View tracker

Resultat av IVF: negativt

Nästa steg: kalla handen från sjukvården!

Utsparkade från landstinget utan mer hjälp. Varför? Åtstramningar och besparingar! Resursens behövs på annat ställe... Har man inte varit bitter innan så blir man det nu! Gäller inte det avtal man har med sina patienter? Är inte vi längre viktiga för sjukvården?

Utlovades tre försök av kliniken, första misslyckades och de förväntningar och det lilla hopp man hade om ytterligare 2 försök kraschade vår fantastiska sjukvård helt!

Nu är vi bara apatiska och livlösa... Vad finns det för mening...

Får väl boka ett nytt möte med banken, öka lånen till mediciner (25-30 tusen per försök) och öka omkostnaderna med ca 15 tusen per försök...

Så känner någon sig sugen att bidra till vår dröm är ni välkomna att swisha på 0709666666

Mer döda en levande Monika o André

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dagen D närmar sig med storm steg! Nervositeten har satt sina spår! Illamående och ingen matlust alls. Livrädd att gå på toa... Livrädd att torka mig... Vågar inte titta på pappret... Tittar lite snabbt i alla fall... Precis som om det skulle vara blod på pappret så kan jag låtsas att jag inte sett det för jag tittade ju bara lite snabbt...

Känns som mensen är på G... Visst medicinen ger samma känsla... Nu, nyss kom det brunt slem (litegrann) på pappret - jag tittade bara snabbt - livrädd att vakna imorgon och allt har gått förlorat... LIVRÄDD!!!

Jag kämpar, vi kämpar, vi har kämpat sen nästan 4 år... Det har tagit hårt på oss... Sugen... Sugen på att testa mig hemma imorgon... Vågar inte.. Torsdag är dagen då blodprovet skall tas... Vill ha svar direkt... Om inte mensen kommit... Denna förbannade mens...!!!

Ville bara säga att jag är LIVRÄDD, ledsen och ett nervrak... 😔

Likes

Comments

View tracker

Känns som symptomen jag haft avtagit lite, rädslan över att allt gått åt helvete har tagit över och man har börjar känna efter extra mycket.

Visst jag skall inte säg att jag inte känner något för det gör jag... Jag har mina stickningar och brösten är förändrade men inte den sjukliga smärtan vid minsta beröring. Eller så har jag vant mig vid smärtan eller så har den avtagit. Men brösten är stenhårda och känns helt plötsligt fyllda och inte som två taxöron som hänger ner. 😳😂

En annan förändring är vikten... Vad ska jag säga om den... Visst jag har pga alla hormoner bara skjutit upp i vikt... Mår jag bra av det? Nej! Accepterar jag det? Ja! Varför? Det är för en god sak men att prova ett par byxor jag hade på mig för dryga vecka sen och då satt de löst tills idag att de skär in i magen... Då undrar man vad felet är bör man varit nyttig och verkligen tänkt på vad man äter (förutom en dag som i torsdags med bakelse på stan).

Detta som min kropp gör eller inte gör.. Lever ditt eget liv är för mig förundrande. Trodde aldrig något sånt var möjligt.


Glömde andra symptom jag har är finnar utav helvete och håret blir fett på 2 dagar 😡

Jag har i alla fall roat mig med stickning som ni vet men så har jag lite sladdar med garn så jag satte igång med små söta skor och virkning.

De gröna är klara och nu håller jag på med de lila. Kalla mig knäpp men det är ett ganska skönt terapiarbete. 😍

Nä nu skall jag fortsätta virka och räkna ner till på torsdag då det är dags för blodprovet för att se som vi lyckats bli gravida. Jag undrar bars bär man får svar... Blir det direkt eller kommer det att dröja? 🤔

Likes

Comments

Idag är en speciell dag för mig. Idag på dagen för 2 år sen fick jag beskedet när vi var på väg ut från infertilitetskliniken med beskedet att vi inte kommer få hjälp med IVFen. Satte på telefonen och får beskedet att min älskade mormor ligger för döden.

Inte bara ett negativt besked denna dag utan två. Jag dog inombords två gånger denna morgon för två år sen. 💔

Jag kanske greppar efter varje halmstrå men jag och André har bett 🙏🏻 till alla våra kära i himlen om hjälp, speciellt har jag tillägnat mina böner till mormor och morfar. Idag slog det mig, kanske ett sammanträffande... Eller inte... Ja kanske bara en önskedröm, en innerlig önskan om att drömmen skall bli sann men något är speciellt med denna tidpunkt... Avgör själva... Slumpen?

