Nu är det ett tag den jag bloggade, många tankar, planer och drömmar men det är ibland svårt att dela med sig av det...

men vilken härlig vecka jag haft härliga Lizze har varit hos mig både onsdag och i torsdags få jag var barnvakt åt henne 😍 Hade kunnat äta upp henne ❤ att ha henne hos mig har boostat mig med massor av energin. Drömmarna om eget är inte över och vi kämpar på de som står oss absolut närmast känner till vår plan. ❤

Jag och Lizze pysslade, målade och hade det supermysigt ❤ åt hemmalagade köttbullar och fortsatte mysa. Det var med ett tungt hjärta hon fick åka hem igen... saknade henne.. .

visst har livet sina konstiga vändningar och man vet aldrig bad dom följer sig bakom hörn. Jag lagade mat, spaghetti och köttfärssås och vi hade precis ätit när Lizzes mamma ringer och jag skämtar till det då det endast hade gått någon timme som de hade kört från oss 💞

- Å, saknat mig redan.. .?

När man hör rösten i svaret... ja... jo... förstod jag... något hade hänt...

pappan var på akuten och Lizze behövde passar... våra dörrar är alltid öppna ❤ efter beskedet på kvällen att det handlade om hjärtinfarkt körde vi hem till dem och var där med barnen. Som tur är slutade allt lyckligt men att kunna finnas där för andra är så underbart ❤ Att André leker doktor varje kväll och plåstret om sonen och jag får mysa med töserna... Det ger så mycket glädje... Vi får tömma oss på den kärlek vi har för barn och ge dem något som vi gärna hade gett till vårt egna 😔

som sagt man vet aldrig bad som döljer sig bakom varje hörn, ta vara på varandta, finns där för varandra och låt aldrig barnen komma ikläm. Det finns allt för många barn för ute som lider av att vuxna endast är egoistiska... allt för många som ser till sina egna behov... slänger sig med ord, uttryck och löften som de inte hållet eller fullföljer... barn kan inte göra allt själva men vi vuxna kan ta tag i saker själva. Så nu är det dags att ta tag i sina egna drömma ❤

Nu blev det mycket om oss och våra drömma men är så tacksam att denna lilla tjej kan ge mig så mycket... som när hon kom till mig iklädd tomteklänning och jag fick önska mig något.. . så önskade jag mig en lite Lizze i julklapp ❤

Vi finns här för er dag som natt oavsett vad det gäller för det ni ger oss kan man inte beskriva med ord vad det betyder ❤

Ni har en speciell plats i vårt hjärta R, J, L, L & L.

Pussar och kramar ❤😘

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Som jag skrev i gårdagens inlägg så har valet tillsammans med dietisten hamnat på LCD dieten som skall ge mig en kickstart. Tragiskt nog så har mitt mående av livshändelser kantat med problem gjort att jag gått upp i vikt trots att jag lyckades gå ner till första etappen som handlade om IVF för att uppnå vår dröm. Som jag skrev misslyckades dessa försök och mängden av hormoner som var i stora doser hjälpte till på vägen. Men oavsett hur många kilon det än är nu att kämpa med för att kunna påbörja etapp 2 så är det värt varje tår och kamp för allt är för en god saks skulle och i kampen mot vårt mål och dröm.

Det kan tyckas vara en jojoeffekt man utsätter sig för och det är det till en viss del då jag reagerar starkt på hormonerna man måste trycka i sig i form av tabletter, gel, sprutor och nässpray men det är det värt och hur många gånger jag än får genomgå denna procedur så kommer jag tillsammans med min kropp kämpa tills min kropp ger upp helt. För jag kommer inte att ge upp vår största dröm. Livet har sin mening och livet handlar om fortplantning.

Hur skall jag då nå mitt mål? Jo, det bli LCD diet med ett intag av mist 800 kcal men max 1200 kcal per dag. Jag skall försöka hålla mig till 800 kcal men eftersom jag tränar ganska hårt så kommer jag inte att tveka över att gå upp ett par kalorier om jag mår dåligt för att man blivit utmattad av träningen.

