Hej på er!

Nu i dag har vi packat bilen och ska fara upp till fjällem med våra kompisar. Vi kommer bo i deras mysiga stuga nära skidbacken. Vi får tagga 6 h bil nu men de är det absolut värt. Vi har laddat upp med film och massa frukt jag och Linnea. Jag har även tänkt att plugga lite. 

Detta är vår årliga Vemdalen resa med familjen Grönlund som vi alltid brukar göra över soprtloven. 

Vet inte hur uppdateringen kommer vara under den kommande veckan men ska försöka blogga lite. 

Jag och Linnea ska ta oss upp på snowboarden å försöka lära oss att åka. hehe vi får se hur de går. Vi kommer ha de så mysigt denna vecka! Älskar fjällen. Massa bilder ska jag försöka ta som kommer upp så fort jag kommer hem. Hoppas ni som har sportlov får det bäst för de är ni verkligen värda! 


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Måndag- idag hade jag happy på lektion och vi hoppade eller inte hoppade högt mer typ 40 till 50 cm hinder. Vi körde en bana som gick ut på att man skulle ha en jämn bra galopp igenom hela banan. De stod två hinder på ena långsidan och ett på andra långsidan. Man skulle komma på i vänster varv och hoppa de sista hindret med de 2 hinderna. Sedan skulle man komma in på en stor volt i lång galopp.sedan hoppade man de hindret som stod ensam på långsidan. Och sist dom två på andra långsidan. De körde vi i båda varven. För mig gick det faktiskt bra, jag hade bra galopp i båda varven. Happy som är lite skeptisk emot hoppningen tyckte nog detta var rätt kul. Jag hade stödet i tygeln och ben på och han öronen framåtMin ansats fram till hindren blev bra förutom 2 gg då jag släppte iväg honom för tidigt.


några saker jag ska tänka på när vi hoppar är att ta upp handen lite, ha stödet i tygeln och trycka fram honom med skänken.

Likes

Comments

Hej! som rubriken säger red jag ut i lördags. Jag med Happy och Astrid med Thomas. Vi skrittade ut längst ån och kände på underlaget. Det var ganska bra snö på de flesta ställena så vi bestämde oss för att trava lite. Vi travade en ganska lång bit och man märkte direkt att hästarna blev pigga. Efter vi hade travat hittade vi en väldigt bra plats där man kunde köra lite galopp. Så vi tänkte varför inte vi alla 4 älskar att busa i snön! så vi körde, så lugnt som de gick.

När vi satte igång blev de full fart genom de fina snövädret. vi hade kontroll över våra hästar så allting gick bra. Detta var väldigt bra träning för hästarna därför snön var ganska hög på vissa ställen och låg på andra. Så dom fick verkligen lyfta på fötterna!

När vi hade kört en stund så tänkte vi att vi gick tillbaka, men då helt plötsligt när båda hästarna skrittade i lugn takt med halvlånga tyglar halkade Happy till... Han satte sig nästintill mer på rummpan. Jag visste inte vad jag skulle göra utan stod upp och lutade mig framåt för att hjälpa till så mycket som de gick. De ända jag hade i tankarna var att nu välter han och jag hamnar under.. Men han klarade det, han tog i och kom upp. Jag hoppade såklart av honom för att kolla om han hade gjort illa sig eller så. Men han haltade inte och verkade intte tycka de gjorde ont när jag tog på benen så jag fortsatte gå med honom. Astrid var lika chockad som jag.

När vi kom in i stallet igen tog jag av happy sadeln och tränset och fortsatte kolla av hanns ben. Jag försökte sträcka dom bakåt och han gjorde inget motstånd så jag tror det gick bra men för säkerhetens skull masserade jag honom på både rummpan och låren (muskeln dom använder för att gå).

Ridpasset var nyttigt för både mig och hästen. + att vi båda tyckte de var sjukt kul!

Hoppas det är bättre underlag nästa lördag så vi kan köra ännu mer bus!