Idag är dagen då jag fick veta att mormor låg inför döden. Idag är alltså dagen då det eller båda liven ska ha fastnat i min livmoder.

Mormor dog den 2/3 och vi skall testa oss den3/3.

Om allt går vägen och fortlöper som det skall så är beräknad nedkomst den 7/11 vilket är dagen innan min mors födelsedag. MEN... Det viktiga i detta är att IVF barn föds alltid tidigare... Så jag gick här och skämtade att de kommer säkert den 20/10 och det skulle ha varit min morfars födelsedag...

Är allt detta en tillfällighet? Slumpen eller säger detta oss något? 🤔

Annars har dagen varit kanon, var på stan och fikade med svägerskan och timmarna bara rusade iväg 😍 Tack för de timmar du delade av dig själv till mig!

Som vanlig är symtomen där MEN idag kom något nytt. I morse såg jag en svagt aprikos/rosa grynig flytning, sorry informationen men detta är vår IVF resa med alla dess krämpor. Nidblödning?

Sen kom det inget mer, nu när vi skulle lägga oss kom samma och jag visade André. Andra gången jag torkade mig kom det istället mörkbrun/svart grynig liten klump men nu blev jag livrädd! Vad f-a-n är detta...?

Natten förstörd? Å så en släng av illamående. Köpte med mig lakritskaka till kvällsfikat och den fick jag inte ens ner.. Till Andrés glädje iof 😍 Så det känns som min kropp spelar mig spratt just nu...

Likes

Comments

Lite lugnare idag är man efter en mysig kväll hos vänner med äppelkaka och massor av snack om bäbisar och stickning fick tvångstankar att börja sticks bäbiskläder (jag har aldrig påstått att jag mår bra...) så sagt och gjort blev det en knäpptröja, mössa och nu håller jag på med sockarna. 😍

André har livar att göra tofsen till mössan 😍 och alla trådar skall dras in. Sen blir det till att välja ut knappar till min fina tröja.

Tro det eller ej men det ligger garn överallt och inget skall slängas 😳

Ruvdag 5 och efter att varit orolig och mailat till kliniken och fått besked att jag inte behöver vara orolig utan att jag verkligen har fått två ägg som är av toppkvalitet som dom har valt ut efter följande kriterier.

• Hur stora cellerna är i förhållande till varandra
• Hur många celler ägget har
• Hur mycket fragment det är, vad det nu betyder...
• Hur delningen har gått till

De har alltså valt ut de bästa äggen så jag fortsätter ruva med mina halsbränna, sura uppstötningar, jävligt ömma bröst och molande mensvärk som tydligen är vanligt i processen och fortsätter mitt liv efter klockan och stickningen i handen 😏😘🙏🏻❤️

Likes

Comments

Idag är dagen när mina kära ägg skall börja kläckas föra att kunna gro in sig ordentligt i livmodern och fortsätta gosa in sig för att på lördag börja producera celler till det som skall bli moderkaka och foster.

Så kom mailet från kliniken i Danmark som odlat de andra två äggen för nedfrysning. Jag bröt ihop, hur mycket skall vi behöva stå ut? Nu börjar tankarna snurra... Har dom äggen jag har nu utvecklats eller har dom gått samma väg?

Alla symptom på att det skulle kunna vara en graviditet finns men tyvärr är det alla mediciner jag trycker i mig som ger alla dessa symptom så luras in i det hoppet är totalt omöjligt för mig...

Nä nu drar jag täcket över huvudet och försvinner bort... 😪

Likes

Comments

Tre dagar har gått efter insättning, man undrar hur dom där små liven har det där inne och om de mår bra och har allt de behöver?

Idag ringde jag vår fertilitetsläkare med informationen om hur allt hade gått. Fantastiska nyheter tyckte han. Så nu ligger där en remiss för blodprovs graviditetstest den 3/3.

Tyvärr kunde dom inte erbjuda akupunktur på CSK men han hänvisade till mödravården, men inte heller där vågade dom nappa. De hade fört samtal under hela dagen men just detta speciella att blodgenomflödet skall bli bättre vågade dom inte göra pga inte tillräcklig kunskap.

Vågar man ta vem som helst då? Vågar man gå till Dr Linn i stan eller finns det risk att man får felaktig behandling? Skall jag böja fundera på att åka till Köpenhamn för att få rätt behandling? Eller finns det någon där ute som kan rekommendera en specialist på akupunktur. Det behöver nödvändigtvis inte vara i Kristianstad utan kan var i närområden.

