Header
YouTube
ozzsixten

Valentinos nya Resort kollektion skapad av Maria Grazia Chiuri och Pierpaolo Piccioli utstålar Den magiska och färglada världen av en av mina favorit konstnärer Frida Kahlo. 
De ville inte göra kollektionen to obvious, därför har de bara använd sig utav några detaljer från Frida's skapelser som blommor och natur samt höll sig till mycket spets och lösa, mest ljusa plagg som då utstålar hennes Mexikanska ursprung. De ville skapa plagg som skulle utstråla Frida's fina figur och hennes eget sätt av att vara sig själv. 

Jag själv tycker om kollektionen sjukt mycket. Den är så fin och feminin, samtidigt lite androgyn som Frida var. Färgerna och själva plaggsilhouetten skriker Frida Kahlo utan att den är too obvious. Jag tycker att Maria Grazia Chiuri och Pierpaolo Piccioli lyckades sjukt bra med att få fram deras concept till upplevelse.

Det var med tiden någon tog den här underbara kvinnans sätt av att se världen och la fram den på en fashionable sätt.


xx // ozz


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Birds


CÉLINE sweater
4 060 SEK - yoox.com


Distressed boyfriend jeans
350 SEK - frontrowshop.com


Prada shoes
1stdibs.com


CÉLINE genuine leather handbag
18 750 SEK - bluefly.com


CÉLINE tortoiseshell sunglasses
2 235 SEK - harveynichols.com


Nest Fragrances fragrance
325 SEK - beautybar.com


Jonathan Adler ink drawing
4 005 SEK - jonathanadler.com


Blue home accessory
64 SEK - amazon.com


Leaf home decor
silkspectacular.com


Fake fig tree
silkspectacular.com

Likes

Comments
Jag har så många visningar och kollektioner som jag vill dela med mig men det kanske blir för mycket om jag kastar ut allting samtidigt. Så nu har jag bestämt att skriva om en kollektion varje dag eller hur det än går. 

Idag tänker jag prata om Moschinos SS15 och Resort 2015 kollektionen som nyss höll en visning den 16 juni i London. Kollektionen är designad av Jeremy Scott och får jag bara säga att han är så underbar! Han vågar ställa en sån ''wtf'' factor med sina kläder. Liksom hans kläder är något alla designers har någon gång tänkt på men bara han som äntligen vågade ställa fram det. 

Själv vill jag ha allt! Men specielt Den där Tshirt klänningen som Lindsey Wixson bar på visningen. Tror att det är ganska omöjligt att hitta något sånt på myrorna men får väll hitta en lösting till att ha detta i min garderob. 

Nu så kan jag inte skriva mer för att jag har fått ett sms om ett jobbintervju som jag ska springa till nu! Så önska mig lycka till.! 

Här kommer videon från visningen 

xx // Ozz Likes

Comments
Tänkte dela med mig en av mina favorit designers J.W Anderson. Hans nya Spring/Summer 2015 män kollektion är så underbar! Den är super androgyn och vacker! Verkligen får fram en ny sätt att klä sig som en man. Kläderna ser ut o vara så genomtänkta och själva designen är helt mindblowing! Vill ha hela kollektionen i min garderob nu! Men man är lite för fattig kanske. 

Tycker mest om dom dära ärmlösa stickade tröjor. De ser så strukturerade och raka ut. Mönstret är helt underbar. Allt ser bara ut som ett konstverk. Så på grund av att jag inte har pengar i plånboken till att köpa en sån så tänkte jag rusa till myrorna så fort som möjligt och hitta någon liknande gammal tanttröja med mönster som jag kan sedan kapa ärmarna av och låtsas som att det är en riktig J.W Anderson. 

Som sagt människan är en geni! Bifogar en video av visningen som ni kan kolla på. 

xx // Ozz 

Likes

Comments