Nu känns det som att alla dagar bara går ihop, de hinner knappt bli måndag, så är det fredag igen. Har varit jätte dålig på att uppdatera senaste tiden för att jag inte har orkat, det har varit mycket känslor i blandande, jag har jobbat med mig själv för att man ska orka gå upp varje dag och fortsätta som man alltid gör. Under den här tiden som gått har vi passerat min års dag för diabetesen. Den 2 Februari 2009 så fick jag min diagnos.

Min årsdag var som vilken vanlig dag som helst och det börja bra, men sen vart det bara värre och värre och det sluta med att jag satt hemma ensam och bara kände att allt var skit. Dagarna efter kände jag mig bara nere och så var det jobbigt för att man bara för en gångs skull bara ville få vara frisk.

Den dagen är ingenting man ska fira säger alla, men jag känner varför ska man inte fira det? Det är ju något jag inte har valt, så då får man göra det bästa av situationen. Nästa år ska de bli en riktigt ordentligt firande av den här dagen.

Jag lovar nu ska jag bli bättre på att uppdatera.

Blodsocker i skrivande stund 7,1 mmol/L 💙

// Fredrica 🌸

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

När jag vakna i dag och slog upp ögonen kände jag bara... nej. Jag drar täcket över huvudet och somnar om igen och hoppas att jag kan vakna när våren är här.
Diabetes känns bara skit, de är inga bra värden, jag är bara trött och vill verkligen inte se någon av sprutorna eller min mätare mer. Kastar ut dem genom fönstret och hoppas att de ligger kvar där till jag kommer hem igen.
Usch skulle kunna ge bort sjukdomen helt gratis i dag, man kan hoppas de finns någon frivillig som vill ta över den för jag vill inte ha den längre
😔

Blodsocker i skrivande stund: 18,9 mmol/l
🌸
// Fredrica
💙

Likes

Comments

I lördags så tappa jag min sista sensor den här gången så var tvungen att maila min sjuksköterska för att hon skulle kunna skicka nya till mig.

De är som en mardröm att vara utan min dexcom. Jag har ingen aning hur mitt blodsocker ligger, eller om det är på väg upp eller ner. Jag kan inte längre känna av mina värden när man är så vann vid att sensorn på magen och man ser hur det går hela tiden och nu har man ingen aning. Har till och med svårt ibland att känna av när jag är låg.

Tar man ett stick i fingret så är det bara några siffror som kommer upp på skärmen och det säger mig inte så mycket längre. Jag är jätte tacksam att jag har fått dexcom som är jätte stor hjälp i min vardag och man känner sig lite mer mänsklig med den.

Blodsocker i skrivande stund 15,6 mmol/l 🌸

// Fredrica 💙

Likes

Comments

Härrom dagen fick jag en fråga som fick mig att funderar.

" Kommer du ihåg hur det var att inte ha diabetes?"

Aa de kommer jag faktiskt ihåg, kommer ihåg de dagarna som man gjorde vad man ville, åt vad jag ville osv, Utan att behöva tänka på så mycket saker.

Följdfrågan på det vart " Är de något du saknar, som du inte kan göra nu?"

" Nej de är det inte jag kan göra vad jag vill, när jag vill och jag kan till och med äta vad jag vill "

" Men det jag saknar allra mest är att slippa ta alla sprutor och ha med grejerna överallt, sticka mig i fingrarna. Slippa alla besök på sjukhuset osv. Men det är sånt man får lära sig att leva med "

Det svaret var hon nog inte riktigt beredd på med. Men det är bara det som jag verkligen saknar mest.

Har funderat på det lite nu i efter hand, det är faktiskt sant, de man verkligen saknar är att få lite "semester" från sjukdomen, snälla! BARA EN DAG 🙏

Blodsocker i skrivande stund 12,4 mmol/l 🌸

// Fredrica 💙

Likes

Comments

Visa dagar vaknar man och bara vill krypa tillbaka under täcket. Man är bara så TRÖTT på att bara runt på sin sjukdom, man vill bara ge bort den, ge bort alla sprutor och mätare för då kanske den försvinner. Men så är det inte.

Men i morse när jag vakna så kändes inte så jobbigt, även fast jag som vanligt vaknar med lågt blodsocker, så reste jag mig ändå upp och kände att dagen kan ju bara bli bättre nu. De var faktiskt länge sen jag kände så en morgon och det känns faktiskt jätte skönt. De är sånt man behöver ibland.

Nu ska jag bara hålla kvar vid den här känslan hela dagen.

Ha en fortsatt trevlig dag där ute 😄

Blodsocker i skrivande stund 11,3 mmol/l 🌸

// Fredrica 💙

Likes

Comments

Frågan jag får varje gång som jag ska på festa eller att man ska dricka alkohol, " får du dricka". Ja!! det är klart jag får dricka alkohol, men jag måste bara ha lite mer koll på min diabetes och på mitt blodsocker under tiden och efter jag har druckit.

