Header

Fredag 6/5-16

FEI lagtävlan

På framridningen kändes Lonely fin, något okoncentrerad men det har jag förståelse för eftersom att det var fullt med bilar,människor, insekter, varmt väder och andra tävlingen ute.
När jag värmde upp var traven rätt så mjuk och rörlig men galoppen lite stum till en början men blev bättre efter ett tag.
Väl inne på banan var traven fin, vi fick mycket bättre på alla skolor än vad vi brukar vilket var jättekul!
Skritten var inte alls bra. Hon blev spänd och då blev det taktmissar osv, när hon spänner så blir hon lätt väldigt svår att påverka. Därför stod hon på bakbenen när vi skulle börja trava. Men väl uppe i trav igen flöt allt på. Lite matt av värmen var hon, det gjorde att hon inte orkade trycka på i längningarna i traven. I galoppen blev hon tyvärr lite öppen i formen. Då kunde jag inte få de runda galoppsprången jag vill ha, men alla enkla byten satt.
Missnöjd med ritten då man gärna vill prestera på hemmaplan, men det kan inte alltid gå bra.
Vi slutade på 57%. Alla missar drog självklart ner poängen, men många fina kommentarer fick vi också!

Lördag 7/5-16

FEI lagtävlan

Jag och Lonely var mer taggade en någonsin då vi ville ha revansch från dagen innan.
Lonely kändes jättefin på framridningen verkligen mjuk och rörlig i alla gångarter! Jag red bara på och var så glad över min fina ponny.
Programmet red vi utan större missar, men helheten kommer vi kunna göra ännu bättre med lite träning.
Jag är mest nöjd med galoppdelen,då alla enkla byten var fina,ökningarna var stora och rörliga och hela galoppen kändes så fin!
Vi slutade på 60,6% och en domare hade oss till och med på 63%!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I söndags var jag (och Olivia) i Boxholm för att rida första omgången av div.1.
Lonely kändes riktigt bra på framridningen. Bjuv och rörlig.
Vi red vår framridningen som vi brukar göra och följde vår plan. Vi red igenom nån del ur programmet och ganska snabbt skulle vi gå in på banan, men så fort vi kom in på banan dog min kära lilla ponny. All energi försvann och jag tappade det mesta. Jag försökte få tillbaka henne så mycket det gick, vilket inte är det enklaste.
Vi red programmet utan större missar. Det ända som både jag och domare hade önskat mer av var energin. Tyvärr saknade jag det den dagen men jag gjorde det bästa av situationen och vi slutade på 67,2%.
Resten av eftermiddagen gick åt till att heja på andra Mantorpsryttare som även är våra lagkamrater.
Alla red superfint och så jämna ritter!
Det är så roligt att vara tillsammans med alla fina personer, och vi har verkligen kul ihop!
Jag låg i ledning individuellt i klassen fram till sista ryttare som gick om mig med 1%, dock gjorde det ingenting för även hon var Mantorpsryttare och red i mitt lag.
Jag tog hem 2:a platsen individuellt av 21 D-ponnyer och Mantorpsryttare lag 1 tog hem första platsen i första omgången av div.1!
Så rolig dag!!
//Ebba

Likes

Comments

Hej!
I lördags var jag i Vartofta och tävlade min andra nationella tävling.
Jag och Lonely red FEI mästerskap vilket var våran debut i det programmet.
Med en övertaggad ponny åkte vi till Vartofta runt 12 i nya fina lastbilen.
Vi kom dit väldigt lång innan vi skulle starta vilket inte är det bästa när man har en ponny som aldrig kan stå still haha.
Men efter lite väntan och några smörgåsar satt jag upp på en galen ponny...så fort jag hade landat i sadeln for hon i väg upp i luften. Men jag gillar när hon har lite extra energi så det gjorde inte mig någonting.
På framridningen kändes hon verkligen super. Vi har haft lite problem med formen bitvis i programmen och det är typ 5cm som hon ska komma med huvet närmare bogen och det hade vi hela framridningen. Slutorna har också varit ett litet problem med då hon gärna går med rumpan före om hon är lite övertaggad, men allt bara fanns där!
Jag var så taggad på att få rida in på banan och visa vad vi verkligen går för.
Men såklart så dör hon inne på banan just då vi ska starta... men jag red i det jag hade och kämpade. Travfesten av programmet var bra men ökningarna kan man diskutera. Hon längre nästan ingenting pågrund av att hon blev seg. Skriftserien var riktigt bra, och vi fick till skrittpiruetten som brukar vara bland det svåraste! Galoppdelen är jag också nöjd med. Det mesta flöt på och alla enkla byten satt!
Vi slutade på 59,3 vilket kanske var lite snålt men vi kan så mycket mer än vad vi kunde visa igår.
Jag var besviken först men när jag tänkte efter på hur många duktiga och rutinerade ryttare som jag tävlar mot så är jag stolt över mig och Lonely som ändå är där och kämpar till oss varenda poäng även om vi kommer sist. Och jag har ingen brådska att komma upp i poäng på nationell nivå då jag har många år kvar på ponny!😊💕
//Ebba

