Header

År 2016 var ett år fyllt av äventyr och skoj. Det började i Australien, sen åkte jag tre månader till fantastiska Indien, sen tre veckor till vackra Nepal, hem i några månader för att fylla på med kärlek från vänner och familj, jobb i sex veckor i Barcelona och året avslutades helt spontant i Chile i Sydamerika.

Vi hade en rolig nyårsafton med fest i hostelet hela natten. De sista två timmarna innan jag gick till sängs dansade jag med Mike the pirate. Bra start på år 2017.

Jag har inga bra bilder ifrån nyårsafton så istället la jag upp en massa bilder från Indienresan som jag inte tror att jag har visat tidigare eftersom de är från systemkameran. De får mig verkligen att längta tillbaka.


Likes

Comments

Lite saker som har hänt det senaste:

En pirat flyttade in idag. Det ligger ett piratskepp i hamnen så alla trodde att han kom hit med det men så är inte fallet. Han är en vandrande pirat från England. Mike the pirat heter han.

För någon vecka sedan köpte James, min chef, en bil. Han är 37 år men har aldrig skaffat sig något körkort eftersom han har rest de senaste åren. Men hans flickvän har körkort så hon får köra. När de köpte bilen skaffade James såklart en bilförsäkring. Igår vann han en miljon pesos genom försäkringen i ett jullotteri! Det är ungefär 13.700 svenska kronor. Vulkanguiderna har varit med i det lotteriet i flera år och aldrig vunnit så de va inte helt nöjda.

Uber - vår vulkanguide som gör turerna exklusivt för vårt hostel vann Pucons bästa tour agency detta året.

På julafton ringde en man och frågade mig de vanliga frågorna, hur mycket kostar ett rum, har vi frukost osv. Han frågade även vad som skulle hända om han ställde sig och runkade framför mig. Det var en annorlunda fråga.

Vi har en katt som springer runt här på hostelet och jag vet att hon har bebisar någonstans men jag har letat i veckor och fortfarande inte hittat dem.

I tre dagar har det varit skinande sol och 30 grader varmt men 2-3 dagar i veckan regnar det i Pucon så nu är det lite kallt och regnigt igen.

Gerrit var och klippte sig häromdagen. Det tog cirka 10 minuter och frisören släppte inte blicken från sin såpopera men än vad hon var tvungen.

Någon lämnade en kakmix så vi har precis försökt oss på att baka en kaka. Det luktar ljuvligt.

 • 117 readers

Likes

Comments

Vi har tre kajaker på hostelet som man kan hyra. Men eftersom vi jobbar här så får låna dem gratis. Igår tog vi ut en på en sväng i sjön. Som tur är behöver vi bara gå över en väg och så är vi i vattnet. Den långa halvön är privat mark men i Chile är de första 6 metrarna från vattnet öppet för alla så kommer man med en båt är det fritt fram att hitta en egen strand. Vi stannade ingenstans eftersom vi skulle jobba men vi såg många fina stränder.

 • 115 readers

Likes

Comments

För någon vecka sedan provade vi på hydrospeed. En av tre saker vi har som topprekommendation här i Pucon. Det var riktigt coolt! Men lite läskigt! Tydligen finns det bara tre ställen i världen man kan hydrospeeda. Det uppfanns i Frankrike så det finns där, och i Nya Zeeland, jag har bott där och hörde aldrig talas om det, och här i Chile. Det är i samma flod där man kan åka rafting (uppblåsbar båt) som jag gjorde när jag studerade i Nya Zeeland. Fast när man hydrospeedar är man i vattnet. Man har en tjock vadderad våtdräkt, livväst och hjälm och så håller man sig fast i en liten skumgummibåt som Gerrit håller i på bilden ovan. Vattnet var 9 grader kallt så det var inte kul de första minuterna men för att ta sig fram paddlade man med fenor på fötterna och efter ett tag var man inte alls kall längre. Vi var ungefär en timme i vattnet och åkte igenom 7 olika forsar. Den största forsen var en 3 och en halva (av 5) vilket inte är så mycket när man raftar men coolt när man är i vattnet och håller sig fast så hårt man kan för att inte snurra runt i vad som känns som en tvättmaskin. Det var inte bara vansinnigt roligt utan även väldigt vackert landskap och tydligen var floden full av lax. Helt klart något jag kan rekommendera alla att göra.

