Header

På St. Eriksgatan 92 ligger Chokladbollen. Ett café med en enkel uteservering och ett lågmält, mysigt inre. I glasdisken trängs olika sorters chokladbollar med alla möjliga smakkombinationer och toppings, staplade som i pyramider. Vid sidan av alla bollar finns en salladsbar där gästerna själva får kombinera sin sallad. Vi väljer varsin chokladboll- en RAW-boll och en klassisk chokladboll. Sedan beställer vi en Chailatte och en cappuccino. Att sitta ute kändes som ett måste nu när det är sommar. Charmiga stålbord och stolar i en härlig, mintgrön pastellfärg. Tyvärr har de inte infravärme, så det lär nog bli kallt att sitta där på kvällskvisten.ch njuta av sin latte. Inredningen inomhus går i mörka, dova färger. De luggslitna sofforna och de röda lampskärmarna ger en ganska hemtrevlig känsla. Ett perfekt ställe att sitta och plugga på. Bra akustik, ingen hög musik spelas. Allt som allt är detta ett mysigt, ganska prisvärt café, värt att testa. Den lite lågmälda atmosfären kanske charmar dig helt!

Priser: $$
Kaffelatte- 39 kr
Alla chokladbollar- 29 kr
Smoothie- 45 kr

Utbud:
RAW-bollen bestod av daldar, kokos-olja, nötter m.m. Det kunde varit mer chokladsmak och mindre nötsmak, men ett plus för krämighet. Den klassiska chokladbollen hade god smak, men var en aning torr. Båda bollarna hade ett härligt kokostäcke. Cappuccino'n (med havremjölk) smakade bra med kaffe och blev helt klart godkänd! Chailatten (pulver) smakade kryddigt och lagom sött. Väldigt gott! De hade ett standard utbud på sorters mjölk, så om komjölk inte är din grej finns det havre- och soja som substitut.

Service:
10/10. Ett trevligt bemötande. Plus för att personalen kunde berätta igående om alla chokladbolls-sorter och dess ingredienser. De hade fler mjölkalternativ till kaffet (soya, havre, laktosfritt) och de kom ut med kaffet.

Location:
Det kunde inte varit enklare att ta sig hit. Ta tunnelbanan till St. Eriksplan och gå upp via Torsgatan. När du kommer upp ligger Chokladbollen precis över vägen, om du ser till höger.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments