Lite bilder från veckan i Bali.

1. På en toalett(?) / 2. Jag, Moa och vendela från Moas 20-årsdag / 3. Smoothie med selleri, morötter och rödbeta från @nude / 4. En mysig view från en av alla sängarna i "mansionet" som vi kallar det. / 5. God bål och gotti gott från Moas 20-årsdag. / 6. Tanah Lot Tempel i Bali / 7. Från alla moppeturer runt i Bali till alla käk och för att se allt omkring oss. / 8. Moa glad efter att vi kommit i en rätt stor beerpong turnering på oldmans. / 9. Världens godaste "vanilla oreo- glass". Ni ska bara veta hur goood den är. Det är ett väldigt gulligt glass ställe där de har massa fräscha fruktglassar. Vill helst ha ätit alla? Helst igår.

Likes

Comments

Gili Trawangan vid solnedgång. Att vi insåg 10 min innan att solnedgången skulle ske och kastade oss på våra cyklar i fullfart för att komma fram helt svettiga till solnedgången. Helt underbart. Man blir varm i hela kroppen.

Likes

Comments

NOOSA

Typ av ställe:
Noosa är ett ställe som känns orört från turismen. Vi gick kring Noosa nationalpark och det var drömmen. Man hänger vid the Main beach, solar badar, tar det lugnt osv. Inte fått bilden av att det var ett festställe utan mer ett lugnt chill ställe som var väldigt modernt. Fina shoppingställen med dyra märken precis vid stranden, inte stor stad och alla är otroligt trevliga.

Boende:
Här bodde vi i draftwood tror jag detta hette, via Airbnb och hade de finaste hostarna. En stor villa med en jättevacker veranda, eget stort vitt inrett rum, egen toa osv. De hade skrivit på kylskåpet när vi kom "welcome Moa & Amanda", hur söta?
De tog verkligen hand om oss väl, kaffe, choklad och vi var hemma.

Personligt omdöme:

Ett skönt avkopplingsställe och verkligen värt att besöka national park i Noosa. Väldigt klart och fint vatten, väldigt varmt och mycket fiskar att kolla på. Nej jag diggade Noosa massvis.

Att speciellt besöka/göra:
- Noosa national park
- Main beach
- Även de andra stränderna
- Alexandria beach( nakenstrand via nationalpark)

Likes

Comments

Vi drog till en kaffe odling idag mot eftermiddagen här i Ubud. Väldigt intressant måste jag säga. Det finns ett djur som ser ut som en tvättbjörn som jag tror heter luwaka, att det var de djuren hette. Dessa "björnar" äter en kaffe böna, bajsar ut den, bönan tas och skalas av, rostas och silas. Sedan är det luwaka kaffe som luktade sjukt gott(?) Hahah att det är björnens bajs var nog det som fångade mitt intresse mest? Hade ingen aning.

Allmänt var det otroligt mysigt att gå omkring och se hur fint det var överallt. Sitta och dricka ca 14 olika sorter av te och kaffe. Det fanns bland annat choklad kaffe, vanilj kaffe, cinnamon Tea ( som jag köpte), coconut coffe mm. Nej jättemysigt och värt, kostade ingenting och tjejen som hjälpte oss runt och gav en guidad tour var så himla fin och trevlig.

Likes

Comments

Godmorgon alla sötnötter!

Vill bara säga att jag lever och har det bäst här i @ubud just nu. Jag, Moa, Joakim och Albin drog vidare efter vårt surfcamp La Point till Ubud för att stanna här några dagar. Här bor jag, Moa och Joakim tillsammans med Julia och Lovisa som vi träffade i Australien.

Gårdagen spenderades med att besöka ett stort vattenfall ( tengeungan Waterfall) och även Monkey Forrest. Haha kan inte låta bli att le när jag skriver detta just nu. Jag hade en apa på mig som var riktigt stor och tung, och jisses vad rädd jag var när den kröp upp på mig pågrund av att en tjej höll en banan på min axel. Kul ändå. Joakim fick en apa på sig som ville pilla han i näsan, Lovisa och Julia fick en apa som kissade på dem men annars var det väl helt okej. Skrattade en hel del.

Dagens planer ser ut så att min älskade pojkvän åker hem idag.. haft underbara 12 dagar tillsammans. Sedan ska jag, Moa, Julia och Lovisa planera Gili öarna och Lembongan som är vår nästa destination. En dag på spa ska även spenderas med besök av risfält och kaffeprovning. Hörs senare! Tänker bli bättre på att skriva mer detaljrikt om mina dagar istället för att endast tipsa om en massa. Ha en underbar (natt blir det för er sovandes) dag, så uppdaterar jag er. Puss

Likes

Comments

Det är med en stor glädje jag skriver detta inlägg. Under två månaders tid har jag lyckats hjälpa 46 barn i Malawi att få ett matpaket var som räcker i en månads tid. Att tillsammans med alla dessa fina människor jag har omkring mig, lyckats göra denna gärning betyder massvis för mig. Att få certifikatet av att vara en NTC Ambassadör gav mig otroligt mycket upprymdhet.

Vad gör ett matpaket?
Ett matpaket för bara 195 svenska kronor ger 1 barn i Malawi mat för en hel månad. (195kr kan vara en engångsmiddag ute en kväll i Sthlm). För att barnet ska kunna få all denna näring som finns i matpaketet, måste de ta sig till skolan där de får chansen att utvecklas och få en ljus framtid.
Jag vet inte om det är många av er som tänkt på att många barn i U-länder har som en stor kula på magen? Det är för att de får i sig mat men inte med tillräckligt näring för att kunna utvecklas och växa som ett barn ska. Därför är jag otroligt stolt över att hjälp till att ge barnen där chansen till att kunna få en bättre framtid och även i nuläget.

Jag vill inte ens tänka tanken på hur mycket mat jag slängt och som blivit över under alla mina år. Att det i hela världen slängs flera 1000 ton mat varje dag och att flera miljoner barn svälter är absurt. Det är väldigt lite som krävs för att hjälp dessa barnen som blivit drabbade av klimatkatastrofer. Vill så gärna åka till Malawi för att förstå samt se med mina egna ögon hur dem har det. Kunna förstå hur det är att inte vara säker på om man får mat nästa dag...

Hur som sitter jag här med ett leende på läpparna, en varm känsla i kroppen av att jag med mitt egna engagemang lyckats hjälpa dessa 46 barn. Något jag alltid kommer blicka tillbaka och känna en varm stolthet för.

Likes

Comments


BYRON BAY

Typ av ställe:
En väldigt stor skillnad från de större städerna Melbourne och Sydney. En mycket chill stad med lite intryck av surfers, hipsters och reggae. Går sällan bussar, ingen lokaltrafik som är stor, otroligt fina stränder, bra uteliv och älskar Domino's pizzan vid klubben cheeky Monkeys. Finns fina Rainbowshops som kan vara coola att kolla i.

Boende: Här hyrde vi via Airbnb en husvagn i Lennox Head. Bästa att det var en jättemysig husvagn, sämsta att det var ca 30 min från "centrum" och att det inte gick några bussar efter 18.00 o man var tvungen att betala dyra taxis. Rekommenderar att boka hostel.

Personligt omdöme:
Jättemysig stad som jag diggar massor. Träffade sjukt härliga människor men annars tycker jag att det räckte med ca 2 dagar. Det fanns mycket att se och göra, men ville nog endast stanna kvar för att vi träffade härliga människor. Man kan dock hyra billiga cyklar vid Byron att cykla runt på samt surfa. Rekommenderar verkligen att besöka Lighthouse i Byron också, att gå upp 05.00 och vandra upp dit. Sjukt fint, men vi hann aldrig med det.

Att speciellt besöka/göra:
- Lighthouse
- Rainbow shops
- Klubb cheeky Monkeys
- Beach resort (bra hostel)

Likes

Comments

Älskar verkligen detta ställe. Vet inte hur många gånger vi ätit här nu. Sjukt goda acai bowls, sallader och avokadomackor. Väldigt fint inrett och jäklar vad jag hade velat att det fanns ett sådant ställe hemma i Sthlm.
Det blir definitivt en runda till innan vi drar vidare till Vietnam.

Detta ställe ligger i Canguu i Bali.

Likes

Comments

Blev tokkär i ALLT på denna bild. Satt och scrollade igenom en hel del och fick tillslut ihop detta. Älskar att man sitter o får denna inspo när man är utomlands på en backpackeresa!

Likes

Comments

FÖRSTA SURFDAGEN

Surfade för första gången idag. Jäklar vilken känsla jag fick när jag klarade första vågen. En känsla man tydligen kallar "stoke" att man är lycklig på något sätt Haha. Nej men det gick riktigt bra, tog dock ett tag att kunna Ställa sig upp på brädan när vågorna kom.
Många gånger jag bara låg stilla på brädan och åkte hela vägen in till strandkanten utan att ställa mig upp. Tro mig, man var för trött för att ställa sig upp på något sätt. Att paddla ut hela tiden var jättejobbigt för armarna och det är nog inte förrens nu jag insett hur otränad jag är.

För övrigt har vi träffat jättefina människor här. Alla är öppna och liksinnade. Jättekul att få träffa så många olika från alla städer. Några från Falkenberg, Lund, Norrköping, England, Island osv.

Likes

Comments

Instagram@amandanordquist