Förra året vid denna tiden, ryckte jag in för att spela serien med kungs. Det gick bra trots min handled (där jag har en skada...) och jag tyckte de va så kul att vara tillbaka på banan!

Sen kom missfallen och allt vad det innebar vilket blev ett avbrott på det hela. Men nu längtar jag något fruktansvärt igen. Såfort jag kan börja träna igen ska jag ta upp badmintonen. Vet att kungs saknar en tränare just nu så kanske ska man ta upp även det? Det tåls att tänka på.
Bilderna är 4 år gamla, när jag fortfarande spelade på en seriös nivå. Som bäst har jag haft mina sponsorer och legat 8 på rakningen i Sverige. Så man kan väl säga att jag haft en kort men ganska bra karriär , haha. Jäkla handled som pajade allt....
Min mamma, bästa mamma var alltid med och coachade.

Likes

Comments

Ja hur ska man förbereda sej inför förändringen man står inför som gravid och sedan som förälder?
Man kan få tips från olika håll, gå på kurser och läsa böcker.
& personligen så har jag inga problem med att det finns många som vill tycka till. Inte än så länge iaf.
Just nu tycker jag det är intressant, jag tycker att det är roligt att höra på och jag känner mej aldrig uppmanad till något utan jag känner verkligen att det jag får höra eller läser om, är råd och tips, eller bara en erfarenhet för just denna. Råd eller kanske bara alternativ för oss?
​Det behöver inte ens vara ett råd liksom.
Hur ska man tänka som gravid och blivande förälder?
Jag älskar detta. Men tro det eller ej, trots att man lever liksom i framtiden, man lever i nästa vecka och nästa månad hela tiden...
Så tycker jag faktiskt att denna perioden är väldigt närvarande för mej. Alltså den händer nu, och när C plockar på sej en gratis bok om alkohol-vanor bland unga, på systemet här om dagen smälter mitt hjärta i kärlek, men jag oroar mej liksom inte. Inte det minsta.

Vi köpte hem barnvagn innan vi ens kommit halvvägs, och sängen har vart bäddad i två månader.... Så ja, jag är lite hysterisk. Men inte på ett dåligt sätt enligt mej själv. Jag njuter ju av dessa förberedelser och myser i detta. Men när det kommer till själva verkligheten, alltså den i framtiden. Då känner jag att för mej funkar det bäst att inte förbereda sej mer än vad man kan. Man kan ha ett jobb, ha en plats för barnet och en själv, man kan ha en familj och man kan givetvis ha ett mål. Ett mål om att bli och vara ett kärleksfullt hem för ditt barn. Allt där emellan, vilken säng han ska sova i, vilka tider han ska äta, när han ska få åka buss själv eller smaka lösgodis första gången.... allt sånt där, får anpassas efter vårt barn. Och den planen kan jag inte göra ännu för han är inte här ännu och vi vet liksom inte tillräckligt om vårt barn ännu för att bestämma ngt sånt. Man kan ha visioner och förhoppningar och visst kan uppfostran och önskemål komma på tal när man sitter och pratar om livet. Men över lag försöker jag att inte lägga någon fokus på det ännu. Det är liksom som kring förlossningen och småbarnstiden. Försök att bara "go with the flow" för man vet inte ad som kommer ställas mitt framför just än själv. Jag känner att jag drömt så länge om graviditeten att jag tyvärr också tänkt på den, och planerat den lite väl hårt. Där av att i början när jag fick ont osv blev väldigt ledsen. Så det kom ju en känga av känslor som sa att jag va dålig på att vara gravid.... hur kan man ens vara det? Och att jag skulle bli en dålig mamma för att jag va dålig på att va gravid.... ja jag blev liksom besviken på mej själv...
För att mina förhoppningar var en lyckans tid med en fin rundmage. Inte foglossning, sjukskrivning och delad livmoder. 
Men vad gör det? Bebis har mått kanon under hela tiden och så fort jag blev sjukskriven började jag själv även ha mindre ont och njuta av graviditeten på ett lagom sätt, på ett sätt som inte mäter sej upp till den där perfekta felfria bilden jag haft, men absolut att den kommer upp till den nivån av lycka som jag förväntat mej. ​​