Så här fungerar det

Min kropp förbränner/gör av med (med tanke på min vikt) 3660 kcal per dag - mer vid träning.

För att gå ner 1 kg i rent fett behöver man förbränna/göra av med 7000 kcal

Lätt huvudräkning

 • För att jag skall lyckas gå ner 1 kg i rent fett behöver jag göra av med 7000 kcal, med ett intag på 800 kcal per dag och att min kropp gör av med 3660 kcal och vi baserar uträkningen på exklusive träning.
 • 3660 kcal - 800 kcal = 2860 kcal förbränning per dag
 • 2860 kcal * 3 = 8580 kcal
 • Så det skall alltså ta mig 3 dagar att lyckas gå ner 1 kg i rent fett utan träning med LCD dieten.
 • Skall sätta mig en dag och göra ett schema att följa min viktnedgång, den förväntade nedgången med tanke på min vikt och den faktiska. Skall bli intressant vad teorin säger att måldatumet är och när det faktiskt måldatumet blir. :-)

Vilken produkt jag kommer att använda mig av vet jag inte ännu, har inte fattat beslutet. Vet i alla fall att jag kommer att använda Modifast chokladpudding när jag känner att jag vill lyxa till det lite - för lite lyx men dock helt godkänd under denna strikta diet är tillåtet <3

Något som jag faktiskt inte visste innan var att det är skillnad på pulverdieter och pulverdieter. Vissa är kostersättning och andra måltidsersättningar. Det är tydligen stor skillnad på dessa enligt min dietist. Det är kostersättningar mans kall rikta in sig på och INTE måltidsersättningar när man byter ut alla måltider då måltidsersättningar INTE innehåller allt vad kroppen behöver för att uppnå en hälsosam viktnedgång.

Jag har själv alltid kollat på produkter som innehåller minimalt med kalorier för att kunna äta/dricka mer men det är kanske också därför jag oftast mått dåligt och varit orklös så jag förstår nu att jag tagit måltidsersättning istället för kostersättning. Detta kommer jag vara stenhård med för jag skall klara av min vardag och min träning utan att viktnedgången skall behöva bli jobbig.

Är glad och tacksam att jag tog modet till mig och steget och sökte hjälp hos en dietist <3 Någons om hänger på mig i denna kamp? Tillsammans kan vi stötta vandra och byta erfarenheter, motgångar och framgånger <3 Hör av er så ser vi till att lyckas tillsammans - delad glädje är dubbel glädje.

Kärlek till er <3 /Monika

Likes

Comments

Hej mina kära, det var ett tag sen jag bloggade om vår största dröm i livet. Många kanske tror att vi accepterat och lagt saker på hyllan, så är dock inte fallet. Vi kämpar på. Ny plan och nya möjligheter med först ett annat stort steg iaf för mig och det är vikten. 😥

Lite bakgrunds info:
Jag har kämpat med den för att vi skulle få (på egen bekostnad) genomgå IVF men tyvärr misslyckades försöken. En kamp mot inte bara tiden var påfrestande men även kampen mot omgivningen. "Kloka" råd, Gud och förklaringar från empatulösa och nyfikna människor som inte alls hade för avsikt att stötta och uppmuntra utan ville bara gotta sig i vår olycka.

Vi gav er det och ni fick göra precis vad ni ville med det och nu vet vi vart vi har alla ❤ Så tacksam för de änglar som faktiskt ärligt finns i vårt liv ❣

Så idag var det äntligen dags för en date med dietisten, att lägga upp en plan för resan mot vårt slutmål är allt för kostsamt för att inte allt skall vara tipp topp och inget eller ingen kommer att kunna rubba det. helvetesportar har vi gått igenom många gånger så det bränns inte längre! 👍

Man kan ju undra hur kompakt jag egentligen är med tanke på den övervikt jag bär på så borde jag inte kunna röra mig MEN energin, motivationen och målet är så fokuserat att det inte går att rubba.