Annars mår jag bra, molande värk och grymt ömma bröst men annars kan jag faktiskt inte gnälla.

André tar väl hand om mig och våra två älskade liv där inne. Varje morgon och kväll ligger han på min mage och pratar med våra två underverk här i livet. Man ser tårarna i ögonen, tårar av enorm kärlek.

Även när vi sitter i soffan så kommer han med handen och huvudet och pussar på magen. Denna kärlek är enorm och kan inte beskrivas i ord. 😍 Det finns inget annat i mitt huvud än denna enorma kärlek ❤️

Likes

Comments

Denna eviga väntan... Nu återstår det T-10 idag sakta men säkert börja vi närma oss det magiska blodprovet.

Hur jag mår? Över alla förväntan, det låter kanske dubbelt att sägs det med tanke på vad man utsatt sin kropp för och vad man genomlidit. Jag är mör och jag är sliten. Jag har krämpor och jag är fruktansvärt trött. Men med tanke vad detta kan ha med sig så mår jag förträffligt bra. 😃

Det är mycket som snurrar i ens huvud, mycket man har gått igenom och som sagt denna berg och dalbana vi har gått igenom är en så pass påfrestande resa så jag gör precis som våra läkare säger och våra terapeuter för utan dem hade vi aldrig klarat denna resa... Den är inte ens över...

Men visst är det förundrande hur människor omkring en vet vad som bör göras och vad man ännu inte bör tänka på och hur de så enkelt blandar ihop vår IVF graviditet med en vanlig graviditet... Till er vill jag säga att om ni hade brytt er, varit nyfikna och intresserade av ert hela hjärta vad vi går/gått igenom hade ni frågat och vetat att era kommentarer är totalt bortom allt förstånd...

Vet ni vad jag men även André har utsatt våra kropp för? Vet ni vad vi har haft för krav på mig redan innan behandling? Vet ni vad vi tryckt in i min kropp för att kunna lyckas med detta? Vet ni att en IVF graviditet är en riskgraviditet! Vet ni att det vi gått igenom resulterar endast 20% i ett plus? Vet ni att man föder små barn med kraftigt förhöjda chanser till komplikationer? Och vet ni att över 70% av IVF graviditeterna slutar i dödfödda foster? Förstår ni nu vad vi går igenom? Nej just det... Ni har ju aldrig frågat... Ni vet bara bäst...

Det är ingen enkel resa, man vill inget annat än bara försvinna men en annan sida bara skriker efter att lyckas!

Nu är läkarens ordination vila och lugn och ro så har du inget vänligt att säga. Håll tyst. Är du inte intresserad av vår resa, låt vår resa va och håll dig borta från oss. För stressar du oss kommer du ändå bli avvisad. Vi hör i undertoner och vi hör i tystnaden...

Detta är vår resa antingen gläds du med oss på ett ärligt sett och inte konstlat eller så har du faktiskt inte plats i vårt liv.

Detta är det absolut sista jag skrivet som negativt för vi måste vara positiva och fokusera framåt men jag var tvungen att få skriva av mig en gång för alla...

Nu mot T-0 och plusset ❤️🙏🏻❤️

Likes

Comments

I detta blogginlägg kommer vi att skriva tillsammans. Upplevelsen av dagen och vad vi känner är just våra upplevelser och vi kan aldrig förklara varandras känslor. ❤️

Vi visste att vi skulle få ett samtal 08:00-08:30 för vidare information. Skulle det bli ägguppsättning idag eller inte? Skulle de ha utvecklats som de skall?

Klockan ringde 06:00 och jag intog mina tre mediciner enligt schema. André undrade om vi skulle gå upp eller sova en stund till. Vi bestämde oss för att sova en timme till då vi hade haft problem med att somna under natten.

När klockan ringde 07:15 gick André upp för sina behov och jag låg kvar och mös en stund. Telefonen börjar ringa i min hand och jag blev helt överrumplad. Man tror det värsta - allt har gått åt helvete... 😞

"Hej, detta är Tine från infertilitetskliniken Triangeln. Jag har 2 fina ägg här till dig för uppsättning idag..."

Jag vet inte riktigt vad det var jag inte förstod men frågorna haglade? Har dom klarat sig? Har dom delat sig som dom skall? Hur många celler har de? Ska vi sätta in dem idag? Är det sant? När skulle vi i så fall vara där? Drömde jag eller var det sant? Hände allt detta på riktigt eller var det bara en dröm???

