Tankar om pärlor

Hej och välkomna till vår blogg!

Visst är den färgglad och sprudlande? Vi hoppas att vår design inte bara väcker uppmärksamhet utan också väcker skaparglädjen hos både barn och vuxna som vill ägna sig åt att pärla med pärlplattor. Självklart kommer vi inte bara ägna all tid åt att prata om just den typen av pärlor utan också om andra pärlor. Men det blir faktiskt mycket pärlor, tro det eller ej.

Vi som driver den här bloggen heter David och Emelie och vi är självklart ett par sen några år tillbaka.
Vi driver också bloggen http://nouw.com/tottotokarna som är inriktad på hästar då vi båda två är väldigt "Tottotokiga". Ni är välkomna att kika in där också om ni vill!

Pärlplattor är ett ganska gammalt pyssel som oftast var riktat till barn. Mestadels var det pärlplattor med klara former som hjärtan, stjärnor eller cirklar där endast variationen av färger var det som satte "sprätt" på ens skapelser. Resultaten kunde bli till smycken, grytunderlägg eller bara ett konstverk som skulle ligga hemma i en låda i 10 år för att sedan bara hamna i soporna. Tyvärr.
Men idag har pärlandet tagit sig längre!
Över (nästan) hela världen sitter vuxna kvinnor och män som lägger pärlplattor i alla möjliga former och färger för sitt eget höga nöjes skull. Den mest uppskattade genren är att lägga det som kallas "pixelart", där du mestadels fokuserar på att skapa figurer från spel eller fiction och sedan stryker pärlorna tillräckligt för att skapa ett "pixligt" utseende. Det är inte så lätt att lyckas bra med detta men det finns olika knep och vi lyckas riktigt bra kanske 2 av 10 gånger. Exakt hur detta går till och vad man vill åstadkomma vid "pixelart" kommer vi ta i ett senare kapitel.

Ett smart tips: Gå in på http://www.pappasparlor.com/ där ni kan finna oerhört bra information om denna hobby. Johan Karlgren (mannen och legenden bakom pappas pärlor) har även en facebook sida och en Instagram där han lägger ut sina skapelser och ger så otroligt fin inspiration för den riktiga pärl-nörden!
Allt vi kan (om pärlplattor) har vi i princip lärt oss utav honom.
Sedan får man en hel del erfarenhet på vägen vilket alltid är det bästa viset att minnas och bruka kunskapen.

Vi har kommit ganska långt i vårt eget skapande och vi hoppas kunna lägga ut en hel del här om våra "sessioner" då vi går all-in och bokstavligt pärlar som i trans i flera timmar. Pärlandet är extremt roligt men också slitsamt på nacke och rygg, därför orkar vi inte pärla för ofta utan pärlar istället längre stunder och oftast med ganska goda resultat (förutom våra misslyckanden).

Hoppas ni finner vår blogg spännande och följer oss genom pärlornas fantastiska värld!


// Emelie och David

​Mitt "största" verk hittills. Det tog mig många dagar att klara av den här - inte för att den var så stor utan för att det inte fanns någon riktig mall och jag gjorde fel flera gånger om och fick plocka ner den fyra gånger sammanlagt för att sedan starta om igen. Tyvärr är strykningen inte så lyckad men det bryr jag mig inte om! 

Likes

Comments