Vi är på gång och med maken vid min sida finns det inget som kan stoppa oss. Faller den ena lyfter den andra och faller vi båda har vi ett kärt skyddsnät som fångar upp oss - så tacksam ❤ Ärligheten och öppenheten med vårt problem har gett oss det vi har. Vi har fått hjälp från oväntat håll och stöd som man bara kunnat drömma om.

Inte är det heller så att det helt klart syns på mig att jag behöver gå ner MINST 35kg helst 42kg men allt över dessa 35 är en bonus för mig.

Så nu är planen att fram till lördag föra matlagning och äta som vanligt. vi åker till Sthlm över helgen för att mysa med underbara vänner och när jag väl är tillbaka är det dags för diet.

LCD blev valet för att kickstarta. Träningen är redan på topp med minst 4 ggr i veckan och säkert 4-6 pass. Tyngden måste jag minska på för det kommer inte kroppen att orka men det viktigaste är att man håller igång.

Så nu har vi fått skriva av oss lite, imorgon kommer mer om dietplanen som startar måndagen den 30:e januari. Nu sängen med massor av känslor och tacksamhet.

Älskar er ❤

Kramar Monika & André

Likes

Comments

Follow my blog with Bloglovin

Älskar du allt som har med skönhet att göra och klappar ditt hjärta lite extra för hudvård? Då skall du titta hit!

När du går med i Oriflame får du möjligheten att arbeta med högkvalitativa produkter och tjäna pengar på dina villkor. Du väljer själv hur långt du vill nå - och jag stöttar dig hela vägen.

Vi erbjuder dig

 • üDu börjar tjäna pengar på direkten
 • üDu sätter dina egna mål gällande inkomst och arbetstider
 • üDu har din egen Beauty Store (web shop) online och kan lättare erbjuda dina tjänster utanför ditt närområde.
 • üUtbildningar inom hudvård och makeup
 • üMöten, föreläsningar, events, utlandsresor, nya vänner och bredare nätverk för att du skall växa både som person och professionellt
 • ü45 års huvdvårdsexpertis med det bästa från naturen och den senaste forskningen
 • üDet senaste inom makeup, dofter och accessoarer för att du ska hålla dig uppdaterad på de senaste trenderna både inom skönhet och mode.
 • üWellnessprodukter som ett naturligt komplement till ett hälsosammare liv.
 • üMassor av inspiration och tips

DET KOSTAR INGET ATT SÄLJA – DU BEHÖVER INTE INVESTERA

du börjar tjäna pengar direkt.


Intresserad av skönhet? Hör av dig så berättar jag mer.

Varmt välkommen att höra av dig, Monika

Kramar Monika Oscarsson
Mobil: 0709-666 666
Mailto: oscarsson.monika@gmail.com
Instagram: @monikas_oriflame
Facebook: @monikasoriflame

#oriflame #lipstick #makeup #läppstift #smink #mode #nail #nailpolish#nagellack #hudvård #doft #partym #parfume #bad #kroppsvård#hårvård #wellness #man #novage #beauty #skönhet #rabattkod #rea#erbjudanden #köp #köpnu #giordanigold #trueperfection #ecollagen#ultimatelift

Likes

Comments

ORIFLAME 50 ÅRS JUBILEUM & -50% RABATT ❤

Bara idag erbjuds alla mina kunder gamla som nya 50 % rabatt i hela katalogen på ordinarie priserna förutom Wellness produkter (s. 84-87), NovAge och alla accessoarer. Det går även bläddra bland hela sortimentet i Oriflames butik här så kika in.


Katalog

Missa inte dagens stora jubileums erbjudande och fynda produkter till extremt lågt pris - Även om fina erbjudanden finns i katalogen så slår dagens erbjudande dem alla. Nedan hittar ni ett axplock av mina godingar men glöm inte att titta i katalogen och i butiken för att fynda just dina favoriter.

Detta erbjudande gäller alla mina kunder, gamla som nya, Bor du längre ifrån erbjuder jag möjligheten till att skicka era produkter mot ett tillägg för frakten. Naturligtvis beror frakten på vikten och mängden du handlar. Samköp gärna tillsammans med dina vänner. Låt inte detta erbjudande passera framför er näsa.