Likes

Comments

I måndags red jag en ny häst som heter Fokus. Hon är 6 år ock kan ganska mycket redan nu, men är väldigt otålig (enligt mig).

Jag är van med en häst som är lugn och rutinerad så nu när jag fick rida Fokus blev det en helt annan sak! Jag fick jobba mycket mer.

Vi tränade på att ställa hästen genom serpentinbågar, även få dem lugna och avslappnande. Det gick faktiskt ganska bra för mig. Jag var rätt nervös i början för att jag aldrig hade suttit på den hästen förr och visste inte alls hur hon var. I skritten vart hon väldigt ivrig och började små trava då och då. I traven var hon väldigt snabb om man jämför med happy. Och i galoppen började hon bocka, hah :D Det var kul att få rida en liten anan sort häst. 

3 bra saker med ridpasset - Det var kul,  jag lärde mig att slappna av mer, Fokus löd mig i slutet av ridpasset väldigt bra.

2 dåliga saker / måste tänka på - tänka på min höger höft,  fokus sprang väldigt mycket i början.

Likes

Comments

I fredags fick jag ett samtal av min ridlärare att happy hade blivit dålig. Han hade stått å spänt sig i hagen så båda bakbenen var helt helt spända... Hon sa att jag skulle komma dit å massera honom med liniment och pyssla. Klart gjorde jag det, vill inte att min ponny ska vara dålig!

Det värsta var att dagen efter ( Lördag ) så var det dressyr KM och jag skulle ha happy....

På fredagen masserade jag honom tills mina händer domnade bort, jag fick även hjälp utav Rebecka. Vi gjorde allt för att happy skulle bli bättre till dagen efter. Och vet ni vad svaret blev? Jo han mådde så bra dagen efter att jag och Rebecka fick rida KM på honom!

Bästa Ponnyn!


Vi var iallafall i stallet på lördagen kl 8. Vi fixade happy masserade lite, borstade och knoppade hans man. Riktigt stilig blev han.

Dressyr programmet gick bra, jag krävde inte så mycket av honom eftersom han hade vart dålig. Man kände även att Happy var lite spänd för han travade inte på riktigt ordentligt och därför struntade jag i formen utan försökte bara få fram honom så mycket som de gick. Om man tänker bort allt de där gick det väldigt bra för oss i KM en 2a plats blev det! super nöjd med de, 63,5% och då var det en riktig dressyrdomare som dömde ;)

Nu tar vi nya tag och hoppas att det blir någon mer dressyrtävling där inte happy mår dåligt!Likes

Comments

När jag kom till stallet hade det snöat så himla mycket att knappt stalldörren gick att öppna.

Jag började med att ta in Happy, borsta, sadla och fixa. Sedan gick jag ner till ridhuset och började skritta honom, jag värmde upp i både skritt och trav först. Sedan lösgjorde jag honom lite i trav inan jag började gallopera. Efter de tränade jag på LC.1 dressyr - programmet eftersom jag ska var med på dressyr KM nästa vecka.

Det gick faktiskt bra, happy var lydig och gjorde de jag sa åt honom att göra. När jag kom fram till den delen i programmet  där man skulle gallopera i höger varv sket sig allt... Han började springa och jag spände mig för jag ville få tillbaka formen han gick i. och de ska man ju inte göra...

Jag satt då på en stor volt och försökte jobba honom, få han att slappna av. De hjälpte inte alls jag var för spänd och arg jag tänkte hela tiden "detta kommer aldrig gå, fan" men rätt som det va så funkade de, Happy gick några steg i en fin form!

Och när det går bra ska man ju sluta ;) så jag slutade i höger varv och gick över till vänster varv och körde samma sak och där gick han super fint hela tiden.

-

3 bra saker med ridpasset - Happy var lydig,  jag var lugn i början och va mjuk i handen,  Happy gick fint hela pogrammet.

1 dålig sak med ridpasset - Höger galloppen..


Likes

Comments