Helst av allt ska man ju inte dricka något med så mycket socker i men det är svårt, cider innehåller socker, öl gör det med och det är inte många drinkar som inte innehåller läsk eller något annat som man blandar med som innehåller socker. Så jag vet innan jag ens har börjat dricka att mitt blodsocker kommer gå upp och förmodligen bli jätte högt under kvällen. När man dricker alkohol så bearbetar kroppen alkoholen innan den tar hand om insulinet. Så om jag tar insulin under kvällen, så kommer det inte hjälpa så mycket. Ju mer kvällen går så avtar ju alkoholen och kroppen börjar ta upp insulinet och då kan man bli jätte låg istället. Så när jag har varit ute på krogen eller festat så är det jätte viktigt att jag äter något när jag kommer hem, för att slippa att blodsockret blir låg under natten.

Jag känner inte att det här är något hinder för mig. Jag har haft min diabetesen sen jag fick börja dricka alkohol och då har jag vant mig och lärt mig hur viktigt det är att hålla koll på det under kvällen/ natten och dagen efter.

Blodsocker i skrivande stund 5,1 mmol/l 🌸

// Fredrica 💙

Likes

Comments

Nu har jag funderat och funderat. Kan man bli låg av att sova är man stressad på dagarna och sen när man sover så slappnar man av eller vad är det frågan om?

Jag blir låg nästan varje natt och måste gå upp och äta något och sen ligger det ganska lågt resten av natten och dagen efter  och sen går det upp igen på kvällen. Nu har det varit så i nästan två veckor och det börjar bli väldigt jobbigt. Det är dags att ändra på något så jag får ett mer stabilt socker.

Ursäkta dålig upp datering, men hänt lite i livet nu. Men nu ska det bli ändring på det igen.

Blodsocker i skrivande stund 5,2 mmol/l 🌸

// Fredrica 💙

Likes

Comments

I natt har varit en sån natt som man bara vill slippa. Har sovit oroligt hela natten, det har känt som att jag har varit vaken flera gånger, men man är någonstans mellan dröm och verklighet och sen när man väl vaknar till så vaknar man på grund av att dexcomen varnar om att man har lågt blodsocker. USCH så trött på den just nu känner jag.

Nu sitter jag i soffan med en kopp kaffe och nu börjar man få upp blodsockret på en bättre nivå. Men huvudvärken man får efter att ha legat lågt en längre tid är hemsk och jag vet att jag kommer få ha den resten av dagen.

Blodsocker i skrivande stund 6,3 mmol/l 🌸

// Fredrica 💙

Likes

Comments

Nu är jag tillbaka i verkligheten igen, det har både hunnit vara jul och nyår. Så nu ska man lära sig att säga 2017 istället, det kommer gå så där.

så nu ska jag vara duktig och börja blogga ordentligt igen. Har haft ett blodsocker som har åkt upp och ner som en berg- och dalbana under de här helgerna för man äter mycket gott och man firar att det jul och under nyår så drack man också. Det är kamp för sig med diabetesen och det hade jag tänkt att skriva, men det inlägget blir så långt. Så tänkte bara berätta att jag lever fortfarande och ska vara lika duktig och skriva igen som jag var förut innan all ledighet

blodsocker i skrivande stund 7,4 mmol/l 🌸

// Fredrica 💙

Likes

Comments

Diabetes, det betyder inte så mycket för många, men får mig är det hela min värld.

Det är en sjukdom, även fast man inte tror det, alla kan få det. Det var inget speciellt med mig jag var inte tjock som liten eller jag åt inte mycket socker. Jag hade bara otur och fick den här j.....la sjukdomen, ursäkta ordvalet. Men man blir less på att varje dag kämpa, ställa sig upp och ta hand om sig själv, fast man bara vill kasta mätarna, sprutorna, nålar långt, långt bort, så man slipper se dem.

Jag är så j...la trött på att höra " de är bara ta din spruta så mår du bra" eller " är det ens en sjukdom, du kan väl leva som alla andra"

JA, jag kan leva. Men jag lever inte så alla andra. Jag har något som inte syns och sköter jag mig inte kan det sluta väldigt illa och det kan sluta väldigt fort med. Bara för en dag så skulle jag vilja kasta sprutorna och ta semester från min sjukdom. Bara få känna hur det är leva utan dig igen. Jag kan fortfarande komma ihåg dagarna som jag inte var sjuk och hur det var. Ibland skulle jag kunna göra vad som helst för att få komma tillbaka ditt och bara få njuta av den tiden. 

Så svaret man bara vill skrika ut är att JA JAG ÄR SJUK, det är en sjukdom, det är en diagnos och det är en kronisk sjukdom som jag kommer ha hela mitt liv. Vare sig jag vill eller inte, men jag har då fan inte valt det här och jag önskar inte ens min värsta fiende den här sjukdomen...😢 😣

Blodsocker i skrivande stund 10,8 mmol/l 🌸

// Fredrica 💙

Likes

Comments