Så ah nej. Mitt bästa råd än så länge till dej som blivande förälder osv är just att, inte ha så höga krav på dej själv, och helst inte så många väl specificerade mål. Man kan ju liksom inte veta vad som väntar, och det är det man måste ställa sej in på och va bekväm med. Att man inte vet, och att man kanske inte kan föreställa sej. Men att det gör inget. Det kommer bli bra ändå. Du är inte ensam om att vara först. Alla har ju sin första gång som förälder. Och jag litar på att våra insikter hindrar oss från större katastrofer. Det kommer bli bra, jätte bra. & trots en dipp med besvikelse på mej själv i min graviditet så älskar jag det, för jag älskar att känna vår lilla bebis sparka och röra sej i magen. Att känna dubbla hjärtljud inom sej och veta att detta är något jag och min största kärlek har skapat tillsammans. Detta är livet. Och jag är ivrig att leva det <3
Likes

Comments

Haha, ja det va vad det blev av denna kvällen.
Min foglossning ihop med det lite höga trycket i magen gjorde att vi ändrade planen väl inne i Kungsbacka. Det blev en kortare runda på Kungsmässan, vad vi fick med oss kan jag visa imon.
Föräldragruppen har kännt bra, men inte sådär avgörande viktig på ngt sätt. Därför skolkade vi från den idag, haha...
Väl hemma krascha jag i sängen hos mina två mjukbollar. Här lär jag ligga resten av kvällen.
Imon startar helgen med en middag tillsammmans med fina @amandakallman & hennes boy, mysmys. Hörs mer imon, jag är tröttare än tröttast idag.

Likes

Comments

Jag och kulan är nyduschade och snart redo för en tur till kba och föräldrakurs. Älsklingen är hemma då han vart krasslig men han ska nog kämpa sej med på kursen ändå, min hjälte <3
Annars? Senaste nytt? Jag tvättar upp inför lilla O.
Jag vet, det är ca.3 månader (-) kvar. Men efter senaste trippen till förlossningen så kände jag att jag vill va klar med denna biten. Så man liksom kan använda säng och kläder när det är dags <3.

Men vi hörs senare , nu ska jag blåsa håret

Likes

Comments

Det är ju något man också funderar på varje dag nu. Hur vår lilla skapelse kommer till att se ut. Vårt nypon.
Jag tror han kommer till att ha mörkt hår på huvudet, mörka ögon och ett ordentligt runt ansikte. Men vem vet?
Både hos mormor och hos mamma har vi börjat bläddra i album. Kika lite på hur man själv såg ut, men även familjen i övrigt.
Det kommer bli så fantastiskt att få se hur vår lille prins kommer till att se ut.
Kommer han ha drag från mej alls? kommer han va en kopia av C? Kommer han ha hoppat över oss helt och likna min Mamma som va blond och ljus när hon va liten? Det är otroligt spännande!
Jag vet att bilder på fotografier inte levererar, speciellt inte när dem är suddiga redan från början...
Men detta kort är ett av dem förta som tagits på mej. Kanske kommer lilla O se ut såhär?

Likes

Comments

Jag har funderat på en grej, då jag har en del tid över och vi så sent som igår hamnade i olag jag och min älskade partner... haha.
Nej men att jag och C kan ha heta diskussioner och att jag kan bli sjukt irriterad och trött på han... det är ingen hemlighet.
Vi har rykt ihop inför våra vänner också... vilket jag inte är stolt över och inte tycker är okej. Fyllebråk är bland annat ngt jag rent av (även om jag vart mitt i dem själv) tycker är osmakligt och onödigt och inte minst förstör det stämningen bland dem man är med.
Men iaf. Vi kan även hamna i denna situation nu, när Alex (te.x) sitter i vår soffa. Där vi halv-gormar på varandra... fortfarande inte okej! Men det händer. Lika väl som de händer att jag ringer till mims och bölat för att jag tycker C inte fattar ett skit.

