Nu ska jag berätta vad denna tisdagen har bestått av. Först och främst, tisdag, en vecka kvar till vi börjar hemfärden till Sverige igen.

Vi vaknade och var ganska trötta imorse efter gårdagens vindrickande och mat. Mamma och pappa begav sig iväg för att reka vinprovningar. Vi hade fått tips om ett ställe från St Helenas information. De kom tillbaka och berättade ledsamt att det tyvärr var stängt på tisdagar. De hade träffat en 85-årig man som hade varit väldigt trevlig och berättat om denna familjeägda vingården. De hade också träffat hunden! Som tydligen var jättegosig. Nästa gång vi åker hit ska vi bo på deras Inn säger mamma. Stället heter Salvestrin.

I stället för detta fick vi åka till Old Faithful Geyser. Från ett hål i marken sprutade det lite vatten varje 5-10e minut. Det var fint. Det fanns också lite djur där. Getter, får och en lama som tydligen fungerade som vaktdjur över de andra djuren. Alltid lär man sig något.

Nästa stop var Sterling Vineyards. För att ta sig upp fick man ta en liten tur med en linbana. Fina vyer var det där uppifrån och gott vin fick vi smaka på. Theo som inte är riktigt lika gammal som vi andra fick en gympapåse med lite kex och en pysselbok.

Efter det blev det lunch.

Efter det doppade vi Theo på motellet och behav oss mot nya äventyr. Denna gången för att hitta en mataffär. Först gick vi till restaurangen vi var på igår. De hade en liten shop där vi köpte lite smått och gott. Sen hittade vi mataffären med stort M där vi shoppade loss. Efter det vidare till nästa vinprovning. Denna gång på Sutter Home. Det var som pappa skulle säga, Perfect Perfect. Promenerade lite i deras trädgård full med rosor som bar döpta efter kända personer.

Tillbaka på motellet blev det lite bad i poolen och mycket vin i glasen. Härligt.

Nu sitter vi på rummet och avnjuter en gourmetmåltid i form av mat från den stora mataffären.

Hjärngympa.

Taggade inför linbanan.

Theos gympapåse med saker att hålla honom sysselsatt när vi vuxna dricker vin.

Vin och utsikt.

Dags för lunch. De bakom mamma blev livrädda och sprang iväg när getingarna invaderade. Vi var stencoola.

Vi såg en katt. Bad Theo ta kort på den. Detta är resultatet.

Massa god mat. Salladen hör till vegetarianen, såklart.

Funderar på vilka viner som ska provas.

Det blev nummer 2,3 och fyra. Till sista glaset tog jag och pappa den sista och mamma den näst sista.

Hitta sköldpaddan.

Lyxigt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Åkt massa bil idag för att ta oss till Napa Valley. Vi bor på ett trevligt motell i St Helena. Idag har vi inte gjort så mycket mer än att åka bil och sen ett dopp i poolen. Till middag var vi på en mycket trevlig restaurang med god mat och gott vin. Lite bilder kommer här nedanför. Kommer också bilder på någonting som växte på ett träd vi gick förbi. Vi lyckades inte lista ut vad det var så tänkte be er om hjälp. Om någon vet vad det är, skriv till oss! Vi vill gärna veta vad vi snodde från ett träd. Eventuellt kommer det delas ut en belöning till den som listar ut gåtan.

Vad är detta på bilderna nedanför?

Likes

Comments

Efter att ha kollat in Mammoth lakes lite närmre fortsatte färden mot Yosemite. Första stoppet blev Mono Lake.

Här nedanför kommer lite bilder från när vi kommit in i Yosemite.

Uppe på bergen i Yosemite.

Vi hittade en sjö med en strand där vi stannade för ett dopp.

Nöjda efter ett dopp. Det var inte så kallt som det först såg ut.

Likes

Comments

Vårt boende i Mammoth lakes.

På väg in till byn.

Margarita festival med dans och musik!

Massa mat.

Söndag morgon kollade vi in de fina omgivningarna som ses här på bilderna nedan.

Likes

Comments

Lämnade Vegas efter en trevlig frukost med utsikt över hotellets casino. Innan vi lämnade tog pappa en sista spelomgång sen bar det av mot Death Valley.

Första stoppet i Death Valley var Dante's View. Lite info från guideböcker:
På 1650 m höjd har man en utsikt över hela dalgången. Utsiktspunktens namn har inspirerats av Dantes Inferno.

I en av guideböckerna stod det att man från Dante's View kunde se "The highest and lowest points in the contiguous USA simultaneously".

Frukost med utsikt.

Pappa ska spela lite innan vi åker vidare.

En bit av utsikten från Dante's View.

Lite mer info för den som är nyfiken.

Nästa stop blev Zabriskie Point. 114 grader F. Härlig promenad behövde man dessutom ta för att få sig en syn.

Från guidebok:
Zabriskies Point, som blev berömd av Antonionis film från 1960-talet med samma namn, erbjuder utsikt över de flerfärgade lerkullarna i Golden Canyon. Platsen uppkallades efter en tidigare direktör vid boraxindustrin i Death Valley.

Turister som trotsar hettan.

I skrivande stund har vi precis hoppat in i bilen efter att ha kollat in Badwater. 122 grader F. Surrealistiskt med trevligt.

Lite info: Badwater är den lägsta punkten i Nordamerika. Den ligger 85 m under havsnivån och är en av världens hetaste platser. Vattnet är inte giftigt men smakar illa och innehåller höga halter av natriumklorid och sulfatet.

