så mycket folk där.

Här är en rätt så bra bild på Brandenburger Tor men det är som sagt ganska svårt att få den bra då här alltid är så mycket folk.

(Denna bilden är inte redigerad som man säkert kan tro. Jag har bara ställt in kameran på solnedgång/uppgångs läge vilket gör att bilden blir lite gulare! )

Bilderna nedan är tagna när jag och min lillebror var borta vid East Side Gallery!

Det är här man kan se den längsta bevarade delen av Berlin muren och den är 1316m lång. På hela denna sträckan har olika konstnärer från hela värden fått måla och dekorera muren på sitt sätt och allt finns på den östra sidan av muren.

Där de mest kända målningarna är står det staket framför, men nu när vi var där så hade någon vält ner det mesta av det så vi kunde få en del bra bilder endån, men såklart kommer stängslet med på några bilder. Jag har faktiskt inte valt att ta med de typiska bilderna som folk brukar ta foton på utan jag har tagit med de lite udda och häftiga målningarna. Så klart har jag tagit foto på de mest kända målningarna med, men kände att några av de andra målningarna behövde också komma fram lite gran.

Kan starkt rekommendera att besöka Berlin. Har varit där två gånger totalt (som jag mins och en gång när jag var jätte liten så 3 totalt) Första riktiga gången jag var där var 2014 och nu andra gången 2016! En helt underbar stad och man upptäcker alltid något nytt och roligt när man är där. Nästa gång skulle jag vela åka under våren/sommaren då jag båda gångerna har varit där på höstlovet. Hade varit roligt och se staden när allt är grön och blommar och få en annan inblick hur den ser ut då.

När man åker till Berlin så tänker man alltid att man ska hinna med så himla mycket med museum, rund turer osv, men det gör man inte. Allt tar sin tid och man måste nästan planera varje dag minut för minut om man vill hinna se en liten del av allt som finns där. De har så många saker man vill se, uppleva och ut över det så vill man ju hinna shoppa och gå bland alla klädesbutiker som finns mer eller mindre överalt känns det som.

Kan rekommendera Kurfurstendamm om man inte vill gå och shoppa i ett varuhus. Här finns alla tänkbara butiker längst en och samma gata och i små gatorna och närliggande större gator ligger där även en massa butiker och självklart en del mysiga Café och restauranger!


Likes

Comments

Nu tänkte jag göra en lite utstickare genom att lägga upp några bilder som jag har redigerat till ett skolarbete. Ni kommer att få se bilderna hur de såg ut från början innan jag redigera dem och efter redigering just för att ni ska kunna få se skillnaden.

Kan nämna att det är en ganska stor skillnad från originalbilden till den redigerade då jag har gjort många och ganska stora förändringar på några av bilderna, men jag tyckte att de blev väldigt coola och häftiga trotts allt.

Hoppas att även ni tycker att bilderna är häftiga!

Kram!!


Originalbilden är den första bilden och den redigerade är den andra bilden. Jag tror att ni kommer att se det oavsett då där finns en viss skillnad mellan de :)

Likes

Comments

Bloglovin
Blogkeen
Nouw