Hej! Ett tag sen sist. Allt går bra! Skolan har nu rullat igång ordentligt och man känner att man har kontroll över det mesta. Träningarna kör på och snart är det dags för Steg 1 i USM (ungdoms svenska mästerskapet (?)). Nästa veckoslut åker vi till Malmö för att spela mot tre andra lag och de två bästa lagen slipper vidare direkt till Steg 3 de andra måste spela Steg 2. Orkar inte förklara helt ordentligt hur systemet fungerar så om man undrar så fråga bara!
Vad mer har hänt nu här under denna tid... Just det Göteborg Cup! Vårt hamnade i en jättesvår grupp så det gick väl inget vidare. Men jag spelade bland mina bästa spel någonsin! Så jag är nöjd med min egen prestation.
Följande veckoslut så spelade alla mindre (00 och neråt) så på lördag åkte jag och några andra in till Göteborg och kollade lite och sedan lyckades vi smyga in oss på Liseberg också så vi gick där en stund också.
Annars har det varit skola, träning, skola, träning och lite fritid. Och så hade vi en bastu kväll med några tjejer.

Förra veckan hade vi dessutom ett gäng på 23 killar på besök från en av de bästa handbollsskolorna i Tyskland, från Berlin. Dom var här från tisdag till lördag och vi gjorde allt möjligt från att träna, hänga och äta tillsammans med dem. I december åker vi som är på handbollslinjen dit och är där i typ en vecka. Lite som ett utbyte.

En höjdpunkt med denna vecka var ju dock att få träffa min kompis Emilia! En gammal vän från handbollen och skolan i Finland som råkar vara på prao i Borås (ca.1h med buss från Alingsås). Hon åkte hit upp och så spendera vi hela torsdags eftermiddagen tillsammans. Vi cyklade runt, kolla handboll, snacka finlandssvenska, fika och bara chilla tillsammans. Så skönt att få tala finlandssvenska ibland med någon som förstår. Det var precis det jag behövde, fick ny kraft, tack Emilia❤️

Men har inget mera att säga så vi hörs och kram på er alla!🇸🇪

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • 287 Readers

Likes

Comments

Nämen tjena!
Idag är det dagen då jag bott i Sverige i två veckor! Woop woop! And many to come. Under dessa två veckor har det ju hänt ganska mycket men jag skall fatta mig kort. Träningarna har varit fullt igång. Tränar 6 gånger i veckan (laget+ NIU gymnasieträningar) och lite eget också. Det är både bollträning, gymträning och fys. Tur att man har vissa vilodagar.
Jag börjar känna till mer och mer staden, men inte nära på tillräckligt. Skulle någon fråga var någon plats är skulle jag ha ingen aning hur man kommer dit😂 Här i Alingsås lever jag pretty much med min cykel. Behöver jag åka någonstans måste jag ta cykeln så ett litet äventyr blir det får båda.
Skolan har gått bra, fast hela skolsystemet krånglar för mig, de hade inte kanske gjort världens bästa förberedelser inför mitt år här. Men jag har en trevlig klass på 7 personer som jag hoppas skall trivas med mig med.
I Blåhaga, klubbens boende för utomståenden som inte bor normalt i Alingsås, trivs jag också. Det bor schyssta killar och tjejer här. Vi är 4 tjejer och 10 killar. Alla kommer från lite olika platser med olika dialekter. Tro mig har fått höra om min finlandssvenska så jag sluta tala det med svenskarna haha! Men det bor ju 3 finländare (jag och två killar) i huset så med dom får jag endå tala normalt. Min rumskompis är en ganska söt tjej som man lätt kan tala med. Hon bor inte så långt från Alingsås så på veckoslutet brukar hon oftast åka hem till sin familj.
Förra veckoslutet hade klubben Kick-Off läger! Så 4 träningar på helgen, sova i skolan vi går i och åka från hallen till skolan helatiden (hallen ligger typ 1,5km från skolan). Laget är ett supergäng med underbara tjejer som alla älskar handboll! De har tagit emot mig så bra och jag känner att jag också gett dem en god start. Så mycket kunskap i detta lag och snart är det dag att sätta det på prov. Vi skall på Göteborg Cup nästa veckoslut och då blir det första matcherna jag får spela i AHK kläder. Det är de första riktigt officiella matcherna och jag är så taggad samtidigt som jag är super nervös. 🙈
Flera kvällsdopp har man hunnit ta, ännu när det är varmt och så har man bara njutit av dessa två underbara veckor hittills!❤️