85.5 meter tydligen.

Det bruna är alltså vatten.

Vi gick inte hela vägen ut utan skyndade tillbaka till bilen efter en bit för att svalka oss och hälla i oss vatten.

Vattenhål.

Efter Death Valley blev vi hungriga och eftersom Theo och pappa pratat så mycket om att de ville testa Big Mac på McDonalds så fick de göra det. De tycker den i Sverige är bättre.

Likes

Comments

Fredag 11 augusti. Äntligen var det dags för vår helikoptertur till Grand Canyon! Vi blev upphämtade vid hotellet vid 6.40 av en buss som tog oss ut till där turen skulle börja. Vår pilot tog med oss och en annan familj ut till helikoptern och hade sin lilla genomgång. Efter det var det bara att hoppa in. Några av oss var lite skakiga i början med vi märkte snart att detta med helikopter var väldigt trevligt. Vi hade lurar med lite anpassad musik i och piloten berättade mycket om det vi såg. Vi flög bland annat över Hoover dammen. Efter ca 40 minuter flög vi in över Grand Canyon. Flög en bit över vattnet innan piloten landade helikoptern och släppte av oss så att vi kunde kolla in stället. Väldigt coolt var det. Sen upp i helikoptern igen och tillbaka. Innan vi åkte tillbaka till start blev det en till landning eftersom helikoptern behövde tankas. Vi fick hoppa av och sträcka på benen och passade även på att kolla in ett Joshua tree.

Fick även se lite av strippen när vi var påväg tillbaka.

Efter denna upplevelsen var det Arsenalmatch. Pappa hade självklart kollat upp ett ställe där matchen skulle gå. Jag och mamma passade på att vila upp oss och så köpte vi även biljetter till O av Cirque du Soleil på Belaggio. Mamma hade faktiskt precis fyllt år så tyckte hon förtjänade att få se detta när hon var i Vegas.

Arsenal vann i alla fall och tur var det, annars hade antagligen inte lunchen blivit så trevlig. Med en vinst i bagaget tog vi oss till en buffé som mamma hade hört om. Gott var det och mätta blev vi.

Efter att ha vilat/sovit på hotellet gjorde jag och mamma oss iordning för kvällens föreställning. Pappa och Theo stannade kvar på hotellet.

Föreställningen var ett perfekt avslut på denna dagen och på vistelsen i Vegas. Vi blev inte besvikna om man säger så.

COYG!

Likes

Comments

Igår anlände vi till Las Vegas efter en lång bilfärd från LA. Vi gjorde inte så mycket mer än att gå runt på strippen och kolla. Inte för att det är så lite, det är väldigt mycket att se. Vi gick in på flera av tema hotellen och kollade runt. Själva bor vi på New York New York, som är ett av dessa temahotell.

Bugsy's Bar på Flamingo.

Utanför Venetian.

Detta är alltså inne på ett hotell. Venedig.

Vulkan utanför Mirage.

Vattenspel utanför Bellagio.

Likes

Comments

Onsdag 9e augusti. Mamma fyller år!

Vi började dagen med frukost på hotellet. Efter det tog vi en tur till stranden för att hoppa i vågorna en sista gång innan vi lämnar kusten för ett tag. När vi kände oss trötta på solen bytte vi om och gick upp till third street som är Santa Monicas shoppinggata. Theo lämnade vi kvar på hotellet. Gick runt lite i affären och tog sedan en paus med gigantiska drinkar.

När vi fått i oss alla drinkar hämtade vi upp Theo och gick för att äta middag. Det blev Cheesecake Factory som fick äran att servera oss middag på mammas födelsedag och det är vi väldigt nöjda med. Mycket god mat.

Blev lite nachos till drinkarna.

Middag på Cheesecake Factory.

Likes

Comments

I tisdags blev jag och brorsan väckta och påskyndade att göra oss klara tidigt (enligt oss). Vi skulle nämligen på busstur i LA. En heldag på en liten buss med en guide som berättade om olika ställen vi åkte förbi och släppte av oss på olika ställen så vi kunde se oss omkring själva.

Likes

Comments

I måndags var vi på Universal studios! Vi gick upp supertidigt för att slippa den värsta trafiken och var där bland de första. Dock hade vi lite fel på tid så var där en timma innan vi fick gå in. Vi skulle dessutom in en timme innan parken öppnade eftersom vi köpt biljetter på nätet.

Väl inne började vi hos Harry Potter och hans vänner. Det var det första som öppnade nämligen. Efter det åkte vi turen runt och såg massor av byggnader och studios där de spelat in olika saker. Sen vidare till Jurassic park! Det stod att man kunde bli blöt och det bar helt korrekt, vi blev genomblöta. Efter det åkte vi transformers turen och gick på två shower. Spännande.

Pappa imponerade stort på lunchen då vi åt sushi och han klarade att äta upp utan att ta in ett par bestick. Han klarade alltså att äta med pinnar.

Sen in till parken igen för att gå på en sista show. Efter detta var vi helt slut och begav oss hem. Mamma och pappa var ute en sväng på kvällen medan jag vilade upp mig efter att ha haft ont i huvudet hela dagen och Theo hängde med mobilen. Kvällsmat köpte mamma och pappa med upp på rummet så att vi barn inte skulle svälta ihjäl.

Viktigt att testa pinnarna.

Likes

Comments