Fashion

Nya skor

{Fashion}

Fashion

{Fashion}
Våra recept
{Vårarecept}

Marshmallow kakor

{Vårarecept}

Jordgubbspaj med vaniljsås

{Vårarecept}

Muffins

{Vårarecept}

Hasselnötskakor

Våra recept

Ingredienser

  • 12 marshmallows
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl kakao
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 115 g rumsvarmt smör
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Såhär gör du

Börja med att klippa marshmallowsarna på mitten. Lägg dem sedan i en skål och ställ den i frysen medans du gör kakdegen. Sätt sedan ugnen på 200 grader.
Sedan börjar du med att blanda med en slev smör, farinsocker och strösocker till en jämn blandning. Ifall man vill få smöret mjukt så det blir lättare att blanda, kan man dela det i tärningar och ha dem i micron i ca 20 sek ifall man vill ha den lättare att blanda.
Sedan lägger du till äggen och vaniljsockret till blandningen.
Blanda sist i bakpulvret och saltet. Blanda sedan i kakaon (lite i taget). Sist blandar du i vetemjölet (lite i taget). Man kan börja med att använda sleven men sedan får man gå över till att blanda med händerna för blandningen blir ganska hård och svår att blanda.
Efter du har gjort klart smeten kan du ta ut marshmallowsarna ut frysen och börja rulla degen runt marshmallowsarna. Lägg sedan dem på en plåt och sätt in dem i ugnen. Låt dem vara där i 4-5 min.
Sen är det bara att ta ut dem låt dem sedan svalna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Våra recept

Paj deg Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1,5 dl mjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 500 g jordgubbar/bär

Gör så här:

sätt ugnen på 175 grader. Lägg bären i en form och strö över lite vaniljsocker och blanda. Mät sedan upp smöret och skär det i mindre bitar. mät sedan upp allt och lägg i en skål och knåda till en deg. fördela hälften av degen i botten på paj formen och sätt in i ugnen i ungefär 5-7 minuter. Ta sedan ut paj formen och lägg i bären försök att få med så lite vätska som möjligt. Ta sedan resten av degen och sprid ut över bären och lägg in i ugnen i ungefär 15-20 minuter(tills den är gyllenbrun). Och ta ut den och låt den svalna

Vaniljsås ingredienser

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 4-5 msk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 4 st äggulor

Gör så här:

Häll mjölken och grädden i en kastrull. Lägg sedan ner vaniljsockret i gräddmjölken. och låt det koka upp i några minuter. ta bort gräddmjölken från plattan och låt svalna. Vispa äggulor och strösocker pösigt tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite. Håll äggblandningen i gräddmjölken och låt den sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar den får inte koka för då skär den sig. Kyl såsen och nu kan du njuta av din egen hemma lagade jordgubbspaj med vaniljsås. Lycka till

Likes

Comments

Fashion
Hej jag har köpt ett par nya skor och tänkte bara visa er dem. Mer än att de är jättesnygga, är att de är bekväma och lätta att gå i. Tror detta beror på att klacken på skorna är lagom låg så det är inte jobbiga att gå i.
Jag går själv ca 3 km om dagen och jag har nu haft dem i en månad och mina fötter gör inte ont. Jag har haft problem själv med knän och fötter. Det enda som jag tycker inte är så bra är att de har blivit lite slitna längst fram.
Jag brukar bara köpa skor för max 300 kr men dessa var ett undantag för dessa kostar 499kr

Skorna är från Deichmann
Sko nummer 1 111 595
Klacklängd 5 cm
Storlek 36

#nosponse

Likes

Comments

Våra recept

Ingredienser

  • 200g smör eller margarin (rumsvarmt)
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 1 dl vatten
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  1. Sätt på ugnen på 200-225c
  2. Sätt ut muffinsformar på en plåt
  3. Vispa smöret och sockret poröst. Tillsätt sedan ett ägg i taget och rör om.
  4. Rör ner vatten
  5. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål och sedan tillsätt det till smeten.
  6. Häll sedan hälften av smeten i en annan skål och tillsätt sedan i en av dem kakaon
  7. Häll sedan upp smeten i formarna och sätt in dem i ugnen
  8. Låt dem stå i ugnen i ca 15-20 min.
Glasyr

Ingredienser

  • 6 dl florsocker
  • 1 1/2 msk vatten
  • 2 msk karamellfärg

Likes

Comments

Fashion

Hej detta är mitt första inlägg och det kommer att komma modetips, fina bilder, snygga outfits, snygga naglar och tips.


Det finns inte så mycket mer att säga eller förklara så va säger ni om att vi ses nästa gång.

Likes

Comments

Våra recept
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1/2 tsk vaniljextrakt eller vaniljsocker
  • 2 1/2 vetemjöl
  • 75 g hasselnötter skurna på mitten.

Sätt ugnen på 175c. Blandar sedan smör och ägg med elvisp. Tillsätt sedan socker och vanilj.

  • Blanda i mjölet med en slev till en mjuk deg. Tillsätt sedan hasselnötterna.
  • Forma degen till 16 bollar och platta sedan till dem. Sätt sedan plåtarna i ugnen i ca 15 min tills de blir gyllenbruna.
  • Likes

    Comments