Sagt och gjort 11:30 var tiden då jag skulle bli gravid. Tekniskt sätt i alla fall. 😃 snabbt i kläderna, in i bilen, frukost på vägen och 1 timme innan ingreppet var vi äntligen på plats och knackade på Heavens door 😍

Lite känslor från mig (André)

Det var ju faktiskt så som Monika skriver. Klockan ringde för hennes medicin och vi bestämde oss för att sova lite till. Detta ska man inte göra man blir trött som en gnu. När jag satt där på hemlighuset och väntade på att dom skulle ringa när jag hör Monika prata i telefon. Då började blodet rusa lite, vad säger dom ska vi komma eller inte. Efter en stund kom hon till mig och bad mig ta och prata med kliniken, det var ett par saker hon inte förstod så jag fick försöka göra mig förstådd på knagglig engelska. Sagt och gjort tid bestämdes till 11:30 så det blev till att göra sig iordning och hoppa över frukosten, den fick vi stanna och ta på vägen.

Väl framme kom känslorna över mig. Det var något fantastiskt som höll på att hända. En snabb registrering och en kaffe så var det vår tur.

In i behandlingsrummen och där fick vi frågan direkt om vi ville frysa de andra två äggen. De hade valt ut de två bästa som var 8 celliga för insättning och ville odla upp de andra två till bladtocyst som skulle frysas för framtida bruk. Naturligtvis skulle de in i frysen, det var ingen snack om saken. 😍

Sen var det bara att hoppa upp i britsen och äntligen fick vi se våra bäbisar 😍 Sen på några sekunder var dom placerade inne i livmoderns varma barm. Att se dessa liv placerade där går inte att beskriva. En övermäktig känsla... ❤️😘❤️


André skriver:

Väl framme var det till att anmäla oss lite fler frågor innan vi tog varsin kaffe och lite foto på kliniken inne från. När det blev vår tur träffade vi nästa av dessa underbara personal på kliniken. Med detsamma började vi prata om hur många ägg som skulle sättas in, och hur vi skulle göra med som andra. Det var inga diskussioner sätta in 2 och frysa dom andra 2.

Nu började dom förbereda Monika, äggen plockades fram och vi fick se dom på en skärm denna känsla att äntligen få se dom går inte att beskriva. Dom sög upp äggen för insättning, ultraljudet riggades och sen var det till att börja. När dom väl satt in dom i livmodern kom tanken nu är dom äntligen hos oss 💞💞 Hos mamma och pappa.

På foton ovan ser ni till vänster de två äggen dom fick följa med oss hem 💞 Kärlek! Och till höger ser nu under urinblåsan självaste livmodern i den ser ni två prickar dom är nästan självlysande - där är dom på plats i sitt trygga hem som skall vårda dem tills se kommer ut till oss 😍

Efter ingreppet fick jag akupunktur för att ägget skulle fästa bättre. Ska kolla runt och se om man kan få det genom sjukvården då blodomloppet är viktigt nu i detta skede. 😍 sen bar det av hemåt.

Nu är det bara väntan som återstår. Jag skall ruva ordentligt på våra små älskade ägg! Den kärlek man känner inför dem är enorm. Tror att Andrés hälsning till dem då de odlades var A och O.

Andrés hälsning:
"Sköt er nu älskade bäbisar och dela er ordentligt, en mamma och pappa väntar på er och kommer snart för att hämta hem er..." 😍

Jag brast av kärlek av hans ord 💏😘❤️


André skriver:

Nu ska vi ta det lugnt och vänta. Ikväll ska jag prata (som jag sagt till Monika) med the little bastards, detta kommer jag göra varje kväll. Kärleken till dessa små är enorm 💖💖💖

Likes

Comments

Här kommer lite mer info om vår stora resa vi går igenom. Igår fick vi goda nyheter, så idag ringde jag till kliniken för att höra hur delningen gått. Kan ju säga att jag blev rätt så ställd när jag pratade med dom, för istället för 3 befruktade ägg fanns där nu 4 st. Fick veta att ibland har inte alla ägg hunnit dela sig när man får info om läget. Så 3st var 4 celliga och 1 var 2 celligt. Dom sa att dom hör av sig imorgon vid 8- 1/2 9 om det blir insättning imorgon, så resten av dagen var lätt att jobba nu vill man bara åka dit igen. Fortsättning följer och här är en liten bild på vad som hänt.

Likes

Comments