De jag ville komma till är att vi är väldigt öppna i vår relation. Jag gillar det med oss, kanske inte när diskussionerna blir högljudda tjafs inför andra, men annars gillar jag det. Och jag är väldigt säker på att jag behöver mina vänner de dagar jag och C kanske inte är på samma våglängd och helt enkelt inte förstår varandra just då, ja då behöver vi andra som kan gå in och lyssna och förstå. Jag tycker inte det är något som helst fel med det.
Men jag kom att tänka på då, att andra kanske ser på vår relation med oro... och egentligen förstår jag det då jag med mina känslor verkligen kan vara rejält upprörd ibland (ehe) och folk kanske tror att jag sen försöker intala mej själv mer än andra om att det är okej genom, ja, ett sånt här inlägg t.ex? Jag kan förstå det. Jag hade nog funderat kring ett förhållande där man bråkar mkt, fast de hade bara vet funderingar, typ "hur kommer dem förbi detta och detta", men jag är sån som person så jag oroar mej mer över de tysta och spacklade relationerna än de imperfekta, jag tycker de är mer riskfyllt att ha en relation där man har för mkt respekt för att bli arg... Men det kanske mest är jag?

Hur tänker ni?
Inte bara kring de olika typer av relationerna som finns, utan ännu mer hur dina vänner pratar om sin relation? Försvarar dem den? Försvarar dem sej själva eller honom? Eller är dem bara väldigt ärliga och öppna? Lever de flesta i den relationen som de tror eller är den i andras ögon helt annorlunda ?

Jag älskar inte alltid oss, vi kan vara helt hopplösa ibland. Men jag älskar alltid dej min älskling. Även när jag inte ens tycker om dej så älskar jag dej. Puss

Likes

Comments

Jag känner att jag försökt få upp intresset för mat under flera år.
Sen jag flyttade hemifrån egentligen. Men nej. usch va tråkigt det är! Jag har försökt locka mej själv med fina råvaror, fräscha grönsaker och roliga recept. Till och med tiden finns ju nu så VARFÖR hatar jag det? Haha. Att laga och att även äta mat är något jag tycker är sjukt tråkigt och ointressant. Nu när jag är preggo får det ju bara bli av, men helt ärligt innan det så kunde jag leva på mackor ett par ggr om dagen.
Jag lagar alltid samma, och det ska gå snabbt.
Pasta, pannkakor och tacos är ngt som ständigt finns här hemma. Falukorv och köttbullar är inget vi direkt snålar med heller...
Men vad gör man ? Vad gör man när intresset inte alls finns där?
Jag växte upp på ungefär samma mat och visst är det inget fel på mej, men jag vet att Mamma ändå försökte då och då med ngt nytt och att grönsaker alltid fanns även om jag sällan åt dem.
Ah sålänge maten går fort och innehåller lagom mkt ingredienser så kan jag tänka mej laga det. Så har du några tipsitipsi på vardagsmat som passar höjdheten av lathet som jag besitter? haha. Välkommen att dela med dej i såfall ;D

En inte så bloggvänlig bild på en typisk Elin lunch . haha, den brutalt ograciösa sanningen.

Likes

Comments

Skönt att se att mina tidsinställda inlägg kommer upp (de igår)... för kvällen igår spenderades på Varberg förlossning. Kanske ska börja med att skriva att allt va ok! För det va det.

& detta är andra gången vi får åka in... men jag är ändå så glad att dem prioriterar mej och mitt barn såpass högt. För jag ringde in, bara för att typ meddela att nu har jag haft mensliknande värk hela dagen (& några kvällar innan de) och att alvedon inte hjälpte.
Eftersom jag inte vet vad jag ska reagera på och inte så tänkte jag att jo, men jag ringer och säger det. Så kommer dem säkert säga att jag ska lägga mej ner och vila, så är det bra sen.