Här av dig ifall du undrar över något så skall jag hjälpa dig //Monika

Facebook: @monikasoriflame

Instagram: @monikas_oriflame

Mailto: oscarsson.monika@gmail.com

Mobil: 0709-666 666

Här nedan kommer min egna lilla inköpslista:

 1. 30837- Swedish Spa Nourishing Body Polish - 79,50 kr
 2. 31811 - Giordani Gold Youth Full Gloss - 84,50 kr
 3. 32748 - Giordani Gold Eye Shadow Pearls - 99,50 kr
 4. 30993 - Giordani Gold Luminous Cream Eye Shadow - 94,50 kr
 5. 31577, 31579, 31581 - The One Colour Unlimited Eye Shadow Stick - 79,50 kr/st
 6. 31944 - The One Lip Sensation Matte Mousse - 89,50 kr
 7. 31609 - ELEO Shampoo - 84,50 kr
 8. 31610 - ELEO Conditioner - 84,50 kr
 9. 31614 - ELEO Protectiong Oil - 104,50 kr
 10. 33137 - Giordani Gold White Original EdP - 199,50 kr
 11. 31381 - Giordani Gold Lip Pencil - 69,50 kr

Ja vad skall man säga, även jag får passa på när erbjudanden trillar in 😉 Och ja jag skall erkänna att jag är helt såld på Giordani Gold. Och nej jag har inte köpt alla produkterna ovan på bilderna då jag redan sen innan har dem 😜 Inte lått att vara säljare och som maken säger att snart har jag ett helt parfymhus här hemma 😂hihi.

Till alla som bor i Kristianstad med omnejd, jag kommer att befinna mig i butiken imorgon så är du sugen på att komma inom och dofta, känna och klämma, slå mig bara en signal så hjälper jag dig.

Glöm inte att detta fantastiska -50% erbjudande ENDAST GÄLLER IDAG 4/1-17 FRAM TILL KLOCKAN 20:00 så jag hinner lägga in era beställningar!

Kramar från Monika 💗

#oriflame #lipstick #makeup #läppstift #smink #mode #nail #nailpolish #nagellack #hudvård #doft #partym #parfume #bad #kroppsvård #hårvård #wellness #man #novage #beauty #skönhet #rabattkod #rea #erbjudanden #köp #köpnu #giordanigold #trueperfection #ecollagen #ultimatelift

Likes

Comments

☞ TOPP HEMLIGT ERBJUDANDE ☜

Imorgon kommer jag att släppa en stor bomb 💄som bara kommer att gälla under morgondagen - Så håll utkik för du vill absolut inte missa det!

Instagram: @monikas_oriflame
Mailto: oscarsson.monika@gmail.com

Likes

Comments

Det var ett tag sen jag bloggade men tänkte att nu är det dags igen att länka ut i alla kanaler. 😍 Har hittat lite ny passion eller rättare sagt hittat tillbaka till att ta hand om sig själv och det har lyft mig ordentligt.

För ett par veckor kort sen (december -16) började jag sälja Oriflame och började använda deras produkter och resultatet blev häpnadsväckande 😍

Bara på 2 veckors användning an NovAge serien Ultimate Lift har stora förändringar skett i mitt ansikte. Huden har blivit len som sammet, kråkfötterna mindre markanta och vecken på ögonlocken mindre framträdande samt mina mörka ringar under ögonen har mer eller mindre försvunnit... på 2 veckor !!!

Jag skall inte ljuga att jag själv är förvånad men njuter av det ❤ Oriflames patenterade NovAge serie är det jag kommer använda resten av mitt liv.

Är du nyfiken? Hör av dig så berättar jag mer. Just nu av denna glädje som jag känner erbjuder jag serien till ett rabatterat pris om - 10% tom den 19 januari 2017. Passa på att utnyttja min Goodwill 😉


Kontakt

Facebook: @monikasoriflame
Instagram: @monikas_oriflame
Mailto: oscarsson.monika@gmail.com
Mobil: 0709-666666

Bläddra i katalogen

#oriflame #lipstick #makeup #ultimatelift #läppstift #smink #mode #nail #nailpolish #nagellack #hudvård #doft #partym #parfume #bad #kroppsvård #hårvård #accessoarer #wellness #man #novage #beauty #skönhet #rabattkod #rea #erbjudanden #köp #köpnu #giordanigold #hairx #ecollagen #trueperfection

Likes

Comments

Resultat av IVF: negativt

Nästa steg: kalla handen från sjukvården!