 • Chile
 • 119 readers

Likes

Comments

Förra året firades julafton i ett hostel i Cairns, Australien. Året innan det med bästis i Melbourne, Australien. Detta året blev det i ett hostel i Pucon, Chile.
Eftersom den 25 var en regnig dag så firade vi på kvällen den 24 till min lycka såklart eftersom det är dagen vi firar i Sverige. Jag jobbade dock mellan 8 och 21 så jag var ganska sliten. Vi hade ett stort smörgåsbord med maträtter från hela världen. Tyvärr var det inte så jättevarmt ute så alla bara åt och gick in och fortsatte kvällen inomhus, i baren och framför den öppna elden. Totalt var vi runt 55 personer. Efter klockan ett kunde jag inte hålla ögonen öppna längre.

 • Chile
 • 126 readers

Likes

Comments

Mitt liv just nu består främst av jobb och när jag inte jobbar så bor jag ju fortfarande på jobbet så folk frågar mig ständigt frågor och ber om hjälp. Men det är kul! Som tur är så har vi vårt eget rum på vinden så om jag behöver komma ifrån det lite så kan jag bara gå upp. Till min lycka så funkar det ofta att streama även på vinden.
Vi har ett helt okej schema där vi jobbar ungefär 40 timmar i veckan och vi är tre fulltidsanställda och chefen som turas om. Min värsta dag är imorgon då jag jobbar från 8-17 och sen igen 18-20. Det brukar dock aldrig bli någon rast däremellan.

Idag har jag varit ledig så jag sov länge. Sen gick jag till stranden en stund eftersom det var 30 grader varmt idag. Denna gången var jag smart och hade med mig två handdukar eftersom den svarta stranden blir otroligt varm. Men trots handdukarna var det för varmt att ligga där länge så jag gick hem till träkojan där vi har en gunga och läste där istället. 

Chili Kiwi hostel ägs av James från Nya Zeeland och Peter från Nederländerna. James kom till Pucon för typ 4 år sedan och började jobba på Peters hostel el refugio. De blev vänner och ett år senare öppnade de Chili Kiwi tillsammans. Sen dess har Chili Kiwi blivit mer och mer populärt och det ligger nu etta i Pucon och på tredje plats i hela Latinamerika. Vi håller såklart tummarna för att vi ska vinna nästa år också. Speciellt James, han är helt tokig när det kommer till recensionerna på hostelworld.
Förutom jag, Gerrit, James och Peter så jobbar James flickvän sedan ett år, Kris från Kanada här, Danny från Kalifornien som också är fulltidsanställd, och tre workawayers, Maarten och Leonore från Nederländerna och Laurie från Quebec, Kanada. Peter är gift med en chilenska sedan 11 år och har tre barn.
Vi är ett väldigt bra gäng måste jag säga.

På söndag har vi varit här i en månad så vi har börjat lära oss det mesta. Men varje dag får jag frågor som jag inte har någon aning om. Som var man kan köpa ett litet anteckningsblock, hur man tar sig till Bolivia, hur lång tid det tar att åka till Menduza i Argentina. Mycket kan jag ju kolla upp. Men herregud, Google är till för alla. Fantastiskt hur lata vissa människor är.
Och trots att jag ber alla att skriva sitt namn på sin mat i kylskåpet så jag vet vems det är när jag städar den och trots att jag ber alla att diska sin disk är det väldigt många som struntar i det.

Här är några jag jobbar med i baren som nuförtiden är öppen varje dag mellan 18 och 23.

 • Chile
 • 201 readers

Likes

Comments

Igår var jag ledig och eftersom jag vet att Gerrit inte är så sugen på att rida häst så passade jag på att göra det när han jobbade. Sålänge det inte är fullbokat på turerna är det okej att personalen hänger med. Det är ett tyskt par som äger hästfarmen och tre tyska tjejer är volontärer. Det var en riktigt fin dag, solen sken upp alla vulkaner (vi kunde se tre där vi var) och det var 30 grader varmt. Jag är ingen hästtjej och senast jag red var på en kamel i Indien. Men det var väldigt kul och vi galopperade väldigt mycket. Under galoppen insåg jag att det kanske är en bra idé att skaffa reseförsäkring...

 • Chile
 • 254 readers

Likes

Comments

En grej man kan göra här i byn helt gratis är att gå till det 80 meter höga vattenfallet Salto El Claro. Det är lite av en lokal hemlighet men eftersom vi vill kunna erbjuda något att göra kostnadsfritt och inte bara ha svindyra turer så har en snubbe målat en skattkarta. Och eftersom vi alltid måste förklara kartan för alla så gick vi dit häromdagen. Först gick vi fel väg på grund av Gerrit som sa att vi skulle gå den vägen. Sen mötte vi tre tyskar som också skulle gå dit så vi bara följde dem och hamnade helt fel. Men tillslut kom vi iallafall fram och det var jättevackert.

 • Chile
 • 299 readers

Likes

Comments