Men nope. In i bilen ner till Varberg. Det enda jah kunde tänka på va saker som att jag inte kunde packa BB-väskan för inget va tvättat så tog bara med nattlinne till mej själv och tandborste. Och sen fortsatte tankarna i stil med ! "Fan, jag har två olika strumpor på mej och äger ingen amningsbh!... & vilken hemsk mamma tänker ens på strumpor, BB-väska och amningsbh:ar när det kan vara så att vår älskar bebis kommer komma ut nu och behöva kämpa för livet!!!?"
Sen börja jag känna att jag överreagera och sa till Calle att vi kanske ska skita i det, och att jag inte vill förbruka deras förtroende genom att komma in för småsaker, var på Calle svarar. OM det är ngt och vi inte kollar, vad kan hända då?

Allt.

Ja det va inte en trevlig resa ner i bilen om man säger så.....

Men väl nere, var läget lugnt. Lilla O är en sprallig krabat så dem hade svårt att få en CTG på honom. Men efter ultraljud kunde vi andas ut. Lite ny info fick jag. Men vet inte om jag ska dela med mej för mkt om det då det fortfarande är för tidigt för att säga helt, men killen ligger ju i säte. Och pga av min delning kan de ju vara svårare en vanligt för honom att vända sej rätt... vilket i slutändan innebär snitt. Men man ska inte säga att det är spikat ännu, det finns tid för ändring. Vilket jag såklart hoppas på! Men de får vi se. I vecka 34-35 så kommer vi antagligen tagit ett beslut iaf.

Väl hemma bröt jag ihop. Av rädslan och trötthet. Utmattning kanske. Sen så va de så att kejsarsnitt inte tagits upp på de senaste kollarna... så jag antar att jag hade ställt in mej mer än jag trott på vaginalförlossning och idags läget ligger de aningen längre bort... vilket just igår va ett nederlag för mej. Det går över, och vi har ju vart förbereda. Dessutom aka jag punktera igen att inget är bestämt, och att mycket kan hända. Men just där och då, igår, vände sej allt och jag ville bara inte.
En lång kväll blev de även efter vi kommit hem.

Ah det va ett långt inlägg som egentligen bara skulle innehålla en förklaring till utebliven bloggning. Men ah. Vi hörs senare idag. C är hemma idag, efter en lång kväll och en snorig näsa på det behövde han vila sej. Så här hemma blir de serier i sängen större delen av dagen.

Likes

Comments

Vimplar  och ljusslingor skulle jag kunna ha överallt. Haha. Det kan lätt bli för mycket...
Men vadå för mycket? Vem är det egentligen som ska tycka om det? Mina gäster, läsare på bloggen eller jag själv... med ett hörn där C kanske inte ska avsky det ;) Men ah ni fattar vad jag menar. Och jag älskar det! Här är mitt senaste tillskott av just vimplar.
Egentillverkad. Köpte lite finare och hårdare papper på bokhandeln. Sen hade jag ju garn, pärlor och guldpenna hemma. :D
Lite mörka bilder för som vanligt får jag för mej att göra sånt här ca. 22.00 på kvällarna när jag inser att jag inte gjort av med tillräcklig energi under dagen.... hehe.​
(inlägget innehåller annonslänk)

Likes

Comments

Efter ett par snackis timmar på EH med Amanda skulle jag egentligen åkt och handlat mat. Men jag orkar bara inte! En annan sorts trötthet har nått mej. Som om kroppen tycker de är tröttsamt och utmattande att bära de extra kilona. Hela bålen värker och jag darrar av utmattning.....

Så nu får jag försöka vila mej så jag kan komma iväg på kvällskursen sen. Förresten! Bank mötet va jätte bra! Ska skriva mer om de sen :)

Likes

Comments