Utsparkade från landstinget utan mer hjälp. Varför? Åtstramningar och besparingar! Resursens behövs på annat ställe... Har man inte varit bitter innan så blir man det nu! Gäller inte det avtal man har med sina patienter? Är inte vi längre viktiga för sjukvården?

Utlovades tre försök av kliniken, första misslyckades och de förväntningar och det lilla hopp man hade om ytterligare 2 försök kraschade vår fantastiska sjukvård helt!

Nu är vi bara apatiska och livlösa... Vad finns det för mening...

Får väl boka ett nytt möte med banken, öka lånen till mediciner (25-30 tusen per försök) och öka omkostnaderna med ca 15 tusen per försök...

Så känner någon sig sugen att bidra till vår dröm är ni välkomna att swisha på 0709666666

Mer döda en levande Monika o André

Likes

Comments

Dagen D närmar sig med storm steg! Nervositeten har satt sina spår! Illamående och ingen matlust alls. Livrädd att gå på toa... Livrädd att torka mig... Vågar inte titta på pappret... Tittar lite snabbt i alla fall... Precis som om det skulle vara blod på pappret så kan jag låtsas att jag inte sett det för jag tittade ju bara lite snabbt...

Känns som mensen är på G... Visst medicinen ger samma känsla... Nu, nyss kom det brunt slem (litegrann) på pappret - jag tittade bara snabbt - livrädd att vakna imorgon och allt har gått förlorat... LIVRÄDD!!!

Jag kämpar, vi kämpar, vi har kämpat sen nästan 4 år... Det har tagit hårt på oss... Sugen... Sugen på att testa mig hemma imorgon... Vågar inte.. Torsdag är dagen då blodprovet skall tas... Vill ha svar direkt... Om inte mensen kommit... Denna förbannade mens...!!!

Ville bara säga att jag är LIVRÄDD, ledsen och ett nervrak... 😔

Likes

Comments

Känns som symptomen jag haft avtagit lite, rädslan över att allt gått åt helvete har tagit över och man har börjar känna efter extra mycket.

Visst jag skall inte säg att jag inte känner något för det gör jag... Jag har mina stickningar och brösten är förändrade men inte den sjukliga smärtan vid minsta beröring. Eller så har jag vant mig vid smärtan eller så har den avtagit. Men brösten är stenhårda och känns helt plötsligt fyllda och inte som två taxöron som hänger ner. 😳😂

En annan förändring är vikten... Vad ska jag säga om den... Visst jag har pga alla hormoner bara skjutit upp i vikt... Mår jag bra av det? Nej! Accepterar jag det? Ja! Varför? Det är för en god sak men att prova ett par byxor jag hade på mig för dryga vecka sen och då satt de löst tills idag att de skär in i magen... Då undrar man vad felet är bör man varit nyttig och verkligen tänkt på vad man äter (förutom en dag som i torsdags med bakelse på stan).

Detta som min kropp gör eller inte gör.. Lever ditt eget liv är för mig förundrande. Trodde aldrig något sånt var möjligt.


Glömde andra symptom jag har är finnar utav helvete och håret blir fett på 2 dagar 😡

Jag har i alla fall roat mig med stickning som ni vet men så har jag lite sladdar med garn så jag satte igång med små söta skor och virkning.

De gröna är klara och nu håller jag på med de lila. Kalla mig knäpp men det är ett ganska skönt terapiarbete. 😍

Nä nu skall jag fortsätta virka och räkna ner till på torsdag då det är dags för blodprovet för att se som vi lyckats bli gravida. Jag undrar bars bär man får svar... Blir det direkt eller kommer det att dröja? 🤔

Likes

Comments