Likes

Comments

Igår var jag i Mjölby och tävlade.
Det var min och lonelys första nationella start ihop. Vi red FEI lagtävlan och det gick super.
Konkurrensen är stenhård och alla jag tävlar mot är så duktiga!
Jag fick hjälp av lonelys förra ägare Isabell på framridningen och Lonely var så fin!
Det är små detaljer vi behöver jobba vidare på men i övrigt är det riktigt bra!
Efter en riktigt bra framridningen gick vi upp till tävlingsbanan mer taggade än någonsin.
Dock blev hon spänd inne på banan då det stod 3 färgglada bilar där domarna satt i och påskris som dekoration lite överallt. Det gjorde att jag tappade lite av det jag hade på framridningen och hade inte allt tryck jag vanligtvis har.
Vi red programmet utan missar!
Jag är extra nöjd med halvvolterna "bågarna" i trav, ökade skritten och alla enkla byten.
Vi slutade på 60,5% vilket är klart godkänt. Men en liten käftsmäll var det allt att gå upp till nationellt då bedömningen och konkurrensen är mycket tuffare.
Är otroligt nöjd med ritten och min fina prinsessa!
Nu ska vi jobba vidare och träna så att vi gör allt mycket bättre i Vartofta.
Tack Bella för hjälpen på framridningen!
//Ebba💕

Likes

Comments

Förra helgen åkte vi till Värmland för meeting i Hammarö.
Vi åkte tidigt på lördag morgon då både jag och Olivia startade på eftermiddagen.
När vi väl var framme lastade vi ut hästarna och fixade iordning allt i stallet hos hästarna. Sedan åt vi lite lunch och slappade innan det var Dags för Olivia att sitta upp. Medans hon red fram knoppade jag Lonely och pysslade lite med henne. Sedan sprang jag upp till stora ridhuset för att filma hennes ritt. Efter det hade vi en ganska lång tid då vi inte hade något att göra så vi satte oss i lastbilen med våra mobiler och åt godis...
Sedan se det min tur att sitta upp och skritta bort mot lilla ridhuset där framridningen höll till. Lonely kändes bra men väldigt pigg,vilket inte är något dåligt. Vi red fram i lugn o ro med mycket lösgörande arbete. Sista tiden innan vi skulle gå upp till banan så red vi in henne i en högre grad av samling och hon kändes riktigt fin och bärig. Väl på banan jobbade hon riktigt bra oh jag jade en känsla jag aldrig upplevt inne på banan förut. Vi gjorde en stadig ritt utan större missar och jag förväntade mig vårt bästa resultat hittills, men domaren och jag hade antagligen inte samma syn på ritten då jag slutade på 61,8%. Men det var i ha sura miner och vi hade en jättemysig kväll med jättegod mat och mycket godis.
Vi sov länge på söndagsmorgonen. Sedan åt vi en lång och god frukost.
Hästarna tog vi en lång promenad med i skogen och sedan borrade dom ordentligt.
Vi startade sent på eftermiddagen på söndagen och hade mycket tid att fördriva under dagen så när allt i stallet var klart och hästarna knoppade så satt vi i lastbilen och pratade o hade kul!
Sedan var det dags för både mig och Olivia att sitta upp och rida fram då vi red nästan efter varann.
Vi valde att korta ner framridningen lite jämfört med dagen innan för att inte ta ut all energi på framridningen och spara lite ork till banan.
Lonely kändes nästan bättre en dagen innan då hon var mera loss och lite mer fokuserad. Vi värmde upp på samma sätt då vi tycker att det funkar bra på henne och sedan var hon klar för att gå in på banan.
Väl inne på banan kändes hon lite matt i kroppen men gav verkligen allt hon kunde för dagen. Ännu en gång hade vi inga missar och ett riktigt fint program. Vi slutade på 63,5% då domaren vill ha lite mer tryck i allting och det kan jag förstå eftersom att hon som sagt var lite matt dag 2.
När jag och Olivia hade ridit våra ritter packades allt ihop in i lastbilen och hästarna lastades.
Sedan väntade en lång bilfärd hem.

Min fina lilla prinsessa som skötte sig exemplariskt hela helgen💕

//Ebba

Likes

Comments

Hej! Detta inlägget kom lite väl sent 😕

I lördags åkte jag Ebba och Hanna ner till Värmland. Vi åkte ca 8 på morgonen och fikade lite i lastbilen påväg dit. Det tog 3,5 h dit så det var rätt jobbigt. Vi ställde in lonely och Domino i stallen och flyttade in alla grejer. När allt var klart åt vi lunch och sedan blev det dags för mig att börja knoppa och fixa. Ca 3 satt jag på Dolle och började rida fram. Han var väldigt stel i början men slappnade av efter ett tag. Väl inne på banan var han jättepigg!! Traven gick toppen men i galoppen blev han mer starkare och det blev svårt för mig att hålla kvar honom. Han blev lite lång och snabb så vi fick några missar. Annars är jag nöjd! Ebba red oxå en superfin ritt!

På söndagen var han lite mjukare och kändes mer till arbete. Dock var han fortfarande pigg. Väl inne på banan gick han super! Dommarenvar lite snål men han kämpade på fint och jag är nöjd. Dock fick jag några missar som sängte poängen. Jag är nöjd med helgen och imorgon drar jag till göteborg❤️❤️/Olivia

Likes

Comments

Hej💕

Förra helgen lördagen 6/3 var jag i Mantorp och tävlade.

Det var både min och lonelys första tävling för året och debuten i FEI klass. Vi red FEI Inledande program ponny 2012.

Framridnigen kändes riktigt bra. Dock var hon lite ofokuserad till en början, men hon har ju heller inte vart borta under hela vintern så det kan man ju förstå.

Jag började med att rida övergångar för att få igång henne. Efter det red jag många serpentiner där jag ställde igenom henne och även många galoppfattningar. Efter en liten skrittpaus kortade jag upp henne och började jobba på skolorna och dom kändes riktigt bra! Dock gick tiden på framridningen väldigt snabbt och helt plötsligt var det min tur att vänta utanför tävlingsbanan. Jag var väldigt nervös och kom knappt ihåg programmet när jag skriiåttade utanför ridhuset , men så fort jag kom in på banan släppte nervositeten och jag blev bara taggad.

Vi fick startsignal och vi började programmet med en uppridning som var väldigt dålig då Lonely fick för sig att bocka lite . Halten blev väll heller inte så bra då hon tyckte att det var väldigt onödigt att hälsa på domaren. Travdelen av programmet flöt på väldigt bra och skolorna blev ändå helt okej. Jag är väldigt nöjd över ryggningen jag fick till då det brukar vara det svåraste. Skritten var heller inga problem. Sedan kom vi till galoppen då Lonely taggade till ordentligt. Hon har väldigt lätt för samling och blir hon övertygad samlar hon nästan för mycket och det var det som hände i programmet . Vikterna blev riktigt bra men formen i enkla bysterna var lite öppen. Vi fiick mycket positiva kommentarer på den förvända galoppen då den var bärig och rund. Men i alla ökningar balladen och busade hon vilket drog ner en hel del på procenten. Men vi avslutade programmet med en fin inridning och perfekt halt.

