Hejsan, svarar snabbt på den här frågan och tar de andra en annan dag!

josefin,
Vad fick ni göra? Hur fick ni veta vilken värdfamilj ni skulle ha, fick man ha något litet möte eller något sådant så att man känner sig trygg med dem? Tycker du att man ska ha med sig en kompis eller åka själv?

Svar- vi fick typ göra vad vi ville, våran familj hade inga regler alls när vi skulle vara och så som var väldigt skönt! Vi fick reda på myef som är en hemsida som handlar om resan & där ens schema, betyg och liknande står när man börjar skolan. Men nej vi fick inte träffa dom innan, vi träffades första gången samma kväll som vi landande i USA. Helt ärligt tycker jag att man ska åka själv! Klart det va kul att ha en kompis med sig som stöd men tror man skulle ansträngt sig mer för att lära känns nya och liknande om jag hade åkt själv :).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hejsan! Det har varit ett tag sen jag va inne här på bloggen men sommaren & sommarlovet bara flög iväg och nu är vi redan inne i mitten av september känns så konstig att tiden bara flyger förbi! Och om mindre än 1 månad så åker jag och min bästa kompis Alice upp till Sthlm och ska kanske träffa några av de jag va med i USA! Ser framemot det så mycket! Men iaf lovade ju en frågestund och jag håller alltid va jag lovar även om det blev lite senare än jag tänkte haha.. Men fråga på bara om allt ni vill veta om vår resa! Fanns det mycket shopping, roliga utflykter, va det mycket som va billigt?, va gjorde ni inte när ni hade skola?, hur mycket pengar gick det åt? Ah ni fattar ska försöka svara på allt! Så ös på med massa frågor!
Pusshej!


Likes

Comments

Tja!
Nu har det snart gått en månad sen jag kom hem från underbara Santa Barbara och hade livets resa tillsammans med ett par underbara människor! Jag saknar verkligen alla från min sverige grupp! Jag saknar Santa Barbaras härliga stadsliv och att gå på state street och titta i alla butiker och att det alltid var omöjligt att gå in på forever21 utan att köpa något, livets butik kan jag lova! Eller att gå och köpa en delicious smoothie på Blenders som lunch, tropical mango och berries plus var favoriterna och jag känner direkt hur det börjar vattnas i munnen när jag tänker på dem haha. Jag saknar även min klass där alla var så himla snälla och trevliga. Saknar till och med min lärare Matthew som var så himla omtänksam och snäll mot alla oss i klassen inte en douchebag som läraren jag hade först var! Jag saknar att ligga på beachen med mina vänner och ha de höga palmerna bakom och känna bur solen stekte mot kroppen. Ja, jag saknar verkligen allt och jag ska kanske åka till Usa nästa år med föräldrarna och då måste vi ta en sväng förbi den här staden kan jag lova, sickla minnen! Vi i sverige gruppen har planerat att ha en reunion någon gång i sthlm men när har jag ngen aning haha men hoppas på snart! 
Nu ska jag berätta om Universal studios- jag gilla det här stället skarpt. Det var så fint! Jag älskade att de hade filmen " Dumma mej" typ som ett tema, det var minions överallt och jag tycker de är så söta! Det fanns också många åkattraktionen men det var dock väldigt mycket folk när vi var där så köerna var inte att leka med.. Vi stod i kö till Jurassic park i över två timmar, men trevligt sällskap i kön gjorde att det inte kändes som så lång tid, tur det. Det var också jättekul att åka rundturen bakom kulisserna där de spelar / spelat in filmer och serier som t.ex Mamma Mia, Desperate Housewives och Fast and Furious 6. Om ni någon gång ska åka till Californien så tycker jag verkligen ni ska besöka universal studios! Hoppas ni gillar bilderna, dock är vi riktiga blekisar här haha första helgen och inte hunnit sola så mycket än..
Pusshej!
Likes

Comments

Hejsan! Här kommer massa bilder från disneyland! Det här var våran första utflykt i Usa. Dt var en väldigt rolig utflykt där även philip, jenny och Steinar åkte med. Vi bodde på ett törnrosa inspirerat hotell som var jättemysigt! dagen åkte vi till universal studios så det kanske kommer massa bilder därifrån imorgon! Stay tuned liksom. Hoppas ni gillar bilderna och ser hur fantastiskt fint det var på disneyland! Det sjuka var att alla som jobbade där va så enormt tjocka! Det fanns till och med någon typ av rullstol för de som är så tjocka så att de inte klarar att gå själva en hel dag, helt sjukt! Ha en bra dag! pusshej! 


Likes

Comments

Hej jag undra bara om ni åkte med sts eller ef? Eller nåt annat?
Svar ; hejsan! Vi åkte med EF och jag är väldigt nöjd med att vi valde att åka med EF då jag har en kompis som åkte med STS den här sommaren och hade att man var tvungen att vara med på olika aktiviter och liknande som vi inte behövde! Ska snart fixa till en frågestund där ni kan fråga vad ni vill angående vår resa! :)

Likes

Comments

Hejsan !

Nu har jag äntligen börjat ta tag i bloggen igen! Här kommer en bild bomb från the sunset cruise! Kommer komma fler bild bomber snarast så håll koll här på bloggen! Kommer upp väldigt mycket minnen när man ser dessa bilder och jag vill bara tillbaka till mitt underbara sverige gäng och tillbaka till Santa Barbara! Saknar verkligen alla så mycket, hoppas på en reunion snart!!Hoppas ni har en bra dag vänner!

Pusshej!


Likes

Comments

Hej!
Nu har vi varit hemma några dagar och börjar komma tillbaka till vårt normala liv! Jag har haft jet lag i flera dagar, jättejobbigt men börjar komma tillbaka till Sverige tiderna! Vi har tänkt att ha lite bildbomber med massa bilder som vi inte lagt ut och även ha en frågestund där ni kan fråga saker om vår resa, vad som helst vi svarar på allt så bra vi kan! Just nu är jag ute u min sommarstuga i Kungshamn, jättemysigt! Tycker det är jättekul att så många har följt vår resa här på bloggen!
Men som sagt håll utskick efter frågestund och liknande för det kommer snart!
Pusshej!
Likes

Comments

Äntligen "hemma".
Hejsan!
Nu sitter jag hemma i mina kusiners hus och tittar på vm- finalen! Heja Tyskland! Resan hem var ganska seg men hade trevligt sällskap så det funkade ändå! Vi flög vid halv åtta amerikansk tid och landade i Köpenhamn nio timmar senare! Jag kan tyvärr inte sova på plan så har varit uppe i ca 30 timmar nu!! Skrivet mer imorn om resan och hemresan! Tänkte kanske ha en frågestund också om resan!
Pusshej!

Likes

Comments

Hejsan!
Nu sitter vi i solen och väntar på taxin som ska hämta upp oss som sen ska ta oss till de andra svenskarna! Planet lyfter vid halv 8 tror jag och vi kommer ha en del fritid i taxfreen som vi diggar! Resan här har varit så himla bra! Jätte tacksam till mina föräldrar som lät mig åka hit!!
Bloggar senare om jag har internet!
Pusshej!


Likes

Comments