Hörs snart! Kram Linnea🇸🇪

  • 410 Readers

Likes

Comments

Huhhu äntligen slut. Denna lördag och söndag har jag alltså äntligen flyttat till Alingsås, Sverige. Resan började att jag och pappa tog lådbilen med alla grejer och startade 4.30(!!) finsk tid mot Åbo. I Åbo så joina vi kryssningsfartyget till Stockholm. 11 timmar senare efter att ha bara latcha och göra ingenting så kom vi till Stockholm och började resan genom Sverige. Med 440 km framför oss var det bara att börja köra. Efter att kört en väldigt lång stund så stanna vi i Mariestad, 1,5 timme från Alingsås, för att sova natten. Upp och hoppa klockan åtta! Nej det var nog 6.30 väckning. Jag ville vara tidigt i Alingsås. Vi hade bestämt träff med min nya sambo innan hon skulle dra på fotbollsmatch. Sen har jag burit alla mina grejer in i lägenheter, packat upp, fyllt matförrådet, cyklat UTAN maps till Saga och kollat OS med henne. Skolan börjar om tre dagar och första bollträningen med laget är om två. Lite bilder kommer här och vi hörs!

  • 482 Readers

Likes

Comments

Tjenare! I det förra inlägget så sa jag att jag skulle förklara lite mer om allt, so let's get to it!
Staden jag kommer flytta till heter Alingsås, staden ligger i Västra Götaland, ca. 50km från Sveriges näststörsta stad Göteborg. Alingsås är en såkallad en caféstad och en idrottsstad. Jag kommer gå på Alströmergymnasiet, Alingsås enda gymnasium, på Barn& Fritidsprogrammet. Skolan är även ett nationellt idrottsgymnasium så dom erbjuder även en handbolls-, fotbolls- och gymnastikslinje. Så jag fick även plats på handbollsprogrammet. Klubben jag kommer spela i heter Alingsås HK.
Nu kom det jag glömde berätta om tidigare! Min allra bästa vän flyttade till Alingsås förra sommaren. Hon spelar också handboll och det var lite via henne och hennes familj som detta fick snurr. Jag spelar på positionen som handbollsmålvakt. Laget sökte målvakt till nästa säsong så why not? Så jag kommer spela i samma lag som min bästa vän i ett år! Fun fact. Jag och min kompis har aldrig spelat i samma lag förut. Och vi har aldrig varit i samma skola förut. Och vi har aldrig bott i samma stad förut! Crazy huh... Och vi har varit kompisar ungefär 5-7år... Nu händer allt på en gång! Soo exciting!

Flyttveckoslutet börjar närma sig och jag blir mer nervös för varje dag! 13.8 åker båten till Stockholm och resan kan börja!
Men tillräckligt för denna gång, vi hörs!

  • 586 Readers

Likes

Comments

Hejsan! Linnea här. Linnea från Finland. Jag, som många andra i min ålder, skall på utbyte till ett annat land under ett års tid. Alla jag känner skall resa till något exotiskt som Spanien, Kanada, USA, Australien, Tyskland etc. Jag valde det mest spännande landet någonsin, Sverige! Okej det låter säkert egentligen ganska konstigt att jag, som redan kan tala flytande svenska sen alltid, åker på ett utbytesår till det enda landet som också talar svenska. Well jag åker inte på ett utbytes pga språket. Jag åker för passionen för idrottsgrenen i mitt liv, handboll. Jag har spelat handboll sedan jag gick i förskolan och jag har länge viljat spela utomlands så när det kom en fråga i julas från ett lag i Sverige så kunde jag ju inte tänka något annat än att säga ja. Så jag och mina föräldrar och några bekanta så började fixa med laget, skolan och var jag skulle bo. Och i april var allt bestämt! Innan skolan börjar så skulle jag ha flyttat till Sverige! Men ja, imorgon kan jag berätta lite mer om staden, laget, skolan och allt annat inför flytten. Vi hörs, ha de gött!

  • 590 Readers

Likes

Comments