Vi slutade på 61.500% vilket jag är jättenöjda med då det var våran debut. Domaren skrev att vi hade höjt oss massor utan missarna som blev dör hon busade, men det gör ingenting det är bara kul att hon är så glad och tycker det är så roligt att tävla!

Nu taggar vi meeting i Hammarö nästa helg!

//Ebba

Likes

Comments

Igår red jag Lonely på banan och hon kändes helt ok. Lite överladdad och något spänd men det släppte efter att tag.
Hon gick väldigt fint i skritten och framförallt i galoppen där hon har utvecklats massor. Men när vi kom till traven blev hon svår. Hittade inte riktigt det läget jag vill rida mina skolor i.
Trots det är jag ändå väldigt nöjd med passet då det känns som om alla ridpass de senaste veckorna gått jättebra och då har jag inte vetat vad jag ska jobba mer på och så, men nu när ridpasset med en sämre känsla kom känns det ännu bättre att träna vidare då jag bet vad vi kan göra bättre med lite träning.

Nu taggar jag att åka iväg och tävla på söndag. Vi ska till Mantorp och rida vårt första FEI program. Jag är ganska nervös men det ska bli spännande och riktigt kul att starta en ny klass och gå upp i svårighetsgrad lite.
//Ebba💗💗

Likes

Comments

Hej! Idag är det ju torsdag! Så Idag var det monica träning igen. Pigg och glad ponny var det idag. Kul och se att han oxå tycker det är kul iallafall. Men han är inte helt enkel att kontrollera..
Vi började med galoppen i både höger och vänster varv. Som sagt var han ju väldigt pigg vilket gjorde honom stark och spänd. Till slut gav han sig och släppte efter lite. Men bara i den förvända galoppen! Annars kunde han ju tydligen bara springa fort med spänd nacke. Vilket kanske inte syntes, men det kändes.

Vi vill ju ha honom så mjuk och smidig som möjligt för att kunna göra alla rörelserna rätt. Så vi jobbade i förvänd galopp men rättställd häst om ni fattar. Sedan skulle jag böja han och få honom låg. Och vi lyckades med det! Vi gjorde samma sak i andra varvet innan vi började med serpentinerna. 5 serpentiner i förvänd. De gick jättebra. Sedan arbetade vi öppnor och slutor i både galoppen och traven. Vi gjorde även ett par skrittpiruetter i båda varven.

Vi skulle senare rida igenom LAp1. Det gick super med några få småmissar främst i galoppen. Men annars super!! Dock var han inte jätte enkel i längningarna då han gärna ville sticka. Men jag är iallafall jättenöjd med träningen! Kram ❤️ // OLIVIA

Likes

Comments

Hej!

Igår var vi på lagtränng med Div.I laget. Vi var i mantorp och tränade för Sissi Lilja.

Jag och Olivia red med en tjej som heter Märta.

Vi red fram och ändrade tempot mycket för att värma musklerna. Sedan började vi med öppnar på långsidorna också som uppvärmning. Vi red även på stora mittvolten för att ställa igenom hästarna ordentligt. Efter ett tag satte vi oss ner och började jobba dom i traven. Då började vi rida mer "ordentliga" öppnor på långsidorna där vi red in i öppnorna och sedan tryckt på så dom fick ta i lite mer. Efter det red vi slutor på volten vilket inte var det enklaste. Vi fick efter ett tag rida dom på långsidorna. Vi re också några diagonalslutor bara för att känna på dom så att dom satt. Sedan kom vi till galoppen där vi först red på volt men sedan serpentiner vilket var väldigt bra. Vi fick också öka och samla på långsidorna.

Min känsla av träningen är att jag och Lonely har tagit ett stort steg framåt i vår utveckling. Nu kan hon bära under sig på ett annat sätt och orkar göra korrekta skolor. Jag tror även att jag har börjat kunna rida henne bättre då jag har blivit mycket starkare i min sits. Så jag är riktigt stolt över hur vi presterade igår på träningen!

Jag vet dock inte vad Olivia hade för känsla igår men i vilket fall såg domino väldigt fin och pigg ut!

Jag och Lonely hoppas på en lika bra träning idag, men det blir ingen träning för Sissi utan för Ulla.

//Ebba


Likes

Comments