Jag har sedan ungefär ett år tillbaka velat åka till Australien (mer specifikt; Melbourne). Alla som känner mig vet att jag alltid är den som pratar om att göra saker men som faktiskt aldrig gör det. Så jag bestämde mig att detta faktiskt skulle bli av. I september skrev jag ett inlägg i facebookgruppen ''Svenskar i Melbourne'' i ett desperat försök att få tips inför en eventuell flytt till Melbourne.

Efter ett tiotal personer skrev till mig och var intresserade av att ses när jag väl var där eller eventuellt ta sällskap ner så fick jag kontakt med Fanny och Amela. De skrev till mig på Facebook och var i exakt samma situation som mig. Jag klickade direkt med dem.

Sen dess har vi facetimeat och pratat på telefon i princip varje dag, och förra helgen sågs vi äntligen för första gången. Tillsammans bokade vi även one-way flygbiljetter till Melbourne vilket tog sin lilla tid i och med att vi skulle försöka hitta de allra billigaste.

Visumet var betydligt lättare att fixa än vad jag trodde det skulle vara. Det tog bara runt 20 minuter och jag fick visumet direkt på mailen.

27e December drar vi och jag är så sjukt rädd men samtidigt känns det så sjukt spännande!

Vi drog även till baren Down Under i Göteborg där temat är Australien och alla bartenders är Australienare. Där drack vi Australiensk cider och öl. (hit kan man dra om man är som mig och inte kan bärga sig inför Australien).

Vi var även på en väldigt mysig krog som heter Kungstorget (på kungstorget i Göteborg). Här har jag varit ganska ofta den senaste tiden. Definitivt en guldklimp i kära Göteborg.

Stay tuned för mer!


//ottilia

Likes

Comments